Színtévesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
púúúúú
Nálam is volt eléggé (sötét árnyalatok), de most egyre kevesebb a gondom. Mintha csak úgy magától "múlogatna" a dolog.
De nem ebben az esetben: belemegyek a Wordbe, írogatok, aztán szöveg-háttér-stb. színt akarok változtatni. DE azokból a rohadt kis kockákból ki nem tudnám nézni a színek majd' felét, csak ha rajta tartom az egeret és kiírja a gép, hogy milyen a színe. <#wilting>#wilting>
púúúúú
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Én is színtévesztõ vagyok, (közepes fokon zöld-piros) és szeretek rajzolni, de csak fekete - fehér grafikákkal ment igazán. Ezért pénzt nem sajnálva elmentem egy optikai szalonba, és megviszgáltattam magam. 3 000 Ft. Tök jó próbalencsét tudtunk kiválasztani, amivel a tesztkönyvben minden ábrát láttam! Rohadt nagy örömömben, megrendeltem egy szemüveget. 56 000 Ft. egy pár lencse, Karcmentes, és csillogáscsökkentõ bevonattal. 1 500 Ft.-ért becsiszolták a 18 500 Ft.-os keretbe! Mindezért elutazgattam 4 800 Ft-ot. Már össze sem merem adni! Átvettem a cuccot, csodálkoztam milyen a világ, de sajnos eszembe sem jutott tenni az üzletben a szemüveggel egy próbát!<#falbav>#falbav> Otthon persze rájöttem, hogy nem ér a szemüvegem semmit! A körzeti orvosnál leteszteltem, és semmi eredmény! Most megint megyek, hogy megtudjam mi a baj! Újjabb utazgatás! Ha nem csinálnak nekem egy használható szemüveget kinyírom õket! <#violent>#violent><#boxer>#boxer><#gun>#gun>Persze egy árva fityinget sem vagyok hajlandó fizetni tovább! Van egy K... drága narancssárga divatszemüvegem! Jó már nekem!<#szomoru1>#szomoru1>
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Én elektronikus grafikusként végeztem, és semmi probléma nem merült fel a színtévesztésemmel kapcsolatban. Bár egy orvosi vizsgálaton ez kiderült, és szóba is került hogy ez esetleg kizáró ok lehet, de nem lett semmi belõle. Színtan is jól ment. Szóval hátrányát nem éreztem eddig sehol. Éppen most kerestem rá a témára, és ezt találtam.
http://www.szintevesztes.com/
látom elég régóta nem látogatott ez a fórum, de hátha mégis valaki erretéved...
Azért írok ide, mert színtévesztõk írására lenne szükségem grafológiai szakdolgozatomhoz, úgyhogy ha valakinek van kedve egy elemzéshez, légyszi üzenjen!
köszönöm!
.: mobilize.hu :.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Aki világéletében kéknek látta a rószaszint az a kéken látott rozsaszint fogja rozsaszinnek nevezni(hacsak nem nõtt fel elszigetelve valami szintévesztõk szigetén).Ezt ilyen teszttekkel lehet csak kimutatni mint pl #6ban.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Másrészt kipróbálhatóak a különbözõ színtévesztések is.
Az ember, aki összetéveszti a pirosat és a zöldet

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Engem elõzz meg, ne a fogszuvasodást!
A jó színlátó azt a pirosat érzékeli, amit a többség pirosnak elfogad, míg egy eltolt receptor-érzékenységû színtévesztõ azt már narancsnak látná egy jó színlátó szemével, de mivel megtanulta, hogy az a szín a piros, ezért õ sem fogja eltéveszteni.
No, ez csak megérzés és lehet csak részben van igazam. Abból gondolom, hogy lehet benne vmi, hogy a színek elnevezése és társítása színérzetekhez szubjektív, tehát ki lett találva, hogy van olyan, hogy piros, meg kék, meg zöld, stb...
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Dr. Wenzel Klára elérhetõsége megtalálható a következõ linken, baloldalt az elérhetõség-eknél.
Dr. Wenzel Klára a BME Finommechanika és Optika (már valszeg nem így hívják) tanszékén kollegáival közösen elég régóta vizslatja ezt a "betegséget" és az õ termékük az a szemüveg ami a helyes színlátást tudja nyújtani az érintett embereknek.
Akit érdekel a dolog, keresse fel a honlapot, ahol minden info fellelhetõ!
-=ZR=-
Ezért ugyanabban a suliban, 1 évet az asztalos szakmát nyomta,de egy év után átment egy másik suliba,ahol már cukrásznak tanul!
Asztalost csak kényszerbõl végezte egy évig!
Különös ember a házmester: este sört iszik, reggel havat hány.
Különös ember a házmester: este sört iszik, reggel havat hány.
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
-=ZR=-
Nem nem az zöld xD
Amúgy a legtöbbször itt jön elõ, meg mikor olvasom a jegyzeteket néha elmélázok most mér zöld a ceruzával írt szöveg :D
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler