177
Akikkel kib*sztak az X kromoszómák!
-
Aspyrin #137 És milyen stílusban kened? :D -
KissFeró #136 Megvan a király szemüvegem! Már hónapok óta használom! Nagyon jó! A tesztek is simán mennek! Csak sokat kellett gyakorolnom a szinek felismerését, mert attól hogy láttam a különbséget, még nem ismertem fel, és nem tudtam megnevezni azokat. Volt egy jó segítségem, aki mindíg elmondta hogy mit látok! Már rendben van minden! Nekivágtam a festésnek is! -
#135 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mégpedig az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan oldalt mutatni ahol jól össze van foglalva a piros-zöld színtévesztés? Ugyanis egy tétel erről szól és azért nehéz összeszedni a dolgokat! Köszönöm -
Aspyrin #134 Ejjj, az már döfi Így már értem a problémád. -
n3whous3 #133 15-ből 2 és ráadásul nem is voltam biztos abban a kettőben. -
Aspyrin #132 Hehe, azért az már nem rossz. A lenti teszten mennyit értél el? :) -
n3whous3 #131 Amúgy is színtévesztő vagyok. A sötét árnyalatok világos előtérben (ahogy írtam, pl. a Word színválasztó menüjében) eléggé zavarnak. És mivel kismérteűek azok a rohadt kis ikonok, nehéz kinézni, hogy most az sötétkék, vagy fekete (arról nem is beszélve, hogy a lila-kék megkülönböztetés általában mind a mai napig nem megy :) ) -
#130 Dehát a színtévesztés az hogy amelyik adott összetételű fény jut a szemébe azt másnak látja, másnak érzékeli, minden körülmények között. akkor mi köze a mérethez?
Mert most nem arról van szó ebben topicban hogy távolról vagy egyéb fényviszonyok mellett színt téveszt egy normál látású ember :) -
n3whous3 #129 Nem távolság, hanem méret. És nehogy má' te mond meg, hogy én jól látom a színt kis méretben vagy nem? -
#128 A színtévesztésnek nincs köze a távolsághoz, mert mindent ugyanúgy lát :) Az meg hogy így téveszt színt, hát az egy tulajdonság:) -
n3whous3 #127 Tudok olyat, aki annyira színtévesztő, hogy 1 méterre egy piros függönyre rámondta, hogy sárga... Na ehhez mit szóltok? -
n3whous3 #126 Csodálkoznék, ha lenne a színtévesztésre BÁRMILYEN megoldás, de azért csak próbálkozz.
Nálam is volt eléggé (sötét árnyalatok), de most egyre kevesebb a gondom. Mintha csak úgy magától "múlogatna" a dolog.
De nem ebben az esetben: belemegyek a Wordbe, írogatok, aztán szöveg-háttér-stb. színt akarok változtatni. DE azokból a rohadt kis kockákból ki nem tudnám nézni a színek majd' felét, csak ha rajta tartom az egeret és kiírja a gép, hogy milyen a színe. -
Aspyrin #125 Eredmény? -
KissFeró #124 Helló mindenkinek!
Én is színtévesztő vagyok, (közepes fokon zöld-piros) és szeretek rajzolni, de csak fekete - fehér grafikákkal ment igazán. Ezért pénzt nem sajnálva elmentem egy optikai szalonba, és megviszgáltattam magam. 3 000 Ft. Tök jó próbalencsét tudtunk kiválasztani, amivel a tesztkönyvben minden ábrát láttam! Rohadt nagy örömömben, megrendeltem egy szemüveget. 56 000 Ft. egy pár lencse, Karcmentes, és csillogáscsökkentő bevonattal. 1 500 Ft.-ért becsiszolták a 18 500 Ft.-os keretbe! Mindezért elutazgattam 4 800 Ft-ot. Már össze sem merem adni! Átvettem a cuccot, csodálkoztam milyen a világ, de sajnos eszembe sem jutott tenni az üzletben a szemüveggel egy próbát! Otthon persze rájöttem, hogy nem ér a szemüvegem semmit! A körzeti orvosnál leteszteltem, és semmi eredmény! Most megint megyek, hogy megtudjam mi a baj! Újjabb utazgatás! Ha nem csinálnak nekem egy használható szemüveget kinyírom őket! Persze egy árva fityinget sem vagyok hajlandó fizetni tovább! Van egy K... drága narancssárga divatszemüvegem! Jó már nekem! -
#123 Sajnos nem tudom. Nekem a teszt eredménye: 30/30. -
rgb0 #122 Üdv Mindenkinek! A minap olvastam valamelyik számítástechnikai újságban, hogy létezik már olyan TFT-LCD új generációs monitor, ami már képes a színtévesztés-kompenzációra. Nevezetesen a vörös-zöld színtévesztés kompenzációról volt szó. Végigböngésztem az összes újságomat, de nem találtam rá a hirdetésre. Majd megüt a guta! Nem tudja valaki, hogy melyik gyártó monitorairól van szó? Üdv. rgb0 -
#121 az nem számít, direkt megnéztem egy Z mögöttit, teljesen 0 alakja van az O nak, de amúgy a körben csak betűk vagy csak számok vannak. Szóval ők rajzolták hülyén, ezt simán meg lehet nekik mondani, színlátásról van szó nem geometriáról :) -
#120 nekem meg csak 3 volt rossz, de olyanokon buktam el hogy a O-t 0-nak néztem...meg 1x a Z-t 2-nek -
Aspyrin #119 Nagyon jó kis oldal, köszi! Elvégeztem a tesztet: 30/22 :() A szemüveglencse viszont brutálisan drága, 45.000Ft /pár. Azt hiszem maradok így selejtesen :) -
#118 Üdv!
Én elektronikus grafikusként végeztem, és semmi probléma nem merült fel a színtévesztésemmel kapcsolatban. Bár egy orvosi vizsgálaton ez kiderült, és szóba is került hogy ez esetleg kizáró ok lehet, de nem lett semmi belőle. Színtan is jól ment. Szóval hátrányát nem éreztem eddig sehol. Éppen most kerestem rá a témára, és ezt találtam.
http://www.szintevesztes.com/ -
noha #117 sziasztok!
látom elég régóta nem látogatott ez a fórum, de hátha mégis valaki erretéved...
Azért írok ide, mert színtévesztők írására lenne szükségem grafológiai szakdolgozatomhoz, úgyhogy ha valakinek van kedve egy elemzéshez, légyszi üzenjen!
köszönöm! -
#116 én is színtévesztő vagyok elvileg, de egyedül azzal a japo könyvvel vannak problémáim.. Voltunk még pesten is egy szemprofnál, aki vizsgálgatott, tesztelgetett, ott mindent helyesen megcsináltam.. Szal annyiban maradtunk, hogy amíg nem okoz problémát hagyjuk a témát :D -
bcrics #115 nagy fuck, színtévesztő vagyok,hja a sors fintora hogy cukrász a szakmám:))ugye ott pedig kombinálunk a színekkell jobbra balra:))) -
#114 bár mondjuk esetleg ha azután alakul ki hogymár megismeri a szineket ugy lehet:) -
#113 ezt szerintem msot találtad ki,vagy poénos akar lenni a gyerek..gondolj bele..
Aki világéletében kéknek látta a rószaszint az a kéken látott rozsaszint fogja rozsaszinnek nevezni(hacsak nem nőtt fel elszigetelve valami szintévesztők szigetén).Ezt ilyen teszttekkel lehet csak kimutatni mint pl #6ban. -
Caravan #112 Nem igaz! -
#111 Ajánlom figyelmetekbe a Colour Contrast Analyser nevü programot, mellyel ellenőrizhetőek a különböző előtér- és háttérszínek kontrasztaránya (Amit a WCAG1 illetve a WCAG2 és a Section 508 is előír).
Másrészt kipróbálhatóak a különböző színtévesztések is. -
#110 Normális látás:
Az ember, aki összetéveszti a pirosat és a zöldet
-
#109 Igen csak az egy dolog h mit mondasz, mit gondolsz es h mit latsz... aszem -
#108 Egyébként ez a színtévesztés dolog: amikor megszületsz és megtanulod a színek NEVEIT a szüleidtől, a környezetedben élőktől, akkor azokhoz a színérzetekhez, amit te érzékelsz társítod az adott elnevezést. Nem vagyok benne biztos, de érzem, hogy van abban igazság, hogy a színtévesztő a saját színlátásával helyesen látja a színeket, de ha azt egy jó színlátó látná, akkor ő már mást érzékelne.
A jó színlátó azt a pirosat érzékeli, amit a többség pirosnak elfogad, míg egy eltolt receptor-érzékenységű színtévesztő azt már narancsnak látná egy jó színlátó szemével, de mivel megtanulta, hogy az a szín a piros, ezért ő sem fogja eltéveszteni.
No, ez csak megérzés és lehet csak részben van igazam. Abból gondolom, hogy lehet benne vmi, hogy a színek elnevezése és társítása színérzetekhez szubjektív, tehát ki lett találva, hogy van olyan, hogy piros, meg kék, meg zöld, stb...
-=ZR=- -
#107 Küsti Zr de eleg huzos az ara:) helyes GTFO mi különlegesek vagyunk:P -
Aspyrin #106 Rendes vagy, de 50 rongyért inkább maradok színtévesztő :) -
#105 és akkor ez dzsuvajoe-nak is info, ha nem gond, privátba már nem postázom! ;)
-=ZR=- -
#104 No, mivel közérdekű:
Dr. Wenzel Klára elérhetősége megtalálható a következő linken, baloldalt az elérhetőség-eknél.
Dr. Wenzel Klára a BME Finommechanika és Optika (már valszeg nem így hívják) tanszékén kollegáival közösen elég régóta vizslatja ezt a "betegséget" és az ő termékük az a szemüveg ami a helyes színlátást tudja nyújtani az érintett embereknek.
Akit érdekel a dolog, keresse fel a honlapot, ahol minden info fellelhető!
-=ZR=- -
#103 még mindíg úgy gondolom!! -
#102 el van!
[GONDOLKODIK] -
#101 Ez egy ostoba komment volt :D Gondolkodj el rajta :D -
baca01 #100 :D az se rossz -
#99 Velem csak olyan ztörtént h Ovib arajzolni kelelt aszem egy almat Éggel. És lebasztak h mert lila az ég és mért barn aaz alma:) -
#98 xD