38
  • Sanyix
    #38
    Úgy egy éve akartam DTS audiot lejátszani a winamppal, és akkor nem volt normális plugin, csak olyan volt ami elég rossz minőségben, stereoban játszotta le a DTS-t, asszem ekkor próbáltam ki a foobart, mer az meg alapból vitte :)
  • Sanyix
    #37
    "nagyon szeretem hogy ki tudja kérni az adatokat (title/artist/bitrate/time...)" foobarhoz van plugin hogy msn-en látszódjon pl hogy mit hallgatsz, vagy akár irc-n, vagy akár weboldalon. Sőt van egy winamp api plugin is, ami a winamp száminfoit emulálja, tehát műxik így már minden dolgon amin a winamp :)

    Tracker számokat énis szoktam hallgatni, bár azokat nem tudja alapból a foobar, de kiválasztom a listából a plugint letöltöm a componentsbe a dll-t, és máris tudja összes ilyen formátumot.
    Na meg tetszik a gameaudio plugin, amivel egy rakás játék saját formátumos zenéit közvetlenül le lehet játszani.
  • psishock
    #36
    és csak a te kedvedért
    foobar2000: gui nagyszerûen szerkeszthető, skinek, pluginok milliói (ha nem is, de idővel és az igények növekedésével biztosan egy csomó lesz, már ha "fenn" marad)
  • psishock
    #35
    "Hát itt írtál pár playlist formátumot, ami ugye nem zene, mpeg-eket 4 szer írtad le, midi-t is 2 szer, és jópár a felsoroltak közűl video formátum :\, és pár teljesen ismeretlen formátum. Így az ismétlődéseket kivéve, meg a nem odaillő dolgokat, már nem is tud sok formátumot."

    ...én csak kimásoltam a "features" listából :)

    "Ha nem látod a gyakorlati hasznát a több playlistnek, az a te bajod" így van, azt az egyet is kevés dologgal töltöm, mint mondtam legtöbbször rádió és mix megy a háttérben, de akinek ez kell annak melegen ajánlom a foobar2000-et. Mindenki másnak winamp :)


    "16,24,32bit/ winamp is mint minden alap player"
    "hát nagyon sok alap playernél nincs ilyen..."
    elég baj ha így van, mert ezek már egyre alapvetőbb dolgok, de a nevesebbeknek támogatniuk kellene, amúgy ok.

    "hát nemtudom mit kell támogatni a winampban más szoftvernek, de a foobar önállóan is elvan :D"
    Ehh, hát támogatás alatt azt értem hogy "észreveszi" hogy fut a háttérben esetleg ki/be tudja kapcsolni, információt tud ki és be juttatni ha kell. Filmnézésnél jó ha lehalkítja a winampot 1-2 kedvelt progi (persze mint minden mást ezt is ki lehet kapcsolni ha valakinek nem tetszik), nagyon szeretem hogy ki tudja kérni az adatokat (title/artist/bitrate/time...) különböző progi alapból (pl az LCDstudio val nagyon szépen programozható a kijelzés és játék közben is figyelhetők G15-ösön a kívánt adatok folyamatosan). Szóval a hasonló dolgokra értettem a "támogatást" nem szószerint.

    "..dehát tudja, és ugyanúgy ha megnyitod a "fát" akkor darabokba is pakkolhatod a számokat."
    "Nem, az más dolog."
    ...Mi a más? belököd a CD-t, kattansz az D: vagy E: (felőlem lehet bármelyik más is) és bent vannak a számok amik alatta vannak...vagy nem ezt mondtad? ==> "Nem is tud olyat, hogy mondjuk egy meghajtóba betett zenékkel telelévő cd-t csak a meghajtót kiválasztva playlistre tegyen"

    "Szóval nálam a foobar a nyerő, sztem mindenben veri a több lejátszót, a winampot főleg(mert annál nem csak a foobar jobb, hanem jópár másik is)" Megértettem, neked pont el lettek találva azok az extrák amit a foobar alapból ad a winamp meg nem (azaz csak pluginokkal). Nekem viszont a winamp elégíti ki az összes igényemet, sokszor szoktam "tracker" számokat is hallgatni (it, mod, ult, s3m, xm, 669...) és ezeket is támogatja alapból. Végsősoron a foobar2000 is egy tökéletes alternatíva. De minden program annak számít szerintem ami pluginozható.

    Akár miról is van szó (kép, videó, hang, rajz..), ha az alaprogram támogassa a legtöbb alap formátumot, flexibilis a GUI-je, és vannak hozzá pluginek akkor gond nélkül mondhatjuk "tökéletesnek" mert gyakorlatilag a skinekkel és a pluginokkal azzá tudjuk alakítani amivé csak akarjuk. Erre sokan rájöttek már :)

    Itt a Winamp: gui nagyszerûen szerkeszthető, skinek, pluginok milliói
    Photoshop: gui nagyszerûen szerkeszthető, pluginok milliói
    Opera vagy FireFox (esetleg más): gui nagyszerûen szerkeszthető, skinek, pluginok milliói
    Total Commander: gui nagyszerûen szerkeszthető, pluginok milliói

    de sorolhatnám még a "sikeres" progik listáit, a recept naggyából ez lenne :)
  • gregor
    #34
    Valamint ezt is: http://azbest.extra.hu/hunmedia/azbmedia.htm?1
  • gregor
    #33
    Én is sokat hallgatok,neten rádiót.
    Ezt az oldalt ajánlom szives figyelmetetekbe: www.surfmusic.de
    Több ezer rádió állomást tartalmaz!
  • Sanyix
    #32
    Hát itt írtál pár playlist formátumot, ami ugye nem zene, mpeg-eket 4 szer írtad le, midi-t is 2 szer, és jópár a felsoroltak közűl video formátum :\, és pár teljesen ismeretlen formátum. Így az ismétlődéseket kivéve, meg a nem odaillő dolgokat, már nem is tud sok formátumot. Érdekes amit leírtál, mert 1 éve még a ogg-hoz plugin kellett a winamphoz, ami bugos is volt.

    Ha nem látod a gyakorlati hasznát a több playlistnek, az a te bajod. Én nem szeretem mindíg loadolgatni, és savelni a playlisteket, hanem inkább rákattintok egy másik fülre, és annyi. Egyszerűbb, átláthatóbb.

    "16,24,32bit/ winamp is mint minden alap player" hát nagyon sok alap playernél nincs ilyen...

    "azért még 1 dolog nyilvánvaló, hogy több szoftware is támogassa alapból mint a foobar2000-@. (a popularitása miatt is)" hát nemtudom mit kell támogatni a winampban más szoftvernek, de a foobar önállóan is elvan :D

    "..dehát tudja, és ugyanúgy ha megnyitod a "fát" akkor darabokba is pakkolhatod a számokat."
    Nem, az más dolog.

    Szóval nálam a foobar a nyerő, sztem mindenben veri a több lejátszót, a winampot főleg(mert annál nem csak a foobar jobb, hanem jópár másik is).
  • psishock
    #31
    "nincs benne semmi átlagon felüli" nem is ez a cél, ezek a dolgok csak növelnék a kiterjedést. A nagyátlagnak minden igényét kielégíti, ha valakinek szüksége van valami extrára akkor símán letöltheti. Gondolom senki se akar egy "Winamp Power Pack"-ot ami 100-200mega de egy kiló "felesleges" extra van vele.

    "mindenhez plugin kell" pontosabban minden "különleges kívánságra"

    "és pl ogg-ot hibásan játszott le" ez nem igaz, tökéletesen kezeli azt is.

    "rühellem a playlistjét, mert csak 1 van egy időben, és emiatt sok számnál átláthatatlan" ez megint egy különleges kívánság, mivel rajtat kívül 1 embert sem ismernek akinek több playlistet szeretne 1 időben használni. én pl nagyon is megvagyok azzal az 1 L, TC-ből válogatok folyamatosan mert sohasem tudom hogy éppen milyen kedvem van azaz mit akarok éppen hallgatni, de amúgy is kevés single-t hallgatok, inkább mixeket és rádiót. Azokat meg belövöd és foglalkozol mással (akármi mással, netezel, rajzolsz, rendszerezel...)

    "Nem is tud olyat, hogy mondjuk egy meghajtóba betett zenékkel telelévő cd-t csak a meghajtót kiválasztva playlistre tegyen" ...dehát tudja, és ugyanúgy ha megnyitod a "fát" akkor darabokba is pakkolhatod a számokat.
  • dester
    #30
    AudioJack
  • psishock
    #29
    "winamp mennyit is tud alapból? :D"
    winamp alapból tátogatja:
    (AAC, it, mod, nst, stm, AIF, itz, MP1, NSV, stz, AIFF, KAR, MP2, OGG, ult, amf, M2V, MP3, okt, VLB, APL, m3u, mp3, pls, VOC, ASF, M4A, MP4, ptm, WAV, AU mdz, MPEG, RMI, WMA, AVI, MID, MPG, s3m, WMV, CDA, MIDI, mtm, s3z, xm, far, MIZ, NSA, SND, xmz, 669)

    most velős 9mb eszik a 2gb-ból (valahogy lenyeltem) minden megy rajta amit átlagosan használok, nem vizualizálok vagy hasonló, és naggyából (fogalmam sincs hogy írják helyesen :) ez körül is mozog.

    16,24,32bit/ winamp is mint minden alap player

    equalizer/ winamp is mint minden alap player

    resampler, stereo -> 4 csatorna konverter, 5.1 -> stereo konverter. /álltalában a sztereó hangzásra van szükségem, de ha kell ezt is meg lehet pluginnal oldani

    Egyidejüleg több playlist / winampnál ez alapból nincs de igazán nem látom a gyakorlati hasznát sem. A playlist már eleve egy felsorolás amit le is menthetsz különböző nevek alá és akármikor elő is hívhatod 1kattal, egyidejûleg meg úgysem akarsz több számot halgatni szerintem.

    media library /winamp is

    global hotkeyek /winamp is használom is egészséggel :)

    paranccsoros enkóderek grafikus kezelése / na itt álljunk csak meg, nekem a "zenelejátszó program" "zenét" tudjon lejátszani. Ha filmezni akarok (winamp is szereti, bár én kihagyom :/ ), képeket nézegetni, netezni, rajzolni akkor azokra is külön külön, arra szabott programokat fogok használni. Az enkódolással is így teszek.

    második ránézésre, + amiket meséltél tényleg foglalkoznak vele elég szépen de megint csak egy "winamp alternatíva" jött le belőle, ott már így vagy úgy, de már minden funkció megvan. volt egy csomó ilyen próbálkozás már a multban is. A helyzet pont olyan mint a Total Comanderral és a többi próbálkozással. Most is van egy csomó alternatíva a fájlkezelésre, de ha egyszer ez "tökéletes" akkor minek? Ok vannak akik direkt winamp "gyûlölők" (vagy TC ebben a példában) és ezeknek jól jöhet. Biztos vagyok benne, hogy az alternatívádnak nincs olyan funkciója amit a winamp ne tudna, ha kell pluginok segítségével is.

    A winamp tényleg nagyon sokoldalú tud lenni (szerintem nem is multa fölül eddig még semmi), az, hogy mondjuk egyes alternatívák alapból támogatnak mást is amit ez nem, az még nem nagy érv, valószínûleg a felhasználók nagy többségének nem volt szüksége arra a funkcióra, de ezért találták ki a pluginokat, ezekkel mindent meg lehet oldani.

    azért még 1 dolog nyilvánvaló, hogy több szoftware is támogassa alapból mint a foobar2000-@. (a popularitása miatt is)
  • lekvároshurka
    #28
    Én a 80 évek zenéit szeretöknek winampba az fm.80 -at ajánlom a böséges 80 alkataegoriára kattintva de a .977 the 80s channel nevü is elég jo és aszem amár valaki álltal emlitett Digital importednek is van 80 kategorijája.(amugy a halgatosági listára kattintav könnyen kilehet szurni a jobb rádiokat amit sokan halgatnak "valoszinüleg" szinvonalasabb is. persze izlések és pofonok szerencsére a választék hatalams amugy a simma windos media playerbe is bitang böséges a net rádio választék ha esetleg valaki nem probálta volna bár én most csak winamp mert leszedtem a windos(microsoft ) honlaprol a winfos mediaplayer 11 et(persze béta) és ottmég nekem asztirja nem támogatja a netes médiát,de szerintem nagyon jol néz ki(nem mintha zenehalgatás közbe eszt kéne nézzni föleg hogy játék közbe hallgatom de nekem bejönn (kinek a pap kinek a paplan) a kékes feketés árnyalat )
  • lekvároshurka
    #27
    Rulez net rádo
  • papabear
    #26
    www.somafm.com

    San Francisco-ból, több stílus választható, bróbáljátok ki!
  • Sanyix
    #25
    Mellesleg a linkedre a wmp hibát ír, és a vlc se csinál vele semmit...
  • Sanyix
    #24
    Hát pl rühellem a playlistjét, mert csak 1 van egy időben, és emiatt sok számnál átláthatatlan. Nem is tud olyat, hogy mondjuk egy meghajtóba betett zenékkel telelévő cd-t csak a meghajtót kiválasztva playlistre tegyen (mer a wmp legalább ezt tudja), mindenhez plugin kell, és pl ogg-ot hibásan játszott le amikor próbáltam. Meg nincs benne semmi átlagon felüli :\
  • Sanyix
    #23
    asf link nincs, az egy audio formátum, asx link létezik, amit gond nélkül kezel :)
  • Sanyix
    #22
    Alapból lejátszik: mp3, mp2, wav, wma, ogg, flac, mp3, aac, wavpack, musepack, spx, aiff, DTS, ac3 formátumot, és minden máshoz pillanat alatt találni plugint(winamp mennyit is tud alapból? :D). Ja meg persze a netes streameket is kezeli de ez már alap dolog mindennél. 16,24,32bit-es hang támogatás, equalizer, resampler, stereo -> 4 csatorna konverter, 5.1 -> stereo konverter. Egyidejüleg több playlist, media library, global hotkeyek, paranccsoros enkóderek grafikus kezelése. Ez gyenge alapfelszerelés? Mindez max 16 megás(legtöbbször inkább 4 megás) memóriahasználattal... Plugintámogatás meg, itt
    És ott a listában a válasz a gui testreszabására is :) persze alapból is elég jól át lehet alakítgatni. Úgytűnik inkább nem tudod hogy miről beszélsz :D
    Ha összehasonlítom a winamppal bizony mindíg arra jutok, hogy a winamp ehhez képest egy gyenge divatlejátszó :\
  • psishock
    #21
    a végén abból rendes rádió link lesz (http://winmedcdn.cbsig.net/infinity_KLUC-FM?MSWMExt=.asf) ha tudná kezelni a ref linkeket akkor rögtön továbbítana is rá (mint a rendes lejátszók )
    ... ami nagyobb gond, hogy az .asf linkel se nagyon tud mit kezdeni.
  • psishock
    #20
    miért is? nehéz kifejteni? (a winamp is "tökéletesen mûködik") :D, btw a MPC miért olyan jó? Filmekre tökéletes a számomra, de a zenére... akkor is winamp, kicsivel leljebb felsoroltam miért is :)
  • Sanyix
    #19
    Hát php-t nem is fog megnyitni :\
  • roberttoth
    #18
    Én is sokat hallgatok online rádiót!
    Amikor Belgiumban voltam egy kicsit hosszabb időre, kifejezetten jól esett magyar rádiót hallgatni :)
    De itthon is szoktam hallgatni, mert a kedvenc regionális rádióim a munkahelyen nem fogható, de a neten simán jön.
    Ajánlom mindenkinek:
    www.radiofm95.hu
    www.radio1.hu
    www.sunshinefm.hu/

    regionális jó rádiók:)
  • psishock
    #17
    hmm az .asx (win media) formátumot nem szereti, de úgy is mp3-at vagy acc+ -t halgatunk ugyebár :)
  • junior117
    #16
    jetaudio, MPClassic mind tökéletesen müködik. winamp utálatos fos.
  • psishock
    #15
    próbáld "add location"-al müxik az úgy, esetleg ha úgy sem akkor ne a ref linket add meg hanem direkt a .pls-t
  • psishock
    #14
    áhh, ne már, ez egy nagyon kezdetleges dolog :D, a winamp fényévekkel előzi, se plugintámogatás, de az alap "felszerelése" is gyenge, + a skinek? GUI testreszabása? stb stb stb. Mostmár tényleg nem tudom miről beszélsz :D
  • 0Speed0
    #13
    Hopp mepróbáltam Foobar-ral..nemviszi...ezt írja ki...(alatta a link a rádióhoz)
    Unable to open item for playback (Unsupported file format):
    "http://www.live-radio.net/redirfeed.php3?Id=5996676"
  • psishock
    #12
    "Hát már egyre kevesebben." nem tudom te hol mérted fel a dolgot, én a környékemet néztem + a netes haverjaimat, hát ezeken a helyeken 100%-os a winamp használat. volt, hogy win media playert hasznát valaki mert ugye az alapból van és az indul (összegezve tudatlanságból) de miután tudomást szerzett a winampról rögtön áttért. Kben fejtsd ki mi az amit rühelsz a winamp-ba, igazán érdekel (tényleg nem rosszból), mivel nekem csak pozitív tapasztalataim vannak (és voltak) vele amióta először találkoztam vele. Tényleg rengeteg formátumot támogat (ahogy visszagondolok eddig nem volt amit nem tudott volna lejátszani alapból vagy pluginnal), nagyszerû a "supportja" minden felől, ja különböző effektus és hangformáló stb pluginok milliói, remekül testreszabható. Szóval nem tudom mi az ami nem jött be rajta, szerintem minden tekintetben tökéletes és kielégíti az összes elvárásodat. (milyen + elvárásaid lennének amit nem tud nyujtani?)

    ...időközben töltöm a foobar2000-@ és lesem....
  • Sanyix
    #11
    "Heh, úgy is winamp-al játszuk az összes muzikális formátumot." Hát már egyre kevesebben. Én is foobar2000-ret használok, winampot mindígis útáltam, amikor még nem ismertem a foobart, akkor is inkább wmp-t használtam.
  • Munch
    #10
    Én ezt a négyet szoktam hallgatni:
    Frequence3
    Frisky Radio
    XTC Radio
    Bassdrive
  • wanek
    #9
    Az eddigi, általatok felsorolt adók tényleg nagyon jók, és olyanok, ahogy leírtátok, nincs is mit ehhez hozzátenni. Csupán annyit, hogy a sok fizetős ratyi szart miért hallgatják egyesek? Vagy csak túl sok a mazochista?
  • nedudu
    #8
    Philosmatika-t senki sem hallgat? :-D
  • Reyes
    #7
    Digitally Imported RulZ:)
    Azon bellül is a a trance + néha egy kis francia Pulseradio, ahol a pár éve itthon nagy dance-slágereket lehet hallgatni:)
    Egyébként a Winamp honlapján nagyon jó kereső van, mindenki megtalálja szerintem a számításainak megfelelő zenét:)
  • psishock
    #6
    nálam csak di.fm és etn.fm (trancesphere) létezik,
    vokális és hard trance zene, nem is kell más a léleknek
    amúgy tényleg nagyszerû hogy minden stílusra van egy külön stream-jük. Ha az adotton épp egy gyengébb szám megy, átkattansz egy másikra.

    "Sajnos viszont elég sok rádió ad mp3pro streamet, amit csak winamppal lehet normálisan lejátszani."
    Heh, úgy is winamp-al játszuk az összes muzikális formátumot. Rengeteg a plugin hozzá és a legszéreskörûbben támogatott, nagyszerûen testreszabható. A G15-öm kijelzője az LCDstudio-val szépen és könnyen átdolgozható, az összes fontos infó mellett az összes adat is elfér a winampból (a Spectrum Analyser-el együtt). Ha egy kicsit plusz rákódol az ember akkor a el tudja érni hogy figyelje hogy éppen lokális zene-e megy vagy rádióállomás, és ha igen akkor a hosszú stream besorolásából ki tudja szûrni csak a dalcímet és a szerzőt, és nem kell folyamatosan olvasni az "ilyen meg ilyen rádió ilyen fajata dalokkal meg ilyen stílusban, és ilyen jó..." szöveget mellé.
  • Sanyix
    #5
    Használj normális lejátszót, pl foobar2000-ret :) nagyon sokmindent lejátszik alapból, de ha valami különleges formátum kell, akkor is 2 perc megkeresni hozzá a plugint, és elvileg plugin wrapperrel a winampos pluginek is műxenek rajta.
  • Lenny
    #4
    Ja, a di.fm is klafa, főleg progressive. :)
  • 0Speed0
    #3
    Én is hallgattam nemrégiben egy jó Vegas-i rádiót...de sajna valamiért a WM Player valami codec miatt nem játsza mostanság...:( Azóta volt codec-pack re-install de mindíg rossz. Erre a linkre hivatkozik a lejátszó. PLS valaki segítsen mit lehetne tenni
  • Sanyix
    #2
    Énis sokat hallgatok netrádiót, főleg a breaks.fm-et, meg a Töréspontrádiót(bár mostanába túlsok az ismétlés :\), meg a di.fm nekem tetsző csatornáit (mindenféle stílusra van egy külön stream).
    Sajnos viszont elég sok rádió ad mp3pro streamet, amit csak winamppal lehet normálisan lejátszani. Ha jó minőséget akarnak, és az mp3 kevés, akkor inkább ogg vorbist-használnának, abból szinte minden lejátszóhoz van plugin.
  • Lenny
    #1
    Én is lelkes netrádió hallgató vagyok!
    Magyar eletronikus zenei adó pl. a JustMusic.fm, hallgassatok bele.
    Külföldiek közül pedig Friskyradio és a Proton (ezen egy cimborámnak is van műsora Indigo címmel) a legjobb a témában.