20 millióan hallgatnak Európában online rádiókat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Tracker számokat énis szoktam hallgatni, bár azokat nem tudja alapból a foobar, de kiválasztom a listából a plugint letöltöm a componentsbe a dll-t, és máris tudja összes ilyen formátumot.
Na meg tetszik a gameaudio plugin, amivel egy rakás játék saját formátumos zenéit közvetlenül le lehet játszani.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
foobar2000: gui nagyszerûen szerkeszthetô, skinek, pluginok milliói (ha nem is, de idôvel és az igények növekedésével biztosan egy csomó lesz, már ha "fenn" marad)
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
...én csak kimásoltam a "features" listából 😊
"Ha nem látod a gyakorlati hasznát a több playlistnek, az a te bajod" így van, azt az egyet is kevés dologgal töltöm, mint mondtam legtöbbször rádió és mix megy a háttérben, de akinek ez kell annak melegen ajánlom a foobar2000-et. Mindenki másnak winamp 😊
"16,24,32bit/ winamp is mint minden alap player"
"hát nagyon sok alap playernél nincs ilyen..."
elég baj ha így van, mert ezek már egyre alapvetôbb dolgok, de a nevesebbeknek támogatniuk kellene, amúgy ok.
"hát nemtudom mit kell támogatni a winampban más szoftvernek, de a foobar önállóan is elvan 😄"
Ehh, hát támogatás alatt azt értem hogy "észreveszi" hogy fut a háttérben esetleg ki/be tudja kapcsolni, információt tud ki és be juttatni ha kell. Filmnézésnél jó ha lehalkítja a winampot 1-2 kedvelt progi (persze mint minden mást ezt is ki lehet kapcsolni ha valakinek nem tetszik), nagyon szeretem hogy ki tudja kérni az adatokat (title/artist/bitrate/time...) különbözô progi alapból (pl az LCDstudio val nagyon szépen programozható a kijelzés és játék közben is figyelhetôk G15-ösön a kívánt adatok folyamatosan). Szóval a hasonló dolgokra értettem a "támogatást" nem szószerint.
"..dehát tudja, és ugyanúgy ha megnyitod a "fát" akkor darabokba is pakkolhatod a számokat."
"Nem, az más dolog."
...Mi a más? belököd a CD-t, kattansz az D: vagy E: (felôlem lehet bármelyik más is) és bent vannak a számok amik alatta vannak...vagy nem ezt mondtad? ==> "Nem is tud olyat, hogy mondjuk egy meghajtóba betett zenékkel telelévõ cd-t csak a meghajtót kiválasztva playlistre tegyen"
"Szóval nálam a foobar a nyerõ, sztem mindenben veri a több lejátszót, a winampot fõleg(mert annál nem csak a foobar jobb, hanem jópár másik is)" Megértettem, neked pont el lettek találva azok az extrák amit a foobar alapból ad a winamp meg nem (azaz csak pluginokkal). Nekem viszont a winamp elégíti ki az összes igényemet, sokszor szoktam "tracker" számokat is hallgatni (it, mod, ult, s3m, xm, 669...) és ezeket is támogatja alapból. Végsôsoron a foobar2000 is egy tökéletes alternatíva. De minden program annak számít szerintem ami pluginozható.
Akár miról is van szó (kép, videó, hang, rajz..), ha az alaprogram támogassa a legtöbb alap formátumot, flexibilis a GUI-je, és vannak hozzá pluginek akkor gond nélkül mondhatjuk "tökéletesnek" mert gyakorlatilag a skinekkel és a pluginokkal azzá tudjuk alakítani amivé csak akarjuk. Erre sokan rájöttek már 😊
Itt a Winamp: gui nagyszerûen szerkeszthetô, skinek, pluginok milliói
Photoshop: gui nagyszerûen szerkeszthetô, pluginok milliói
Opera vagy FireFox (esetleg más): gui nagyszerûen szerkeszthetô, skinek, pluginok milliói
Total Commander: gui nagyszerûen szerkeszthetô, pluginok milliói
de sorolhatnám még a "sikeres" progik listáit, a recept naggyából ez lenne 😊
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Ezt az oldalt ajánlom szives figyelmetetekbe: www.surfmusic.de
Több ezer rádió állomást tartalmaz!
Ha nem látod a gyakorlati hasznát a több playlistnek, az a te bajod. Én nem szeretem mindíg loadolgatni, és savelni a playlisteket, hanem inkább rákattintok egy másik fülre, és annyi. Egyszerûbb, átláthatóbb.
"16,24,32bit/ winamp is mint minden alap player" hát nagyon sok alap playernél nincs ilyen...
"azért még 1 dolog nyilvánvaló, hogy több szoftware is támogassa alapból mint a foobar2000-@. (a popularitása miatt is)" hát nemtudom mit kell támogatni a winampban más szoftvernek, de a foobar önállóan is elvan 😄
"..dehát tudja, és ugyanúgy ha megnyitod a "fát" akkor darabokba is pakkolhatod a számokat."
Nem, az más dolog.
Szóval nálam a foobar a nyerõ, sztem mindenben veri a több lejátszót, a winampot fõleg(mert annál nem csak a foobar jobb, hanem jópár másik is).
"mindenhez plugin kell" pontosabban minden "különleges kívánságra"
"és pl ogg-ot hibásan játszott le" ez nem igaz, tökéletesen kezeli azt is.
"rühellem a playlistjét, mert csak 1 van egy idõben, és emiatt sok számnál átláthatatlan" ez megint egy különleges kívánság, mivel rajtat kívül 1 embert sem ismernek akinek több playlistet szeretne 1 idôben használni. én pl nagyon is megvagyok azzal az 1 L, TC-bôl válogatok folyamatosan mert sohasem tudom hogy éppen milyen kedvem van azaz mit akarok éppen hallgatni, de amúgy is kevés single-t hallgatok, inkább mixeket és rádiót. Azokat meg belövöd és foglalkozol mással (akármi mással, netezel, rajzolsz, rendszerezel...)
"Nem is tud olyat, hogy mondjuk egy meghajtóba betett zenékkel telelévõ cd-t csak a meghajtót kiválasztva playlistre tegyen" ...dehát tudja, és ugyanúgy ha megnyitod a "fát" akkor darabokba is pakkolhatod a számokat.
winamp alapból tátogatja:
(AAC, it, mod, nst, stm, AIF, itz, MP1, NSV, stz, AIFF, KAR, MP2, OGG, ult, amf, M2V, MP3, okt, VLB, APL, m3u, mp3, pls, VOC, ASF, M4A, MP4, ptm, WAV, AU mdz, MPEG, RMI, WMA, AVI, MID, MPG, s3m, WMV, CDA, MIDI, mtm, s3z, xm, far, MIZ, NSA, SND, xmz, 669) <#nezze>#nezze>
most velôs 9mb eszik a 2gb-ból (valahogy lenyeltem) minden megy rajta amit átlagosan használok, nem vizualizálok vagy hasonló, és naggyából (fogalmam sincs hogy írják helyesen 😊 ez körül is mozog.
16,24,32bit/ winamp is mint minden alap player
equalizer/ winamp is mint minden alap player
resampler, stereo -> 4 csatorna konverter, 5.1 -> stereo konverter. /álltalában a sztereó hangzásra van szükségem, de ha kell ezt is meg lehet pluginnal oldani
Egyidejüleg több playlist / winampnál ez alapból nincs de igazán nem látom a gyakorlati hasznát sem. A playlist már eleve egy felsorolás amit le is menthetsz különbözô nevek alá és akármikor elô is hívhatod 1kattal, egyidejûleg meg úgysem akarsz több számot halgatni szerintem.
media library /winamp is
global hotkeyek /winamp is használom is egészséggel 😊
paranccsoros enkóderek grafikus kezelése / na itt álljunk csak meg, nekem a "zenelejátszó program" "zenét" tudjon lejátszani. Ha filmezni akarok (winamp is szereti, bár én kihagyom :/ ), képeket nézegetni, netezni, rajzolni akkor azokra is külön külön, arra szabott programokat fogok használni. Az enkódolással is így teszek.
második ránézésre, + amiket meséltél tényleg foglalkoznak vele elég szépen de megint csak egy "winamp alternatíva" jött le belôle, ott már így vagy úgy, de már minden funkció megvan. volt egy csomó ilyen próbálkozás már a multban is. A helyzet pont olyan mint a Total Comanderral és a többi próbálkozással. Most is van egy csomó alternatíva a fájlkezelésre, de ha egyszer ez "tökéletes" akkor minek? Ok vannak akik direkt winamp "gyûlölôk" (vagy TC ebben a példában) és ezeknek jól jöhet. Biztos vagyok benne, hogy az alternatívádnak nincs olyan funkciója amit a winamp ne tudna, ha kell pluginok segítségével is.
A winamp tényleg nagyon sokoldalú tud lenni (szerintem nem is multa fölül eddig még semmi), az, hogy mondjuk egyes alternatívák alapból támogatnak mást is amit ez nem, az még nem nagy érv, valószínûleg a felhasználók nagy többségének nem volt szüksége arra a funkcióra, de ezért találták ki a pluginokat, ezekkel mindent meg lehet oldani.
azért még 1 dolog nyilvánvaló, hogy több szoftware is támogassa alapból mint a foobar2000-@. (a popularitása miatt is)
És ott a listában a válasz a gui testreszabására is 😊 persze alapból is elég jól át lehet alakítgatni. Úgytûnik inkább nem tudod hogy mirõl beszélsz 😄
Ha összehasonlítom a winamppal bizony mindíg arra jutok, hogy a winamp ehhez képest egy gyenge divatlejátszó :\
... ami nagyobb gond, hogy az .asf linkel se nagyon tud mit kezdeni. <#nemtudom>#nemtudom>
Amikor Belgiumban voltam egy kicsit hosszabb idõre, kifejezetten jól esett magyar rádiót hallgatni 😊
De itthon is szoktam hallgatni, mert a kedvenc regionális rádióim a munkahelyen nem fogható, de a neten simán jön.
Ajánlom mindenkinek:
www.radiofm95.hu
www.radio1.hu
www.sunshinefm.hu/
regionális jó rádiók😊
Unable to open item for playback (Unsupported file format):
"http://www.live-radio.net/redirfeed.php3?Id=5996676"
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
...idôközben töltöm a foobar2000-@ és lesem....
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
Azon bellül is a a trance + néha egy kis francia Pulseradio, ahol a pár éve itthon nagy dance-slágereket lehet hallgatni😊
Egyébként a Winamp honlapján nagyon jó keresõ van, mindenki megtalálja szerintem a számításainak megfelelõ zenét😊
vokális és hard trance zene, nem is kell más a léleknek <#wink>#wink>
amúgy tényleg nagyszerû hogy minden stílusra van egy külön stream-jük. Ha az adotton épp egy gyengébb szám megy, átkattansz egy másikra.
"Sajnos viszont elég sok rádió ad mp3pro streamet, amit csak winamppal lehet normálisan lejátszani."
Heh, úgy is winamp-al játszuk az összes muzikális formátumot. Rengeteg a plugin hozzá és a legszéreskörûbben támogatott, nagyszerûen testreszabható. A G15-öm kijelzôje az LCDstudio-val szépen és könnyen átdolgozható, az összes fontos infó mellett az összes adat is elfér a winampból (a Spectrum Analyser-el együtt). Ha egy kicsit plusz rákódol az ember akkor a el tudja érni hogy figyelje hogy éppen lokális zene-e megy vagy rádióállomás, és ha igen akkor a hosszú stream besorolásából ki tudja szûrni csak a dalcímet és a szerzôt, és nem kell folyamatosan olvasni az "ilyen meg ilyen rádió ilyen fajata dalokkal meg ilyen stílusban, és ilyen jó..." szöveget mellé.
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Sajnos viszont elég sok rádió ad mp3pro streamet, amit csak winamppal lehet normálisan lejátszani. Ha jó minõséget akarnak, és az mp3 kevés, akkor inkább ogg vorbist-használnának, abból szinte minden lejátszóhoz van plugin.