278
  • Muad Dib
    Ez pedig egy kép egy külföldi siteról azzal kapcsolatban, hogy a világ minden táján rosszalták Irwin csecsemős showját:

• Muad Dib
    Két kérdésem van azoktól, akik úgy vélekednek, hogy a krokodilok egyáltalán nem veszélytelenek, nyugodtan lehet csecsemőkkel is krokodilost játszani:

1. Ha veszélytelen és nincs semmi kunszt a dologban, akkor minek csinálta Irwin?
    2. Ha veszélytelen és nincs semmi kunszt a dologban, akkor mért nem csinálja mindenki? Hisz olyan jól meg lehet élni belőle...

Hmmm... Ezek szerint lehet, hogy mégis veszélyes??
  • Muad Dib
    Kelta Assasin!

Csak a jómodoromnak tudható be, hogy igen mély színvonalú, gyerekes kommentedre reagálok.
    Bár sokat nem mondhatok, vitába meg főképp nem tudok ilyen értelmes érvekkel szállni. Tudod ahhoz le kellene mennem a szintedre, ott viszont úgy is te vagy a jobb...

Kérlek, ollózd ide Irwinnel folytatott levelezésed legalább egyetlen darabját, mert szánalmas megnyílvánulásaid után igazán kíváncsivá tettél, hogy az a szegény Irwin miről tudott veled levelezni. Nem lehet, hogy csupán álmodtad a dolgot?
  • Muad Dib
    Nem velem van a baj, te nem érted a lényeget, úgyhogy röviden:
    Egy kicsit sem zavarnak az extrém sportok, versenyszerűen tornásztam nagyon sok évig, jónéhány olyan dolgot csináltam, amihez szerintem te kevés vagy, hidd el. :)
    Tehát nekem nem azzal van a bajom, hogy bárki a saját életét kockáztatja. Ahhoz meg van a jogod, Irwinnek is megvolt. Hanem az, amikor más életét kockáztatjuk. A krokodilos dolognál egy cseppet sem féltettem Irwint, annál inkább a csecsemőt, akit Irwin nagyon felelőtlenül veszélyeztetett.
    Remélem leesett a lényeg, az extrém sportokhoz meg sok sikert, nincs azzal semmi baj, kell egy kis vagányság, egy kis bátorság.
  • Yossarian
    Na most vagy te sem vagy tisztában azzal, hogy hogyan kell egy csecsemőt fogni, vagy annyira bálványozod Stevet, hogy azt sem hiszed el, amit szemeddel látsz, mert azt az idolod csinálja...
  • gettobuxa
    mikor először láttam pityut (RIP), azt hittem, hogy be van lőve, olyan kinyílt szemmel, nagy hadonászással magyarázott az általam amúgy is viccesnek tartott ausztrál akcentusán :) aztán rájöttem, hogy nincs belőve, de így is jobban érzi magát pusztán azért, mert állatok közt lehet. neki ez volt az élete. nem arra az egy csecsemős mozdulatára kéne emlékezni, hanem az egész életművére. olvass csak utána, nem csak annyit tett az állatokért, amit a tv-ben láthattunk tőle
    még a halála is szép, csak korai
    rokon lelkek vagyunk pityu! RIP
  • cateran
    Tenyleg tok kiraly,de meg mindig csak pislogok,hogy ennek mi koze az egeszhez?:D
  • Anteris
    egy hasonló kép a témára

• Anteris
    nem, ez is ilyen újhullámos fazon aki szerint csupa báj és kellem a vadvilág. Túl sok Jehova Tanúi füzetet lapozgatott szerintem, abban vannak olywen csodálatos idilli rajzok, hopgy együtt pihenget valami hihetetlenül rohadtul zöld fűven oroszlán és gazella miközben a tőszomszédságukban békésen piknikezik egy fehér fogaikat csillogató mindenféle színű embercsoport (amely körül természetesen csudálatos lepkék és madarak repkednek nagy-nagy megértésben)
  • 505thZajcev[PT]
    Az nem az volt, hogy 2 idiota beoltozott vmi lo-maskaraba, es jott egy oroszlan es letepte a fejet a lonak, ok meg 2-en pucoltak?? :P
  • Anteris
    szerintem passzol a témához nem?
  • cateran
    Jol megmontad,de hogy jon ez ide?
  • Anteris
    van még egy másik ürge is aki leheveredik a fűbe a szavannán és nincs más nála csak egy tekercs vécépapír(!!!) és amikor megy oda az oroszlán hogy ki a fasz az akkor fogja azt hozzá qrja az állathoz a papírt bizonyítandó, hogy ennyi is elég egy vadállat elriasztásához. Ezek mind azt mutatják, hogy beképzelt köcsögök vagyunk és amikor "emberükre" akadnak az ilyen pojácák akkor néznek nagyokat a letépett fejükből, hogy mi is történt. Egyszerűen képtelen belenyugodni az ember hog yvan nálk aerősebb lény is, holott ha csak a fizikai erőt vesszük figyelembe akkor sehol sem vagyunk mert akár még egy kiskutya is úgy elbánik velünk, hogy arról koldulunk.
  • Kelta
    ÁÁ, ne hidd, ha ott vagy átlátod a szitut, és látsz olyan dolgokat ami a felvételen nem látszik, és akkor csak mosolyognál az itt hözöngö hozzá nem értőkön...
  • Vorpal
    Egy felelőtlen fasz vagyok, de ha ott vagyok a bemutatóján, hangosan üvöltöttem volna, hogy : hozd ki te hülye!
  • Kelta
    Kisbogaram, arcodat fogom letépni..ha összefutunk, anyádnak szóljá be ne nekem!! Én nem ugattam neked, te ösbunkó..ki a f@sz kérdezte tahó véleményedet????????? Takarodj az ösi mesterséget üzö nemezetiségi anyádba.....
    És mégegyszer ne vedd Steve nevét a szádra mert lábat mosok benne..
  • haxoror
    Na

Én normális embernek tartom magamat és szerintem teljesen normális reakció egy normális embertől hogy néha akár extrém mértékben túlreagál olyan szituációkat amikor csecsemők veszélynek vannak kitéve.

Lehet győzködni Steve szakértelméről ami volt is neki és én ezt soha nem is vitattam, tisztelem a munkásságát, az eszmét amire az életét feltette és hogy élvezte az életet. A tudásának hála minimalizálni tudta azt az állandó(!) veszélyt amit a vadállatok közelsége okozott, az ő élete volt, és sajnálatosan az ő halála is amit nem mellékesen pont egy vadállattól kapott sérülés okozott.

A hasonlataiddal az a baj hogy egy csecsemőnek nincs önálló akarata, nem tudja azt mondani hogy "nem, nem akarok bemenni a krokodilhoz!"

A bevállalós élet az amikor te kockáztatsz és nem az amikor MÁSOK életét kockáztatod és ő pont ezt tette amikor a gyerekét is bevitte a krokodilhoz.

A mutatványban te azt láttad hogy Steve bevállalós, én meg azt hogy egy csecsemő nem éppen ott van ahol lennie kéne, kinek mi a fontosabb, ugye...
  • 505thZajcev[PT]
    Amit irtam az mindennek az alapja, amirol itt ma szo volt. Olvasd at megegyszer amit irtam aztan majd talan leesik.....
    Az alapvita a gyereklogatas miatt van. Vki azt hiszi, hogy ez veszelyes, vki meg nem. Mind2 lehet igaz, mert sztem senki se volt ott az ominozus esetnel, igy nem lathattuk mi volt a hatterben. Ha vki olyat hall, hogy egy ember krokodilok ele logat egy gyereket, akkor latatlanban mindenki vadbaromnak tartja azt, aki ezt csinalta. De ha megismerjuk a korulmenyeket, az embert aki csinalta, es megismerjuk a dologhoz tartozo tapasztalatokat, felkeszultseget, akkor elmondhatjuk, hogy semmivel se volt nagyobb veszelyben az a gyerek, mint pl egy atlagos naponta kocsival kozlekedo szemely.
    A Forma1-es pilotakat miert nem nevezi senki felelotlennek? Ne mondjatok azt, hogy azert mert nem veszelyeztet senkit, ahogy Steve a gyerekkel, mert igenis kirepulhet a jarmu a nezok koze, es tobb embert is megolhet (mas pelda: rallyk).
    Kontrollalt veszely eseten csekely a hibalehetoseg, tudta ezt o is es a korulotte meg az a 10 masik ember aki a biztonsagukra figyelt. Bevallalos ember volt sokak szerint, de sztem csak azt csinalta amit a tudasahoz merten meg biztonsagosnak talalt, mert hat ugye nem ette meg egyszersem egy krokodil sem, ez teny !
    Akiknek meg ezeken a dolgokon paraznak, azok gyava emberek, akik csak "elnek", oszt annyi.

(Tudom, hogy ezzel uta'l minden magat ertelmesnek, csaladcentrikusnak tarto ember, de oszinten sz...k ra.) :P
  • Darien
    Mindenki az ugatta itt, hogy ott lógatta a krokodil szájánál, ugyhogy ne köss már belém légyszíves. Annyira meg csak nem volt béna Steve, hogy egy gyereket ne tudna biztonságosan tartani a kezében.
  • cateran
    Koszonom:) Kivancsi voltam mikor mutat ra valaki erre a nyilvanvalo dologra:)
    Tehat adott a szitu: egyik kezemben egy husdarab,ez van kozelebb a veszelyes allathoz.Aztan jovok en,vegul a tavolabbi pontban a csecsemo lanyom.
    Vajon HA az allat tamadni akarna,melyik celpont kozul valasztana?
    a,husdarab
    b,en
    c,csecsemo
    Muad Dib:A szemet erositi az immunrendszert(ez igaz),de azert neha szedd ki a gyereket a kukabol!
    Illetve az olajos szerszamok aligha egeszsegesek.....es kutyaval jatszani is nagyon veszelyes akarhany eves vagy ugyanis a kutyarol biztosan tudom hogy kiszamithatatlan!(nincs bajom a kutyakkal,pusztan arra szeretnek ramutatni,hogy tapasztalat nelkul kozeledni egy allathoz,na az a veszelyes!)
    Yossarian: "Az pedig jóval balesetveszélyesebb egy olyan kis csöppségre nézve, mint a krokodillal való játék.." Ezzel viszont maximalisan egyet tudok erteni!
  • haxoror
    szerintem nem vagy egészen képben hogy itt most miről is megy a téma
  • Yossarian
    nem lógatta a gyereket oda, ezt asszem senki sem állította. De mutatsd meg azt a felvételt egy olyan kismamának, akinek szintén 4 hetes gyereke van! Már azért seggberúgná, ahogy azt a gyereket fogta. Gyakorlatilag a hóna alá csapta, holott egy akkora gyerek nem tudja tartani a fejét. csak nyaklik ide-oda filmen is. Az pedig jóval balesetveszélyesebb egy olyan kis csöppségre nézve, mint a krokodillal való játék...

Más, hogy én szerettem, jókat szórakoztam a filmjein és sajnálom ami történt vele. De azért nem volt ő sem hibátlan, mint ahogy egyikünk sem. Ezért hadd legyen már véleményünk róla, kinek kinek a saját vérmérséklete és értékrendje alapján...
  • 505thZajcev[PT]
    Veled elsosorban az a baj, hogy veszelyesnek tartasz olyat, aminek a veszelyfaktorat nem ismered. En pl extremsportolok vmit ( ne reszletezzuk). Tudom hol a hatar, tisztaba vagyok mit lehet es mit nem. Viszont amit lehet, azt elvezem es csinalom. Ez kivulrol nezve nehany embernek egy veszelyes sport, amit csak idiotak muvelnek. Szamukra ez a sport sose lesz oromforras, endorfin-szint novelo. Te hasonloan velekedsz pl a krokodilok elott valo ugralasrol. Te eliteled, en pedig felnezek arra az emberre aki olyat tud amit en nem. Minden hozzaallas kerdese. Irigy vagy ra, ezert felelotlennek tartod. Sajnos ez egy tipikus magyar osbetegseg. A rosszat latod meg a dolgokban, nem pedig a dolgok nagyszeruseget.
    Az a srac letett vmit az asztalra, es mindezt egy olyan dologert tette, ami nagyszeru. En ezt lattam Steve Irwin-ban, es ezeket mindezt gyermeki mosollyal, lelkesedessel csinalta.
  • dez
    Az állatok nem olyan hülyék, mint amilyen az ember képes lenni.
  • Runo
    Sajnálom, szerettem a filmjeit. Sztem a veszéllyel ő is tisztában volt, de amit az ember szeret csinálni, na meg jól is keres vele, azt nem szívesen hagyja abba a statisztikai adatok miatt... csak reméli, hogy ő nem fog szerepelni az adatok közt...
    RIP
  • roliika
    Állatok szemszögéből: Ha kajás lennék, pl tigris vagy rája vagy sas vagy akármi és 2 behetmót vagy több ember elkezdene baxtatni,hogy "deszéép meg akarom fogdosni, meg vigyük arrébb mert itt neki tuti nem jó - de én csak éhes vagyok és hagyjanak már békén nem tudok nekik szólni nem értem mit makognak ezek a pár 10ezer éves fejletlen büdös behetmót izék nincs lábam tökönrúgni nemtom őket, így karmolok harapok szúrok csak had menjek már végre..."

Emberek: Pécsen jártam 2 hete. Vártam 4órán át azt a rohadt vonatot és közben sok érdekes dolgot lát az ember fia. Színesbőrű polgártárs sétált a kb 2 éves kisfiával aki sírt és rászólt - elnézést a pontos idézetért - " Kussba legyéé máááá, vagy letíípem a fejed!" - szólt a fiára - Namost az ilyennek és az állatoknak a kapcsolata milyen lehet,ha a saját gyerekét is semmibe veszi? Félreértés ne essék, itt nem a színes bőrrel van a gond.
  • Beton Fej
    Hihetetlen, hogy egy ember halálából is mekkora sárdobálást tudtok csinálni.
    Valóban ostobaság volt a gyerekét (valószinüleg egyikünk se tudja felmérni mekkora) veszélynek kitennie, de végül a gyereknek nem lett semmi baja. Annál inkább van most, hogy meghalt az apja.

Muad Dib: nem akarok beléd kötni, de aki lehülyegyerekezi a másikat, malachoz hasonlítja, stb. az ne szónokoljon az érettségről.
  • plamex
    "Ne ítéljetek és nem ítéltettek ... "
    Ennyi az én véleményem.

• Muad Dib
    "eled elsősorban a tökéletesapuka komplexusod kivetítéséből induló polémiádon vitatkozom :P"

Tökéletes apuka? Az neked ott kezdődik, amikor nem rakom oda a saját gyerekemet, hogy bulizzon a krokodil???

Én messze nem vagyok tökéletes apuka, sőt olyan nem is létezik, majd rájössz öcsi, ha felnősz és lesznek kölkeid.
    De elég hozzá anyi, hogy valószínűleg jobb apuka vagyok mint a te apád, mert te valamitől csak elferdült lettél és láthatóan van bened némi apagyűlölet.
    Szerintem üllj le fateroddal és beszéld meg vele mit baszott el a nevelésedben, mintsem hogy más apukákat leszolj alaptalanul...
  • Ironka
    polémiádban
  • Ironka
    exac 144-es hozzászólására volt az válasz, nézd meg újra

ne haragudj, de elég nagy ökörség azt hinni, hogy egy adott konkrét hozzászólásra írt, azt bedéző adott válasz egy nyilvános fórumban mindenkinek megy. veled semmi vitám nem volt a pénzszerzésről, showmanségről stb, veled elsősorban a tökéletesapuka komplexusod kivetítéséből induló polémiádon vitatkozom :P

• roliika
  • Muad Dib
    "...Azért mert felneveltél két gyereket, és életben nem volt dolgod krokodillal..."

Ez a nap aranyköpése. Bekereteztetem és kirakom az irodám falára.
    Ez annyira abszurd, hogy még humorosnak is találja az ember. Kár, hogy közben tudom, hogy csak egy hisztis buta liba írta...
    Ne kérj tőlem bocsánatot én sem kértem tőled, részemről nincs miért, tőled meg nincs semmi súlya a dolognak.

Ironka!
    "Ez idézet nem is neked ment..., azért fölösleges hőzöngened"

Hülyegyerek, akkor talán privátban kellene üzenned annak, akinek szánod. 30 kommenttel ezelőtt én sem neked írtam kommenteket, most mégis kommunikálunk nem?
    Ez egy publikus fórum, amit írsz, mindenkinek írod, hacsak nem pü-ben küldöd.
    Amúgy, nehogymár utolsó érvként ilyen bagatel dolgokkal érvelj, mert kiröhöglek.
  • haxoror
    "Hat pedig en fixre veszem,hogy egy jollakott kroki az eletben nem fog megtamadni,max fenyegetni,de az kisse mas!!!"

LOL Erről eszembejutott egy vicces e-mail amiben híres utolsó-mondatokat írtak pl "Jól van emberek, most már hatott a szérum, alszik az oroszlán...", ez is oda való :)

Mellékesen pont a gyerekes videón Steve egy húscafatot dob a krokodilnak az meg simán el is kapja szal ennyit arról hogy mennyire volt jóllakott...
  • Darien
    Ja persze én kezdtem el disznózni mi? Akkor én kérek bocsánatot, hogy először te disznóztál le engem, mert neked szabad, másnak nem. Bocsáss meg, ó nagyságos hülyegyerek.
    Azért mert felneveltél két gyereket, és életben nem volt dolgod krokodillal, nemkéne Steve-et leszarozni, mert ő odamerte vinni (kellő biztonsággal) egyhez. Ő értette hozzá, te nem.
  • Ironka
    "És ők honnan szerzik rá a lóvét kisgyerek, az ujjukból szopják ki? Ő képes volt a munkájával pénzt csinálni, amit aztán visszaforgathatott a természetvédelembe. És igen ezzel velejár a magamutogatás, showelemek beépítése. Ezért volt ő szar ember?"

Ez idézet nem is neked ment..., azért fölösleges hőzöngened

egy rakat dolog viszont nem válaszoltál
    és rendben van, nem félsz a krokodiloktól, de az is fix, h nem értesz hozzájuk, és ezért más veszélyességi kategóriába sorolod, mint aki tudja kezelni az ilyen helyzeteket
  • Muad Dib
    Pauly!

Nézd már meg azokat a felvételeket, amikor a jóllakott krokodil bekapja a mutatványos fejét, úgy egészben...
    Gondolom láttad már ugye? :)
  • Muad Dib
    Cateran!

Nem kellene félrebeszélni. Akkor legyünk konkrétak:
    1.
    Nekem ne magyarázz a csecsemőkkel kapcsolatban, mert felneveltem kettőt. Nekik is van kutyájuk, aki köszöni jól van. Neked hány gyereked van???
    2.
    A csecsemő adott esetben meg sem ijed, mert fogalma sincs szegénynek, hogy a barom apja éppen milyen veszélynek teszi ki.
    3.
    Jó hogy hagyták, hogy szopd az újjad, kell a gyereknek a piszok, erősíti az immunrendszerét. Remélem nem azután szopogattad, hogy a kutyus fenekében túrkáltál vele...
    4.
    Bocsi, de amikor apud elvitt a melóhelyre, és amikor kutyával játszottál, mennyi idős is voltál pontosan? Gondolom elmúltál 1 hónapos, mert egy 1 hónapos gyerek még teljesen magatehetetlen. Irwin lánya még a fejét se tudta tartani, látszik a felvételeken, ahogy elcsuklik a feje...

Valakivel összekeversz egyébként, vagy félreérted a dolgot. Én nem az állatok ellen érvelek itt. Azokat többre becsülöm, mint egy-két egyént itt alább, így mindjárt elnézést is kérek a disznóktól, mert azok amúgy nagyon intelligens kis állatok...
  • pauly
    "Hat pedig en fixre veszem,hogy egy jollakott kroki az eletben nem fog megtamadni,max fenyegetni,de az kisse mas!!!Tessek szepen utanaolvasni a hullok metabolizmusanak!"
    Hááát igen,de az állat akkor is állat,100%-ig nem lehet megbízni bennük :)
  • Muad Dib
    Hülyegyerek!
    Ki a franc mondta neked, hogy én félek bármilyen állattól?
    Fogd már fel azzal a krokodil agyaddal, hogy itt nem arról van szó, hogy én, vagy te, vagy Irwin fél az álatoktól vagy sem!

"És ők honnan szerzik rá a lóvét kisgyerek, az ujjukból szopják ki? Ő képes volt a munkájával pénzt csinálni, amit aztán visszaforgathatott a természetvédelembe. És igen ezzel velejár a magamutogatás, showelemek beépítése. Ezért volt ő szar ember?"

1. Senki nem írta eddig Irwinről, hogy "szar ember", te vagy az első aki ezt így itt leírta. Ehez gratulálok, megint ügyesen beletiportál Steve Irwin emlékébe.
    2. Engem nem zavart, hogy krokodilokkal mutatványozott, showzott addig a pontig, amig az 1 hónapos csecsemőt is bevetette. Onnan kezdve valóban, egy szarember látszatát kezdte kelteni, de ezt csakis magának köszönhette.

Darien!

"Meg nemtudom, nemkéne személyeskedni se ennyire."
    Elég kultúráltan folyt a vita, amig te a kis koca stílusoddal be nem böffentettél ide. Egyfolytában barmozól, disznózól, amikor pedig szembesítenek téged a szomorú valósággal - miszerint valójában te vagy barom s disznó egyben -, felszólítasz másokat a személyeskedés mellőzésére?
    Veled más baj is van, nem csak az, hogy ezt a konkrét témát értelmezed félre...