197
  • Komolytalan
    "És mégis miért ad rá okot? Mert ha nem értek egyet a hülyeségeitekkel egyszerűbb zsidónak kikiáltani valakit, mintsem megpróbálni tényekkel bizonyítani az igazatokat? Egyszerűbbnek valóban egyszerűbb, megspórolja az olyan dolgokat mint a gondolkodás, ami esetleg nem látott akadályokat gördítene az útjába." - Gondolom a következő, és az ehhez hasonló mindent elsöprő érveidre gondolsz, amelyek igen magasszintű gondolkodást feltételeznek nálad: "Kicsi fiam, nem kéne elhúznod valahova zászlót lengetni a barátaiddal vagy a borbélyhoz, hogy borotválja kicsit a fejed?"
    Öngól. Szólj az edződnek hogy cseréljen le másik nickre.
  • AnWar
    Aha, tehát mivel voltál "sok helyen" és személyes tapasztalatod nem vágott egybe azzal amit addig hittél ,ezért fenntartással kezelsz mindent... Vagyis ami nem felel meg a te elképzeléseidnek azt kihúzod, ami meg megfelel azt feltétel nélkül elfogadod. Szerinted hogyan is történik a történelemhamisítás? De megmondom, pontosan így.
  • wanek
    Most már kétségem sincs...
  • AnWar
    Akkor értelmezd már ezt a mondatot, hogy mit is értesz alatta, felettéb kiváncsivá tettél:
    "Ha te meg fóbiázol, akkor valószínűleg megérintett a dolog, így nem csoda az az usa imádat sem, ami sugárzik minden hozzászólásodból."

Tehát miért is érted a szerinted jelen lévő "USA imádatot"?

És választolhatnál arra, hogy akkor te a sok bölcsességet mind személyesen ellenőrizted vagy csak lököd a dumát minden alap nélkül?
  • wanek
    Elég sok helyen voltam már a világban, és sokszor ellentmondó dolgokat tapasztaltam, mint amiket arról egyéb helyeken olvastam. Ezért úgy érzem, hogy részemről az ilyesmit fenntartással fogadni számomra megalapozott.
    Történelemhamisításból már itthon is volt részünk nemegyszer.
  • AnWar
    Kérem megtanulni olvasni, a te és wanekból ömlő blődséget nevezem a Csurka-féle bandától hallott szövegnek, értsd: sokkal egyszerűbb a társadalom egy szegmensét bűnbaknak tekinteni és mindenért felelőssé tenni, mintsem megpróbálni szembenézni az adott problémával, legyen az a zsidóság, cigányság vagy éppen bármely etnikai kisebbség.
  • wanek
    Kisgyerek! Eszem ágában sincs leborotváltatni a fejem, még a te kedvedért sem. Hol írtam akár a #81-ben, vagy máshol, hogy te zsidó vagy? Bár nem lepne meg, ha az lennél, a stílusod jellemző. Ellentétben veled, én senkinek sem vagyok a szócsöve. Sem Csurkának, sem másnak.
    "Google Earth": vajon miért is voltak hírek, hogy bizonyos területeket retusáltak/megváltoztattak? Ha ez megy egyik irányba, úgy mehet a másik irányba is!
    Épp 9 perccel előtte írtam, hogy én nem a szobrokat tagadom. Nem ló ez, hogy lovagolj rajta!
  • NEXUS6
    "Az Iraki hadsereg a 3. vagy 4. legnagyobb volt az első öbölháború előtt."

Jól mondod, de a mondatod lényege a volt létigén van. Mert az amcsik legyőzték azt a hadsereget? Kuwaitból kiszorították őket, de Bagdadba nem vonultak be!

A legutóbbi háborút meg már egy olyan hadsereg ellen vívták, ami az előző összecsapás óta 10 éve nem jutott nagyobb fejlesztésekhez. Szal már messze nem volt a 4. a rangsorban.

De most már nem is annyira a hadseregről van szó, mint inkább arról, hogy nem képesek mit kezdeni kb 30-40 ezer rosszul felszerelt fegyveres ellenállóval sem. Akkor egy nagyobb országban pl Iránban, mit tudnának csinálni?

És e fölött még több nagyságrend van, amíg eljutunk az olyan szuperhatalmakig, mint Kína, vagy India - több mint 1 milliárd lakossal.
  • AnWar
    És mégis miért ad rá okot? Mert ha nem értek egyet a hülyeségeitekkel egyszerűbb zsidónak kikiáltani valakit, mintsem megpróbálni tényekkel bizonyítani az igazatokat? Egyszerűbbnek valóban egyszerűbb, megspórolja az olyan dolgokat mint a gondolkodás, ami esetleg nem látott akadályokat gördítene az útjába.
  • Komolytalan
    Beteg vagy: Csurkát meg a kommunizmust akarod összeházasítani? A következő beszólásod az lesz, hogy Gyurcsány az új Teréz-anya?
  • AnWar
    És wanek, ha te semmit nem hiszel el, amit te nem láttál, akkor mégis miért hiszed, hogy az USA létezik? Vagy akár Korea, lehet hogy csak etetnek téged és nem is léteznek, nem is volt világháború, sőt Kolumbusz se fedezte fel Amerikát, hanem útközben elsüllyedt és a középkori titkos ügynökségek meghamisították a pergameneket, mert az uralkodónak ciki lett volna ha bukik a terv.
  • Komolytalan
    Lehet hogy a hozzászólásaid adnak rá okot neki?
  • wanek
    Azért azt tegyük hozzá, hogy pl. Vietnámot alaposan szarrá bombázták, de semmire sem mentek vele. A földön meg az 50 kilos vietkongok lealázták a hozzájuk képest óriás amerikaiakat. A többivel maximálisan egyetértek. :)
  • AnWar
    Képzeld, ha kicsit megnézed a fórumot, okításodra egy fórumos rakott be Észak-Koreáról egy utazási leírást, azon hogy hogy nem lehet látni egy elég szép méretes szobrot vagy ott a Google Earth, vagy bármely akár észak-koreai portál is. Vagy te voltál ott és lecsekkoltad vagy megint csak dobálózol, mert eddig semmit nem mondtál amit a Csruka féle bagázstól ne hallottunk volna, amint éppen borvörös fejjel egy kupicát lóbálva magyaráz.
  • AnWar
    Kicsi fiam, nem kéne elhúznod valahova zászlót lengetni a barátaiddal vagy a borbélyhoz, hogy borotválja kicsit a fejed? Azt pedig nem igazán tudom miből gondolod, hogy zsidó vallású vagyok, mármint hogy egyáltalán vallásos vagyok.
  • wanek
    Tagadja a fene a szobrokat, a személyi kultuszoknak ez mind velejárója. Én csak azt mondtam, hogy nem a segélyből építik a szobrokat, mert az ált. ugye élelmiszer.
  • assdf
    Ne éljetek már álomvilágban. Teljesen mindegy hogy egy hadsereg mekkora, a 21. században a létszám nem túlzottan számit. A felszereltség és az utánpotlás dönt el mindent. Lehet nekem egy kétmilliós hadseregem kispisztolyal meg kalasnyikovval felszerelet katonákból (és máris a 3. legnagyobb hadsereg lesz a világon) mire megyek vele ha a levegőből szétbombáznak a p.csába, mert nincs repülöm, nincs légvédelmem, ami van annak sincs elegendő lőszer/üzemanyag/javitási utánpotlása?
    Mi volt a 2. iraki háború során is? Az amerikai légierő szétzúzta a teljes iraki hadsereget a levegőből, hetekig amerikai katona nem lépett egy métert sem előre csak várta hogy a bombázok szétbombázzanak mindent. Amikor végeztek, akkor nyomultak be irakba és gyak. semmiféle elleálásba nem ütköztek mivel azt a légierő már elintézte. Az irakiaknak meg volt kb 3. migük az is vagy 30 éves modell tényleg sokat számitott hogy mekkora a szárazföldi hadseregük...
    Ráadásul az amerikaik közel sem olyan erősek mint mutatják magukat, a szárazföldi müveletekben nagyon nincsenek a toppon. Csak hát csupa olyan országot támadnak meg, amelyiknek nincs légvédelme, ugy aztán nem nagy kunszt nyerni... Egy korábbi cikknél már kifejtettem hogy pl egy orosz vagy kinai háború esetén igencsak sürün potyognának le az égből az agyondicsőitett lopakodók meg f18/16osok...

Másfelől meg melyik országnak van a legnagyobb atomarzenálja? segitek: USA
    Melyik ország vette már be élesben atomfegyvert, ráadásul teljesen indokolatlan körülmények között? segitek: USA
    Melyik ország pampog a legjobban hogy a többi országnak ne lehessen atomfegyvere, mert hogy az milyen veszélyes is...? segitek: USA
    Olyan aproságokról nem is beszélve, hogy ha iránnak vagy é koreának atomfegyvere lesz, az az USA szerint mekkora bün, arról meg hallgat, hogy izraelnek is van atomfegyvere, amit teljesen illegálisan fejlesztettek ki amerikai segitséggel...
    Etc, más szemében a szálkát sajátjában meg a gerendát sem veszi észre...
  • BiroAndras
    "É-Korea, meg a 10 éve szopatott Irak kb akkora hatalmas ellenfelet képvisel az USA számára, mint Magyarország."

Az Iraki hadsereg a 3. vagy 4. legnagyobb volt az első öbölháború előtt.
  • Molnibalage
    A rakétavédlemi rendszerek, mint már mondtam, egy tömeges rakétatámadással nem tudnak mit kezdeni. Már egy-két 6-8 robbanófejes MIRV-ös ICBM kifogna rajtuk és amúgy is kurva drágák az ilyen rendszerek. Építek több támadófegyvert, ha kell azt csá. Ezért lett betiltva a SALT egyezmény keretében részlegesen. Két-két telepítést engedélyez mindkét oldalon. Egyet a főváros védelmére és egyet egy indítókomplexum védelmére.

Waneknek meg üznem, hogy ne akarja már itten letegani a komcsi rezsim szoborhegyeit és egyéb monumentális kommunizmust és nagy vezérüket dicsőítő alkotmányikat. Azokat bőven látni a propaganda fotókon és filmeken. Nézz körül a Google Earth-tel. Annyi emlékmű meg miegymás van csak Phejnaban, hogy még megszámolni is sok.
    Köztük az a bazi nagy betonszörny hotel amit pénzhiány miatt soha nem fejeztek be pénzhiány miatt.

http://static.flickr.com/35/100571773_ec21b93bac_o.jpg

Valaki leírta, hogy Szöul lőtávolban van a DMZ-től. Tévedés. Szöul határa több, mint 40km-re van a DMZ-től. Ekkora lőtávolsággal tüzérség nem rendelkezik max. valamilyen rakéta jöhet szóba.
  • wanek
    Egy gatyavizit után nem biztos, hogy ezt mondanád. A jelenlegi felesége is az.
  • wanek
    "A háborúnak hosszabb távon nem csak negatív hatásai vannak. Ez történelmi tény." - pár példa?
    "Vannak olyan helyzetek, amikor a békét, a külső közbe nem avatkozást, többen sínylik meg, mint a háborút." - példák?
    "Szerintem pl az Iraki is ilyen helyzet. Az más kérdés, hogy az irakiak felszabadítása csak propaganda volt az idióta amcsik számára. Az ottani emberek nagy része ezzel együtt jobban járt." - biztos azért van most polgárháborús helyzet ott. Ez igen! Az irakiak nem felszabadítva lettek, hanem leigázva az amerikaiak által. Előtte viszonylagos rend volt, nem voltak naponta sok halálos áldozattal járó robbantások, stb.
    Irak 3 nagy vallási csoportból áll. Bármelyik is van hatalmon, az a másik kettőnek nem tetszik. Ott a vallás jelenti a politikát. És ha így nézed, akkor nincs olyan ország a világon, ahol ne lenne a fennálló hatalomnak ellenzéke. Erre akár a mi országunk is jó példa.
  • uniu
    Sokfele gazember van. Gyurcsany pl nem zsido...
  • L3zl13
    A háborúnak hosszabb távon nem csak negatív hatásai vannak. Ez történelmi tény.

Vannak olyan helyzetek, amikor a békét, a külső közbe nem avatkozást, többen sínylik meg, mint a háborút.

Szerintem pl az Iraki is ilyen helyzet. Az más kérdés, hogy az irakiak felszabadítása csak propaganda volt az idióta amcsik számára. Az ottani emberek nagy része ezzel együtt jobban járt.
  • wanek
    Valószínűleg jóval idősebb vagyok nálad. De ez csak egy állapot. A gondolkodásmódod nagyon gyerekes, és azokra jellemző, akikre utaltam korábban.
    A zsidózás egészen más dolog, látszik, hogy lövésed sincs róla. A zsidók nem valami szent emberek, hogy ne lehessen róluk beszélni. De ez korántsem zsidózás. És még az sem zsidózás, ha egy zsidó gazemberről leírják, hogy gazember. Bárhogy is szeretnék ezt más másként beállítani.
  • Komolytalan
    "Az atomozást kezdjük mondjuk rajtad, meg azokon akik mások elleni agresszióra buzdítanak." Ebben benne van az, hogy a fajtád összegyűjteni, elkülöníteni a normálisaktól, és úgy atomozni. Ugyebár drága mulatság az ahhoz, hogy minden egyes agresszív kismalacra egy-egy nukit ledobjunk. Viszont 10-20 km-es sugarú körbe elég sok hozzád hasonlót be lehetne tuszkolni.
  • Komolytalan
    "A csillagháborús program szvsz még mindig folyik. És egyik sem indukálta volna közvetlenül az atomháborút, mert mindkettő hagyományos háborút indított volna előbb." Miről beszélsz? Amit leírtam azt kb katonai tankönyvekben is egy az egyben olvashatod a hidegháború résznél. Abban az időben az USA és a Szu azért nem nyomták meg a gombot mert pusztult volna a másik is. Kubára a reakció az volt, hogy az USA áttért tengeralattjáróról való indításra, mert ugye ha sz.rrá lövik az országot attól még a tengeralattjáró ki tudja lőni a rakétáit. A rakétavédelmi rendszerre azonban nincs ilyen válasz, éppen ezért felborítja a kölcsönös fenyegetettségi helyzetet.
    "Másik meg, hogy a kölcsönös fenygetés nem fogja megakadályozni a hatalomra kerülő fanatikusokat, vagy pszichopatákat, hogy kilőjék a rakétákat. Egy diktatúrában pedig jóval nagyobb esély van ilyenek hatalomra jutására, mint egy demokráciában."
    Éppen ezért olyan az indítási protokollja a stratégiai nukleáris arzenáloknak, amilyen. Még taktikai nukleáris támadást se hajtottak végre Hiroshima és Nagaszaki óta (azt kik is csinálták, csak nem az USA?), nemhogy stratégiait (pedig a taktikainál jóval lazább az ellenőrzés, főleg kínában, koreában).
  • L3zl13
    Nicsak. Valamiben egyetértünk. :D
  • L3zl13
    Bocs, de nem te akartál engem leatomozni, még a saját életed árán is? :D
  • L3zl13
    "...kicsöngetnek." Óhh, már mész is?

Örülök, hogy azért te is ismersz pár ilyen "viccet".
    Birom amikor végső érvként valaki jön azzal, hogy megpróbálja a másikat gyereknek beállítani. :D
    Szerintem nem olyan nagy baj néha gyerekesnek lenni. Te inkább csak zsidózz tovább nagy komolyan. Az való a "felnőtteknek". :D

• Komolytalan
    Szerintem kezeltesd magad, még mielőtt cionista öngyilkos merénylő lesz belőled (ugyebár nem baj ha meghalsz, de a másik is dögöljön meg).
  • Komolytalan
    "Ez ugyanaz, mint amikor egy katona civilekre fog fegyvert - még csak nem is a katona nációjának megfelelő civilekre, hogy ha a másik nem dobja el a fegyvert megöli őket; normál esetben az ilyen katonát a saját tisztje lövi agyon..."
    Ez inkább egy olyan dolog, mint amikor 1 bank egy cégtulaj magánlakására tesz jelzálogot, nem a cég tulajdonában lévő gépre. Azt kell biztosítékként felhasználni, ami az ellenfélnek legjobban fáj. Az USA katonáit adott esetben védenék repülőhordozórók, cirkálók, rombolók, ezért az azok ellen indított támadás nem biztos hogy hatékony lenne. Ezért - jobb híján - teljesen érthető reakció, hogy az USAval szövetséges "civil" célpontokat tartanának sakkban. Ugyanígy érthető lenne, ha Észak-Korea nukleáris fegyvereket vetne be egy esetleges USA agresszió során akár a támadókra, akár polgári célpontokra, hiszen neki nincs más lehetősége, ahogy a terroristáknak sincs más lehetőségük, mint hogy nem tisztán játszanak. Ha egy kártya partiban az ellenfeled kiszedi magának az összes adut, nincs más lehtőséged a győzelemre, mint hogy ingujjból játsz. Az összes adu kiszedése (lásd rakétavédelmi rendszer) ugyanolyan tisztességtelen, elítélendő lépés mint az ingujjból játszás (nukleáris támadás akár civil célpontok ellen). A különbség az, hogy az USA kezdett el csalni azzal, hogy kiszedte az adukat.
  • wanek
    Az mondjuk csak használna az usanak, ha bokorgyurit elzavarnák. Persze mindenféle máshol történő lerohanások nélkül.

Az usa már támadta meg Kóreát. Kórea soha nem támadta meg az usat. Ezek tények.
  • L3zl13
    Szvsz egyetlen oka van amiért nem rohanják le. Egyszer már megszívták. Nagyon. Ha megint megteszik, és 2 napnál tovább elfoglalni, akkor Bushra rágyújtják a FH-t.
  • wanek
    "A háború meg egy szörnyű dolog, de nem biztos, hogy hosszabb, vagy akár rövidebb távon nem jobb az emberiség egészét tekintve, mint a békének nevezett gyakran sokszáz éves gyűlölködés." - neked sürgősen pszichiáterhez kéne fordulnod. Beteg ember vagy.
  • wanek
    Poénnek nagyon gyenge volt, ha annak szántad. Legalább annyira morbid, mint a "melyik a legjobb vicc? Ausw..."
    "Bocs, hogy neked túl magas volt." - ne nevettesd ki magad. Lazíts, nemsokára vége az órának, és kicsöngetnek...
  • wanek
    Tényekkel köszönőviszonyban sem? Te nagyon el vagy tévedve ember! Vagy netán arra vered magad, hogy propagandát akarsz tényként elsütni?
  • wanek
    Nincs fóbiám, csupán leírtam tényként, hogy mások is kapnak segélyeket/támogatást/kárpótlást a mai napig. Ha te meg fóbiázol, akkor valószínűleg megérintett a dolog, így nem csoda az az usa imádat sem, ami sugárzik minden hozzászólásodból.
    "észak-koreában ezt arra használják, hogy 23 méteres szobrokat emeljenek a vezérüknek, ez már az ottani állam hibája." - biztos élelmiszerből építik a szobrokat. LOL! Egyébként láttad is személyesen ezeket? Vagy csak fröcsögöd a maszlagot?
  • L3zl13
    Nem hiszem, hogy "felelőtlen" lenne. Esetleg "izléstelen"...

A háború meg egy szörnyű dolog, de nem biztos, hogy hosszabb, vagy akár rövidebb távon nem jobb az emberiség egészét tekintve, mint a békének nevezett gyakran sokszáz éves gyűlölködés.
  • L3zl13
    Nem. Ez egy poén, amiben felhívtam a figyelmet a hozzászólásában lévő hiányosságokra. :D
    Bocs, hogy neked túl magas volt.
  • wanek
    Észak-Kórea és Dél-Kórea hasonló cipőben jár, mint annak idején az NDK-NSZK. Egymástól elválasztott családok, rokonok, ismerősök. Persze ez idővel a halálozások miatt eltűnik, de a közös gyökerek és történelem megmarad. Ellentét valószínűleg csak a rezsimek haszonélvezői között van, a köreaiak nem valószínű, hogy gyűlölik egymást.