Bizonyított az USA rakétavédelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A zsidóság definícióját fõleg azért veszem vallási alapon, mert elég nehéz lenne más típusként nézni õket." - pedig lehet. Vannak genetikai ismérvek is.

"USA/zsidó kép összemosása, mintha Washingtont Tel-avivból irányítanák ami enyhén szólva röhej" - ez így tényleg nem pontos. Az viszont már annál inkább, hogy a zsidó nagytõke rángatja a szálakat.
Ha így nézed, akkor akár az összemosás is jogos.
http://home.planet.nl/~rouw0062/dcdbase/ve_spa_2s7.htm

A linken az a típus van amit én kerestem, az M1975 szerintem az önjáró részre értendõ, maga a howitzer rész a 2S7 Pion és nem a 2S4 Tulip, ami valóban 20km max. lõtávval bír és nem a Pion 37,5-47,5km-vel.
Te nagyon elvakult vagy. Az tény, hogy az usa hadi ereje nagyon nagy. Ezt senki sem vonja kétségbe. De korántsem akkora, mint amirõl itt ábrándozol.

Kim elvtárs miért akarna délre vonulni? Õ mondta neked? LOL!
immovable
Igazat adok wanek-nek, valahogy nehez hiszi el az ember, hogy a nagy csendõrállam a naaagy U.S.A a világ megmentése érdekében, mint egy superhero és mártír megküzd a terrorizmussal mint a 21 század antikrisztusával, és ezt csak azért, hogy a demokrácia érvényesüljön mindenhol. Már ez is paradox, aki már járt az államokban, az tudja, hogy sok helyen van demokrácia a világban, na de ott télleg nincs. Másrészt ha olyan nagy harcos ez a *****bérenc állam akkor miért nem tesz pl rendet afrikában?
Semmi vész, nem veszem személyeskedésnek.

A zsidóság definícióját fõleg azért veszem vallási alapon, mert elég nehéz lenne más típusként nézni õket. Az hogy valaki teista, non-teista vagy ateista nem igen értem mi köze van ebben a kérdésben. A közösség vállalást pedig szerintem kicsit félreértelmezed. Amit nem bírok az a folyamatos USA/zsidó kép összemosása, mintha Washingtont Tel-avivból irányítanák ami enyhén szólva röhej - kompót teszi el a nagymamát? 😊

A magyar nép pedig valóban elég sokrétû, ugye nem hiába hívják a Kárpát medencét a népek olvasztótégelyének. Bennem amit biztosra tudok az a nagyrészt sváb, olasz, de ha leások egészen 5-6 generációra biztos elõ tudok még hozni valamit akár zsidót is bár muzulmánnal nem biztos, hogy szolgálhatok 😊
Szerintem nagyon sok "díszmagyar" - akik 100%os magyarnak kiáltják ki magukat - is megdöbbene ha végezne egy pl. 10 generációra visszamenõ kutatást. Persze számukra nem sokat használna, hiszen a német faj felsõbbrendûségét is - miszerint, magas, szõke hajú, kék szemû az igazi -
egy alacsony, barna hajú és szemû osztrák kibukott festõ hirdette, igaz elég "égõ" véget ért 😄
Molnibalage
Nana! Ha kína atomfegyvert használna USA ellen, szerinted mi lenne az USA válasz. Serpcerc alatt gõzzé változtana õ is cserébe ezt-azt.

Diesel -es lopakodásról meg azért ne beszéjünk ilyen egyszerûen. A hordozókat legalább két 688-as kísérgeti. Azok azért tudnak ezt-azt egy Diesel "kínai vacakhoz" képest ami még isten tudja mikor készült.
Még a hidegháború fénykorában is igencsak össze kellett volna kapnia magának még a szovjeteknek is, ha levegõbõl vagy vízalól akartak volna leszedni egy hordozót. 1-2 AEGIS cirkáló és 3-4 romboló és fregatt tart velük még békeidõben is + a két 688-as. Elég masszív. Ehhez jönnek még a parti bázisokról felszálló P-3 Orionok és a realtime-os mûholdfelderítés, ha éppen ott van felettük. Aztán szépen lassan itt vannak az F-22 Raptorok is. Asszem már két század bevethetõ akár Diego Garciaról is. Sok szerencsét.

Ezekkel mit tudnak kezdeni a '60-'70-es éveket jellemzõ átlagos fejlettséggel??

A tankereket miért kéne annyire erõsen védeni? Olyan távol repkednének a partoktól (kb.200km), hogy a J-11-en kívûl a többi gépnek esélye se lenne elérni, kivéve ha egyirányú útra küldenék a kínai pilótákat. Mondd ezt egy pilótának...

Az meg egy dolog, hogy Kínában van az EGYIK és nem a legnagyobb gyártókapacitás, de miket gyártanak?? Azért nem csúcstechnikájú J-11-esket minden sufinban..

Tudomásul kell venni (sajnos), hogy egy hagyományos háborúban SENKINEK nincs hosszútávon esélye USA-val szemben. Szinte nagyobb potenciállal rendelkezik, mint a világon rajta kívûl mindnki összesen. A légiereje Izrael kivételével képes szépen lassan bedarálni mindenkit. (még az európai öösszerõket is) A kérdés az, hogy mekkora vesztességel. 5% vagy 30%. Kb. ez a kérdés.

Összegezve ez nem lenézés részemrõl. Csak kettõt találhattok, hogy Kim elvtárs miért nem indul el délre. Na mert délen is már jó kis fejlett nyugati cuccok vannak + USA. Tajvannal is ez a helyzet. Ha oly' sima ügy lenne akkor miért nem darálják be az USA-t????

Az M-1975-höz.
http://warfare.ru/?lang=&catid=240&linkid=1568
Itt 20km van megadva és az alábbi két típusnak is hasnoló a lõvátja.

A Gvozgyika (M-1974 és M-1973) és Akácia. Mellesleg már egyik sem szolgál itthon, mert "okos" elvtársakink kidobták õket és D-30 vontatott tüzérséget tartottuk meg.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azért ne általánosítsunk! A családfámon (amennyire vissza tudtam követni) sem zsidó, sem cigány nem szerepel. Még szlávok sem. Persze van sok zsici is az országban, meg olyanok is, akiket leírtál.
Egy biztos: a magyar nép öntudatát, szokásait, hagyományait nem az aktuális politikusok, nem az idepottyant senkiháziak, nem külsõ politikai/gazdasági/katonai hatalmak vagy kisebb közösségek fogják irányítani és elõírni (maximum ideig-óráig kellemetlenkednek, de ez történelmi léptékben nem meghatározó).
A magyar nép eléggé heterogén. Ez már nagyon régen így van, errõl tettek a régi királyok is rendesen a betelepítésekkel. De ahogy a világon mindenütt, így nálunk is igaz az, hogy a többség nem szereti, ha egy kisebbség a fejükre nõ, és õk mondják meg a "frankót". De a kósert sem. Ha valaki eltévesztette a házszámot, az elõtt nyitva a kapu 😊
NEXUS6
"Esélyük sincs közelkerülni hozzájuk ha a ellen pilótája nem hagyja. Olyan sortüzeket andának le az USA gépei AMRAAM-okkal, hogy ehaj. Ezelõl nincs nagyon menekvés az fenti gépekkel."

A BVR rakétákat tök mindegy milyen géprõl indítod. A kínaiaknak fejlesztés alatt van egy közel AMRAAM szintû rakétájuk.
Elképzelhetõ hogy 5 éven belül akár 500/1000 olyan gépük is lesz aminek fegyverzetébe ezt integrálják. (Az oroszokkal kezdik idõ elött felbontani a licensz szerzõdéaeiket, mert a kínaika már túlléptek rajtuk!)

Ha ez megvalósul a nyugati gépek viszonylag jobb minõsége már csak harcászati elõny lesz, és elveszik a stratégiai elsõség.

Amúgy Indiát sem szabad kihagyni a számításból.
Egy Orosz-Kínai-Indiai tengelynek beláthatatlan következményei lehetnek.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Én is így látom, csak annyit írnék, hogy a torpedóknak viszonylag kicsi a hatótávolsága, de pl a szuperszónikus hajók elleni rakétáknak már több száz km is lehet, és ezek is felszerelhetõk atom robbanó fejjel. Indíthatók hajókról, vagy repülõgéprõl (pl Szu-30MK)

És ha minden igaz ilyen rakétáik is vannak a Kínaiaknak.

Ráadásul nemrégiben egy magasrangú kínai katonai vezetõ kijelentette, hogy felvállalnak egy korlátozott katonai konfliktust is az USA-val, mert ez lehet hogy õket megroggyantja, de az amcsikat kicsinálja.

Szerintem a Taiwani konfliktust addig fogják élezni, hogy az minimum hatalmas presztizsveszteségként, vagy akár súlyosabban érintse a nyugatot.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Huh, hát kb én is errõl beszélek.😉

Ne vedd személyeskedésnek, de miközben vallási alapon határozod meg a zsidóság identitásának lényegét, te magad ateistának vallod magad és aztán láthatólag még is közösséget vállalsz a zsidósággal és nem csak nagy általánosságban (felebaráti módon), mint pl ahogy a magyarok (vagy németek vagy akárki) sajnálja a II. világháborúban elhurcolt embereket.

Szal erre mondják sokan hogy identitászavar.

Nézd, szerintem itt a fórumon mindenki minimum 1/10 részben zsidó vagy 1/10 részben cigány vagy éppen szlovák, vagy akármi. Viszont még is eldöntötte világosan, hogy magyar identitásúnak érzi magát. És ezzel a döntésébõl nem zárja ki azt az 1/10 részt sem!

Van egy olyan érzésem, hogy zsidónak lenni, nem dönteni, nem választani és síkra szállni azért hogy soha ne kelljen világosan megvallania, felvállalnia a saját kultúráját.

Én azt mondom tegyék, de vállaják a következményét!
Általánosságban: ha nem vállasz közösséget azokkal, akik körülvesznek, akkor te se csodálkozz ha kiközösítenek.

Remélem ebben sem volt sértõ, nem azzal a szándékkal írtam.

A kínai ipar asszem igen gyorsan felfejlesztené a vadászgépparkot, ha arra volna szükség. Jelenleg Oroszországgal, USAval nem balhéznak, a többi ellen meg bõven elég az ami van. A technológiájuk megvan, csak gyártaniuk kell, és a világ legnagyobb gyártókapacitása Kínában van. Anyhajókötelék ellen a legjobb megoldás a nukleáris robbanófejes torpedó az anyahajóba, a többi meg relative veszélytelen (max a cirkálók tudnak indítani robotrepülõket). Diesel tengeralattjáró 1-2 csomó sebességgel nem ad zajt, így olyan közel lopakodhat a pozícióját felvett anyahajókötelékhez amilyen közel csak akar. Ezért akinek van ilyenje (Oroszok, Kína, Észak-Korea többek között) az nyugodtan alhat az USA agresszíóval szemben. Ellenük kizárólag szárazföldi bázisokról lehetne támadást indítani, amely csapástávolsága korlátozott, fõleg a vadászok korlátozott hatótávolsága miatt. Minél távolabbra kell támadni annál több üzemanyagtöltõ gép kell a levegõbe, ezeket is védeni kell vadászoknak (1 nagygép optimális esetben 4 vadász), vagyis mégtöbb üzemanyagtöltõ gép kell, ráadásul ha véletlenül lelõnek egyet akkor se potyoghatnak az óceánba a vadászok, tehát kell tartalék is a levegõbe. Szóval egy Észak-Koreai támadás sem túl sanszos, de egy Kínai próbálkozás teljesen esélytelen az USA részérõl hagyományos fegyverzettel.
Tipikusan beleesel az alábecsülés hibájába. Kina nagyon is erõs ország, csak épp nem veri nagydobra a fejlesztéseiket. Természetesen lehet most sorolgatni az amerikai technológiákat, csak épp ne felejtsük már el, hogy mindezen hiperszuper technika mellet nem voltak képesek a saját országukon belül megakadályozni a tornyok elleni támadást, azóta sem voltak képesek elkapni néhány -általuk csak kecskepásztorként definiált- terroristát, többek közt bin ladent és az oly nagyratartott cia a mégnagyobbra tartott müholdas technikájuk mellet nem volt képes semmiféle tömegpusztitó fegyvert találni irakban, pedig elõtte hogy bizonygatták hogy az ott van õk látták, aztán kiderült az egész csak humbug.
Úgyhogy amerika csak akkor nagyfiú amikor 100szoros fölényben van az ellenféllel szemben, de amikor nem tudja légifölény nem ér semmit sem (lásd iraki merényletek) akkor megintcsak sz@rban van.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Egész véletlenül én még voltam katona, és láttam, hogy mit tudnak az orosz pilóták éjszaka, tök sötétben. Semmi nem volt kivilágítva a leszállóhelyen, teljes elsötétítés volt. Mindegyik leszállt épségben, pedig szorosan egymás után jöttek. Biztos azért, mert szar a képzésük. Ugyanmá'
Volt szerencsém a taszári bázison is járni, még a jugoszláviai bombázás elõtt közvetlenül. Annyi jóllakott napközis kinézetû katonát, mint akiket ott láttam! Persze a hollywoodi propagandafilmekben nem ilyeneket lehet látni, hanem csupa olyan szuperhõst, aki éppen akkor lépett ki a konditerem ajtaján.
Én írtam a konvencionális tüzérséget. Amennyire tudom az észak-koreai hadsereg rendelkezik SO-203 vagy M-1975-ként azonosított önjáró löveg módosított változatával, amik maximális hatótáva 47,5km. Így Szöul igaz, hogy nagyon a határmezsgyén mozog, de gyújtólövedéket használva, aminek a súlya kisebb a romboló lövedéknél, elérhetõ ez a lõtáv és város esetén nem igazán kell célozni, csak elég sûrûn szórni.
Kis érdekesség, hogy pl. Szlovákia, Lenygelország és Csehország is rendelkezik ilyen típusú tüzérséggel.
Ez tipikusan olyan vélemény, hogy mi lenne, ha Mari néninek f.sza lenne. De nem lesz neki.
3 féle zsidó embert ismerek vallási szempontból:
- zsidó vallású
- reformátusra átkeresztelkedett
- ateista

Egyébként attól függõen, hogy anyagilag melyik hoz többet a konyhára, úgy választanak a vallási csoport és etnikai kisebbség között...
Molnibalage
Azért kicsit több géük volt mint 3db MIG...
Csak Iárnba vagy 110 gép repült át. Ezek között voltak SU-25, MIG-29 és Mirage gépek is.(asszem még SZ-24-es is) Ezek a '80-as évek végén elég korszerûek voltak, csak hát az koalíciós légierõ harcirepülõgépekben vagy 5-6-szoros számbeli fölényben volt. Tehát nem csak a techinka, hanem a szémbeli fölény is számított elég keményen, a kiképzésrõl nem is beszélve meg a repült órákról. Hadd ne ecseteljem az orosz kiképzési mintát...
(Számos háborúban bebizonyosodott, hogy nem az arab pilótákkal van a baj, hanem a szar szovjet képzési rendszerrel. Érdekes módon a kuvaitiak és szaúdiak kiválóan repültek.)

Az, hogy egy kínai háborúban potyognának az F-16 és F-18 gépek erõs kétkedéssel fogadom. A kínai légierõ a J-11-es licensz SZU-27-esek kivételével, amibõl talán ha van 200db nem rendelkezeik korszerû típussal. Egy J-5 vagy J-6 vagy J-7 -es gép gyakorlatilag semmiféle fenyegetést nem tud jelenteni a nyugati gépekre. Esélyük sincs közelkerülni hozzájuk ha a ellen pilótája nem hagyja. Olyan sortüzeket andának le az USA gépei AMRAAM-okkal, hogy ehaj. Ezelõl nincs nagyon menekvés az fenti gépekkel.

Komoly fenyegetés úgy lehetséges, hogy az elavult gépek csordái között elrejtik a korszerû J-11-esket, hogy közelkerülhessenek, de a fejlett IR kamerák radartechnika miatt lehet, hogy még ez
sem jön be...

A kínai gépek nagy része még éjszaka sem tud operálni és csak jó látási viszonyok mellett képes repülni. USA-é az éjszakai ébolt. Elég nagy elõny. Kínának tudtommal még AWACS gépe sincs és a hordozókkal se tudnának mit kezdeni több száz km-re a kínai tengerparttól.

Azt, hogy meg USA nincs szárazföldi hadmûvletben azon meg röhögnöm kell. '91-ben is több száz harkocsit lõttek ki szárazföldi összecsapásban. Vesztettek õk is páncélost, de az M-1 képességeit demonstrálta, hogy volt olyan aminek 2 találat után sem esett semmi komly baja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kornan
"Könyörgöm, Észak-Korea egy szuverén állam, egyetlen államot se b.sztat jelenleg."

Hát ezt nem gondolod komolyan?Ha lenne rá lehetõsége az Észak-koreai vezetés vagyis egyetlen egy ember Kim Dzsong Il egybõl kihasználná azt a lehetõséget és megtámadná Dél-Koreát.Amit õ mond az szent és sérthetetlen,túl nagy hatalom van a kezében,senki nem fogja megkérdõjelezni ha egyszer csak olyan kedve támad,hogy azt mondja lõjük ki a rakétákat.Képzelheted milyen lehet egy olyan országban élni ahol az amugy is kevés befolyt jövedelem nagy részét a nép hülyítésére és a hadsereg bõvítésére költik.De õk nem lázadnak mert nem tudják,hogy máshol jobb a helyzet.Ahol amerika-utálatra buzdítják az embereket.Meddig nézi míg a világ tétlenül amit ezek mûvelnek az emberekkel?Meg kéne dönteni a kommunista rendszert és újra egyesíteni koreát.

Egyébként is a #45-ben te kötöttél belém... ez volt az elsõ megnyilatkozásod ebben a topicban ezen a nicknéven.
Off:

Én a zsidóságot mint vallási kisebbséget tekintem és azt hiszem jelenleg ez is a hivatalos magyar törvényi szabályozás. Amiért ez könnyen keverhetõ az Izrael állam létrejötte volt, mivel ezután nem lehetett világosan eldönteni, hogy ezekután mely jogi besoroláshoz is tegyék õket. Persze ha tisztán jogi szempontból nézzük a dolgot csak vallási kisebbségnek lehet nevezni, mert a zsidó vallású emberek nagy része nem az izraeli, hanem valamely más ország állampolgára. Azt viszont, hogy a zsidók mit gondolnak magukról sajnos legjobb akaratom ellenére nem tudom megmondani mivel ateista vagyok 😊

On
Eddig sem kértem, hogy értekezz velem.
Nincs benned egy csöppnyi gyûlölet? Ugye, van. Meg kisebbségi érzés is. Nem éreznéd magad jobban a rokonok között? Neked is, meg nekünk is jobb lenne 😊
Nyugi, aki Csurkáékat a te általad leírt módon jellemzi, azzal nem is akarok többet fórumon értekezni.
<#wink>
NEXUS6
OFF

A magyarországi (és a világ többi részén diaszpórában élõ) zsidóság mikor fogja végre eldönteni, hogy õk:
A. etnikai kisebbség
B. vallási közösség

A kettõ ugyanis kiba nem mindegy, mert hogy nem ugyan az.
Talán fel kéne számolni már ezt az identitás válságot (lásd Woody Allen), és nem kivetíteni az egész világra, hogy ez a modern kor életérzése, mert szerintem nem feltétlenül az, csak a zsidóké. Nem feltétlenül mások tartják a zsidókat bûnbaknak: amirõl azt gondolod hogy mások gondolják rólad, azt valójában te magad gondolod saját magadról!

Remélem ebben nem volt semmi sértõ.

ON

Mivel a föld gömbölyû, a süllyedés relatív fogalom...
Kisfiam! Folyamatosan hazudsz, csúsztatsz, mellébeszélsz. Jellemzõ...
Nagyon megy neked a csúsztatás. Nézzük csak az eredetit: "Elég sok helyen voltam már a világban, és sokszor ellentmondó dolgokat tapasztaltam, mint amiket arról egyéb helyeken olvastam." Vagyis olvasott. Mondjuk könyvben. Erre te: "Aha, tehát mivel voltál "sok helyen" és személyes tapasztalatod nem vágott egybe azzal amit addig hittél ,ezért fenntartással kezelsz mindent..." Vagyis hitt, a saját kis fejébõl pattant ki. Persz az ebbõl levont "következtetések" vagy nevezzük inkább megokoskodásoknak sincsenek híján a logikai bukfenceknek. Látod, ezért veszélyes a fajtád. Önveszélyes pedig azért, mert el is hiszed amit írsz.
Mit is mondtál ki nagyot csúsztatva? Azt, hogy az usát imádni csak a zsidók tudják. Ez mondjuk többnyire igaz is, de olyat ne próbálj meg belemagyarázni, amit nem írtam le! Nem fogok itt az elkövetkezõkben szövegértelmezést tartani, ha a magyar nyelv számodra ekkora áthághatlan akadályt jelent. Továbbá az számomra egyáltalán nem sértõ, hogy ha egy, a magyarság érdekeit és értékeit szem elõtt tartó csoporthoz sorolsz, bár nem vagyok sem azoknak, sem más pártnak/szervezetnek/szövetségnek/csoportnak/stb. sem a tagja. Írd nyugodtan, ezzel nem bántasz meg.
Viszont téged rettenetesen idegesít, hogy kiderült rólad valami. Érdekes. Jöhetsz a holokauszttal 😊
Próbálok idomulni hozzátok, tudom még van hova süllyedni, de igyekszem.
#109+ a szálka és gerenda esete.
"És mégis miért ad rá okot? Mert ha nem értek egyet a hülyeségeitekkel egyszerûbb zsidónak kikiáltani valakit, mintsem megpróbálni tényekkel bizonyítani az igazatokat? Egyszerûbbnek valóban egyszerûbb, megspórolja az olyan dolgokat mint a gondolkodás, ami esetleg nem látott akadályokat gördítene az útjába." - Gondolom a következõ, és az ehhez hasonló mindent elsöprõ érveidre gondolsz, amelyek igen magasszintû gondolkodást feltételeznek nálad: "Kicsi fiam, nem kéne elhúznod valahova zászlót lengetni a barátaiddal vagy a borbélyhoz, hogy borotválja kicsit a fejed?"
Öngól. Szólj az edzõdnek hogy cseréljen le másik nickre.
Aha, tehát mivel voltál "sok helyen" és személyes tapasztalatod nem vágott egybe azzal amit addig hittél ,ezért fenntartással kezelsz mindent... Vagyis ami nem felel meg a te elképzeléseidnek azt kihúzod, ami meg megfelel azt feltétel nélkül elfogadod. Szerinted hogyan is történik a történelemhamisítás? De megmondom, pontosan így.
Most már kétségem sincs...
Akkor értelmezd már ezt a mondatot, hogy mit is értesz alatta, felettéb kiváncsivá tettél:
"Ha te meg fóbiázol, akkor valószínûleg megérintett a dolog, így nem csoda az az usa imádat sem, ami sugárzik minden hozzászólásodból."

Tehát miért is érted a szerinted jelen lévõ "USA imádatot"?

És választolhatnál arra, hogy akkor te a sok bölcsességet mind személyesen ellenõrizted vagy csak lököd a dumát minden alap nélkül?
Elég sok helyen voltam már a világban, és sokszor ellentmondó dolgokat tapasztaltam, mint amiket arról egyéb helyeken olvastam. Ezért úgy érzem, hogy részemrõl az ilyesmit fenntartással fogadni számomra megalapozott.
Történelemhamisításból már itthon is volt részünk nemegyszer.
Kérem megtanulni olvasni, a te és wanekból ömlõ blõdséget nevezem a Csurka-féle bandától hallott szövegnek, értsd: sokkal egyszerûbb a társadalom egy szegmensét bûnbaknak tekinteni és mindenért felelõssé tenni, mintsem megpróbálni szembenézni az adott problémával, legyen az a zsidóság, cigányság vagy éppen bármely etnikai kisebbség.
Kisgyerek! Eszem ágában sincs leborotváltatni a fejem, még a te kedvedért sem. Hol írtam akár a #81-ben, vagy máshol, hogy te zsidó vagy? Bár nem lepne meg, ha az lennél, a stílusod jellemzõ. Ellentétben veled, én senkinek sem vagyok a szócsöve. Sem Csurkának, sem másnak.
"Google Earth": vajon miért is voltak hírek, hogy bizonyos területeket retusáltak/megváltoztattak? Ha ez megy egyik irányba, úgy mehet a másik irányba is!
Épp 9 perccel elõtte írtam, hogy én nem a szobrokat tagadom. Nem ló ez, hogy lovagolj rajta!
NEXUS6
"Az Iraki hadsereg a 3. vagy 4. legnagyobb volt az elsõ öbölháború elõtt."

Jól mondod, de a mondatod lényege a volt létigén van. Mert az amcsik legyõzték azt a hadsereget? Kuwaitból kiszorították õket, de Bagdadba nem vonultak be!

A legutóbbi háborút meg már egy olyan hadsereg ellen vívták, ami az elõzõ összecsapás óta 10 éve nem jutott nagyobb fejlesztésekhez. Szal már messze nem volt a 4. a rangsorban.

De most már nem is annyira a hadseregrõl van szó, mint inkább arról, hogy nem képesek mit kezdeni kb 30-40 ezer rosszul felszerelt fegyveres ellenállóval sem. Akkor egy nagyobb országban pl Iránban, mit tudnának csinálni?

És e fölött még több nagyságrend van, amíg eljutunk az olyan szuperhatalmakig, mint Kína, vagy India - több mint 1 milliárd lakossal.

És mégis miért ad rá okot? Mert ha nem értek egyet a hülyeségeitekkel egyszerûbb zsidónak kikiáltani valakit, mintsem megpróbálni tényekkel bizonyítani az igazatokat? Egyszerûbbnek valóban egyszerûbb, megspórolja az olyan dolgokat mint a gondolkodás, ami esetleg nem látott akadályokat gördítene az útjába.
Beteg vagy: Csurkát meg a kommunizmust akarod összeházasítani? A következõ beszólásod az lesz, hogy Gyurcsány az új Teréz-anya?
És wanek, ha te semmit nem hiszel el, amit te nem láttál, akkor mégis miért hiszed, hogy az USA létezik? Vagy akár Korea, lehet hogy csak etetnek téged és nem is léteznek, nem is volt világháború, sõt Kolumbusz se fedezte fel Amerikát, hanem útközben elsüllyedt és a középkori titkos ügynökségek meghamisították a pergameneket, mert az uralkodónak ciki lett volna ha bukik a terv.
Lehet hogy a hozzászólásaid adnak rá okot neki?
Azért azt tegyük hozzá, hogy pl. Vietnámot alaposan szarrá bombázták, de semmire sem mentek vele. A földön meg az 50 kilos vietkongok lealázták a hozzájuk képest óriás amerikaiakat. A többivel maximálisan egyetértek. 😊
Képzeld, ha kicsit megnézed a fórumot, okításodra egy fórumos rakott be Észak-Koreáról egy utazási leírást, azon hogy hogy nem lehet látni egy elég szép méretes szobrot vagy ott a Google Earth, vagy bármely akár észak-koreai portál is. Vagy te voltál ott és lecsekkoltad vagy megint csak dobálózol, mert eddig semmit nem mondtál amit a Csruka féle bagázstól ne hallottunk volna, amint éppen borvörös fejjel egy kupicát lóbálva magyaráz.
Kicsi fiam, nem kéne elhúznod valahova zászlót lengetni a barátaiddal vagy a borbélyhoz, hogy borotválja kicsit a fejed? Azt pedig nem igazán tudom mibõl gondolod, hogy zsidó vallású vagyok, mármint hogy egyáltalán vallásos vagyok.
Tagadja a fene a szobrokat, a személyi kultuszoknak ez mind velejárója. Én csak azt mondtam, hogy nem a segélybõl építik a szobrokat, mert az ált. ugye élelmiszer.
Ne éljetek már álomvilágban. Teljesen mindegy hogy egy hadsereg mekkora, a 21. században a létszám nem túlzottan számit. A felszereltség és az utánpotlás dönt el mindent. Lehet nekem egy kétmilliós hadseregem kispisztolyal meg kalasnyikovval felszerelet katonákból (és máris a 3. legnagyobb hadsereg lesz a világon) mire megyek vele ha a levegõbõl szétbombáznak a p.csába, mert nincs repülöm, nincs légvédelmem, ami van annak sincs elegendõ lõszer/üzemanyag/javitási utánpotlása?
Mi volt a 2. iraki háború során is? Az amerikai légierõ szétzúzta a teljes iraki hadsereget a levegõbõl, hetekig amerikai katona nem lépett egy métert sem elõre csak várta hogy a bombázok szétbombázzanak mindent. Amikor végeztek, akkor nyomultak be irakba és gyak. semmiféle elleálásba nem ütköztek mivel azt a légierõ már elintézte. Az irakiaknak meg volt kb 3. migük az is vagy 30 éves modell tényleg sokat számitott hogy mekkora a szárazföldi hadseregük...
Ráadásul az amerikaik közel sem olyan erõsek mint mutatják magukat, a szárazföldi müveletekben nagyon nincsenek a toppon. Csak hát csupa olyan országot támadnak meg, amelyiknek nincs légvédelme, ugy aztán nem nagy kunszt nyerni... Egy korábbi cikknél már kifejtettem hogy pl egy orosz vagy kinai háború esetén igencsak sürün potyognának le az égbõl az agyondicsõitett lopakodók meg f18/16osok...

Másfelõl meg melyik országnak van a legnagyobb atomarzenálja? segitek: USA
Melyik ország vette már be élesben atomfegyvert, ráadásul teljesen indokolatlan körülmények között? segitek: USA
Melyik ország pampog a legjobban hogy a többi országnak ne lehessen atomfegyvere, mert hogy az milyen veszélyes is...? segitek: USA
Olyan aproságokról nem is beszélve, hogy ha iránnak vagy é koreának atomfegyvere lesz, az az USA szerint mekkora bün, arról meg hallgat, hogy izraelnek is van atomfegyvere, amit teljesen illegálisan fejlesztettek ki amerikai segitséggel...
Etc, más szemében a szálkát sajátjában meg a gerendát sem veszi észre...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

"É-Korea, meg a 10 éve szopatott Irak kb akkora hatalmas ellenfelet képvisel az USA számára, mint Magyarország."

Az Iraki hadsereg a 3. vagy 4. legnagyobb volt az elsõ öbölháború elõtt.

Molnibalage
A rakétavédlemi rendszerek, mint már mondtam, egy tömeges rakétatámadással nem tudnak mit kezdeni. Már egy-két 6-8 robbanófejes MIRV-ös ICBM kifogna rajtuk és amúgy is kurva drágák az ilyen rendszerek. Építek több támadófegyvert, ha kell azt csá. Ezért lett betiltva a SALT egyezmény keretében részlegesen. Két-két telepítést engedélyez mindkét oldalon. Egyet a fõváros védelmére és egyet egy indítókomplexum védelmére.

Waneknek meg üznem, hogy ne akarja már itten letegani a komcsi rezsim szoborhegyeit és egyéb monumentális kommunizmust és nagy vezérüket dicsõítõ alkotmányikat. Azokat bõven látni a propaganda fotókon és filmeken. Nézz körül a Google Earth-tel. Annyi emlékmû meg miegymás van csak Phejnaban, hogy még megszámolni is sok.
Köztük az a bazi nagy betonszörny hotel amit pénzhiány miatt soha nem fejeztek be pénzhiány miatt.

http://static.flickr.com/35/100571773_ec21b93bac_o.jpg

Valaki leírta, hogy Szöul lõtávolban van a DMZ-tõl. Tévedés. Szöul határa több, mint 40km-re van a DMZ-tõl. Ekkora lõtávolsággal tüzérség nem rendelkezik max. valamilyen rakéta jöhet szóba.

Egy gatyavizit után nem biztos, hogy ezt mondanád. A jelenlegi felesége is az.