184
  • Athlon64
    #184
    már minden meg
  • Athlon64
    #183
    No felraktam az RC1-et, de nekem nem mennek a vizuális efektusok.
    Ennek oka lehat az, hogy a kulcsot nem adtam meg a telepítéskor?
    Maga a Vista amúgy tökéletesen megy
  • Newfronter
    #182
    Kell hozzá, ha volt beta 2-es kulcsod akkor az is jó. Ha nincs kulcsod, akkor vársz néhány napot, amíg az MS elérhetővé teszi a kulcsokat mindenki számára.
  • Athlon64
    #181
    Egy kérdés még lenne:
    Ehez az RC1-hez kulcs is kell vagy fel lehet a nélűl is rakni?

  • Athlon64
    #180
    Ok! Köszi!
    Ma felrakom!
    Nagyon kiváncsi vagyok...

    Nektek mia a véleményetek erről a verzióról? Jobb, stabilabb, gyorabb mint a Beta1 (nekem csak az volt meg) ?
  • expander
    #179
    Athlon64!

    Nekem felment olyan winyóra ami tele volt cuccokkal és nem nyúlt hozzá.
    Rakd fel, nem bántja...
  • Athlon64
    #178
    OK!
    Nagyon köszi a választ
  • A1274815
    #177
    "Na most akkor szerválok egy kölcsön HDD-t ill. nem tudom, hogy ha a második (80Gb+120Gb) HDD-mre telepíteném akkor ott memaradnak-e az addigi adataim ?(letöltések, stb)"

    Igen nállam is hasnlóan van fenn, csupán arra kell vigyázni, hogy telepítés közben ne formázd le a particiót, igaz arra külön kell utasítani. Illetve azt javaslom XP alol indítsd el a telepítést, mert akkor nem fogja megkeverni a betűjeleket.
  • Athlon64
    #176
    Na!
    Szóval a torrent jóvoltából már lemezen tudhatom az RC1-et.
    DE
    Meglepetésemre ennek már nem elég a 3Gb-os HDD-m!
    Minimum 5-6Gb hely kell!
    Anyám :D
    Komolyan mondom, ha nem nyűgöz le ez a Windows verzió akkor minősíthetetlenűl xar oprendszert sikerűlt összerakniuk :D

    Na most akkor szerválok egy kölcsön HDD-t ill. nem tudom, hogy ha a második (80Gb+120Gb) HDD-mre telepíteném akkor ott memaradnak-e az addigi adataim ?(letöltések, stb)
    Ha valakinek van tapasztalata akkor ossza meg velem legyen szíves?!?? Köszönöm előre is!
  • bnv
    #174
    Hello!

    Megy az RC 1-en a Smart Doctor nevű program?

  • BiroAndras
    #173
    "Hát, van egy olyan érzésem, hogy lesz Xp-re is Dx10"

    Miért nem lehet megérteni, hogy a driver model nem teszi lehetővé?

    http://prohardver.hu/c.php?mod=10&id=19198
    Idézem : "Igazából ez nem is a DirectX 10-nek köszönhető, hanem a Vista újfajta API/driver-kezelésére vezethető vissza"

    http://blogs.technet.com/windowsvista/articles/447226.aspx
  • GHost82
    #172
    Igen, csak a vista spanyol viaszként előadott vadi új funkciói, mind (mindent nem néztem meg, lehet, hogy van benne eredeti ötlet is) lopottak. A világ legnagyobb sw fejlesztő cége nem képes követni a saját termék ciklusát, ebben ki a hibás a linux a mac vagy a microsoft? A 2k3 szerverben sincs benne egy halom funkció. pedig az csak alig 3 éves :)
  • GHost82
    #171
    tudod mit? Neked nincs szakács vizsgád sem késkezelői vizsgád így kérlek tedd le a kést villát és egyél kézzel... Kb ennyi amit elérnél a te vélekedéseddel. Az internet nem veszélyes üzem.
    ----
    Hát érdekes én máshogyan látom, miden fórumon azon sírnak, hogy frissítsd a wint mert felzabálnak a wirusok meg trójaiak, tegyél rá virusvédelmet ... igen rád nem veszélyes csak az adatokra, meg a géped a környéken lévő többi gépet is megfertőzi
    majd ha valaki ellopta a banki adataidat megnézem, hogy fogsz vélekedni, vagy a telefonszámaidat, vagy az össze barátod mail cémét, és a te nevedben spamet küld ( nem vagy tisztában az adat és az információ értékével)
    ----

    Nem ráz meg nem csap agyon nem öl meg.
    ---
    Hát igen az aids is csak 10 év után öl meg addig te nem vagy veszélyben, csak az akinek átadtad is megkapja és majd meghal (ilyen szempontból az aids sem öl, mert az infulenza fog megölni, a legyengült immunrendszered miatt)
    ---
    (hacsak fejedre nem esik a monitor vagy ház) Az információid veszélynek vannak kitéve de az akkor is megtörténik ha kint hagyod a jelszavadat az aszatlodon.
    ---
    Én nem írom fel a jelszavaimat, ergó nem is hagyom kint az asztalon, de nem is tárolom a pinkodomat a pénztárcámban a bankártya mellett
    (ismét csak az információ értékéről papolhatnék)
    ---
    Csak itt ismeretlenek is láthatják és nem csak olyanok akiket ismersz. A vistában megadják neked a lehetőséget, hogy kapsz egy bezárt páncélszekrényt és megkapod a kulcsot hozzá és miután kinyitottad a kulcsal te magad ha további működésre vagy kíváncsi egyre több funkciót tudsz beletenni. ÉS ettől te boldog vagy mert nem vagy beleszorítva egy egykulcsos srendszerbe. aminél csak a kulcs a különböző, hanem személyre szabhatod az egészet. Csak míg itt adnak neked supportot jó adag anyagot mit mivel állíthatsz addig Linuxnál nagyjából szerintem semmit.
    ---
    Szerinted semmi, javasolnám valamely internetes kereső erős alkalmazását, elég sok dokumentáció van, maximum még soha nem volt rá szükséged és ezért nem tudod, hogy van. Keyring a macosben már jó ideje van, jelszavak, aláírások, azonosítokat tárol, te adod meg, hogy mikor kérje kódot, mit jegyezzen meg, milyen programod férhet hozzá, ha frissíted a programot akkor megkérdezi hogy jé új a program ismét hozzá akarod rendelni a jelszavaidat. KDE, GNOME szintén tartalmaz ilyet már jó ideje.
    ---

    ÉS ez kinek a hibája?? Szerintem a rendszeré...

    Valamint autóvezetéses párhuzam: Bárki életét kiolthatod ha rosszul vagy szarul vezetsz. ez számítógép előtt nem történhet meg.
    ---
    Szerinted a közlekedési lámpákat mi vezérli kenyérpirító? Vagy a vadi új villamoasokat? Vagy az autódat ? Ezek nagy része MÉG nincs internetre kötve de ami késik nem múlik :)
    Majd ha egyszer kocsid azt mondja, hogy ön balesetet szenvedett, ki akarja nyitni a légzsákot, (igen, nem, talán) meglátjuk hogy vélekedsz a gépekről :)
    ---
  • BiroAndras
    #170
    Vannak még itt érdekes mondások.
    Az egyik kedvencem, hogy szénné fikázzák egyesek az XP-t, de amikor a Vistáról van szó, hirtelen az XP teljesen jó, meg stabil, meg minden.
    A másik meg hogy az Aero csak felesleges csicsa, és egyébként sem olyan szép, mint az OSX vagy az xgl.

    Meg még egy dolog. Sokan mondják, hogy az ilyen meg olyan OS már rég tudja, amit a Vista csak most fog.
    Csak épp azt felejtik el, hogy az előző win már 5 éves, amihez hasonlítják az meg sokkal újabb. A másik meg hogy a win desktop OS-nem indult, a linux meg hálózatosnak, így nem meglepő hogy egy-egy fícsör az egyikben hamarabb megvolt mint a másikban.
  • kev
    #169
    "Ha játszol, akkor a DX10 elég csábító. És nem, nem lesz XP-re soha."

    Hát, van egy olyan érzésem, hogy lesz Xp-re is Dx10.) Ha másképpen nem, akkor majd valamilyen Third-party megoldásként, de 99%-hogy meg fogják csinálni.
  • BiroAndras
    #168
    "Az eszközkezelőben levő eszközök tömkelege egy alaplapi és videodriverrel meg is van oldva, pont azok, amiket telepíteni szoktál"

    Egyrészt ez messze nem igaz, másrészt, mint mondtam ezeket csak a teljesítmény miatt rakom fel. Irodai használathoz nem szoktam.

    "amiket a win hozzátesz, azt már a 3.1-es win is hozzátette"

    Az is driverből csinálta.
  • BiroAndras
    #167
    "Én eddig OSX-hez egyetlen egy drivert nem tettem fel. Ok, az igaz, hogy nagyságrendekkel kevesebb hardverről beszélhetünk."

    Tök jó, hogy válaszolsz is magadnak helyettem. Igazán kényelmes.
    POntosan a nagyságrendekkel kevesebb HW miatt oldható meg, hogy mindet felismerje.

    "Az, hogy eltelt 5 év, azért arról ne én tehessek már"

    Nem te, de az MS sem. Ez egyszerű tény.
  • BiroAndras
    #166
    "De nekem senki se mondott egy észérvet hogy miért váltsak Visára..."

    Attól függ, hogy mit csinálsz, és mik az igényeid.
    - Ha játszol, akkor a DX10 elég csábító. És nem, nem lesz XP-re soha. Mégpedig azért, mert az XP driver modeljével nem valósítható meg.
    - Memóriaigényes alkalmazásoknál (1-1.5 giga felett), a 64 bites memóriakezelés jól jöhet.
    - Ha aggódsz a biztonság miatt, akkor bőven van miért váltanod (http://winportal.net/?id=363).
    - Ha a stabilitás érdekel, az új driver model, és a javított kernel segít.

    Ezeken kívül még egy nagy csomó fígcsör van. Érdemes utánnaolvasni (és kipróbálni).
    Ha nem tetszik, nem kötelező használni.

    Emlékszem, az XP-nél is uyganez a kavarás ment, sokan voltak bizalmatlanok, meg minden. De érdekes módon, akit rávettem, hogy próbálja ki az XP-t, az többé rá se nézett a 9x-ekre. Szerintem ugyanez lesz a Vistával is. Most nyavajog mindenki, de egy év múlva már a többség Vistát fog használni.
  • Wittao
    #165
    "Biztos vagy te ebben? Nézd meg az eszközkezelőben, hogy hány eszközöd van, és aztán gondold végig, hogy ebből mennyit raktál fel kézzel.
    Én az alaplapt meg a videokártyát szoktam csak feltenni, a teljesítmény miatt (a win-ben régebbi, kevésbbé optimalizált driver van). A többit csak akkor rakom fel, ha a win nem ismeri fel, vagy valami egyéb gond van."
    Az eszközkezelőben levő eszközök tömkelege egy alaplapi és videodriverrel meg is van oldva, pont azok, amiket telepíteni szoktál :D, amiket a win hozzátesz, azt már a 3.1-es win is hozzátette
  • Wittao
    #164
    OFF
    "Ha nem játékgépet installálok, és nincs egzotikus hardver benne, akkor gyakorlatilag semmilyen extra driver nem kell hozzá.
    "
    Én eddig OSX-hez egyetlen egy drivert nem tettem fel. Ok, az igaz, hogy nagyságrendekkel kevesebb hardverről beszélhetünk. Pl. én a nyomtatómhoz sem tettem semmit, hibátlanul megy.

    Az, hogy eltelt 5 év, azért arról ne én tehessek már :D
  • Adoka
    #163
    Helló!Tud nekem mondani egy helyet ahonan le lehet tölteni ezt a RC1-et?
  • Wittao
    #162
    "A win fut még pár architektúrán. Pl. Alpha, Itanium, PPC (XBox360), meg a kéziszámítógépek és mobiltelefonok procijain is.
    "
    Akkor én is ide sorolhatnék még jópár procit, amin korábbi MacOS-ek mentek...
    WinVista-OSX-(XP)-re gondoltam, hadd ne nézzük már végig az összes verziójukat 1789-ig :)
  • BiroAndras
    #161
    "A driverekre kurva könnyű ráfogni mindent..."

    Az MS saját statisztikái szerint a legtöbb fagyásért a driverek és a hibás HW felelős. De ehhez nem is kell az MS, magad is tapasztalhatod, hogy a WHQL driverek stabilabbak.

    "áruljuk már el, hogy a winekben miért van az a rengeteg driver???"

    Hogy felismerje a a cuccaidat alapból. Csak ma már nem olyan hatékony, mert közben eltelt 5 év.

    "Akármilyen hardvert beteszek a gépbe, az az első, hogy a saját driverét telepítem és nem a win driverét..."

    Biztos vagy te ebben? Nézd meg az eszközkezelőben, hogy hány eszközöd van, és aztán gondold végig, hogy ebből mennyit raktál fel kézzel.
    Én az alaplapt meg a videokártyát szoktam csak feltenni, a teljesítmény miatt (a win-ben régebbi, kevésbbé optimalizált driver van). A többit csak akkor rakom fel, ha a win nem ismeri fel, vagy valami egyéb gond van.
    Ha nem játékgépet installálok, és nincs egzotikus hardver benne, akkor gyakorlatilag semmilyen extra driver nem kell hozzá.
  • BiroAndras
    #160
    "már önmagában a MS kezelőfelület kifejezés is röhej"

    Miért röhéj? Az MS csinálta a win-es GUI-t kinézetileg, és működésileg, amit majdnem minden win-es progi használ.

    "Szerintem az x86 és a PPC az két architektúra, szemben a win x86-os architektúrájával szemben"

    A win fut még pár architektúrán. Pl. Alpha, Itanium, PPC (XBox360), meg a kéziszámítógépek és mobiltelefonok procijain is.

    "Már csak egy olyan kérdésem van, hogy te konkrétan milyen dolgokba szoktál beleszólni a rendszered működésével kapcsolatban?"

    Általában nem kell, de nem árt ha lehet.

    "És miért nem jó erre a Terminal"

    Azért jobb a GUI, mert könnyebb eligazodni rajta, és nehezebb elrontani.
  • Wittao
    #159
    És még valami:
    A driverekre kurva könnyű ráfogni mindent...áruljuk már el, hogy a winekben miért van az a rengeteg driver??? Akármilyen hardvert beteszek a gépbe, az az első, hogy a saját driverét telepítem és nem a win driverét...

    "Sztem mindenki imádja azt amit akar, a többi dolgába meg ne szóljon bele."
    Be sem írtam volna a fórumra, ha a hozzászóló nem állított volna valótlanságot (és jegyzem meg ha te sem, akkor még ezt sem írtam volna be)
  • Wittao
    #158
    OFF
    Egyébként még hozzáteszem azt a kezelőfelület témához, hogy az OSX is sok mindent szedett innen-onnan.
    ON
  • Wittao
    #157
    Ne keverjük a szezont a fazonnal!
    Azt írta a srác, hogy az OSX kezelőfelülete kevésbé hatékony, mint az MS-é(már önmagában a MS kezelőfelület kifejezés is röhej)...én erre reagáltam, hogy a Vista feature-jait már tudta a Tiger korábban.
    A programoknak semmi köze a kezelőfelülethez, ahhoz az oprendszernek inkább van köze :), így nem értem mit jössz a mac-es progikkal. A jó szoftokért a PC vonalon is fizetni kell, méghozzá ott sem keveset. De ez eléggé OFF, nem erről volt szó.

    Szerintem az x86 és a PPC az két architektúra, szemben a win x86-os architektúrájával szemben :D Ez szimpla számtan, gondolom ez megy még...

    "OSX drága..." na ebből látszik, hogy lövésed nincs miről beszélsz...

    "kevés dolog fut, ha nincs sok pénzed" aha, ez így megy. Beteszem az ezrest a DVD meghajtóba, és máris elindul egy órára a Doom3 :D :D:D

    Már csak egy olyan kérdésem van, hogy te konkrétan milyen dolgokba szoktál beleszólni a rendszered működésével kapcsolatban? És miért nem jó erre a Terminal, és ha már a linuxot eml0tettük, akkor ott nem működik így is???
    W

  • Duncan Idaho
    #156
    Nade Ha jól olvasom idáig csak egymást anyáztátok...

    De nekem senki se mondott egy észérvet hogy miért váltsak Visára...

    Úgyértem rendesen felsorolni...
    na mind1
  • TH448
    #155
    Van valami abban, amit írtál, viszont én felelősségteljesen kezelem az evőeszközöket, és nem sírok, h az a sz@r hibázott, ha megvágom magam. És ezt el is várnám másoktól, amikor a figyelmeztetésem ellenére pornó oldalak tömkelegét nézik, és klikkelgetnek össze-vissza, majd pedig sírnak, h a sz@r windows miatt nem tudják használni a gépüket...
  • Bucser
    #154
    uppsz valakit kiütöttem...
  • Bucser
    #153
    tudod mit? Neked nincs szakács vizsgád sem késkezelői vizsgád így kérlek tedd le a kést villát és egyél kézzel... Kb ennyi amit elérnél a te vélekedéseddel. Az internet nem veszélyes üzem. Nem ráz meg nem csap agyon nem öl meg. (hacsak fejedre nem esik a monitor vagy ház) Az információid veszélynek vannak kitéve de az akkor is megtörténik ha kint hagyod a jelszavadat az aszatlodon. Csak itt ismeretlenek is láthatják és nem csak olyanok akiket ismersz. A vistában megadják neked a lehetőséget, hogy kapsz egy bezárt páncélszekrényt és megkapod a kulcsot hozzá és miután kinyitottad a kulcsal te magad ha további működésre vagy kíváncsi egyre több funkciót tudsz beletenni. ÉS ettől te boldog vagy mert nem vagy beleszorítva egy egykulcsos srendszerbe. aminél csak a kulcs a különböző, hanem személyre szabhatod az egészet. Csak míg itt adnak neked supportot jó adag anyagot mit mivel állíthatsz addig Linuxnál nagyjából szerintem semmit. ÉS ez kinek a hibája?? Szerintem a rendszeré...

    Valamint autóvezetéses párhuzam: Bárki életét kiolthatod ha rosszul vagy szarul vezetsz. ez számítógép előtt nem történhet meg.
  • Bucser
    #152
    tudod mit? Neked nincs szakács vizsgád sem késkezelői vizsgád így kérlek tedd le a kést villát és egyél kézzel... Kb ennyi amit elérnél a te vélekedéseddel. Az internet nem veszélyes üzem. Nem ráz meg nem csap agyon nem öl meg. (hacsak fejedre nem esik a monitor vagy ház) Az információid veszélynek vannak kitéve de az akkor is megtörténik ha kint hagyod a jelszavadat az aszatlodon. Csak itt ismeretlenek is láthatják és nem csak olyanok akiket ismersz. A vistában megadják neked a lehetőséget, hogy kapsz egy bezárt páncélszekrényt és megkapod a kulcsot hozzá és miután kinyitottad a kulcsal te magad ha további működésre vagy kíváncsi egyre több funkciót tudsz beletenni. ÉS ettől te boldog vagy mert nem vagy beleszorítva egy egykulcsos srendszerbe. aminél csak a kulcs a különböző, hanem személyre szabhatod az egészet. Csak míg itt adnak neked supportot jó adag anyagot mit mivel állíthatsz addig Linuxnál nagyjából szerintem semmit. ÉS ez kinek a hibája?? Szerintem a rendszeré...

    Valamint autóvezetéses párhuzam: Bárki életét kiolthatod ha rosszul vagy szarul vezetsz. ez számítógép előtt nem történhet meg.
  • MrPrise
    #151
    Pont ezt írtam már én is másik topicban...
    Ez sajnos nem nagyon fog változni...
  • TH448
    #150
    Az OS/2 még annó az IBM által fejlesztett op rendszer, ami a win3.1 idejében rendesen hozta a színvonalat, csak aztán win95 marketing hadjárat meg játékfejlesztők támogatása, és lecsökkent az érdeklődés, úh abbahagyták a fejlesztését.
  • mayor666
    #149
    OFF
    Mi az az OS/2?
    Nagyon hülye kérdés tudom...
    /OFF
  • strogg
    #148
    Csak az a különbség, hogy
    1. Az m$ monpol helyzetben van. Ezt al inuxról elég nehéz lenne állítani. Főleg a több mint 400 disztrós spektrum miatt is.
    2. Az EU tudatosan akarja drasztikusan csökkenteni a monopol helyzetet. És teret akar a nyílt forrásnak. Ezt igyekszik szisztematikusan kivitelezni.
  • strogg
    #147
    Annyit tennék hozzá, hoyg a suse 10.1-el muterom elboldogul. Nem ő rakja fe la webkamerát, de ha fennt van, már tudja használni a progikat.
    A home user meg csak ennyit csinál. Nem telepít SAP -ot linuxra :)))))
  • assdf
    #146
    Na ja de az egész eu elmehet a p.cs.ba mert akkor miért nem azért pereli az mst hogy tegye választhatóvá az összetevők telepitését? (tudom ez túl egyszerü volna)
    Mert a jelenlegi ügy alapján a eu az összes többi oprendszert is tökön vághatná mivel a többi is alapból feltelepit (legalábbis ha grafikus felületet is telepit az ember akkor általában) mindenféle szir szart.
    Szóval ha már az eu az mst akarja ütni, akkor legalább értelmes logikus érvekkel támadja, hogy legalább egy kicsit is úgy tünjön hogy a tisztelt bürokrata bagázs érti is amit mond és tudja mi az a tüzfal ahogy valaki lejebb irta viccesen :)
  • TH448
    #145
    Rájöttem, nekem nem szabad fórumokat olvasnom, csak felbaszom magam a hozzá nem értő, de nagy pofájú emberkéken (persze tisztelet a kivételnek). Ugyanis naon kevesen tudják, hogy valójában mit is beszélnek, a legtöbb csak nyomja a marketing dumát, hogy ilyen meg olyan új feature, meg minden, közben nagy része olyan, hogy hetekig tartana mindent tesztelni, és írták is a cikkben, hogy minimális volt az ismerkedés az új op rc1-gyel.
    Íme egy példa, ahol nem szeretnék személyeskedni:
    "OSX fejlesztése nem volt bonyolult, mivel szűk architektúrára épült...hát ez a legjobb az összes között...számoljunk csak: a Tiger elfut a G3, G4-es PPC-n 32 bit, akkor a G5 PPC-n 64 bit, akkor a CoreDuo x86-on 32 biten, valamint az új Xeonokon a MacPro-ban levő 64 bites procikon...aha, tényleg ez egy pofon egyszerű dolog lehetett, rendkívül hozzáértő elmés gyerek vagy!" Akkor drága barátom, te is gondolj bele, hogy a kódot lefordítják kis módosításokkal több architektúrára, viszont apple-nél alapvetően egy a kamera, használnak max 3-féle hangkártyát, még win-es gépeknél minden eszközből van kb. 1000 féle. És win-nél általában a 3rd party driverek meg hasonló finomságok okozzák a rendszer instabilitását.
    De a másik kedvencem, hogy már ezt meg azt tudta.
    Sztem mindenki imádja azt amit akar, a többi dolgába meg ne szóljon bele.
    OSX drága, meg kevés dolog fut, ha nincs sok pénzed ( nem az alap szoftver csomagra gondolok, az elég sokoldalú, ha vmi extra kell); a linux jó, de naon kell érteni hozzá, és a progik többsége félkész és kapsz hozzá 3 oldalas howto-t az elindításhoz; a win meg instabil volt (xp már elég jó, ha nem hülye a felhasználó), és progikat erre a legegyszerűbb keresni. Jah, és osx alatt olyan érzésem volt, hogy ezt hülye felhasználóknak tervezték, ugyanis a skineken kívül nem naon tudsz beleszólni a rendszer működésébe, csak ha naon vágod a parancssoros dolgokat.
    Még annyit lezárásként, hogy ezzel nem azt próbáltam érzékeltetni, hogy én lennék a faszagyerek, sőt, de azért jópáran magukba szállhatnának már...
  • strogg
    #144
    Mert a marketing ezt hiteti el veled.
    (Thufir Hawat ,)