184
-
Duncan Idaho #143 Gyerekek!
Én végigolvastam ezt a cikket és szép meg jó de...
Akkor most mi az amiért feltétlen Vista kell a gépemre?
-
strogg #142 Énis majdnem biztos vagyok benne. Ugynais az m$-eu elmérgesedett vitában a Vista termékvonallal az m$ meglehetősen sebezhetővé válik. Ha korlátozzák a Vista-t, egy egyenlőre igen gyenge piaci pozícióban lévő termékvonal könnyen bukás lehet. Tehát ha az EU gerincre akar ütni, akkor a Vista-an ketresztül tesz keresztbe. -
Evil Merodak #141 "-user accountok teljesen új kezelési rendszere"
Úgyis a felhasználók nagyrésze root-ként fogja tolni. -
ssdb #140 "...Biztos vagyok benne, hogy a Vista is megkapja majd a perek sorozatát..."
Fő az optimizmus... :P -
GHost82 #139
Tudo az a baj a vélekedéseddel, hogy alapvetően nem jó. :) Gondolkodj el azon, hogy autót az vezethet, aki TUD autót vezetnei, nem az aki meg tudja venni, vagy tud lopni egyet. Internet nem arra való, hogy dilettáns userek kóboroljanak, rajta. ELőször tanulja meg használni, tanulja meg, hogy mitől kell tartani, utánna használja. Miért van az hogy mindenki azt hiszi, hogy baromi zseniális és mident tud. Aztán amikor megkérdezik tőle, hogy mi az a tűzfal akkor az ablakon kinézve a szemközti házra mutat???
A linuxos, maces, windowsos szélmalomharchoz nem szólok hozzá, ha valaki használta mindegyiket, tudja, hogy melyik mire jó. Én a magam részéről macet szeretem, linuxot szerveren használom, windowson fejlesztek :) -
strogg #138 Reznor: Nekem a plan9 tetszett még nagyon ,és epekedve várom az új BeOS származékot az zeta-t. De amit messze ki akarok próbálni, az a skyos 5. Igen meggyőzőek a fejlesztési naplók :)) -
Wittao #137 "A Mac-es beszólások meg nem passzolnak a dologba. Aki már dolgozott Mac-es gépekkel az tudja, hogy a kezelőfelülete kevésbé hatékony Ms-ével szemben. Persze ha vki jól specializálódik rá, akkor végülis hatékonyabban fog vele dolgozni, de ez nem 5 perc, mert a legtöbb ember számára aki frissen leül elé egyszerüen kényelmetlen.
Másrészt, Mac-re írt oprendszerek eléggé instabilak amióta Linuxxal lettek ötvözve, ez tény. Harmadrészt meg OSX fejlesztése nem volt túl bonyolult mivele eddig egy szűk hardverachitektúrára készült, és most kezd ugye nyitni, tehát itt Ms-nek és Unix alapú rendszereknek kicsit több tapasztalatuk van. "
Te aztán rengeteget használhattál macet...LOL LOL LOL LOL LOL
Mióta linuxxal lettek ötvözve, azóta instabilak...hahahahahha, a földön fetrengek az ilyen szánalmas hozzászólásoktól. Te tudor!
A kezelőfelülete kevésbé hatékony az MS-ével szemben...érdekes módon a Tiger 2005 elején már tudta azt, amit a MS egyik hivatalosan kész szoftvere sem tud jelen pillanatban (és most nem bétákról, meg rc-kről beszélek)
OSX fejlesztése nem volt bonyolult, mivel szűk architektúrára épült...hát ez a legjobb az összes között...számoljunk csak: a Tiger elfut a G3, G4-es PPC-n 32 bit, akkor a G5 PPC-n 64 bit, akkor a CoreDuo x86-on 32 biten, valamint az új Xeonokon a MacPro-ban levő 64 bites procikon...aha, tényleg ez egy pofon egyszerű dolog lehetett, rendkívül hozzáértő elmés gyerek vagy! -
Reznor #136 Sziasztok!
Én használtam ezt is, használtam azt is.
FreeBSD-től kezdve, a redhatan keresztül az OS/2-ig és Ecomstation -ig elég sokmindent. Szeretem az oprendszereket kipróbálgatni.
Sőt akarok egy-egy külön gépet, mindegyiken egy-egy OS-t.
Most megjelenik a Vista RC1. Én ennek örülök és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele. Meg hogy ténylegesen milyen oprendszer. Bár kissé gyatra hozzá a gépem, de azért megpróbálom vele.
Az meg hogy ki mire esküszik, annak semmi köze ehhez a hírhez. Ez egy újabb windows születéséről szól, nem arról, hogy a linux a jobb, vagy a windows... Megsúgom, ezeken kívül is léteznek oprendszerek és nem is sejti sok ember milyen jó oprendszerek vannak még ezen kívül. Linuxosoknak ajánlom az Ecomstation-t. (Én mondjuk ilyen irányban vagyok elfogult. ) -
Beyond silence #135 Kösszi jó az itt (http://winportal.net/?id=363) lévő cikk! ;) -
8zabi #134 a vistat nem a kinézete miatt kell használni, hanem a memóriakezelése miatt, ami végre intelligensen kihasználja az összes ramodat, mint a linux -
#133 én a vitához csak annyit tudnék hozzátenni, amit más topikokba is leirtam, minek nekem a Vista? van egy stabil rendszerem (xp) minek cseréljem le? Ha 64 bitre vágyom ott a 64 bites XP. dx10? lesz XP-re is, persze most azt mondják nem, de úgyis lesz -
#132 volt cégemnél (meglehetősen nagy és gazdag multi) most kezdenek átállni 2000-ről XP-re, és nem sietik el ezt sem :) -
nedudu #131 Helyes, nem kell használni a Linuxot. Olvasni meg főleg nem és megérteni az olvasottakat még inkább nem... -
torjoz #130 Lehet, hogy hülye kérdés, de felteszem a sok linuxfannak:
A Debian az egy disztro, vagy egy alap linux "faj"?
Sok helyen látom, pl.: Uhu linux Debian alapú, a blackPanther OS meg Mandrake alapú! Most akkor hogy is van ez? Nah, nekem többek között ezért lett elegem a Linuxból(kicsit számomra káosz az egész)! -
torjoz #129 Nincs egyre több biztonsági rése, azok akkor is megvoltak, amikor még 1-2% használta(vagy az alatt), ez az ismeretség átka, és az, hogy sok marha azt élvezi, hogy más munkáját tönkreteheti!! -
kogasom #128 "Bocs de milyen linux usernek tartod magad ha distribet használsz?? Ráadásul megjárta már 3 a gépedet. linuxot egyszer felépítesz rendesen és totál mindegy milyen disztrib beállítod. Utána az a pc haláláig működik."
Milyen linux usernek? Kezdő után valamivel. Hogy distribet használok? Hogyha asztali rendszer kell, nemhiszem, hogy megéri a debiant összepakolni, amikor az ubuntu rögtön megcsinál mindent helyettem. Hogy 3 megjárta a gépemet? Igen. Másfél éve kezdtem debian sarge-al, de mivel nagy szenvedés volt összedobni egy kellemes asztali rendszert, inkább kipróbáltam egy másikat, amiről hallottam, ez volt a SuSE. Ebben az egyetlen ami nem tetszett, hogy "túl nagy". Ez után jött az ubuntu, ami ugye debian alapú, így valamennyire "ismerős" volt. Most is ez van a gépemen. Ezzel azt hiszem megmagyaráztam hogy hogy volt ez a 3 disztró.
" Akkor egy egyszerű kérdés: Hány átlagusert tud összeszámolniaki el tudja érni, hogy ezeket csinálja is a linux magától?"
>Nem sok
"Kérdem én az átlagusert nem illeti meg a linuxokon elérhető biztonság?"
>De.
"Megvetendő-e az átlaguser mert éppen nem ért ahhoz hogyan írjon kiegészítést a linuxhoz?"
> Nem.
"Vagy éppen másodosztályú internetes polgár lesz-e az aki nem képes a linuxal dolgozni?"
>Ez érdekes kérdés. A konkrét válasz Nem, ugyan akkor a mai felhasználóbarát linuxoknak köszönhetően (mint pl a sokat emlegetett ubuntu) véleményem szerint nem sokkal nehezebb egy asztali rendszer kialakítása és használata mint win-ben. Így véleményem szerint külön lehet választani a linux felhasználószintű kezelését a terminálos-pötyögös rendszertől, és egy asztali linux kezelése olyan dolog, amit szerintem érdemes lenne megtanulni azoknak, akik nem kötöttek a win-es dolgokhoz, mint pl a 3D-s játékok, mert akkor a kezükben van egy alternatíva, amivel sokat spórolhatnak..... -
kbupdate #127 nem egészen régi a keresés sem az IE7-ben. -
#126 Bocs de milyen linux usernek tartod magad ha distribet használsz?? Ráadásul megjárta már 3 a gépedet. linuxot egyszer felépítesz rendesen és totál mindegy milyen disztrib beállítod. Utána az a pc haláláig működik.
Másrészt sok Linux guru jön azzal, hogy ezt m ind tudja a Linux. Akkor egy egyszerű kérdés: Hány átlagusert tud összeszámolniaki el tudja érni, hogy ezeket csinálja is a linux magától? Kérdem én az átlagusert nem illeti meg a linuxokon elérhető biztonság? Megvetendő-e az átlaguser mert éppen nem ért ahhoz hogyan írjon kiegészítést a linuxhoz? Vagy éppen másodosztályú internetes polgár lesz-e az aki nem képes a linuxal dolgozni? Szerintem nem és éppen ezért jó hogy a Vistában ezek minden állítgatás nélkül benne lesznek. (ugye alapból lockolt minden és majd a user ha tudja kikapcsolja a számára felesleges védelmeket). A linuxozók örüljenek még mindig ők lesznek forban és sokat tesznek a netes communityért (rengeteg jófej idealista van köztük akik az internetes és informatikai közösséget naggyá teszik). De szerintem mindenki megérdemli a kezelhető érthető biztonságot. A védelmet legyen akár az nagytestvér szerű (csak legyen meg a lehetősége a lemondásra és ugye mindenkinek megvan a lehetősége)
uff én bezséltem.
Az meg hogy egy fájlrendszer esetén azonnala defragmentáció nem azt jelenti, hogy a lmeez nem töredezik csak annyit tesz, hogy a lemez karban van tartva.. aki minden nap vagy este mikor nem dolgozik defragozik annak sem töredezett a vinyója.. elég könnyen belátható. -
#125 Úgy látom a cikkből kimaradt a keresés. Nekem pl ez tetszik a legjobban a Vistában. Az új startmenü elsőre szokatlan, viszont szerintem sokkal használhatóbb, mint az eddigiek. Ha átnevezek egy fájlt, a kiterjesztést kihagyja a kijelölésből, így sokkal kényelmesebb. IE7 szerintem nem rossz (tetszik, hogy FF-el ellentétben a tabokat nem úgy rakja ki, ahogy jönnek, valamint hogy van exposé szerű nézetük, bár az oldalon belüli keresés még mindig a régi, így -egyelőre legalábbis- marad a Firefox.
A sidebar viszont annyira nem jön be, az Tiger dashboarda szerintem jobb, ahogy az Exposé is jobb, mint a Win-tab. -
Newfronter #123 Így már érthető. -
Newfronter #122 RC2 valószínű nem lesz. Ütemterv szerint novemberre már kész akarnak lenni vele. -
Fenjoy #121 Lehet kipróbálom a RC1 t... viszont a sok Win Fóbiást nem értem, miért frusztrálja őket az összes Win hír, nem tetszik nem használom... vagy csak én vagyok ezzel így?! De rohadtul unom, hogy minden egyes Wines hírnél... jönnek a Pingvinesek és osztás... én leszarom a pingvint de nem is ugatok róla negativan, mivel nem érdekel.
Amugy lehet még számítani Rc2 kiadásra?!
-
#118 "gyebár 2004-ben volt egy project módosítás vagy mi, tehát az akkori állapotban lévő OS-t törölték és teljesen előről kezdték. Legalábbis erről tudok, nem tudom hogy ebben valaki meg tud erősíteni, vagy ez is csak egy pletyka."
I confirm!
link
"Q: I heard that Windows Vista was based on Windows Server 2003, not XP. Does that mean that Windows Vista is more stable/less consumer-friendly than XP?
A: Future Windows versions will always be based on the most up-to-date Windows version at the time, and today that version is Windows Server 2003 with Service Pack 1 (SP1). When Windows Vista development started two years ago, however, it was originally based on Windows XP. In mid-2004, Microsoft had to restart the core development of Windows Vista because it was too hard to go back and componentized the Windows Vista core code. So when it restarted Windows Vista development, Microsoft naturally used the Windows Server 2003 with SP1 code base instead of that of XP.
Don't be confused by this: Windows Vista will still include all of the great features and compatibility from XP with Service Pack 2 (SP2). As Microsoft writes in its internal documentation, the company is simply taking the best features of both XP with Service Pack 2 (SP2) and Windows Server 2003 with SP1 to create Windows Vista." -
#117 "Amúgy próbálgattam Vista RC1 alatt pár játékot és simábban megy, mint XP alatt. Ja meg a securom védelem is szerényebb alatta(nincs fagyás,szaggatás a securom miatt, sajnos XP alatt ez is van). Amúgy a játékok jobban futnak, nem akadnak annyira mint XP alatt, és több FPS-t produkálnak."
Amúgy olvastad a 7 -tel korábbi hozzászólást Mihailtól?
Ezt a Win2003-al a M$ már elérte, csak te nem fogod tudni kicsengetni, mert olyan drága, most Vista néven a köznek is elérhetővé teszik.
Hálelúja BG-nek, meg az ő marketingeseinek!
-
entreri #116 Egy picit off. Szerintetek benne lesz a Campusban a Vista? (Az állam tavaly kötött(inkább meghosszabbítás volt) egy 3 évre szóló megállapodást a MS-at.) -
Sundance #115 Mondjuk ez igaz nagyon.
Egyetemen is tanultuk a szövegfelismerés algoritmusokat. HHát azért nem eccerű dolog, de manapság illene elboldogulni vele....
Valahogy MS-nek ez nem nagyon megy.... -
Sundance #114 Hörrrr, mi történt?
Most miért lett kimoderálva az ext3? :(
Mert az linux?
Nem is volt annyira off :( -
assdf #113 Ez a vitatkozás annyira szánalmas hogy lassan már sirok. Mikor érik fel az emberek azt ésszel, hogy az gyak. kutyát sem érdekel, és nem is számit, hogy ezt vagy azt mikor és melyik oprendszer/program tudta elöször.
Az emberek nagy többsége nem azért használ egy adott oprendszert mert az már 88-ban tudott valamit amit a másik csak 96ban (hasraütésre mondtam a számokat) hanem azért mert minden megy rajta, vagy ha nem akkor 5 perc alatt beüzemelhető.
Egyébként kiváncsi vagyok milyen lesz a vista, tegyük hozzá azért tényleg idegesitő az amikor az ember vesz egy normál gépet, és csak az oprendszer elveszi az erőforrások 70%át... Úgyanakkor meg paradox módon épp azért szeretik az emberek mert alapból tud mindent, és persze ezért is eszik annyi erőforrást.
Na mindenesetre mindenki használja azt ami neki a legjobb, de ne azon vitatkozzatok már hogy ki találta fel a spanyolviaszt... -
fourgee #112 "-szövegfelismerés/szintézis
Majd ha elkészül rendesen. Jelenlegi állapota siralmas. A 6 évvel ezelőtti mac szintjét ütögeti" -> na ez is egy szánalmas beszólás volt.
Szánalmas? A szövegfelismerés OS/2 alatt már 1996-ban működött... Amikor a Microsoft a Win95 OSR2-vel vacakolt, addig az IBM kidobott egy olyan oprendszert, amiben a szövegszerkesztő (mert sem azt, sem a táblázatkezelőt nem kellett külön megvenni hozzá, mert benne volt) írta azt, amit diktáltál neki, hiba nélkül! Ha azt mondtad neki, hogy "for", akkor megvizsgálta a szövegkörnyezetből, hogy ott "for"-nak, vagy "four"-nak kell lennie. Szerintem inkább az a szánalmas, hogy most, egy 10 évvel későbbi fejlesztés közelébe sem érhet annak a beszédfelismerőnek... -
fourgee #111 "Amúgy meg ne haragudj, de miért használ a userek 90%a "fizetős" wint? Biztos mert szarabb..... :D De ebbe ne menjünk most bele, hagyjuk."
Én pülü azért, mert nem akarok 1000 cuccot a szobámban, 1 "géppel" szeretném elintézni a munkát, internetet, TV-zést, zenehallgatást és játékot. Erre jelenleg a legalkalmasabb a Win. Ha ez ugyanúgy menne Linux alatt, vagy Mac-en, akkor a döntésemet úgy hoznám, hogy olyan rendszert veszek, amelyik kevesebb pénzből ugyanazt nyújtja. Majd ha lesz más oprendszer alá is GTA, akkor elgondolkodom a váltáson :) -
#100 ja és látom keveset tudsz az ext3-ról is de azért ontod az észt. ha közvetlen az után töredezetségmentesítene miután lemásoltam a vinyómra egy dvd-t már mindenkit az őrületbe kergetett volna. -
Mihail #98 köszi -
Newfronter #96 Nem is mondtam, hogy más köré épült volna. CSak anno még Longhorn kódnév alatt sok számos hír terjedt, ami igaz is lehetett volna, de akkor még csak próbálgatták a fejlesztők, hogy mit lenne célszerű beépíteni az új OS-be.
Ugyebár 2004-ben volt egy project módosítás vagy mi, tehát az akkori állapotban lévő OS-t törölték és teljesen előről kezdték. Legalábbis erről tudok, nem tudom hogy ebben valaki meg tud erősíteni, vagy ez is csak egy pletyka. -
Cleawer #94 Bátor vagy ,vagy inkább végtelenül buta.Én a tehelyedben nyitott szemmel aludnék ,mert olyan hülyeségeket irogatsz hogy egy hozzáértő felbérel a bérgyilkost hogy tüntessék el azt a szennyeződést a társadalomból...Csak fröcsögni tudsz,
"szövegértés alap szerintem, bár néhol ez még extra kívánalom
LOL, de fax vagy te, most alap vagy EXTRA?:D:D::D döntsd már el!"
Ennek a mondanivalóját még az unokahugom is felfogta,de te most bizonyítottál vmit...
Nem fikázni kell,nem kiemelgetni,nem anyázni,hanem megcáfolni.Amig erre nem vagy képes addig ne számíts kegyelemre...Bár ilyet tőled még nem láttam....
On
Kb a Vistánál az történt hogy van egy XP, Sp2vel, pár progi ami előtte is volt külön ,csak most ez mint ujjítás van benne.Nem forradalmi ujjítás,csak összerakták 1 helyre.A legtöbb "ujdonság" hallattán de ja vue érzésünk lehet,mintha már láttuk volna máshol... -
Sundance #93 Asszem (remélem) csak elhalasztották. -
kbupdate #92 mindig is az NTFS köré épült. -
kbupdate #91 ITT (A WinFS-ről és változásairól egy kicsit részletesebben)
és ITT -
Newfronter #90 Érdekes mert régen tényleg új fálrendszernek volt beharangozva, vagy lehet hogy egy pletyka miatt terjedt el egy hülyeség. De egy ideje(2003?) már csak egy új adatbázisszerkezetről lehet tudni, ami az NTFS köré épűl, és ez is programozóknak lesz jó, majd egy idő után ennek a gyümölcséből nekünk is. -
Mihail #89 Szerintem ezen nem kéne összevesznetek. Inkább nem tudja vki, hogy Ms teljesen elvetette-e a Vistába kerülendő új filerendszert? -
Sundance #88 hogy beszész te tahó? :(
Amúgy meg bocs, de sztem ha a Windowsban bekapcsolom hogy 10 percenként fusson le a törmentesítés attól még a NTFS NEM törezedettségmentes, max sok munkával eltüntethető belőle.
Az ext3 is töredezett fileokat csinál. Aztán meg a Linux megpróbál rendet rakni....