Evolúció - döntésre kényszerül az egyház
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hé-hé... azért ilyet ne. Ezzel sok embertársad lelkébe is gázolsz.
Az egyház súlyos hibákat követett el a történelem során, de a mai szerepe már egyertelmûen békéltetõ sem, mint diktatórikus agresszor.
Nekem az egyházzal pusztán annyi a bajom az ilyen hírek hallatán, hogy olyanok mint a nádszál.
A katolikus egyháznak Péter óta úgy kellett volna átvészelnie a történelem viharait, hogy nem tapad vér a kezükhöz, kivéve akkor ha saját magukat védik. Nem így volt... sajnos nagyon nem.
Ezért tartom nagyra a Bencés szerzeteseket. Õk sokkal szerényebbek, sokkal jobban kiállnak a szegények mellett és amióta világ a világ osztogatják amilyük van.
A szeretetrõl beszélnek és hitrõl és nem tehetõsekként osszák az észt.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
HUBBIE: Hallod-e ember? Azért nagy különbség van a "tudok-valamit-róla" és a "fingom-sincs-róla" között. És szerintem Te vagy az, akinek fingja sincs Istenrõl... Ha van, akkor, kérlek, oszd meg velünk is, buta átlag júzerekkel. A következõkre adj választ:
1.Mi Isten?
2.Mi létének az értelme?
3.Van-e hatalma felettem?
4.Miért kell Õt imádnom vagy akkor hinnem benne? Ettõl neki jobb? Feltûnési viszketegsége van vagy mi a túró?
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Nyugi Déta, a bukás már közeleg. A környezetemben már csak a 70év felettiek vallásosak, és nagyrészük nem is mélyen.
Gracie Barra
Rengeteg van! Ez a baj! <#nyes>#nyes><#zavart2>#zavart2>
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
U.i:Hogy azért másoknak is igazat adjak, tegyük fel, hogy mindkét elmélet helyénvaló. Isten teremtett, de volt evolúció is. Na már most, bizonyított tény, hogy az ember a majomból fejlõdött ki.(tágabb értelemben)
Akkor egyszerû a képlet: Isten megteremtette a majmokat és abból lett az ember. Tehát akkor Isten a majmokat szereti!!!! (a majmoknak miért nincs egyházuk?)
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Magyarán a tudományban a rendezetlenség = nem tudok róla annyit, hogy megmondhassam miért van pont úgy
Tehát ha valaki azt mondja, hogy az élet rendezetlen, kiszámíthatatlan események sorozatának segítségével jött létre, az lefordítva: "fingom nincs mitõl van élet, de vannak okai, hogy így történt. Ezeket az okokat viszont nem ismerem."
Ha nem lennének a keresztény nagyfejesek között ennyire elvakult emberek, láthatnák, hogy ebbe az elméletbe tökéletesen beleilleszthetõ Isten, mint olyan tényezõ, amit nem ismerünk. Véletlenszerû...
Szerû, mert nem az. Abszolút véletlen nem létezik, nem létezhet. Csak a mi szemszögünkbõl nézve létezik olyan, hogy véletlen.
"Véletlenül találkoztam a buszon a volt osztálytársammal." Ebben mi a véletlen? Azon események sorozata, amirõl õ nem tud.
Az a baj, hogy vannak akik nem azt mondják, hogy "nem ismerem a tényezõket, így nem tudom megmondani", hanem inkább "Te egy hülye barom vagy! Nem bírod felfogni, hogy márpedig ez van?! Nevetséges vagy vaze'!"
A vallás megadná azt a lehetõséget az embereknek, hogy szabadon választhassanak, õk miben hisznek. Milyen tényezõket fogadnak el. Igaz, hogy azok nem biztos, hogy pont azok a hiányzó tényezõk, de az embereket ez megnyugtatja, mert valamilyen támpontot ad, és nem kell a teljes sötétségben tapogatózni. Megvan a veszélye, hogy rossz dologban hisznek, de nekik így a jó. A vallási vezetõknek õket kéne segíteniük a döntésben, csakhogy... a többit már tudjátok
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
De sokan szeretnék tudni az igazságot, és ezért gondolkodnak is.
Gracie Barra
És hogy következik ebbõl a kreacionizmus? Attól hogy nem evolúvió, még lehet bármi, nemcsak kreacionizmus.
Gracie Barra
Logikusan kovetkezik, hogy csak egy meg sokkal bonyolultabb leny hozhatta letre.
Gracie Barra
Én csak azt mondom h van az intelligens tervezésben is valami, sõt a Biblia is ezt írja le, szal vagy ebben hisz valaki, vagy valami emberi kitalációban. Lehet h nagyon elvakultnak tûnik az amit írok, de én mindezt elhiszem, mert mindent meg lehet magyarázni (tudományosan is!) az intelligens tervezéssel.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Linket majd légyszi... köszi. <#ravasz1>#ravasz1>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Azért mert nem hajolsz arra amerre a szél fúj még hihetsz Istenben (Allah-ban, Budhában, Krisnában, stb.)
Hit nem egyenlõ egyház.
A baj ott kezdõdött, amikor az ember megteremtette Istent a saját képére.
"Képzeljük el azokat az embereket, akik elhiszik ezeket a dolgokat és aki nem szégyellik figyelembe se venni a gondolkodó elmék mindazon felfedezéseit, amelyek a Biblia írása óta születtek. És ezek a tudatlan emberek, a legképzetlenebbek, a legkisebb fantáziájúak, a legkevésbé gondolkodók közöttünk azok, akik minket vezetni akarnak, akik gyenge és gyermeteg hiedelmeiket ránk akarják erõltetni, akik el akarják foglalni iskoláinkat, könyvtárainkat és otthonunkat. Én személy szerint szörnyen zokon veszem..."
Isaac Asimov
"Az eretnek, uram, egy olyan ember, aki nem ért egyet azzal, hogy Ön elismer valamit, amirõl senki nem tud semmit."
William Cowper Brann
Mondj egy random vallást, és arra igaz lesz😊
Gracie Barra
Gracie Barra
Egyház nem egyenlõ hit/vallás... jó reggelt!
Vallásfilozófia keresztény esetben:
Nem térsz meg --> meghalsz. Linkeljem a történelmi példákat vagy megtalálod magad is.
Hirtelen nem ugrik be egyetlen olyan más egyház sem, mely a szerinte pogányokat fegyverrel akarta volna az igaz hittre szoktatni.
Segítenél? <#eplus2>#eplus2>
Te honnan a frászból tod h létezik az evolúció? Az csak egy átkozott elmélet, ahogyan a kreacionizmust is emberek agyalták ki. MIÉRT OLYAN NEHÉZ HINNI???
A vallás teljesen más dolog.
Gracie Barra
Tanulj egy kis vallásfilozófiát és talán a dolgok mögé látsz, és globálisan látod a vallás értelmét.
75ezer forint lesz a magyar XBOX!!
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Pár száz éve még megégettek embereket ilyen tanok miatt, mozgássérülteket kínoztak halálra, mert "megszállta õket az ördög", a keresztesek meg elképesztõ mészárszéket hagytak maguk után.
Mélyen lenézem azokat, akik Isten nevében gyilkolnak.
Most pedig USB-s tollakat osztogatnak és már maga az, hogy szeminárium keretében eszmét cserélnek errõl a darwinizmusrõl... ez aztán az álszent viselkedés.
Ez már nem az a "kõszikla" :-(