1688
Black Mesa: Source
-
sublimaze #488 Hát üzleti szempontból több esély van a mod elkészülésére és a nagyvilágban ez a mérvadó. Ideje belátni, hogy a rajongókon kívül a hl senkit sem érdekel így egyszerűen nem éri meg folytatni(főleg mivel inkább pc-n népszerű). Egy új half-life franchise-rebootként rúghatna csak labdába teljesen újragondolt világgal úgy, hogy multiplatform címként is megállja a helyét. Nah most ez a hl-rajongóknak nem biztos, hogy tetszene, de ettől még ami 98-ban(igencsak) majd 2004-ben úgy-ahogy megállta a helyét(az ep-ket már nem mondanám akkora durranásnak) az manapság már annyira nem biztos. Hogy miért? Nekem rajongóként pl. meg van a maga varázsa, de azóta már több, jobb kitalált világ(ráadásul nem is egy mezei cső-fps játékmenettel) látott napvilágot. -
#487 Állítólag egy Gabe Newell interjú szerint "Half Life Episode 3 and Half Life 3 is cancelled" -
#486 Hát igen. Amúgy nem rosszindulatból mondtam ezt, régebben még számítástechnikai magazinok cikkeiben is lehetett ilyesmiről olvasni, hogy a "Valve már megvette a BMS csapatát stb.stb. és majd a HLep3-mal együtt adják ki" hát ennek is annyi a realitása volt, mint hogy én miniszterelnök leszek :D
persze nem kizárt, hogy 2024-25 körül már egy BMS beta napvilágot lát :D:D -
RAMyMamy #485 szerintem meg fordítva. sokkal valószínűbb, hogy ez a mod soha nem lesz befejezve és valamikor lesz half-life folytatás -
sublimaze #484 Nem úgy értette, hogy ep3 mellé veheted meg, hanem majd akkorra készül el kábé ez is(azaz soha). -
#483 azt nem fogják megjelenés előtt felfedni. -
#482 számomra az az érdekes hogy a "MEDIA" alatt a level design-ben minden fejezet késznek, vagy elkezdettnek tűnik, viszont a XEN világról 1 fikarcnyi kép sincs. talán az a része még teljesen hiányzik? -
#481 Ha minden igaz sajnos Episode 3 már sosem lesz. Sem Half Life 3. Legalább is én így olvastam néhány külföldi fórumon. Persze lehet nem igaz.
A Black Mesa meg szerintem el fog készülni. Ha már ennyi időt és energiát fordítottak eddig rá, és már eddig eljutottak... szerintem nem ember az, aki több év munkáját lehúzná a WC-n.
Mellesleg pénzért ugyan miért adnák ki az Ep3-mal együtt, mikor a weboldalukon is ott van: "Black Mesa is a free modification"
Mindenesetre én itt tartogatom a gépen a Half Life 2-t, hátha egyszer csak jön a Black Mesa, és végre új köntösben lehet kalandozni egy régi sztoriban :) -
#480 hát igyekezzenek, mert addigra már szeretném a telómon játszani -
#479 Áh, azzal jön megint valami frissített Source engine, szóval át kell rá portolni majd :DDD -
#478 majd ep3 mellé :D -
RAMyMamy #477 lassan ideje lemondanunk róla, úgy hiszem -
#476 Már lassan megint eltelt egy év semmi új hir. :( -
#475 Semmi :( -
#474 Valami újdonságról volt szó mostanság BMS terén? -
#473 Jaja. :D
Azért az is vicces, hogy szemmel láthatóan egész sok melót tettek bele, aztán mégis kidobták az egészet az ablakon. Teljesen más volt a koncepciója, egy ilyen Battlefield-szerű, realisztikus jellegű csapatjáték lett volna.
A végén meg inkább visszatértek a kezdetekhez, a játékmeneten nem változtattak szinte semmit(illetve amin igen, az rosszabb lett... Kém...khm..khm), csak egy ilyen rajzfilmes külsőt kapott. -
#472 fájt a fogunk rá akkoriban rendesen (még a CS előtt :P) -
#471 Meg is van, ez volt az első verzió:
-
#470 És ez még csak nem is az első változat. Valójában nem ez volt a HL1 lemezén, és nem is volt videó, hanem csak egy pár kép. Nem ilyen vietnámi amcsi katona beütésűek voltak a modellek, hanem ilyen szürke egyenruhás szarok. -
RAMyMamy #469 jó a zene alatta -
#468 Az jó lesz, ha 13 évet kell várni a hl3-ra :D -
#467 Vagy a TF2-t is említhetjük, amihez a HL1 lemezén volt már trailer 13 éve :)
-
#466 van idő. portal 2-n is egy évet úgy dolgoztak hogy utána újrakezdték előről mert nem működött rendesen, és az biztos kevesebb figyelmet kap, mint egy HL game.
ez nem activision hogy évente tudjanak szarni egy ugyanolyan új részt. -
#465 Szerintem nem tudják hogy folytassák a storyt. -
#464 Hát, ha ep2 óta dolgoznának rajta, akkor már rég ki kellett volna jonnie :DD
Edit: az meg a másik, hogyha az epizódiknál nem tudták tartani az utemtervet, akkor mennyi ido lesz egy hl3 elkészítése, ha továbbra is ilyen tempóban haladnak? 10 év? -
#463 A legritkább esetben szokott olyan lenni, hogy fejlesztés elkezdésénél bejelentenek valamit, inkább várnak amíg van mit letenni az asztalra. A valve különösen nagy mestere az álleejtős bemutatóknak, és mostanában mindig egyre közelebbi dátumokat is adnak meg a bejelentéseik mellé.
A HL2-t ezzel jelentették be, 1.5 évre rá jött ki, de akkor ugye volt kódlopás, steam elkészítése mellé, meg minden bajuk.
Azt biztosra veheted, hogy az ep2 megjelenése óta dolgoznak a következő HL részen, rengeteg ember van a valve csapatában, egy csomó project futhat egyszerre. Van ami előbb készül el, van ami később. -
#462 Mégha pár napon belul be is jelentenék, hogy elkezdték a hl3 fejlesztését, akkor is minimum 2 év, de ha új graf enginet is akarnak (bár én kétlem, hogy ilyen szándékuk lenne, lásd portal 2), akkor 4-5 év biztos. Na nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy 1-2 hónapon belul bejelentik :P -
#461 végülis miatta van még pc gaming, de így is lehet róla vélekedni. -
#460 Gabe egy lusta,pénzéhes disznó. -
#459 senki nem tudja, bármikor bejelenthetik. -
RAMyMamy #458 micsoda? :ooo akkor mikor lesz újabb hl? rádobnak pár évet megint? :{ -
#457 Igazából felesleges sietniuk. Gabeke kijelentette, hogy szakítottak az epizódos rendszerrel, szal ep3 nem lesz. HL3 kozeljovoben valszeg szintén nem lesz, így új graf engine se, stb. -
#456 Idén megjelenhet? -
Banderas1990 #455 Hogy mégis miért készül ennyi ideig?
Figyelembe kell venni, hogy nagyon képlékeny volt az egész projekt. Pl. volt olyan pálya, ami teljesen újra lett készítve, mert a készítők kiforratlannak tekintették. Nézd meg pl. a 2005-ös képeket: a textúra még a HL2-ből lett kiszedve. Volt aki elhagyta a projektet(és pl. volt olyan pálya, amit más kezdett el újra tervezni). A készítők fejlődtek a projekt során.
Úgy emlékszem mostanában volt valami összegzés a fejlesztők részéről, hogy mégis mi újság:
A projekt a végső fázisban van, nagyjából kész, még vannak munkák vele: pl. bugfixing, ami elmondásuk szerint sok idő.
Valamint, elmondásuk szerint a 2011-es Black Mesa, sokkal jobb, mint a 2009-es volt. -
#454 Jah, készul (vagy nem). -
#453 valami új hir esetleg? -
monster3 #452 2020-tól a megjelenésig pedig tényleg már csak egy pár év..
Asszem nekiesek én is ismét az eredeti HL-nek. Hetedjére, ha jól számolom:D -
#451 Nyugi, már csak 9 év van 2020-ig. -
Shid #450 //Kézrázás// -
URH #449 Helyes! :P Akkor félre értettelek, bocsi.
Rázzunk kezet. :P