1688
Black Mesa: Source
-
Shid #448 URH: A felújítással semmi gondom, én is nagyon várom. Máskülönben olvasd el a #436 -as hsz. -t. -
URH #447 Nem teljesen értek veled egyet. Szerintem fontos a grafika is ugyanúgy, mint a játékmenet. Ha én elképzelnék egy világot, amit egy játékban akarok bemutatni az emberek előtt, akkor számomra fontos lenne, hogy látványban is azt mutassa be, amit én elképzeltem.
Ettől függetlenül nem vagyok rosszul, attól ha egy régi játékot veszek elő és látom, hogym ilyen elavult a grafikája. Cseppet sem zavar. De ha valaki egy régi igen fantasztikus játékot megpróbál felújítan, azaz egy plusz hangulat bombát adni hozzá, igenis zavaró, hogy 6-7 éven keresztül csak mutogatják, de nem adják a kezünkbe.
Én is most tolom ki a Half-Life-t újra és még most is nagyon bejön a játékmenet és a hangulat, de ha ezt lehetne még fokozni, akkor miért ne? -
Shid #446 Én is ajánlok egy jó játékot Neked és mindenki másnak, név szerint a The Battle for Wesnoth című alkotásról lenne szó. Távolról sem olyan összetett mint a Dwarf Fortress, de szerintem legalább olyan élvezetes. Infót itt találsz róla: http://wesnoth.fsf.hu/
És természetesen itt: http://wesnoth.org/
U.i.: Mindenkitől bocsánat az offolásért! -
Shid #445 Nem tekintem emberiség elleni bűntettnek és nem vagyok a technikai fejlődés ellen sem, csak szeretném ha a pénzért vásárolt játék tényleg szórakoztatna. A látvány nálam önmagában nem elég.
Egyébként köszönöm szépen az ajánlásod, így első blikkre érdekesnek találom! -
#444 Akkor engedd meg, hogy ajánljam az egyik kedvenc játékomat, a Dwarf Fortress-t. A létező legösszetettebb játék, ennyire durva világszimulációt még soha nem csináltak. És erősen hagy teret a fantáziádnak, mert ASCII karakteres "grafikája" van. -
#443 Kevés olyan játék van, ami álleejtős grafikájú ÉS játszhatatlanul szar.
Ha látványos, akkor igen, el tudok menni amellett, hogy maga a játék középszerű. Az összes hollywoodi akciófilm erre épít, nem érzem ezt emberiség elleni bűntettnek. Unalmas meg már csak azért nem tud lenni egy igazán látványos játék, mert akkor már érdekel, hogy mit tud még villantani. Nem hagyom abba félúton, mert látni akarom.
Meg vannak játékok, amik a sztori, a játékmenet, vagy a hangulat miatt érdekelnek. De azokhoz meg máshogy állok hozzá. -
Shid #442 A pixeles, durva grafika kicsit több teret engedett a fantáziának, az egész majdhogynem szimbolikus volt. Így a játékos, ha nem is teljes mértékben, de egyfajta "társalkotója" volt a játék univerzumának (Pl.: Space Invaders). Nem pedig mindent, készen az orrunk alá dugtak. -
#441 Pont ez fogalmazódott meg bennem is. Akik istenítik a régi játékokat úgy teszik, mintha akkor az nem számított volna csúcsnak... -
Shid #440 Mint már mondtam a jó grafika és a szórakoztató játékmenet nem zárja ki egymást, de ne az öncélú csilli-villi vigye el az egészet a hátán. Vagy Téged nem érdekel, ha egy játék unalmas, csak jól nézzen ki?
U.i.:(Egyébként a Doom tényleg nem volt a legjobb példa). -
RAMyMamy #439 fájdítod a szívemet :( pont most tolom HL-t megint -
#438 Egy FPS gyakorlatilag egy virtuális valóság, és ezért elvárt, hogy minél jobb grafikája is legyen. A visszalépés nem elfogadható, ha már láttuk, mi a szint.
Egyébként vicces, hogy pont a Doomot hozod fel, mert annál techdemóbb techdemó nincsen. Az id gyakorlatilag az összes játékát úgy fosta az új játékmotorok köré. Ahány pályaszerkesztőjük volt, annyi stílus keveredik, nincs egységes koncepció. Egyik pálya scifi, a másik gótikus középkor beütés... Ma már ez nem menne. -
#437 na akkor új képk
-
Shid #436 Sosem értettem, hogy a "gémerek" miért tulajdonítanak ilyen nagy jelentőséget a látványnak. Mindent ennek rendelnek alá! Szerintem egy játéknak még mindig az lenne a feladata, hogy szórakoztasson, és hogy ezt milyen eszközökkel teszi az egy huszadrangú dolognak kéne, hogy legyen. A minap is elővettem a Doom 2 -t és rohadt jól szórakoztam vele. Legalább ebben még találok kihívást (GYK.: Nem izzadom ki a bekapott golyókat).
Persze a jó grafika és a szórakoztató játékmenet nem zárja ki egymást, de a grafikának csak hangulatfokozó eszköznek kellene lennie. De manapság azt tapasztalom, hogy bármilyen unalmas, fantáziátlan, kihívás nélküli, "lélektelen", néha még idegesítő is egy játék a jó grafikával azt is el lehet adni. Tehát ma csak inkább látványos Techdemókat kapok/veszek, nem pedig szórakoztató produktumokat amit elvárnék (tisztelet annak a néhány kivételnek). "Ha csillámporral behintek egy rakás sz@rt, attól a sz@r még sz@r marad!" Értsük már meg, hogy a játékoknak nincs szavatossági ideje!
Na, ennyit a sirámjaimról. Köszönöm, hogy elolvastad! Megyek is vissza C&C Tiberian Sun -t tolni. -
URH #435 Így a DNF után, most én is előszedtem őket, opposin force-al és blueshiftel együtt. Meg most megvásároltam az episode-kat is.
Bár szívesebben pörgetném ezt a black mesa source-t. Na majd 3 év múlva. -
#434 Nálam kb 8 éves hagyomány h minden évben kijátszom. -
URH #433 Az első trailer még asszem 2005ben jött. Szal még 2 év és ez lesz a DNF után a következő leghosszabb ideje készülő játék. Ne értsetek félre, én nagyon tisztelem ezeket a moddereket, akik saját szabadidejüket azzal töltik, hogy egy ilyen fantasztikus modot készítenek, de azért az, hogy 6 év alatt nem tudták elkészíteni, nekem kicsit kurva gyanús. Főleg, hogy már 2008-ra megígérték, hogy elkészülnek vele.
Egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy mivel szarozhatnak ennyit. Elvileg a zenéket már sikerült "megkomponálni". Pályákat detto elkészítették. Fegyverekhez hang alapból volt. Történetet sem kellett írni a játékhoz. Komolyan, mi a frászt hegesztenek most rajta? -
#432 valami új hir? -
#431 Én is azt hittem, hogy azért van ennyi új komment, mert már megjelent a mod. :)
De még se Ep3, se mod, se semmi... -
#430 Elegem van ebből BMS/OBMből. Olyan lassúak hogy hihetetlen, csak idegesitőek tudnak lenni 2x5évbe telik amig kiadják azt amin dolgoztak...
Akkor ne csinálják és kész mert amire ez kijön addigra már kb 2020 lesz. =D
-
RAMyMamy #429 "episode forever" :DDDDDDDDDDDD -
#428 Ez egy kibaszott nonprofit mód. Kikapcsolódásból csinálják mert alkotni szeretnének, és gondolom nem akarnak fél munkát kiadni a kezükből. Továbbá mivel nem munkaszinten csinálják, mellette dolgoznak/tanulnak...
Az meg hogy "mire kijön senkit nem fog érdekelni" baromság. Engem speciel fog akkor is ha majd az Episode Forever után jön ki. -
RMarvin #427 Áááá, csak szimplán elszabadultak az indulatok (ami nem meglepő). Ha nincs produktum, akkor a vezetésnek is be kéne látni, hogy ideje odébbállni vagy ráerősíteni a menedzselésre. Mindig a fejétől bűzlik a hal.
Én is az 1. résszel kezdtem anno '98-ban, s bizony a 2. rész a nyomába sem ér játékélményt tekintve. Technikailag sokkal jobb, de másban nem. Magyarul ha még ebben az életben megjelenik, biztos nem azt fogom nézni, hogy milyen a fali textúra specular és normal mapja... -
#426 Azt hittem hogy már bejelentették a megjelenést annyi kommentet irtatok :D -
Tibbor #425 Pont ettől félek én is: mire kijön(már ha kijön), már lecsillapodik az a nagy várakozás, ami övezi.Pedig kár lenne érte.Számomra az első rész óriási élmény volt, azzal a grafikával együtt, de a hangulat nagyon ütött.Most is fent van a gépemen.
A munkatempóról meg csak annyit, hogy én is gyártottam - tök amatőrként - Worldcraft nevű pályaszerkesztővel egy 15 pályás single player történetet, ami 4 évig készült.Nem emlékszem, mikor kezdték el hegeszteni a Black Mesá-t, azt sem tudom, hányan vannak most a projectben, de számomra is kezd időhúzásnak illetve ködösítésnek tűnni ez a soha napján megjelenési dátum... -
RAMyMamy #424 te most amúgy mit pofázol nekem? -
#423 Szedd össze magad. -
#422 Na az Op4 TC még gyászosabban halad, és amit találtam róla az alapján gyengébb is lesz (ha kijönnek) -
RAMyMamy #421 egyszer már nagy szenvedések árán végigtoltam, a rossz minőségű hangok és a grafika miatt nem jött be, a kiegeket még nem néztem, max azokat próbálnám ki, de az opposing force-hoz is készül egy tc, így még várok egy kicsit ezzel -
#420 Akkor ess neki az elsőnek... :) Én személy szerint leszarnám, ha nem toltam volna az 1-et... :) -
RAMyMamy #419 pont azért érdekel, hogy jobban megismerjem a történetet -
#418 Akkor meg nem sokat vesztesz a bms-el... Ez pont azokat érdekli leginkább akiknek jobban bejött az 1 világa mint a 2-é... :) -
RAMyMamy #417 pff, miért vagyok lehangoló? bocsmár, hogy nem 100 éve kockulok, hanem 2003 óta hozzászoktam a jobb grafikájú játékokhoz... -.- egyébként is inkább a 2, mint az 1, sokkal jobban bejön minden téren -
#416 Én simán nyomom az eredetit. Technikai szempontból semmilyen különbség nincs, e között és bármely másik TC között(és általában ezek a nagyszabású TC-k nem szoktak elkészülni). Ha 1 ember foglalkozott volna vele, lehet jobban haladt volna... :) -
#415 "így én se elő nem venném újra a HL1-et eredeti állapotában"
No comment. Még jó hogy az ilyen lehangoló emberek után megvígasztalnak akik nem adták el a lelkület a mai szaroknak és képesek minden nap leülni a HL elé:
-
RAMyMamy #414 ez nem csak egy kis sima, mezei mod, hanem az első rész total conversionje, azért van egy kis különbség. sajnos ma már a grafika előrébb sorolandó, mint a játékélmény, így én se elő nem venném újra a HL1-et eredeti állapotában :(
nagy fa... hát, akkor viszont nem kellett volna előre inni a medve bőrére és a trailer végére odabiggyeszteni a 2009-es dátumot, ha még kb. félig sincs kész a játék. ha pedig olyan nehéz a projekt koordinálása, akkor nem csak egy embernek kellene ezzel foglalkozni szvsz -
#413 Nem mellesleg ez is csak 1 a kismillió soha el nem készülő source mod közül. Nem értem miért van annyira kibukva rajta mindeni, nem ez lesz az első és az utolsó sem... :) -
#412 Nem mondanám, egyszerűen csak nagy fába vágták a fejszéjüket. Nem kis falat(szvsz. lehetetlen) hobbiprojektként AAA-t összehozni. Az itt hozzászóló szakértők(meg ne sértődjön senki :D) eddig sem tudták volna elvinni a melót. -
RAMyMamy #411 ebből is látszik, hogy a mostani projektvezető is elég gázos erre a pozícióra... -
#410 Sztem épp ez történik, csak hivatalosan még nem mondtak le róla... :) -
#409 akkor meg miért nem hagyják a francba?