99
  • roliika
    "ez a LOPÁS egy szükségszerű rossz, de semmiképpen..." Jajjmár. Tudod ha a tékából kiveszed a filmet, és otthon lemásolod magadnak az fullra legális, sőt, ha Pistike CD-jét elkéred és a zenét lemásolod INGYEN az is legális. De ha DC-ről letöltöd a legújabb filmet ami még kisincs adva...nahát...az is legális! Ez egészen addíg legális, amíg nem kér senki érte pénzt! Tehát a fizessünk 400Ft-ot a filmletöltésért című warezoldalak, na azok nem legálisak, de másolgatni zenét, filmet simán szabad, az eredeti példányról nem kell semmilyen papír vagy igazolás hogy neked a cucc honnét van.

Miért legális?

Mert megveszed a boltban az üres CD/DVD/kazi akármit és az árába benne van a jogdíj is. Valamint az MP3, AVI, ASF stb. minősége nem éri el az eredeti minőséget, így még kópiának sem mondható.
  • pemga
    Építs magadnak egyet :).
  • Morden23
    Most nem emlékszem, ki mondta (talán Henry Ford, az volt ilyen jópofa), hogy " a termék annyit ér, amennyit fizetnek érte".

Na erre varrj gombot :D

Opció 1: Szart sem ér a termék, mert nem akarsz fizetni érte, le akarod nyúlni a netről. Akkor meg minek kell neked a termék? De jobbat mondok: előbb-utóbb a cégeknek, kiadóknak sem kellene a termék, tehát megszűnne létezni.
    Opció 2: Van egy bizonyos ár. Az, hogy ezt TE meg tudod fizetni, vagy nem, az már tényleg egyéni szoc probléma, illetve rosszabb esetben egy ország gazdasági problémája. Én is szeretnék egy hajót a Wally-től, de nincsen rá pénzem. Most menjek be, és lopjam el?
  • Garfield
    Csak amíg a kedves felhasználó a "de a családomnak is meg akarom mutatni" érvelés mögé rejtőzve felpakolja torrentsite-okra, meg megosztja a fájlcserélőkön, addig ne is csodálkozzunk a kiadók hozzáállásán.
  • Morden23
    Én nem is erről beszéltem. Természetesen a lejátszás (technikai jellegű) problémája/korlátozása abba a kategóriába esik, amit én, mint "a jogvédők és a kiadók gecizése" aposztrofáltam. Magyarán: természetesen, ezt elvárhatod, és el is kell várni.

Garfield: Nem is jogi vonatkozásokat akartam írni, nem is vagyok jogász. A hozzáállásra gondoltam, ahogy mondod.
  • Garfield
    Ugyanannyira lopas, mint amit ok csinalnak a vasarlokkal! Mert az aron feluli ertekesitessel meg a mi zsebunkbol veszik ki a penzt!

Bullshit. Nincs olyan, hogy "áron felül". Ez nem jótékonysági intézmény vagy szeretetszolgálat, hogy X% profit tisztességes, azon felül meg csúnya dolog.

u.i.: Miért, neked tetsző ár esetén nem a mi zsebünkből veszik ki a pénzt szintén?
  • nedudu
    Ha megvettem egy videót elvárom, hogy akár a családomban lévő bármely gépen meg tudjam nézni. A kiadók ebben megakadályoznak. Itt most ne a nagyüzemi videómásolásokra gondolj.
  • Garfield
    Habár jogilag nincs teljesen igazad, mert nem minden lopás, de a hozzáállásra nagyszerűen alkalmazható.

A maj csak az, hogy az emberek kezdik rohadtul megszokni, hogy ami felrakható az internetre, az bizony egy "grátisz" dolog, ami az internetelőfizetés mellé jár. Na ez kurvára nem igaz. Semmi nincsen ingyen, és soha nem is lesz ingyen. És senki nem akar ingyen dolgozni. Még a jogászok és product placement-esek sem.

• Macc
    Ugyanannyira lopas, mint amit ok csinalnak a vasarlokkal! Mert az aron feluli ertekesitessel meg a mi zsebunkbol veszik ki a penzt!
  • Morden23
    1. Nem a médiaipar gombol le rólad nagy összegeket, hanem a médiaipar termékeinek "managerei".
    2. Nem igaz, hogy a fizetések sehol sincsenek. Azaz nem igaz, hogy sehol nincsenek sehol. Vannak országok, helyek, cégek és emberek, akik nagyon is jól keresnek (most nem egy felső 10ezerre akartam utalni).
    3. Baj, ha nem érzed rossz dolognak. Ugyan annyira rossz, mint a jogvédők és a kiadók gecizése.

Egyszer s mindenkorra fel kéne fogni, hogy az internetről való letöltés az LOPÁS, még akkor is, ha a kiadóktól lopsz. A mostani elfogadhatatlan helyzetben ez a LOPÁS egy szükségszerű rossz, de semmiképpen nem maga a megoldás.

A maj csak az, hogy az emberek kezdik rohadtul megszokni, hogy ami felrakható az internetre, az bizony egy "grátisz" dolog, ami az internetelőfizetés mellé jár. Na ez kurvára nem igaz. Semmi nincsen ingyen, és soha nem is lesz ingyen. És senki nem akar ingyen dolgozni. Még a jogászok és product placement-esek sem.

Egy szó, mint száz, az internetről való letöltés LOPÁS, mert meglopsz valakit, ellenszolgáltatás és alapvető tiszteletadás nélkül elveszed, amit ő megcsinált. Ez pontosan ugyan úgy lopás, mint a bolti tolvajlás vagy a kocsielkötés. Nincsen különbség.
  • Csacsis
    Amíg a médiaipar vastag összegeket akar kihúzni a zsebünkből miközben a fizrtések sehol sincsenek, valahogy nem érzem ezt rosz dolognak. Vajon miért???
    :)
  • HUmanEmber41st
    Nahát, ejnye ejnye !!!
    Rosszkisfiú!!!
    Dá dá lesz a kezedre!!!!
    :) :) :) :)
  • Yv@n
    Eddig is létezett wmv DRM strip megoldás. Az újdonság mindössze annyi, hogy ez a progi tudja tolni ezt wmp9 feletti verzióval is, nem kell downgrade-el szenvedni.

A másolásvédelem nem 'feltörhető', ugyanis érvényes license nélkül a progi nem képes neked megszerezni a média használatához szükséges kulcsot.

Ennek ott van pl. gyakorlati haszna, ha megveszlel egy HDWMV-ben terjesztett filmet, és esetleg felmerül benned az igény, hogy nem win mediaplayerben kívánod nézni, hanem bármi másban(...vagy persze, hogy oda add valaki másnak másolat formájában).
  • Gerygrey
    És ez mire jó? Mi az amit MP3-ban nem lehet megszerezni, csak WMA-ban?
  • immovable
    hacked and f@ck the rest...
    muhahahaaaa!!!4
  • gameplusz
    ÉPÉ :D
  • pemga
    Valóban, de ha megnézed akkor pl. a DVD-ket is úgy teszik nyilvánossá, hogy először valaki kikölcsönzi/megveszi (vagyis úgymond jogosultságot szerez arra, hogy lejátszhassa).
  • Garfield
    Azért érdemes lett volna kihangsúlyozni, hogy a progi annyit csinál, hogy az érvényes licenc birtokában eltávolítja a másolásvédelmet. Vagyis szó sincs arról, hogy tetszőleges fájlokat feltör.
  • spk202
    :) de érdekes