Feltörhetõ a Microsoft másolásvédelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szoval attol, hogy technikailag lehet, attol meg nem biztos, hogy szabad is...
Attol, hogy letoltod, es ezzel nem lesz "hiany" sehol(fizikailag), attol meg nem "engedtek" meg.
A szomszedban lakik egy kilencven eves nenike. Attol meg nem lophatod le a fajarol a gyumolcsot mert, ugysem eszi meg(10 eve egyfolytaban nem ette meg, valoszinuleg most sem fogja). Nem szedheted le, mert nem "engedtek meg"!
Ha ehhalalon vagy es atmesz, megeszed, az is bun, de enyhito korulmeny.
A fentebb emlitett oreg nenike kitalacio, a szemleltetes celjabol.
Hogyne lenne? Amikor lenyulok a boltbol egy hiperszuper c*****e fogkefet, azzal tenlyeg kart okozok par embernek, mert azt mar ok nem tudjak eladni. A netrol leszedett dolgok viszont immaterialisak, koltseg nelkul lehet oket "sokszorositani". Namost mi van, ha nekem diakkent nincs annyi penzem, hogy megvegyem minden kedvenc eggyuttesem lemezet. Tehat ha En leszedem a netrol, azzal sztem senkit nem karositok, mert maskepp ugysem vasaroltam volna meg.
Az tenyleg gaz egy kicsit szerintem, ha valaki megengedhetne, hogy mindent eredetiben megvasaroljon, de megis a netrol szedi le...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Az egy másik dolog, hogy a legtöbb ember izlése nem túl fejlett, és azt veszi meg, amire így-úgy ráveszik, elhitetik, hogy az a trendi, stb. Itt jön be a reklám, ami nem kis költség, legalább pár % rámegy a bevételbõl szegény kiadóknak. Na de mi van, ha nekem speciel nincs szükségem erre?
Akkor most képzeljük el az egészet a kiadó nélkül...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Szerintem pont ennyi kell, akár filmrõl, akár zenérõl, akár másról van szó.
Nyilván, amit nem vennél meg, azzal nem károsítod meg õket, még ha letöltöd is (most az elvi részérõl érdemtelen beszélni).
Roliika: Nem tudom, milyen tekintetben vannak megrendelõitek, vagy hogy hol dolgozol, ez a te dolgod. Ha jól emlékszem, a stílusodat vontam kétségbe, nem pedig a képesítésedet. Innentõl fogva engem ez nem annyira érdekel, mert nem akarok parasztkodni, de ha mindenképpen elvárod tõlem, akkor megoldhatjuk. Komám.
És mellesleg a kifejezõkészség nem hátrány még egy programozónál sem. Hidd el, tudom, dolgoztam már együtt egy kevéssel (tényleg kevéssel).
Ennyi. Ha ezek után is sértve érzed magadat, akkor lelked rajta, de könyörgöm, ne rám zúdítsd a komplexusaidat, fõleg azok után, hogy a vitát a te meglehetõsen ócska "bölcsészek és jogászok hozzá nem értõek" megjegyzésed indította el.
Szóval vedd úgy, hogy (már burkoltan, de) elnézésedet kérem, ha sértõ lettem volna, esetleg lelkivilágod szenvedett a megjegyzéseim alatt csorbát. Ezt megteheted te is, és akkor máris egálban vagyunk, mégpedig stílusosan.
Komám.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Helyetesítsd kérlek pl.:
Queen:Show must go on
Steppenwolf: Born to be wild
Dream Theater: Metropolis Pt2 - Scenes From A Memory (album)"
Nem szivesen hozom ide a win-lint, de Turul16-tol mint linux felhasznalotol ilyet hallani... :)
Mivel ezek szerint a win-nek nem alternativaja a lin, hiszen Linux is NOT Windows... :D
Sorry az offert, erre ne valaszoljatok.
Kösz. <#integet2>#integet2>
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
"Amit ingyen is meg tudok szerezni ,azért minek fizessek?" :D Na ez jól pédázza azt,h miért töltögetnek az emberek és mért nem vesznek meg mindent inkább.Én személy szerint 1 darab DVD-t nem vennék ,ha nem lehetne tölteni ,max nem néznék filmeket,a zenére már költenék pénzt és arra szoktam néha ,mer amit megbecsülök ,aztmegfizetem...
Megpróbálunk személyeskedni? Rendben, ha igényed van rá, csak jelezd.
Programozó vagy? Hát nagyszerû. Remélem, õket nem szoktad kategorizálgatni, komám. Tényleg lehet valami gáz velem, mégpedig az, hogy leállok ilyenekkel interneten vitatkozni. Öreg hiba.
Véleményt mondok, te idióta. Tudod, mit jelent? Egy olyan dolgot, amivel te nem biztos, hogy egyetértesz. Ezt szerintem te az UFÓs marhaságaiddal nagyon jól tudod: nem mindig értenek veled egyet.
Akkor meg mi a francot zenélsz itt nekem? Nem tetszik, amit írok? Akkor vitatkozz a kommentemmel, írjál rá tényanyagot. Ha meg lázongani meg kiabálni akarsz, akkor javaslok egy kocsmát, ahol meghívhatsz egy sörre, és eldöntheted, hogy alám vagy fölém akarod magadat helyezni. Bármikor szívesen hajlandó vagyok rá.
Olcsó, kommersz és gagyi sztereotípia. Az, hogy pont eltaláltad, nem nagy cucc: elég sok bölcsész dolgozik, illetve tanul Magyarországon.
Ha azt is megtippeled, hogy a bölcsészkaron belül mivel is foglalkozom (van egy pár lehetõséged, a germaisztikától a szabadtörténelmen vagy a magyaron át egészen a filmesztétákig), akkor nagy király vagy.
És az, hogy valaki (akár sorozatban 3 bölcsész) nem ért veled egyet, az nem azt jelenti, hogy õk a faszok. Azt sem mondtam, hogy te lennél a fasz. Ennyit a szûklátókörûségrõl.
"Helyetesítsd kérlek pl.:
Dream Theater: Metropolis Pt2 - Scenes From A Memory (album)"
Ugyan azt mondod, amit én, csak a másik oldalról közelíted meg.
"Ez a feladat a MANAGER dolga, aki szintén leveszi a százalékát"
Ha már ennyire belemegyünk, akkor ez a MANAGEMENT feladata, ami a legritkább esetekben egy személy. Zenék és filmek, de akár szoftverek esetében azért keresnek meg kiadókat, megacégeket az egyszeri "iparosok", hogy pénzt kaphassanak olyan dolgokra, amikre az életben nem lenne amúgy elég pénzük. A MANAGER, akirõl te beszélsz, arra jó, hogy a kezdeti idõkben a KAPCSOLATRENDSZERÉVEL eljuttasson olyan helyekre, ahonnan el tudsz indulni. A manager egyik legutolsó "küldetése" akkor jön el, amikor kap egy telefont egy kiadótól, vagy éppen õ maga telefonál.
Innentõl a kiadó MANAGEMENT osztálya végzi el ezt a feladatot - természetesen itt már jóval nagyobb, legtöbbször globális méretû dolgokról beszélünk.
Az, hogy ez milyen irányba fordult el mára, az egy külön kategória. A jogvédõk szerepe állati természetes, mert a jogász-szakma így is telített, a médiaipar pedig szó szerint zabálja a jogászokat.
Nem azzal vitázom, hogy a kiadók jófejek-e, hanem azzal, hogy a kalózkodás NEM AZ. Ennyi.
És amit Rolika olyan profin kifordított, gyakorlatilag az egész véleményemet:
Az internetes kalózkodás egy ESZKÖZ arra, hogy a kiadókat "jobb belátásra" bírjuk (kényszerítsük). Egy rossz, abszolút nem legitim, de SZÜKSÉGES ESZKÖZ.
És még véletlenül sem a VÉGSÕ MEGOLDÁS.
Ez a feladat a MANAGER dolga, aki szintén leveszi a százalékát (Zenekar hasznábol pl. 10%, és nam az eladásbol származó bevételekböl általában, segít a zenekarnak nem zenei témákban,pl: koncertet fellépést szervez,tárgyal a kiadókkal,bankokkal..stb.), ne keverjük a kiadó feladatával, akinek inkább hanghordozó legyártása, és terítése a feladata.
"És mellesleg a zenére nem lehet monopolhelyzetet felállítani, a zenekar pedig nem termék, tehát ez nem errõl szól. Nincsen monopolhelyzet, mert az egyes zenei stílusok szabad keveredése és megújulása megvan, tehát "helyettesítõ termékek" tömegével szolgálhatnak."
Helyetesítsd kérlek pl.:
Dream Theater: Metropolis Pt2 - Scenes From A Memory (album)
"A monopolhelyzet nem arról szól, hogy EGY KONKRÉT TERMÉKET többen adhatnak el (azaz "ne csak a Milli adhasson Milli tejet), hanem arról, hogy meglegyenek a helyettesítõ termékek, hogy a kuncsaft választhasson (azaz "ne csak a Milli adhasson TEJET"). "
Erröl beszéltem, hogy pont azért tehetik meg, mert ez jogilag nem minõsül monopoliumnak, de ha belegondolsz tekinthetõ annak.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
És ha már itt tartunk, pontosan tudom, hogy hol NINCSEN a helyed: azok között az emberek között, akiktõl elfogadom azt, hogy magas lóról beszéljenek hozzám, és kategorizálgassanak ócska sallangokkal.
Csak nem éreztem jogosnak, hogy valaki, aki az ezoterikát és a science fiction "science" nélküli részét propagálja (utánaolvasottan, vagy nem), az leköp egy bölcsészt vagy egy jogászt.
1. A bölcsészkarokon nem csak könyvtologatást tanítanak, szóval nem kéne...
2. A jogon sem csupa pirospöttyös csokornyakkendõs, sima beszédû, kopaszodó jogvédõ-palánta tanulgat...
Ha megkérnélek, vitatkozz a kommentjeimmel, és ne eressz rám ilyen sztereotípiákat, mert abból szerintem Rád többet lehet elmondani, és biztos vagyok benne, hogy nem egyszer kijutott. És végképp ne védekezzél szûklátókörûséggel, amikor hozzá nem értõnek tituáltál egy mondatoddal pár tízezer embert Magyarországon.
" Nincs több kérdésem.<#bee1>#bee1><#alien2>#alien2> És hogy mit "hordok össze" az nem légbõlkapott infó.Ha nem felfogható, vagy a T olvasó át sem gondolja mit olvas és kézzel lábbal igyekszik tagadni, az nem az én szûklátókörûségem bizonyítéka úgyérzem, ez készülék hiba.
"Bölcsész vagy, jogász vagy jogvédõ? :) Nekik ilyen a hozzáállásuk és olyan dolgokat magyaráznak amihez sokszor lövésük is alig van."
aki egy komplett UFO-magazin szerkesztõséget megszégyenít, annyi képtelenséget hord össze egy-egy tudományos cikk kommentjei között?
Sorry, nem akarlak ezzel megsérteni, mert alapvetõleg nincsen veled bajom, de azért tudjad, hol a helyed.
Ez igy igaz.
A többi részét nem jól értelmezed. A kiadóknak az (lenne) a dolguk, hogy felkarolják a befutni készülõ bandákat, és pontosan ezért a (idõben késõbbre tehetõ) privilégiumért, hogy õk fogják terjeszteni a zenét, segítik õket, reklámozzák õket, stb.
Minden zene, minden film egy befektetés, és egészen addig befektetés marad, ameddig a benne dolgozó embereknek pénzért kell kaját venniük.
És mellesleg a zenére nem lehet monopolhelyzetet felállítani, a zenekar pedig nem termék, tehát ez nem errõl szól. Nincsen monopolhelyzet, mert az egyes zenei stílusok szabad keveredése és megújulása megvan, tehát "helyettesítõ termékek" tömegével szolgálhatnak.
A monopolhelyzet nem arról szól, hogy EGY KONKRÉT TERMÉKET többen adhatnak el (azaz "ne csak a Milli adhasson Milli tejet), hanem arról, hogy meglegyenek a helyettesítõ termékek, hogy a kuncsaft választhasson (azaz "ne csak a Milli adhasson TEJET").
Zenékben szabadon választhatsz. Ahogyan tejben is. De ha csak a Millit szereted, akkor azt kell venned, magad miatt.
És a pofátlanság netovábbja, ahogyan idéztél, és ezáltal megváltoztattad a mondatom lényegét.
"A mostani elfogadhatatlan helyzetben ez a LOPÁS egy szükségszerû rossz, de semmiképpen nem maga a megoldás."
Én ezt mondtam, és ezt is gondolom.
És hogy miért gondolom így?
1. Mert akik csinálják a filmeket, zenéket és játékokat, azok DOLGOZNAK. Az, hogy te a kiadókat rühelled, nem jogosít fel a velük való kicseszésre.
2. Undorító, hogy emberek képesek legyintve azt mondani, hogy "szarok bele, valaki dolgozott, de azért lelopom".
3. Szemét konformista hozzáállás, és a legtöbben nem akarnak semmiféle változást a dologban, mert akkor új indokot kéne kitalálniuk arra, hogy miért töltik le otthon még azt is, amire semmi szükségük.
Rolika, hadd legyen egy kérdésem. Ha most lenne egy varázspálcám, és egy suhintással eltüntethetném a kiadókat, és mondjuk egy film bevétele egy az egyben menne a produkcióban tevékenyen részt vevõ komáknak, akkor
1. Mennyiért mennél el a moziba?
2. Mennyiért vennéd meg a DVD-t?
Na vajon mennyi legyen az ára? Mennyiért hajlandó valaki elfelejteni az "ingyenélést"?
És ezzel nem azt mondtam, hogy én még életemben nem töltöttem le, mert hazudnék. Csak éppen nem sztárolom a dc-zõ meg torrentezõ emberkéket úgy, mintha forradalmárok lennének. A legtöbb nem elvek miatt tölt le (a legtöbbnek még egy kiadó mûködésérõl sincsen gõze), hanem azért, mert kényelmes és ingyenes.
Kapitalizmus(szabad piac) önszabályzó modelje szerint ez igy van.
De nem igazán mükködik ebben az esetben jol. A model feltételezi, hogy ugyan azt a terméget A,B,C is elõ tudja állitani, akik elvileg tetszõleges áron adhatnák, a vásárló meg szabadon dönthet melyiktöl veszi meg, elõbb utobb beáll egy normális ár ,mert ha nem akkor jönne D aki majd olcsobban adja.
Ha X elõadótol te hallani akarsz egy számot akkor õket semmi kép nem kerülheted meg ugyebár, halhatod õket koncerteken is töbnyire. Kizárólagos szerzõdésbe kerülnek tönyire egy kiadóval, az õ szerzõdésük valami csoda folytán megtiltja, hogy pl. koncerterten elõállitsd az õ zenéjüket tartalamzó hanghordozót (bekapcsolva hagyd a saját felvevõ gépedet, ami a környezetböl vett jeleket rögzíti), ill. megtiltja, hogy a zenekar másnak is engedéjt adjon a számok terjesztésére (talán ezt kéne, törvénytelenek minõsíteni).
A kiadók közöt nincs semiféle szabad verseny, legfeljebb az együtessekkel való szerzõdés megirásáért, a termékek eladásáért nem, hiszen te X -et akarod hallani B kiadótol, nem Y-t C-tõl. Ezt ugy hivják monopol helyzet, B -nek monopoliuma van X -zenéjére. De törvények szerint nincs monopol helyzetben, mert C is ad el hang hordozókat.
B-nek joga van 1 milliót kerni 1 CD-ért, és ha koncerten felveszed a számot jó nagy pénzekre beperelni.. (a valóságban ettöl kevesebbért is pereltek több pénzre)
Táhát bármilyen irrális árat kérhet, nincs más választásod, ha hallgatni akarod.
Na mindegy, a lényeg, hogy a kapitalista model nem mükodik ilyen másolható, szellemi termékekre (öreg elmélet)
Mellesleg:
A másolás védelem pénzkidobás (amit a fogyasztó fizet..), és pont azzal basznak ki aki megveszi a terméket (fogyaszto most ráfizet :) ).
kapitalizmus @ wiki
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Miért legális?
Mert megveszed a boltban az üres CD/DVD/kazi akármit és az árába benne van a jogdíj is. Valamint az MP3, AVI, ASF stb. minõsége nem éri el az eredeti minõséget, így még kópiának sem mondható.
Na erre varrj gombot :D
Opció 1: Szart sem ér a termék, mert nem akarsz fizetni érte, le akarod nyúlni a netrõl. Akkor meg minek kell neked a termék? De jobbat mondok: elõbb-utóbb a cégeknek, kiadóknak sem kellene a termék, tehát megszûnne létezni.
Opció 2: Van egy bizonyos ár. Az, hogy ezt TE meg tudod fizetni, vagy nem, az már tényleg egyéni szoc probléma, illetve rosszabb esetben egy ország gazdasági problémája. Én is szeretnék egy hajót a Wally-tõl, de nincsen rá pénzem. Most menjek be, és lopjam el?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Garfield: Nem is jogi vonatkozásokat akartam írni, nem is vagyok jogász. A hozzáállásra gondoltam, ahogy mondod.
Bullshit. Nincs olyan, hogy "áron felül". Ez nem jótékonysági intézmény vagy szeretetszolgálat, hogy X% profit tisztességes, azon felül meg csúnya dolog.
u.i.: Miért, neked tetszõ ár esetén nem a mi zsebünkbõl veszik ki a pénzt szintén?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!
A maj csak az, hogy az emberek kezdik rohadtul megszokni, hogy ami felrakható az internetre, az bizony egy "grátisz" dolog, ami az internetelõfizetés mellé jár. Na ez kurvára nem igaz. Semmi nincsen ingyen, és soha nem is lesz ingyen. És senki nem akar ingyen dolgozni. Még a jogászok és product placement-esek sem.
<#eljen>#eljen>
2. Nem igaz, hogy a fizetések sehol sincsenek. Azaz nem igaz, hogy sehol nincsenek sehol. Vannak országok, helyek, cégek és emberek, akik nagyon is jól keresnek (most nem egy felsõ 10ezerre akartam utalni).
3. Baj, ha nem érzed rossz dolognak. Ugyan annyira rossz, mint a jogvédõk és a kiadók gecizése.
Egyszer s mindenkorra fel kéne fogni, hogy az internetrõl való letöltés az LOPÁS, még akkor is, ha a kiadóktól lopsz. A mostani elfogadhatatlan helyzetben ez a LOPÁS egy szükségszerû rossz, de semmiképpen nem maga a megoldás.
A maj csak az, hogy az emberek kezdik rohadtul megszokni, hogy ami felrakható az internetre, az bizony egy "grátisz" dolog, ami az internetelõfizetés mellé jár. Na ez kurvára nem igaz. Semmi nincsen ingyen, és soha nem is lesz ingyen. És senki nem akar ingyen dolgozni. Még a jogászok és product placement-esek sem.
Egy szó, mint száz, az internetrõl való letöltés LOPÁS, mert meglopsz valakit, ellenszolgáltatás és alapvetõ tiszteletadás nélkül elveszed, amit õ megcsinált. Ez pontosan ugyan úgy lopás, mint a bolti tolvajlás vagy a kocsielkötés. Nincsen különbség.
:)
Rosszkisfiú!!!
Dá dá lesz a kezedre!!!!
:) :) :) :)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A másolásvédelem nem 'feltörhetõ', ugyanis érvényes license nélkül a progi nem képes neked megszerezni a média használatához szükséges kulcsot.
Ennek ott van pl. gyakorlati haszna, ha megveszlel egy HDWMV-ben terjesztett filmet, és esetleg felmerül benned az igény, hogy nem win mediaplayerben kívánod nézni, hanem bármi másban(...vagy persze, hogy oda add valaki másnak másolat formájában).
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn