631
Ki segít a felvidéki magyarokon?
-
#431 Kellett egy hurok a magyarok nyaka köré, és a környezők megerősítésével oldották meg hogy elég erős legyen a kötél ami folytogat
És hogy miért pont minket kellett folytogatni, miért nem éppen a (ex)náci (2 VH-t kirobbantó) németországot ?
Mert bennük nagy volt a gazdasági és politikai potenciál, valakit meg azért csak meg kellett büntetni, meg nehogy megint elég erősek legyünk hogy a németek mellé álljunk jelentős szövetségesként ... na ezért. -
#430 mert zavaró volt egy osztrák -magyar monarchia méretű ország európa közepén vonalzóval szétcincálták megoldva hogy a köv 100 évben széthúzás legyen és ne zavarja semmi a többi nagy európai államot. -
homeless #429 Én csak azt nem értem, hogy miért a magyarokat szopatták meg, amikor nem mi voltunk a legnagyobb bűnösök. És azt sem értem, hogy az akkori miniszterek, hogy hagyhatták, hogy többmillió embert elválasszanak a hazájuktól?! És nem csak fa nyersanyag volt romániába, hanem rengeteg arany, amit még mindíg nemtudni, hogy hova lett, mert, hogy románia nem fejlődött belőle az 100%.
Meg nem értem, hogy a szolvákoknak, hogy van pofájuk egyáltalán a magyarokat bántani. Mintha önszántukból kerűltek volna oda. Itt nem a magyarok élősködnek a szolvákokon, hanem a szlovákok élősködnek a magyar földeken. Bekaphatják a faszomat. A magyarok nélkül egy szaros kis hugy semmi ország lenne. Talán már nem is létezne. -
#428 egyetértek :) -
Borg #427
Na akkor itt legyen vége a Hitleres, zsidós, meg hasonló témáknak. Erre ne legyen több reakció, mert off, és törölni fogok.
-
#425 persze egy ideig. Egy ideig Oroszország is szövetséges volt, vagy rosszul tudom? :) no de lehet az a dokumetnum film hazudott, ami Hitler további terveit ecsetelte. De most csakazért is utánakeresek, hátha neten is találok valamit -
#424 ha nem vágod a témát olvass utána, alárendelt szövetségesek voltunk, nem alsórendű faj amit irtani akartak. -
#423 hát ott a polgárháború megoldotta a dolgot. -
#422 :)) -
#421 (hát én nem úgy hallottam.. derültek ki azóta tervei. majd nézz utána!) -
#420 kis OFF szigeteljük a házunkat kívülröl most szerelik össze az állványokat van itt 2 cigány manusz is, dolgoznak rendesen nem lazsálnak, monjuk a kutyát nem engedem ki :) -
#419 sőt,görögország is a szovjetunió része akart lenni... -
#418 hitler nem nyúlt volna a magyarokhoz :P de ez már nagyon off... -
#417 hát sajna mi mindig megszívjuk, nekünk nem engedték meg hogy semleges terület legyünk megszállók nélkül mint az osztrákoknak, pedig a 2 ország egyszerre kérte, nekik jutott a szabadság és marshall terv, nekünk meg a kgst :( -
Borg #416 Ezt a "mi lett volna ha" témát szerintem hagyjuk, mert csak keserűséget szül itt megint, és még kevesebb értelme van róla beszélni, mint Trianon revíziójáról. -
#415 Hja, aztán miután a zsidókkal nyert volna, kezdhette volna kiirtani őket, a cigányokkal, és a magyarokkal együtt :) nagyszerü világ lenne :P bár ki tudja.. -
#414 abból indulj ki hogy Churchill jobban rühelte a komcsikat mint Hitler a zsidókat, csak a kis bajszos törleszteni akart a franciáknak és így semmi nem lett az álom szövetségből. -
#413 igen,ha nincs a szovjet megszállás,most kb ott tarthatnánk mint ausztria,vagy talán még jobb lehetne a helyzet... -
Borg #412 Ez azért elég merész spekuláció volt :D Vajon mennyi esély lett volna erre... -
#411 Hitler b@szta el, ha a zsidókat nem akarj akinyírni inkább üzletel velük, akkor az angolokkal együtt szétcsaphatta volna Sztálint és barátait és most sokkal frankóbb lenne az egész világ, de hát nem így alakult...... -
Borg #410 Ha demokratikus úton visszacsatolnak többségben magyar településeket, az mitől rontana a helyzeten? -
#409 gondold el,ha most visszakapnánk a területeket,akkor valyon az kisegítene bennünket,vagy csak romlana a helyzet? -
#408 azt tudom,h több nyersanyag,de sztem nem lenne elég egy akkora országnak.
inkább a sok fa,ami erdélyben van...bár azt meg nem kellene kivágni,mert az úgy szép ahogy van.na mindegy,nagyobb országot drágább eltartani,és hát nézd,akkor is itt lettek volna a szovjetek,és akkor is lett volna rendszerváltás,és utána lett volna antall,horn,orbán,medgyessy,gyurcsány...
szal nem tudom...remélem,érted mire gondolok,de nem akarok politizálni -
#407 amúgy a fullos visszacsatolás tényleg álom, de a jelenlegi állapotok se tűrhetők. -
#406 rosszabb? ebben ne legyél biztos nyersanyagokkal teli területek sokat dobnának az országon. -
#405 Igen, szép megoldás lenne. Aztán az a pár, 1/3nyi emberke kerülne rossz helyzetbe. De hát ők nem magyarok. Majd verhetnénk őket, hogy takarodjanak haza, meg hogy magyarországon csak magyarul.
No de cinizmust félre téve, még ez lenne a legnormálisabb módszer. aztán kiváncsi lennék milyen eredménnyel zárulna. Azt hiszem, a Nagy szó, még úgysem jönne össze, max egy Nagyobb. :) Annyira nem akarna odakint mindenki újra közénk tartozni, bár ezt csak sejtem, saját vélemény.
Punker, igen elnézést, 1920. június 4, én is tudom csak oly gyorsan irtam, és valamiért a 2. világháború járt a fejemben. Az egyest tudomásul veszem, megérdemlem :P nem számoltam én vissza a dátumot tudva sem, csak modntam egy közelítő számot :D messze alulközelített számot :P
(remélem a hónapot napot jól tudom, de a fenébe is, most megnézem neten, nem akarok két egyest) -
#404 nekem van egy szlovák gyerek az msn partnerlistámon,persze magyar,tud magyarul is rendesen,és megkérdeztem tőle,h most is jó szlovákiában lakni?
mondja:jó.
semmi hazaszeretet,semmi hazavágyódás,neki szlovákia a hazája,szlovák állampolgár,ennyi.ha ő nem akar jönni(és a 90% így is van),akkor minek erőltetni,ők nem ismerik el magukat magyarnak,csak beszélnek magyarul is... -
#403 igen,kérdezni is akartam tőle,h hanyas volt töriből... -
#402 jaj,hagyjátok már trianont...kész,elmúlt,úgysem kapjuk vissza a lecsatolt területeket,lehet lázadni,de nincs értelme.ez van,ezt kell szeretni,és bárki csinálhat bármit,nem lehet ellene tenni.
és most jöttök majd,h hú,én milyen magyar vagyok,meg minden...
igen magyar vagyok,és reálisan gondolkozom.nem kergetek hiú álmokat,ennyi.
persze,szép lenne a Nagy-Magyarország,de ha most a Nagy-Magyarországon élnénk,ugyanilyen gazdasági helyzetben,amiben most vagyunk,akkor sokkal rosszabb lenne a helyzet... -
Borg #401 Az egy dolog (és való igaz) de ott már szerintem nem vallaná magát a 2/3 magyarnak. -
#400 kivitelezhetetlen, azoknak a (itt most bannolni kéne magamat) még a fővárosuk is egy történelmi Magyar város. -
#399 "De már eltelt 60 év."
1920 óta?
ülj le egyes...... -
Borg #398 Nem kell ennyire túlspírázni a dolgot, hogy népirtás... ugyan már.
Kell egy egyezmény az országok között, hogy mindegyik szavazást ír ki az érintett határmenti településeken. Ahol 2/3-nál többen a másik országhoz vallják magukat, ott szépen odébb kell húzni a határt. Demokratikus megoldás, nem?
Szerinted ki veszítene ezen többet? És éppen ezért ki nem menne bele soha ilyesmibe... -
#397 Ehh. Az örök téma. Valszeg magyarság ellenesnek leszek tekintve, de akkor is elmondom. Nem birtam túl sokat visszaolvasni, de láttam, egy szörnyű tragédia újra előjött, és ez nem más, mint Trianon. A tévedések Tévedése. Nem mentegetheti magát az akkori nyertes országok vezetői tetteik miatt, felháborító amit csináltak.
De már eltelt 60 év. Felnőtt azokon a területeken már 2 nemzetség és a 3. is cseperedik. Nem fogjátok tudni visszaforditani az idő kerekét fél évszázaddal! Nagy Magyarország. Szép eszme és szép volt valamikor. De most mit akartok? Megoldásnak láttjátok, hogy azon szlovákokat, románokat, jugokat, osztrákokat mészároltok le, kik az ég világon semmit nem tehetnek, kik ott születtek, és azt a városkát, területet tekintik hazájuknak? Vagy arra számítottok hogy mint a mesékben, békében átcsatlakoznak Magyarországhoz? Az eszme beteljesítésén kívül mi értelme lennek ennek? Biztos örülnének neki, hogy ezentúl fizetnek a tandíjért, ennyi meg annyi lesz az adójuk, jöhet a vizitdíj, de nem számít, hiszen azt mondhatják, ők újra magyarok!?
Magyarnak lehet maradni odakint is, ahogy más nemzetiségnek lehet maradni idebent is. Biztos vannak emberek, kiket fütt a hazai öntudat, és nem tudnak magyarként romániában élni, de ha már oda került, tegye nagyá az ország nevét odaát.
Egyébként is, azon kivül, hogy ily mocskos módon elszakították azokat a területeket, mi jogon ragaszkodnánk hozzá? Talán ha harccal veszík el, akkor jobb? Mert mi harccal vettük el másoktól. Ugyanúgy jöhetnének visszakövetelni hazájukat, ha még élne az a pár nép.
Lehet jönni azzal, hogy milyen féreg hozzáállás, hogy beletörödünk Trianonban, de mint az elején kérdeztem, mégis mit akartok tenni? Ha vér tapad a kezetekhez az megoldás? Akkor jobban éreznétek magatokat, ha a lemészárolt gyermekek holteste felett ünepelhetnétek, hogy újra van Nagy Magyarország? Az ember mindig is ostoba marad. Talán a jövőbe egyszer eljön az az idő, mikor eltörlik a határokat, és rájönnek, mennyire felesleges az hogy a mellüket verjék az emberek hogy ez az enyém, ez a miénk. És ha más gondolt a másik, akkor verjük pépesre a fejét.
Szégyen ami felvidéken történik. De a tiétekhez hasonló eszme vezérli azokat a faszfejeket, akik most úgy hiszik, megkapták azt az országot, 60 éve irányítják, és akkor most a magyarok erre felé kaccsintanak, sőőőt, itt vannak, egykori hazájukba, mikor az már rég nem az övék? Takarodjanak innen. És jön a gyülölködés, jön a fanatikus eszme követés, és jönnek a magyarellenes villongások, magyar verések.
De az a baj, ez nem is fog megváltozni. Max ha majd 1 év múlva, kicsit csendesednek a dolgok, de minkét oldal úgyanúgy gyülölni fogja a másikat.
De legyen miénk Nagy Magyarország. Sokáig ugysem lehetne örülni neki. Kétlem hogy az EU türné az ilyen kis népirtásokat.
És most jöhet, adjátok meg nekem, mennyire köcsög vagyok.
(hja, és arról még nem is beszéltem hogy ez az ügy mennyire kapóra jön Dicső Hazánk vezetőségének, hogy az emberek kicsit másról beszéljenek, mint arról a szarról, ami idehaza történik. És úgy látszik, sikerül fokozniuk, hevíteniük a hangulatot. De persze az a birka a most nagyhanguaknak, hogy mivagyunk a birkák, mert türjük hgoy nincs nálunk a régi terület. hát persze :) ) -
#396 Nicsak, a legnepszerubb topik lett :D -
#395 Hat igen. En sem mondom, hogy mar lassan otven eve szinte folyamatosan ugyanaz megy, csak erre sokan nem kepesek raeszmelni...
-
Wawro #394 Olvasom a véleményed és én ezt nemcsak a fiataloknál vettem észre, hanem az érettebb korosztálynál szintúgy! -
Wawro #393 Az egész rendszer egy elmei elnyomás, igy van felépítve, hogy ne arra gondoljanak az emberek, amire a politika terén kellene! És nemcsak azért mert buták hanem azért is, mert betanult a vélemény, szval szerintem ez sugározva van az agyukba csak nemveszik észre! De nemmondok ilyeneket, mert még vki megbüntet érte!xD -
#392 Hat igen sajnos, sok ilyen ember van. Sot, talan meg tobbsegben is vannak.
Amig a valasztopolgarok tobbsege buta, addig sehova sem fog jutni ez az orszag. -
Wawro #391 De ezt a nagytöbbség vádaskodásnak fogja tekinteni, mert hogy ilyen nemzeti érzelmeket keltő szöveg már egyből bűn... Ez ami a legnagyobb szomorusággal tölt el!