65
-
#65 Nekem mondhatod, én a 1x ezer forintos normál nagy fülhallgatómon tudom milyen a jó minőség. De az mp3 lejátszómhoz (samsung yp-f1 z) adott kis füles is hozza azt a minőséget(ezen meglepődtem), de annál tuti nem 15 ezret számoltak rá a fülhallgató miatt. Bár valamennyire átengedi a külső zajokat, brutális jó, tiszta, térhatású hangokat ad srs wow-al, szóval nem úgy hallom hogy a fejemben zsong a zene. -
#64 másrészt engem kifejezetetn zavar hogyha, nem ugy szol az a zene ahogy annak szolnia kéne, amit laikus észre sem vesz, de igy hogy nap mint nap ugyan azt hallgatom igy megszokom, épp ezért vettem azt a fülest amit (lásd lentebb #38) kintt vásároltam meg külföldön igy olcsóbban kijöttem mint egy magyar bolti árral... harmadrészt a gáz részéről, ha valakinek gáz felvállalni a stilusát akkor egészsségére, szerintem normális hogy jóminőségben szeretnék hallgatni zenét, ahhoz meg nem elég még a legjobb fülhalgató sem (norm. csucsminőség) (negyedrészt egyre több embert látok átszokni erre, kipróbálnak egy minőségibb darabot onnantol egyszerüen fáj a fülnek a nem azt hallja
ja és annak is biztosan köze van hogyha kipróbáltok valami médiamá*k-ba egy 20e környéke vagy a felett FEJhalgatót, és egy ugyanilyen áru FÜLhallgatót, a fejhallgató kevésbé bátnja a fület, ugyanis a jobbakban, nem azt hallod hogy a füledtől 1centire vagy a fejedben zsong a zene, hanem mintha egy 200nm2 es teremben lennél és távolrol a sarkokbol szolna -
kiisb #63 TEEEESSSSÉÉÉÉÉÉÉK???!!! -
Gabo #62 Hidd el, nekem is olyan volt az árát kiperkálni, mintha a fogamat húznák. De legalább vállalnak rá garit is. A hangminősége pedig az árának megfelelő.
Azoknak volt mázlija, akik a bevezetési időszakban vették meg. Akkor ennek az árnak a feléért megkapták. Én persze lecsúsztam róla... :o/ -
Athlon64 #61 Hát igen. A füles minőségén is jok múlhat.
A Sony fülesek meg tényleg nagyon szépen szólnak amig jók! Nekem 3-4db volt és mindnek az lett a baja, hogy egy idő után(kb. 1hónap)eltűnik a mély hang belőle. (2-3ezer forintos darabok)
Most Lenco nyakbaakasztós fülesem van s bár ebben kevesebb a mély mint a Sony-nál, azért kellemes és tiszta a hangzása.
-
#60 Ha tudnád, hogy berezeltem, mikor először olvastam... -
Meridian #59 Sztem ez iyg nagy hülyeség. Nem az MP+ lejátszó okoz(hat) halláskárosodást, hanem a hozzáadott -sok esetben igen - gyenge fejhallgató. Ha azt lesceréled egy minősgibb darabra attól nem lesz bajod.
Mondom ezt kb 4 évnyi tapasztalat után (max vagy 95%-os hangerővel szoktam hallgatni a zenéket, egy kb 5e Ft-os Sony fülessel) és nemrég kiváncsiságból végeztettem orvosnál kivozsgálást ezzel kapcsolatban. Nos az eredmény: ritka jó a hallásom... :)
Szóval sztem a fülesen múlik az egész - tönkremegy-e a hallásod vagy sem... -
#58 LOOL hát 15000 ezer ft-ért, ki is vehetné a viszbül a zokszigéntis :D -
LaPalma #57 lesz ebből még nagyobb balhé is. lásd a cigarettagyártók elleni megnyert pereket -
Gabo #56 Sokak szerint az egyik legjobb választás a hordozható kütyükhöz: Senheiser CX300
Az eddigi tapasztalataim nekem is ezt mutatják. Elég szépen tompitja a külső zajokat, de azért nem válsz teljesen sükketté. Tehát ha rád dudálnak azt hallani fogod.
Mielőtt mellette döntöttem, azért kutattam egy kicsit. A Sonynak is van hasonló fülese, de annak a tartosságával voltak problémák. Illetve a Koss-nak szintén, ennek pedig a hangminősége hagyott kívánni valókat maga után.
Persze a dologhoz hozzá tartozik, hogy ezek már nem a "tgazdaságos ocso" fülesek közé tartoznak. -
Neerpelt #55 A probléma ott rejlik, hogy a mostani füllhalgatók (szerintem) nem elég jók ahhoz, hogy kizárják a zajt zenehallgatás közben.
Pl. rájöttem, hogy buszon ha teljesen élvezni akarod a zenét, akkor nagyon hangosra kell venned, hogy ne a motor zörejét hallgasd a zeneszámok mellett. Vagy a zaj nyomja el a zenét, vagy a zene a zajt. Egy fokkal egészségesebb, ha zaj a zenét ;)
De nem is kell szerintem az, hogy ne halljuk közben az utca zajait... Mit szólnátok hozzá, ha nagyban mp3-at hallgatsz mikor átmész az úttesten, és még mielőtt elütnének dudálnánk, den el hallanád??? -
Athlon64 #54 Nekem is voltak olyan problémáim a régi walkman és disckman-eimmel, hogy halkak voltak még max.-on is.
Pont ezért amikor mp3-as flahs playert vettem az volt az eggyik legfontosabb, hogy jó hangos legyen!
A-DATA My Joy201-esem van. Gyári adatok szerint 2x 30mW-os kimeneti teljesítménye van.
Ez persze nem azért kellett nekem mert úgy szeretem, ha a dobhártyám majd kiszakad, hanem azért mert van, hogy halkabb a felvétel és akkor a megszokott 18-21 -es állás helyett magasabbra is állíthatom, akár 32-ig. -
#53 talán nem kellene minden ostoba és egyértelmü dolgot törvénnyel szabályozni...
szted a gyártoknak kellene direkt tompa kést gyártani, nehogy megvágd magad? -
startmenu #52 Szerintem meg süketüljön meg az összes hülye Hauzos aki kakaón hallgatja a szart. Igazából én ha nagyon hangos a vonat, akkor is asszem 30as(40es?) skálából kell hogy 20-23at használjak. Ez elég. Szóval aki hülye haljon meg. Szerintem. -
DKm #51 Ezt egyszerűen úgy kéne megoldani, hogy ne a lejátszó gyártóját terhelje az, hogy a felhasználó megsüketült tőle. Nyilván normál használatnál igen kicsi a valószínűsége, hogy megsüketül valaki. Legalábbis rövid távon nem. Mellesleg rá van írva szerintem majdnem mindegyik lejátszó használati utasítására, hogy csak akkora hangerőn hallgassa, amíg nem érzik károsnak. Nehogymár én szívjak azért, mert más miatt levették a max hangerejét a cuccomnak. Régebben egy Panasonic mp3 discmanem volt, aminek a hangerőskálája 25 fokos volt. 24-25-ön hallgattam, mert egyszerűen tök süket volt a lejátszó. (Ja és a fülemmel semmi gond.) -
Lame #50 Talan torvenyileg kene szabalyozni, hogy max mekkora teljesitmenyu lehet egy ilyen cucc. Nem ertem mi olyan nagy feladat ebben, hogy evek ota errol sirnak, de eredmeny az nincs. -
DKm #49 Dehogynincs. Mindegyiken volt és mindegyiken van. A cikkben hibásan van írva, és nem hangerő-szabályzónak kellene írni, hanem hangerő-korlátozónak, amit TrIp az #5-ben is írt. -
#48 Na ja, a sült ételek meg rákot okoznak, ezért együnk mindent nyersen! A húst is... meg a tojást is (azt speciel szoktam...)
De komolyan! Évek óta hallgatok zenét (walkman - discman - mp3 player evolúción végigmentem), mégis tökéletes a hallásom. Persze én nem nyomom fel a hangerőt addig amig fehér zaj nem jön a fülesből. Az agyatalanok csak pusztuljanak. -
SytaNeeta #47 Ez egy okos észrevétel. Én szép fokozatosan szoktam lehalkítani a zenét pont ezért, ha rájövök, hogy túlzásba vittem. -
Gabo #46 Hmm...
Azért vettem magamnak mp3 kütyüt, hogy utazás közben zenét hallgathassak. Ahhoz, hogy a zenét hallani is lehessen a közlekedés zaja ellenére, nem sajnáltam a pénzt és egy normális fülhallgatót is beszereztem.
Szerintem az a baj, hogy a lejátszókhoz szinte csak mindig valamilyen olcsóbb, nyíltrendszerű fülest adnak. A nyíltrendszerű megoldásnak egy igen nagy hátránya, hogy a környezeti zajokat nem zárja ki. Magyarán ahhoz, hogy a zenéből egyáltalán hallani lehessen valamit, olyan hangerővel kell bömböltetni a lejátszót, hogy elnyomja a kinti zajokat. Ilyenkor jön az a jelenség, hogy a buszon mindenki veled együtt hallgatja a zenét... Nem kell hozzá zseninek lenni, hogy a külső zaj x decibelje és a lejátszó y decibelje együtt már azért elég szép terhelést okoz.
Egy zárt rendszerű füles ezzel szemben lezárja a hallójáratot és így kirekeszti a külső zajok nagy részét. Ez jó azért mert nem kell max. hangerőn üvöltenie a lejátszónak, és ráadásul veled utazókat sem zavarod a zenei ízléseddel.
Másrészt nem tudom, hogy ki olyan idióta, hogy max.-ra tolja a hangerőt. A lejátszómnak 40 osztásos a hangerő skálája. 20-23-nál nagyobb hangerőre nem volt még egyszer sem szükségem, pedig buszozok, metrózok és csúcsforgalom idején a Váci úton mászkálok... Ha pár osztással feljebb megyek a skálán akkor már olyan hangos, hogy szinte fáj. Szóval nem tudom, hogy ki az aki ezt képes egyáltalán hosszabb ideig elviselni. Biztos akad néhány olyan ember, akinek az okoz örömet, ha a hazaérve a füles megolvadt darabjait szedegetheti ki a füleiből...
Persze agyat nem adnak egy ilyen lejátszó mellé, akinek meg nincs saját, az így járt. Gondolkodni amúgy is veszélyes. -
fawcet #45 Nekem gyerekkorom óta használok hallókészüléket, mert skarlátban elveszítettem mindkét fülemen a hallásom. Ok 40-41 fokos lázam volt sokáig és ezt a terhelést a fülidegsejtjeim nem bírták.
Amúgy csak annyit kell figyelni az mp3 lejátszókkal kapcsolatban, hogy túl hangos ne legyen, másik meg a fülnek is szüksége van pihenésre időnként.
Akkor vigyázzatok a fületekre mert a látás után az a legfontosabb érzékelő. -
Beyond silence #44 Sok hülye barom aki már nem tud úgy kilépni a házból hogy ne szóljon zene fülébe, és természetes izo hangerőn.
Észre lehetne venni hogy ha halkabbra állítod és vár egy kicsit úgyanúgy hallod mint hangosabb miután hozzászokott a füled. -
galocza #43 sőt, 100%ban halált okoz!
akárhogy is, én nem hallgotok semmit túl hangosan (attól, hogy a szomszéd vármegyében is hallani, nem lesz jobb), mégis romlott a hallásom kölökkorom óta.
én a koncertekre fogom, pl mute fesztiválon annakidején nem a hangfalváros előtt kellett volna aludni 8). -
2121 #42 az iPodon kőkomolyan nincs hangerőszabályzó???? -
#41 Hja, és a szigetelesnek igenis van koze hozza, nyugodtan olvass utana. Apam mondta nekem mindig, aki nem hiaba hangmernok. -
#40 Fasza, de azert megis gaz, meg szerintem is. Jovore en is majd a ket 400w-os hangfalammal fogok jarni a vallamon, mer olyan kurva draga volt, amit mas nem tud megfizetni. Mondjuk nem azert mondom, mert en is ellene vagyok a fulhallgatonak, de az ilyen hatalmas szarok eleg gazak. -
DKm #39 LOL. Már megint egy burkolt iPod reklám. :D Amúgy az iPod-októl tényleg meg lehet süketülni, mert gyári hangerőkorlátozó értékkel is olyan hangos a max, hogy ha feltekerem egyből visszatekerem, mert már zavarja a fülem. Ja, és a gyári értéket lehet állítani. Még feljebb is lehet tekerni, de szerintem semmi értelme. Ilyen hangerővel már ép eszü ember nem hallgat zenét. -
#38 íme az enyém .. sennhesier hd
és ne akard tudni hogy hogy szigetel, és mégsem roncsolja a fület annyira mint ha nem szigetelne annak nincs köze hozzá... -
#37 a magast előbb veszted el... -
peba #36 Nekem egy Sandisk Sansám van, ilyen ni, és amint az ábra is mutatja, elég "izgi" a fülese. Hozzáteszem, kultúráltan kell hallgatni, és akkor nincs baj. Inkább ezt halljam, mint a busz zúgását.
Tökéletesen szigetel a külvilágtól, tehát halláskárosodás garantált! :D
Mondjuk a hangzás is frankó. Szépen adja a mély hangokat.
Tényleg, a mély, vagy a magas hangok a "terhelőbbek" a fülnek? -
#35 miért lenne gáz? szerintem egyenesen jól néz ki a sennheiser fejhallgatom lehet hogy annyiba került mint másnak az egész lejáccó 3x osa de mégis szépen és zajtalanul szol(azaz kis zajjal) -
dieselG #34 ez víz.. nem kell az ármánykodás.. ;] -
LaPalma #33 méghogy veszélyes a fülhallgatós zenehallgatás!! persze...
a dihidrogén-monoxid.
na, az igazán veszélyes!
dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen és minden évben számtalan embert gyilkol meg. Ezen halálozások legtöbbjének oka a DHMO véletlen belélegzése, de a dihidrogén-monoxid veszélyei nem ezzel végz?dnek. Szilárd formájával hosszabb ideig való érintkezés súlyos szövetkárosodást eredményez. A DHMO szervezetbe való bevitelének szimptómái a fokozott izzadás és vizelés, és gyakran felfúvódottsági érzés, tengeribetegség, hányás és a test elektrolitikus egyensúlyának felborulása. Azon személyeknél ahol a függ?ség kialakult a DHMO elvonás azonnali biztos halált jelent.
A dihidrogén-monoxid:
ismert "hidrikus sav" néven, és a savas es?k f? alkotóeleme,
el?segíti az "üvegház-effektust",
súlyos égési sebeket okozhat,
részt vesz a természetes földterületek eróziójában,
gyorsítja a korróziót és számos fém rozsdásodását,
elektromos zavarokat okozhat és csökkentheti a gépjárm?vek fékberendezéseinek hatékonyságát,
megtalálható a rákos betegekb?l kimetszett tumorban.
Kimutatható mennyiség? dihidrogén-monoxid észlelhet? szinte minden folyóvizünkben, tavainkban és víztározóinkban. A szennyezés globális, és nyomokban még az Antarktisz jégtakarójában is kimutatható. Számos országban dollármilliós károkat okoz emberek és cégek számára.
A nyilvánvaló veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot gyakran használják:
ipari oldó- és h?t?szarnek,
nukleáris er?m?vekben,
soha le nem bomló m?anyag dobozok gyártásánál,
t?zoltó eszközök adalékanyagának,
számos kegyetlen állatkísérletben,
rágcsálóirtó szerekben. Még a leggondosabb lemosás után is észlelhet?ek e kemikália maradványai,
számos gyorséttermekben árult és "rágcsálnivaló" ételekben adalékanyagként.
Számos cég önti a hulladék DHMO-t a folyókba és óceánokba, és ezek ellen jogilag lehetetlen fellépni mert ez a jelenlegi gyakorlat még mindig legális. A természetes él?világra gyakorolt hatás hatalmas, és nem tehetjük meg hogy továbbra is figyelmen kívül hagyjuk!
A BORZALMAT MEG KELL ÁLLÍTANI, MÍG NEM KÉS?!
Az Amerikai kormány megtagadta ennek a veszélyes kemikália gyártásának, forgalmazásának vagy használatának betiltását annak "a nemzet gazdasági egészségére gyakorolt fontos hatása" miatt. Valójában a tengerészeti és hadiipari szervezetek DHMO-val végzett kísérleteket folytatnak, és több millió dolláros egységeket terveznek háborús események ideje alatti felhasználására. Több száz katonai kutatóintézet jut hozzá rendszeresen több tonnányi anyaghoz a magasan fejlett földalatti elosztórendszereken keresztül. Több helyen nagy mennyiségeket halmoztak fel bel?le "kés?bbi felhasználás céljaira"!
MÉG NEM TÚL KÉS?!
Cselekedj MOST hogy megel?zzük a további szennyez?dést! Ismerd meg ennek a veszélyes vegyianyagnak további jellemz?it! Amit nem tudsz az OKOZHAT neked - és másoknak - bajt!
-
waterman #32 uborkaszezon van. kellenek a hírek. akik akkora hangerővel hallgatják az akármilyen zenedobozát, hogy egy hangos ikaruszon 3 méterről együtt tudom dúdolni a számot vele, mert minden taktusát hallom, az hülye és biztos pár év múlva többször mondja ki majd azt, hogy "He??".. -
dieselG #31 Ja, gyűlölöm az ilyen szenzációhajhászást...
Egyébként kiskorom óta hallókészüléket hordok, volt kb 5 pár eddig, a jelenlegi amit 2002 óta hordom, az olyan kicsi hogy már nem is látszik. Úgyhogy aki ilyet szeretne, az nyugodtan kúrja szét a fülét, majd tanácsot adok a készülék típusával kapcsolatban ;] -
Emmegki #30 "Néhány évtizeddel ezelőtt még szinte kuriózumnak számított, ha valakinek nagyothalló készüléke volt. Napjainkban azonban ez már mindennapos dolog..."
Persze, mert néhány évtizede van tranzisztor és azóta tudnak nagyothalló készüléket csinálni elfogadható méretben. Mielőtt nem találták fel azelőtt meg nem volt, és ugyanúgy voltak hallássérültek. De mindegy, az igazi bulvárcikk általánosító dramatizálással kezdődik... -
#29 Tipikus amerikai gondolkodás: pereljünk!!! Akkora marhaságokat tudnak a használati útmutatókba is rakni...Aki akarja, hallgassa üvöltve, de ezért nem a cég, meg nem a zene felelős, hanem az egyén, aki feltekerte a hangerőt. -
sathinel #28 Hát ha full hangerőn hallgat valamit akkor meg is érdemli. Ha pedig az a gondja hogy hallja a külvilág zajait is, akkor vegyen normális fülhallgatót, vagy ne halgassa utcán:D Bár ezt így leírva kicsit bugyuta dolog erről beszélni. A vonatra sem írják ki nagybetűvel hogy ne állj elé mert megsérülhetsz, de ha eléállsz nem a vonat gyártója lessz a hibás.... -
raingun #27 Mondjuk nagyon idegesítő tud lenni ha a vonaton menet közben hallod hogy a mögötted ülő mit hallgat.
Nem értem miért áldozatként vannak bemutatva, egyszerűen HÜLYÉK! -
Caro #26 Semmi értelme, a gép nyogodtan tudhat akár 160 dB-t is, aki olyanon akarja hallgatni, szívja meg ő.
Eleve a decibel nagy mértékben függ a fülhallgató impedanciájától, másrészt ha meg passzív hangfalat akarok hozzá használni, akkor nem árt ha jobban bírja az erősítő.
Én mindig csak olyan hangosra teszem, hogy pont jól hallható legyen.