Támad az FVD

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

noss
aszittem 30 gigánál indulunk...

________ `_~_\" noss

lpmaskmancick
microsoftos tömörítés az sazrság 😄

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

Ha nekem ilyen feleségem lenne (mármint japán/kínai/thai) nem sírnék miatta <#worship>

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Lányokról annyi hogy mi ízlésünkhöz képest szokatlanok, de nem csúnyák. Másrészt úgy gondolom hogy egyikünk sem feleségnek akarja õket.

Tetsuo
Azt nézem, h már írtam-e h ez mekkora xar lemez lesz, de mind1. Kár a szóért..
Ázsiában rengeteg olyan formátum/szabvány van/volt, amit néhányan (pár millióan 😊 használnak, de Európában nem is ismerik (ezért v azért).
Ez is ilyen lesz.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
lol japánok nem járnak szoliba. 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

a fej mozgást csak a sín mentén tud végezni oda-vissza, megdõlni, vagyis szöget változtatni. ha így lenne akkor a fej akár egyetlen pontból tudná írni/olvasni a lemezt oldalirányú mozgás nélkül. a fókuszálás pedig még mindig nem szögváltoztatás. ha a fényképezõs példa nem tetszett, akkor gondolj egy távcsõre, amin a lencséket tekergeted addig, amíg éles képet nem kapsz.

"a lézer erõsségét nemtudod változtatni"
már hogyne tudnád? te nem láttál pl olyan lámpát aminek a kapcsolója tekerõs, és a fényerõsséget lehet vele állítani? ez ugyanúgy lézerrel, sõt (majdnem) bármilyen elektromos teljesítményt leadó eszközzel lehet (csak minegyiknél máshogy nyilvánul meg a felvett többletenergia)

arról meg hogy a cd és dvd olvása között mi a különbség, nem tudok nyilatkozni.

viszont a csajok nekem nem tetszenek. vannak gyönyörû ázsiai nõk, de õk pont nem azok 😞

Jaja, piros fehér zöld, és alatta az a minta is úgy néz ki, mint amit hány a népmesék elején a madárka. 😄😄😄😄
psishock
"cigány-japán" <#nevetes2>

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

A kislányok szépek, legalábbis nekem tetszenek <#wave>
Vorpal
Hát az elsõ ,eglátásom, amig legörgettem ide, nekem is az volt, hogy : DECSÚNYÁK ITTENKÉM - és rasszizmus ide, vagy oda - én az E3 mon is láttam elég ronda amerikai HOSTESEKET ...

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Mardel
Kérlek nézz utána, hogy a rizsszemûek eleve barnább bõrüek.

Irkab1rka kérlek nézz utána a rasszoknak is. Majd utána hangoztass hülyeséget. <#banplz>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Kérlek nézz utána a 'szolárium' szónak a szótárban. Szerintem nagyban bõvíteni fogja a látókörödet.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Mardel
Ha már itt tartunk, akkor a bal szélsõ nekem bejövõs. De a középsõre ráférhetne némi "fehérítõ" me nekem amolyan "cigány-japán" beütést kelti, a jobb szélsõnek meg fogszabájzó is elkélne.

Dehogynem dekoratívak, csak baj van a látásoddal.
A fókuszpont távolságát be lehet állítani a lencse mozgatásával.
Szerintem így csinálja.
Ha az elsõ réteg kell, akkor arra fókuszál, ha a második, akkor arra.
Így éles "kép" mindig csak az egyik rétegrõl verõdik vissza.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Sanyix
Két kis mértékben eltérõ hullámhosszú lézert használ, az egyiket még visszaveri a felsõ réteg, a másikat már nem, és azt az alsó réteg veri vissza. Valahogy így lehet.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mardel
Helyesbítek. A fej oldalirányban tud mozogni, ha jól tudom. Viszont a lencse is tud mozogni, mivel CD és DVD olvasásánál a lencsemásképpen mûködik.

Az egyik félig átlátszó, így a lézer a második rétegre is tud fókuszálni.

Átgondolva ezt a mondatot. Azt írja, hogy a 2. réteg félig átlátszó, hogy az 1. réteget is tudja olvasni. 😊 Viszont arról nem ír hogy rétegváltáskor mi történik. 😄

Nemhinném, hogy ugyanabból a szögbõl. Mert azthiszem alapesetben függõlegesen olvas, átvilágítva a második réteget. Rétegváltáskor a lencse szögének is kell valamennyit változni, mert ha függõleges maradna ugyanúgy átvilágítaná. <#smile>

PíszLávJuniti
ilyen paraméterekkel felesleges elõrukkolni.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Mardel
Nemtudom. Gondolj bele. Van egy lézerfej, amin a lézer erõsségét nemtudod változtatni, viszont a fej mozgását igen. Így a fókuszálás fejmozgással jár ami az én értelmezésemben azt jelenti, hogy ilyenkor nem abból a szögbõl olvassa a második réteget mint az elsõt.

a fókuszálás meg nem azonos a szöváltoztatással. gondolj csak a fényképezésre, ott is van fókusz, anélkül hogy megmozdítanád a gépet.
na majd holnapra nézek valami linket ehhez, mára már eleget ültem gép elõtt 😊

Mardel
ez mind szép és jó, de hol van ebben szó a szögekrõl?

"Az egyik félig átlátszó, így a lézer a második rétegre is tud fókuszálni."

Lehet, hogy félig átlátszó, de úgytudom, hogy rendesen csak egy bizonyos szögben tudja olvasni. Ha lenne 10 réteges, akkor minden rétegnek meglenne a megfelelõ olvasási szöge, sztem.

nem túl dekoratívak ezek a lányok

ez mind szép és jó, de hol van ebben szó a szögekrõl?
ha meg a két réteg a lényeg, én az elõbbi okfejtést sok, azaz legalább 8-10 rétegre értettem, elvégre ez az, amit nem gyártanak. nyilván nem véletlenül.

N0S
<#hehe>

fuck is easy fuck is funny, many people fuck for money. if you think that fuck is funny, fuck yourself and save your money

Mardel
én ezt a másik szögbõl dolgot máshogy ismerem. régebben hallottam olyat, hogy ha változtatnák a lézerfény beesési szögét, akkor a jelenlegi 0 1-es bináris írást felválthatnák akár 16-os számrendszerrel (attól függõen hogy mennyire pontos a lézer). így egy "pontban" sokkal több adatot lehetne elhelyezni a hagyomásnyoshoz képest

"Mit jelent a kétrétegû lemez kifejezés? Ez minden lejátszóban mûködik?

A kétrétegû (dual-layer) lemez két rétegben tartalmaz adatokat. Az egyik félig átlátszó, így a lézer a második rétegre is tud fókuszálni. Mivel mindkét réteg ugyanazon az oldalon van, a kétrétegû lemez közel kétszer annyi adatot képes tárolni, mint egy egyrétegû lemez: tipikusan négy óra videót. Sok lemez két réteget használ. Kezdetben csak nagyon kevés gyár tudott kétrétegû lemezt készíteni, de manapság a legtöbb üzem képes erre. A második réteg lehet PTP (parallel track path – párhuzamos adatsáv) kialakítású, amikor mindkét sáv párhuzamosan fut (a független adatok vagy a különleges effektusok miatt), vagy lehet OTP (opposite track path – ellentétes adatsáv) kialakítású, amikor a második adatsáv egy ellentétes spirálban fut. Ebben az esetben az olvasófej az elsõ réteget bentrõl kifelé kezdi olvasni, a másodikat pedig kívülrõl befelé. Az OTP formátumot azért alakították ki, hogy a videolejátszás folyamatos legyen. A rétegváltás bármikor bekövetkezhet, nincs rá elõírás a szabványban. Nincs rá garancia, hogy a rétegváltás észrevehetetlen marad. A rétegváltás néhány lejátszónál észrevehetetlen, de a kép megfagyhat egy pillanatra, de néhány készüléknél akár 4 másodpercig is. A „láthatatlanság” éppen annyiban függ a lemez készítési módjától mint a lejátszótól. Az OTP-t RSDL-nek (reverse-spiral dual layer – kettõs fordított spirál réteg). A két réteg elõnye, hogy a hosszú filmek is nagyobb adatrátával készülhetnek, és jobb minõségûek lesznek, mintha csak egy réteget használtak volna."

Forrás: http://dvd.index.hu/dvdfaq.html

Mardel
Az teljes kapacitása ~4,7 GB, viszont a ráírható adatmennyiség megközelítõleg 4,4 GBnál stagnál.

ja, elõzõ #32-re

és egyébként azóta nem is olvastam/hallottam róla, bár attól még persze használhatják

én ezt a másik szögbõl dolgot máshogy ismerem. régebben hallottam olyat, hogy ha változtatnák a lézerfény beesési szögét, akkor a jelenlegi 0 1-es bináris írást felválthatnák akár 16-os számrendszerrel (attól függõen hogy mennyire pontos a lézer). így egy "pontban" sokkal több adatot lehetne elhelyezni a hagyomásnyoshoz képest

nem mert valójában a dvd is csak 4,38 gigát tud. csak ugye 4,7 az jobban hangzik, és a különbözõ átváltaások miatt még csak nem is hazudnak (annyira...)

Mardel
Tudomásom szerint nem erõsebb fénnyel világítja meg, hanem más szögben kezdi el olvasni az újabb réteget...

scorpeeon
szánalmas. 1 gigával több fér rá mint egy dvd-re. új szabvány, mi? Ennyi erõvel már 4,71 gigás is lehetne, akkor 10 mega lenne a különbség

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

bocs a félreéretõségért. én úgy értettem hogy ugye a lézernek, minél mélyebb réteget olvas, annál nagyobb energiára van szükésge, tehát erõsebb fénye kell hogy legyen, hogy átvilágítsa a felsõbb rétgeket. és ez a folyamatos, nagy energiájú (mind fény, mind hõ) lézer, nagyon hamar tönrketenné a felszínen lévõ, esetleg sokkal érzékenyebb rétegeket.

Mardel
úgyhogy ezek a sokrétegû cuccok nem válnak be nagyközönségnél, nem is válhatnak, már csak azért sem, mert ha sok réteget pakolunk egymás alá, akkor az a lézer ami a legalsó rétegeket olvassa, egyszerûen túl sok lenne a legfelsõknek.

Szted hány lézerfejvan egy DVD íróban vagy olvasóban?

hát mikor kezdtek megjelenni a pc-s dvd-írók, vagy még talán jóval elõbb, mikor még csak a lemezek meg a méregdrága asztali lejátszók voltak, egyik haverom hasonlókat mondott. azt mondta olvasott olyat, hogy a cd-knél is megoldják majd a többrétegû lemezeket, akár 100-at is, amit amolyan 3D CD-nek lehet elképzelni, a dvd-bõl meg úgyse lesz semmi. na és mi van ma? hát igen. úgyhogy ezek a sokrétegû cuccok nem válnak be nagyközönségnél, nem is válhatnak, már csak azért sem, mert ha sok réteget pakolunk egymás alá, akkor az a lézer ami a legalsó rétegeket olvassa, egyszerûen túl sok lenne a legfelsõknek.

Magyar nemzeti szineket velek felfedezni a jobb oldali lany pocakjan...
A WMV az egyik leghátrébb van a modern tömörítések közül.
Még a DivX és az Xvid is veri.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Sanyix
LOL licenszköteles és? Az mpeg2 egy 10 éves dolog, a wmv-t meg fejlesztgetik most is. Kicsit jobb minõség/ tömörítés aránnyal rendelkeszik a wmv mint az mpeg2 csak ennyi az apró pici különbség 😊. Csupasz ogg lejátszót nem lehet kapni, de olyat ami ogg-ot IS tud lejátszani olyat igen.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A VMW és az Mpeg2 is licenszköteles, tehát egyik sem jobb a másiknál. Akkor már legyen valami jó kis nyílt formátum. Nem hiszem el, hogy csupasz ogg lejátszót sem lehet kapni a piacon.

Sanyix
Csakhogy ezekbõl az FVD-kbõl sokrétegûek lesznek, és a sokrétegûek is olcsók lesznek (legalábbis ezt akarják), régebben 10 rétegrõl is volt szó, és számoljátok ki az 60 gigabájt. Az már nem kevés, sõt elvileg bizonyos dvd írók firmware frissítéssel tudnák írni olvasni az FVD-t. Aztán meg a wmv egyáltalán nem rossz tömörítés, nemkell jönni a drm-el, mert ugye a másik kettõnél meg ott lesz a HDCP... Ráadásul a WMV még mindíg sokkal jobb mint a blu-ray õsrégi mpeg2 kódolása...

Hi,
Amennyire én tudom a Hd ill Blu meghajtók is a wmv-t támogatják. Vagy ti ezt hogy tudjátok?
Én nyertem, nekem zacsi nélkül is jók. A zsacsit máshol hordom <#banplz>

Igazad van, cseberbõl vederbe, ráadásul ha ms úgy kívánja a formátum állandóan változni fog, na nem nagyon, hanem csak nekik jó legyen.

hát elég mongoloid fejük van a csajoknak....
ja.. mondjuk zacsi a fejükre aztán jóvan<#vigyor2>
Át kell tömöríteni, mencoder a bin-bõl ki tudja szedni, szerintem az iso-ból is.

Ja, nem kell a DVD forum-nak licenszet fizetni, helyette lehet a MS-nak. Tényleg sokkal jobb.
Ha már zárt formátumot használnak, akkor simán lehetett volna x264. Az már tényleg egy nagyon jó kodek.
Ma meg csórók, akkor ott a theora/vorbis, és azért az se tömörít olyan rosszul.

WMV-t a birka, mindent ujjongva köszöntõ népnek. Nem tudom hányan találkoztatok már olyan letöltött wmv videóval, amit pass nélkül le sem lehet játszani. Kombináljátok ezt az egyre idegesebb kiadókkal és a RIAA-val. Ne legyen igazam.
Más! Van egy nagyméretü kb.7Gb-os file m.Ez egy film ISO-ban. Hogyan tudnám ezt a 4,7Gb-s lemezre kiírni?
Sziasztok! Egy újjab korong szerintem csak tovább bonyolítja az amúgy is rémes formátum,-és szabvány háborút! Már most hallani lehet, hogy a dvd lemez elavúlt,- mikoris a kétrétegü változata sajna igen drága! KOMPATIBILITÁSI gondok. Szóval nem tudom kell-e nekünk FDV?
Jah, és a csajok naon ott vannak, fõleg a középsõ meg a bal oldali... 😄😄
Oldal 1 / 2Következő →