Eltûnjön-e a Caps Lock?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod? http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/
G15 billentyûzetem van, és ugyanúgy és uyganott vannak az ékezetes magyar betûk. Az más kérdés, hogy mi van a gombra írva. Egyedül a kis hosszú í-t és a nagy hosszú í ascII kódját programoztam be a G gombokra.
Windows billentyû néha alkalmas az Alt+Tab kombináció kiváltására, de nem kell belõle kettõ.
CapsLockot szoktam használni cseten, kódírásnál stb, szóval Nekem az kell :)
SysRq(Print Screen) nagyon hasznos screenshot készítésnél.
Scroll Lockot és Num lockot soha nem használtam.
Power gomb pedig, ha lenne se mûködne, legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján.
Na ennyit fûznék hozzá a témához, de a piacon szvsz mindenki megtalálja a Neki legjobban megfelelõ billentyûzetet.
Árpádvezér
"Timeo Danaos et dona ferentes."
viccen kivul orulok, hogy egyeseknek ennyi szabadideje van.
a pause break bootlásnál hibakeresésre is jó, ha lenyomod megáll a bootfolyamat (meg lehet nézni rendesen pl. awardbiosoknál azt a kis táblázatot, mielõtt húzná be winfost), sokszor volt már rá szükségem, ellentétben a scroll lockkal, vagy a windowsos gombokkal -.-
shit happens
kösz. csatlakozzatok hozzám! Anti F3
Bahha, milliók éheznek, háborúk, járványok mindenfelé, fajok halnak ki mindeközben..
kössz.
nc.
Egy laikus megoldása.
"szerencs a g15ömön van küln bomb a windows gomb letiltására:D"
De azért szereted, hogy nincs ékezetes betû. <#idiota>#idiota>
Amúgy legegyszerûbb megoldás a windows billre, az ha registry editorben letiltod a mûködését:
"A Windows billentyû letiltható...
Az alapértelmezés szerinti mûködésnek erre a kívánt állapotra való átállításához a következõ mûveletek megadott sorrendben való, pontos végrehajtására van szükség, tudomásul véve az esetleges kockázatokra való figyelmeztetést.
mûveleti lépések
0. Indítsuk el a Registry Editort (Start » Run/Futtatás » REGEDIT.EXE).
1. Nyissuk meg a(z) HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Keyboard Layout nevû kulcsot.
2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg a(z) Scancode Map nevû, binary típusú bejegyzést, 00 00 00 00 00 00 00 00 03 00 00 00 00 00 5B E0 00 00 5C E0 00 00 00 00 értékkel megadva. "
Forrás:
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Van a piacon millió különféle billentyûzet, hogy mindenki találjon igényeinek megfelelõt.
Amelyik gomb meg nem kell, szedje ki.
Én is mindig kiszedem a bal win gombot.
A legidegesítõbb az enter melletti power...
(és ezt ki se lehet szedni)
http://thenamelessphoto.com/
hát igen :D jólenne már gondolatokkal vezérelni a gépet...
"Capslock, NumLock, MS Gomb Monnyon le!"
Egyet rétek :D De azért az insert gombot sem szoktam sokat használni szal az is mehet a süllyesztõbe
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
Egyébként és sokszor szoktam használni a caps lockot, mivel gépelésnél, kódbeírásnál, stb...-nél jól jön. A többi gomb meg kell!!!
World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhetõ el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21
Ilyen hülyeséget <#taps>#taps>
Én WASD helyett ESDFel játszom, könnyen hozzá lehet szokni és sokkal több gomb lesz a kezed körül (három ^^)
Capslockra bindelni nem praktikus MMORPGkben, szal az nálam a szekrény alján figyel évek óta ahogy az MS gomb is
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
És vegyen olyan billentyûzetet, ahol van egy kis rés a Caps Lock és az A között.
end- home hogyne kéne? neten forumokba totalcommanderbe szövegirásnál azzal ugrálok ide oda... nekem a shift is kell meg az egész ugyis vakon gépelek akkor meg már eleve vágom az egész billemet kivülrõl belülre és nem nyomok félre hameg mégis akkor egybõl látom ugye... ennyi a megoldás... ez egy nyomorék
u dont have to listen anybody else but me
Amúgy A Razer gyárt és hoz "hamarosan" (4 hónapja hamarosan...) forgalomba olyan billentyûzetet ami bármely gonb szabadon átkonfigurálható egy adott programhoz. Kikapcsolhatod ami nem kell, felcserélhetsz bármit bármire...
/*WTF?!*/
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
F gombbol is kicsit sok van szerintem... Num Lock, Scroll Lock tök felesleges. A Caps Lock kinyírásan csak ezen gombok eltávolítása után gondolkoznék....
Erre ott vaqn a Z-board nevezetû bill. :)
Játék elött átcseréled és csak azok a gombok aktívak amiket használsz.
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
Viszont a Power gomb néha közel van hozzá az ember könnyen mellényúl - nem kell ecsetelnem mekkora szívás
Na de mégjobban a dolgok mélyére nézve, én a jobb oldali shiftet gyakorlatilag még az életben nem használtam. Szóval bzitos van mindenkinek olyan gomb amit nem nagyon használ, de másnak meg lehet hogy az pont jó hogy ott van, nem kéne ezen változtatni
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
2: Én használom néha. (mikor nyomtatott nagybetûs kódot kell írkálni, ilyen KHZ-45-HGJ...)
3: A sysReq gomb kell, mert ma használjuk PrintScree-nnel mindíg és mindenhol üzemelõ screenhot készítésre. (vannak rá jobb programok, de ha nem készültünk rá akkor ez mindíg mûködik)
4: Ma már az ég világon semmire sem használjuk a Scroll-lokkot, csakis egy két régi DOS-os program használja, semmi ami windows alatt fut (windows alatt talán valami ritka programozásra használt program, de az is régi...) Szintúgy a Puse gonb se nagyon funkcionál már, de néha azért jól jön (pl. bootoláskor megállítani a diagnosztikai dumát...)
5: Minek a numlock gomb? Miért ne lehetne mindíg bekapcsolva a numerikus billentyûzet? Oda nagyon nehéz félreütni...
6: Ki hányszor használja az AltGR gombot vagy a mellette lévõ második ctrl gombot? Netán a home és end gombokat gyakran nyomkodjuk?
Szirintem az egyetlen amit számûzni kéne az a Scroll lock, nem a caps lock amit használunk is.
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
szövet-billentyûzet
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
MINDEN fejlõdik a PC iparban, egyedül ez a szánalmas billentyûzet ugyan-olyan mint 15 éve. A caps lockot és a win billenytyûket gyûlölöm, és az eddigi 13 év számítógépezésem alatt csak véletlenül nyomtam meg én is.
Miért nem fejlesztenek valami nagyondurván energonómikus, szinte gyurma szerû puha anyagból lévõ bill.-t, amire jó rátenni a kezed, nincsenek rajta felesleges gombok, nem kell ennyire lenyomni a billentyûket (pl. egy FPS játéknál eleve csak azok a gombok lennének aktívak, amiket használsz is benne) stb.stb.
nem pazarlok el 3 golyót hanem csak ránézek, hopp, be van kapcsolva, elõbb kinyomom, aztán mehet a single shot.
feltéve persze ha a HUD nem írja ki h min áll.
de bármit be lehet rakni rá, és ez jó!
Nem lehet meg valahol kapni jofele (uj) angol pc-101 gombos qwerty billentyuzetet ? Az enyim elegge kopott mar.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
ugyanez windows gombra, és méginkább a Power gomb-ra érvényes.
dugják el õket inkább a jobb felsõ sarokba vagy vmi...
a scroll lockot szemény szerint soha nem használtam még. a pause break-nek meg szerintem elég fontos szerep jutott: amikor a gép megszámolja a memóriáját, akkor a boot folyamat alatt kidob egy táblázatot is a memóriáról, vinyókról, dvd-krõl stb. na ha valami gebasz van a gépeden, akkor itt tudod megnézni hogy a rendszer egyáltalán látja-e az új jövevényt. viszont ez a kép csak pár mp-ig van, és ezt lehet pause-olni, hogy megnézd mi nem stimmel.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ