212
-
Google szerint szomorú lesz a SysRq billentyű történetének folytatása (a PrintScreen-é nem feltétlenül):
"The SysRq was the “84th key” added when the 83-key PC/XT keyboard became the 84-key AT keyboard.) Unless programmed by a particular application, the SysRq key does nothing in most operating systems, including DOS, Windows, and OS/2. The SysRq key has different "hooks" into the system BIOS (basic input/output system, the interface between the software and the low-level functions of the computer) from the other keys on the keyboard. IBM evidently included this key to facilitate task switching in future operating systems – that is, to allow either switching from one task to another (as on a mainframe computer), or interrupting all tasks and returning control to the keyboard. As it turned out, the developers of Windows didn't use SysReq when implementing task switching. Some new keyboards no longer feature this key, and its days seem numbered." -
Mice #91 "Meg kell tanulni gépelni úgy, hogy nem a billentyűzetre meredsz, és nem csak azért, mert kényelmesebb, hanem azért is, mert akkor nem beszél az ember ilyen baromságokat"
most őszintén. szerinted ha a bill-t nézné az ember mindig akkor nem tűnne fel, hogy lenyomja? pont ezaz, hogy gépelésoktatásokkor olyan szépen kitalált laptartó v. monitornak támasztott lap-os megoldás nem mindig kivitelezhető. olyankor ha még közben számolsz is ki a rák néz a képernyőre vagy a billentyűzetre? nézem azt a kiba$z. lapot és vágom be ami kell
méghogy nem hiszed el... én meg nem hiszem el, hogy nem hiszed el... -
én talán a latin betük és arab számok után a CAPS LOCK ot használom leggyakrabban ugyanis arra van állitva Team speak szóval ki ne vegyék ezt a gombot :) -
Angol tasztom emlékeim szerint Shift+2 kellett hozzá, nem? Utoljára a C64 billentyűzete volt, amin emlékeim szerint instant ott volt az @. -
Richard90 #88 egy láma kérdés... az a SysRq gomb mit jelent? mire való? -
Mice #87 :))))kódtábla!:))))
kukacgomb lol -
Mondjuk azért mert már megszoktam, megtanultam hogy ott van, és ha egy helyewn folyamatosan 4-5 betűt már nagyban kell gépelni, akkor már azt használom. Egyszerűbb kényelmesebb, hatékonyabb -
jaja, home end meg hasonlók elengedhetelenek
a caps lock-ot én csak a laptopomról száműzném. túl nagy és túl közel van az A-hoz. Rendes billentyűzeten van köztük egy gödör, de a laptop lapított billentyűzetén szinte teljesen egybefüggő és folyton megnyomom :( -
CapsLock: amikor kódolás közben ilyeneket kell (ráadásul sokszor beverni): CLOCKS_PER_SEC, akkor azért jól jön.
NumLock: laptopon jól jön, illetve ha egymás után sok számot kell beírnod.
SysRq: PrintScreen miatt.
ScrollLock: még nem volt rá szükségem, de ha egyszer lesz, és nem lenne a helyén, bizonyára mérges lennék.
Pause, Break: DOS-os programok leállítása, boot folyamatok.
AltGR: sok speciális karaktert ezekkel lehet legkényelmesebben elérni a közép-európai tasztokon.
Windows-gomb:
Win+D: minden program tálcára
Win+E: Windows Intéző gyorsindítása (n00boknak)
Win+R: futtatás
Win+F: keresés
Jobbgomb billentyű: Commander-klónban elemek kijelölése közben ezzel lehet kényelmesen helyi menüt előhívni egérgomb helyett. Illetve egyik panelen ftp ablak, és helyi gépen szeretnél átnevezni, ez sok commanderben ezzel a billentyűvel érhető el legkényelmesebben.
Ctrl, Alt: ugye nem kell őket bemutatni.
Ins: sokszor jól jön, főleg programozás, szövegszerkesztés közben. Illetve ugye a billentyűkombinációk: Shift+Insert, Ctrl+Insert, stb.
És általában is: nem csak windows van a világon, és nem csak asztali pc. Egyébként pedig ahelyett, hogy a gépelni tudók alkalmazkodnának valami n00b bloggerhez, miért nem tanul meg ő gépelni?
A véletlen benyomódott CL billentyű és az újragépelés történetét nem hiszem el, én legalábbis nem a billentyűzetet figyelem írás közben, így már az elején észreveszem, ha véletlen nyomódott le. Meg kell tanulni gépelni úgy, hogy nem a billentyűzetre meredsz, és nem csak azért, mert kényelmesebb, hanem azért is, mert akkor nem beszél az ember ilyen baromságokat.
Mondjuk szerintem is csak figyelemfelkeltés a célja, aztán majd jól kiröhögi a blogján a "követőit".
PS: Laptopoknál kifejezetten hasznos némelyik gyorsbillentyű, ami az aszali taszton feleslegesnek tűnik. -
a WASD ből kéne NAGYOBB !!!! -
Mice #82 lődd ki a bioszban v. a fejlett energiagarázdálkodásnál -
Mice #81 " aki tud 10 ujjal vakon gépelni,"
énis, de attól még a hagyományos módon gépelek. jó a vakgépelés arra, hogy tudja az ember, hogy mi hol van, de ha tudod, hogy merre jár a kezed alapkéztartás és bigyuszok nélkül is tudsz viszonyítani a leütött betüidhez képest, hogy épp merre vagy és merre kell menned a bill-en amikor gépelsz. akkora kani hosszú Nbetűs szövegeket meg azért nem szokott gépelni az ember olyan programokba amikor ne korrigálnák instant nagybetüssé
így nem értem mi összefüggés van a vakgépelés és a capslock között
minden normális 60-90órásban leadják a shift használatát is.. -
"Netán a home és end gombokat gyakran nyomkodjuk?"
Aki profibban használ bármely office alkalmazást, az már nem is használ egeret hozzá. Egyszerűen minden gyorsabb billentyűzettel, persze annak aki rutinos. -
Zed81 #79 Inkább olyan értelmes magyar billentyűzetet kéne csinálni ahol nincs a Z és az Y megcserélve, valamint a @-hoz nem kell Alt Gr+V(ki volt aki ezt kitalálta???)! -
Shadow_THH #78 "5: Minek a numlock gomb? Miért ne lehetne mindíg bekapcsolva a numerikus billentyűzet? Oda nagyon nehéz félreütni...
6: Ki hányszor használja az AltGR gombot vagy a mellette lévő második ctrl gombot? Netán a home és end gombokat gyakran nyomkodjuk?"
neked csak egy gameboy kéne azon csak két betü van, semmi meglepetés -
Shadow_THH #77 a power és sleep gombok tünjenek el
örömet okoznak amikor print screen helyett nyomom meg a powert és a kb 2 órája nem mentett munkám elvész
caps lock = cool for cruise control -
Haggyá - hülye ez....
Inkább az AnyKeyt kéne behozni az egyik enter helyére - juhúúú - haszon a köbön -
Mice #75 4: "csakis egy két régi DOS-os program használja, semmi ami windows alatt fut (windows alatt talán valami ritka programozásra használt program, de az is régi...)" meg az excel szép jó reggelt. többképernyős számlázásnál amikor beborítja az asztalt a sok papír akkor mindig van egér?
" Szintúgy a Puse gonb se nagyon funkcionál már, de néha azért jól jön (pl. bootoláskor megállítani a diagnosztikai dumát...)" meg bmilyen karakteres proginál aminek nem feltétlen kell réginek lennie
"5: Minek a numlock gomb? Miért ne lehetne mindíg bekapcsolva a numerikus billentyűzet? " talán mert a kurzor gombokat szétverte a szomszéd gyerek+mert ott van mindnek a második funkciója. szintén nem elhanyagolható, hogy ha egy kőkorszaki gépnél megdöglik a ps2 vagy a soros port,akkor nem vesz meg az ember egy olyan programnál amihez mindenképp egér kell hanem a numlockot kikapcsolva vezérelheti az egérkurzort hold+duplaklikk meg jobbklikk funkcióval együtt. persze csak ha hallottunk róla, hogy ilyenek is léteznek....
6: "Ki hányszor használja az AltGR gombot vagy a mellette lévő második ctrl gombot?"
alt: dollárt, kukacot, entert, pontosvesszőt ascikóddal hozol tán mindig elő? ennyire vágod a régi ascii táblát fejből?
"Netán a home és end gombokat gyakran nyomkodjuk?"
az eddigiek alapján te aztán "sokoldalúan "használod" " a gépet és "közelébe se" szoktál menni a játékoknak...
anyám...és még a wint hívják sötét OS-nek... -
Ekkora marhaságot már bocsánat, eltüntetni egy igen hasznos billentyűt. Azon kevés ember közé tartozom aki tud 10 ujjal vakon gépelni, és tényleg kell oda az a gomb, ha hosszú nagybetűs szöveg kell. Eléggé fárasztó lenne még a shift-et is folyamatosan nyomva tartani hozzá... -
Mice #73 word,ctrl+h, mit: bármely char, mire: formázás:betűtípus:nagybetűs v. kiskapitális... -
Mice #72 nem tom, hogy ki játszott annó a freespace-el masszívan és kikben rögződtek a komlinknél az alábbi kombók egy életre, mert szerintem ha valami ez volt az egyik legkényelmesebb újítása a descent sorozatnak amit öröm volt használni mert vakon is ment:
c-1-1-3
c-2-1-7
c-2-1-9
talán pont emiatt nézhet ki így is egy startmenü: http://kovacsgerge.uw.hu/tempforum/smenu.jpg
ha vki intézőben lenyom egy betüt az adott rendezési sorrend szerinti legelső azzal a betüvel kezdődő mappára ugrik a kurzor. hasonló műxik a startmenüben is. így lehet akár 9+1 programot rendelni számokhoz, vagy ha mappák szerint csoportosítunk több mint 100-1000 progink is anélkül, hogy bármilyen idióta bill-kombinációs programot feltelepítenénk amit tanítgatni kéne. üres vagy linkes mappát meg még tömörítetlenül is olcsó lementeni következő winsetupig...
én pl. az acdsee-t start+0, a wincmd-t start+1-el nagyon kényelmesnek találom elindítani. mind itt van 1 kupacban és ha végigzongoráz 3-4 kombón így egy friss startkor az ember nem csak munkát adhat a procinak de vakon elindíthatja a munkájához szükséges összes progit egyszerre
az igaz, hogy kde-meg a linuxguik java része alatt tényleg csökkent funkcióval bír a start gomb, de én hiányolnám ha levennék. régi suse karakteres módban pl. a bejelentkezések között lehetett marhagyorsan váltani velle: ha az aktuális képernyő a ctrl+f2 volt, akkor a jobboldali wingomb=ctrl+f3-at a bal meg f1-est idézett elő. elég kényelmes volt így használni egy karakteres csirkét anélkül hogy nagyon nyújtózkodott volna az ember a ctrl irányába. kicsit alt+tab feelinget adott a csirkének -
Yfel #71 ...EULA iro...
Y -
Yfel #70 Eloszor is: ha eltunik a capslock akkor az EULA ido ugyvedek mit fognak tenni? :o)
Viszont ha kivesszuk akkor tehetnenk a helyere egy olyan billenyut ami a CTRL+ALT+DEL-t osszefoglalna... azt tenyleg hasznalja az ember minden nap (tobbszor is). Hogy ne menjen karba linux alatt ezt valtoztathatjuk CTRL+ALT+BACKSPACE-re :o)
Y -
Mice #69 úgy, hogy nem azt akarom lenyomni, de mivel ott van, lenyomódik amikor siet az ember
ezen felül meg azért zavar mert semmi funkciója nincs és használhatatlan.
a printscreent képlopásra a scrollt excelben meg divert power to shieldsnél a pauset bootnál az insertest meg én is adatbázisoknál még ha ritkán is de legalább használom. a caps-et soha nem nyomtam le szándékosan de bazisoxor véletlenül
tűnjön el a fenébe! ennyi -
Mice #68 

-
Morden23 #67 Nem értem. Hogy "zavarhat" egy billentyű? Nem értem. -
Rednek #66 Nem kell levenni a Caps gombot, hanem meg kéne tanulni gépelni. -
Rednek #65 Látszik nem használsz Total Commander-t.
Ott nagyon jól jön az F3 fájlok megnézésekor.... -
Mice #64 használt pc-s boltok
személy szerint én is eltűntetném onnan azt a buzi capslockot
nagyon is egyet értek az ürgével!
ha valamit nagy betűvel akartam sokáig írni (nem általam kitalált hanem generált jelszó) akkor úgyis kisujjal tartom mindig lenyomva a shifteket és attól még akár bal akár jobb oldalon ugyanúgy elérem az összes gombot. emiatt a hülye c miatt viszont bazisoxor $aszódnak el a szövegeim mert mindig ott van feleslegesen és semmire sem jó!a kiszedegetősdivel meg menjen el mki a fenébe aki ezt ajánlja! marhanagy élmény az alatta levő üreges műanyagra rátenyerelni akármelyik ujjal is...
akkor már inkább raknák fel a bal startgombot és akkor legalább azt kényelmesebben lehetne elérni és a dosemu alól futtatott programoknál nem szívna az ember
egyáltalán nem mondd hülyeséget az ember. a billgyártó cégeknek meg szevasz, szerintem t.m1 mivel már a laptopoknál is ezerféle leosztásuk létezik... -
Cat 02 #63 Tab is mehetne -.- na jó nem de SRO ban mindig benyomom a drága berzerket xD -
Uborkaszezon van. -
Valaki írta, hogy nem kell AltGr. AltGr kell a különböző jelekhez $ß@>< stb.
G15 billentyűzetem van, és ugyanúgy és uyganott vannak az ékezetes magyar betűk. Az más kérdés, hogy mi van a gombra írva. Egyedül a kis hosszú í-t és a nagy hosszú í ascII kódját programoztam be a G gombokra.
Windows billentyű néha alkalmas az Alt+Tab kombináció kiváltására, de nem kell belőle kettő.
CapsLockot szoktam használni cseten, kódírásnál stb, szóval Nekem az kell :)
SysRq(Print Screen) nagyon hasznos screenshot készítésnél.
Scroll Lockot és Num lockot soha nem használtam.
Power gomb pedig, ha lenne se működne, legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján.
Na ennyit fűznék hozzá a témához, de a piacon szvsz mindenki megtalálja a Neki legjobban megfelelő billentyűzetet. -
A power gombot sem kéne eltávolítani, mert fagyásoknál utolsó mentsvár lehet a reset elött. -
""Ez a gomb egy borzalom, undorító. Ezt mindannyian jól tudjuk." - vigyazz... tamad a caps lock :D:D
viccen kivul orulok, hogy egyeseknek ennyi szabadideje van. -
echo #58 Ráadásúl tök jó helyet foglal el, oda beférne akár két msot a felő sorban lévő magyar magánhanzó, mondjuk az ü és ó. -
echo #57 Egyet értek vele, szerintem is száműzni kéne a win gombokkal együtt. -
A Pause Break, azért, mert nem tudom mire való
a pause break bootlásnál hibakeresésre is jó, ha lenyomod megáll a bootfolyamat (meg lehet nézni rendesen pl. awardbiosoknál azt a kis táblázatot, mielőtt húzná be winfost), sokszor volt már rá szükségem, ellentétben a scroll lockkal, vagy a windowsos gombokkal -.- -
én mindig lefagyasztom a gépet legyen bene fagyálló!!!!!!!!!!!!:) -
kbupdate #54 "Ez a gomb egy borzalom, undorító. Ezt mindannyian jól tudjuk. " meg amúgyis kinek a nevében beszél ez, hogy mindannyian?! faxláma -
kbupdate #53 én az F3-at sose használom, minden mást igent. LEGYEN OLYAN BILL: amin NINCS F3-as gomb!!!!!!
kösz. csatlakozzatok hozzám! Anti F3