Karácsonyra jönnek az 1 TB-os merevlemezek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
valaki itt írta, hogy minek ezernyi film 😊 hát a szutyok minõség is kb 5mb/perc. de a normális mondjuk 20-25Mb/perc (vagy több). akkor egy 250gb-on 10ezer perc film fér el. ami ugye mondjuk 100film/170óra. ez olyan embertelen mennyiség?
arról már nem is beszélve, h többször futottam bele olyan dologba, ami egyrétegû dvd-n el sem fér, akkor az nagy szívás darabolni... stb.
vagy itt vannak a játékok is, pl nwn2 megvettem, de én utálom ha a gyári dvd lemezt folyton a gépemben kell tárolni, meg nyekeg ott nekem a meghajtó, plussz lassú is. így hát feldobja az ember az image-t a gépre, ami élbõl 7giga, aztán ugye install, ami a másik 7, hagysz még 1gb-ot modoknak, mentéseknek és máris 15Gb EGY játék. manapság ez a trend 😊
akinek meg elég 40/80 giga, az is örülhet egyébként ennek, mert azoknak az ára is lejebb fog tõle menni, oszt vehet többet, meg raid-elhet és nem szállnak el a cuccai.
ps.: a raid5 NEM rendelkezik a raid 0 és a raid 1 összes elõnyével, ez butaság. sõt, ha nincs mellé egy min 40k-s raid vezérlõ kártya (ami valódi hardveres raid), akkor effektív lassabb egy db szimpla vinyónál is (tekintve, hogy a 3 vinyót, a legöbb alaplapon max 2 vezérlõ kell ellássa és a 3 vinyó _egyszerre_ van használva).
a raid 5 elõnye nulladik és elsõ körben, hogy míg az adatvesztés esélye továbbra is rendkívûl kicsi (bár nagyobb mint a tükörnél) marad, az össz kapacitásnak 2/3-a használható fel, míg tükörnél csak az 1/2-e. tehát biztonságos és gazdaságos. (de semmi esetre sem gyors)
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Nem úgy van az. Az a GB amimit a binyóra írnak meg az amiben a fájlok méretét megadják nem ugyanaz. Az egyiknél 1024 a váltószám a másiknlá 1000. Ezen kívül a fájlrendszernek is kell valamennyi hely hogy nyílvántartsa a fájlok és könyvtárak elhelyezkedését.
Nekem van 250 gigás vinyóm is, és nem 180-nak látszik, hanem bõven 200 felett (pontosan nem emléxem).
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
De elötte egy rakás CD/DVD-m ment tönkre.
Azért HDD párti vagyok, nem nagyon szeretek DVD-k között túrkálni, és ami nem kell már, azt egyszerûen letörlöm.
Akkor is volt már 200 G-s is, de a 80-as volt "baráti árban", azért olyanokat vett.
Most is megnézed 300 G-is lineáris nõnek az árak, felette exponenciálisan.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Egyébként nem igaz, hogy sok ember gépében csak 1 vinyó van.
Ha nekem fontos az adatbiztonság, akkor többet fogok venni.
Nekem egy ismerõsöm aki videóvágással foglalkozik úgy 3 azt mondta, hogy neki 4 db 80 GB-os vinyó van a gépében, és kevés neki.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
nekem csak jó lesz de valaki nem tudja mennyibe fog ez fájni?
Intel Celeron D 2,8 Ghz, 512 ddr ram, ati radeon x700 PRO 256 MB VGA Kártya
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
BCS CORPS: az elv és a megvalósítás az két teljesen különbözõ dolog. elvben például már jó régóta foglalkoznak a hidegfúzióval, eddig mégsem igazán sikerült gyakorlatba átültetni. vagy ott van a hurok-elmélet, a 11 dimenziós világegyetemrõl, ami szintén egy adott elv alapján mûködik, viszont a gyakorlatban még nem sikerült bizonyítani. és valószínûleg egy jó darabig nem is fogják még a jelenlegi színvonalon. (ez utóbbi nem annyira a megvalósítás kategória, de mindenki érti a lényeget.)
http://www.bcsinfo.hu/forum
Jah, és raid0 amikor egy lemeznek látja, raid1 pedig a mirror, amikor szinkronban ír az oprendszer, vagy a raid vezérlõ a két hdd-re...
És mivel nem sok ember gépében van (tudom, vannak kivételek) 3 fix vinyó, így raid 5 kilõve, raid0-hez meg kell plussz egy vinyó, ami gyakorlatilag mintha nem is lenne, tehát egyik sem igazán otthoni használatra lett tervezve.
Helybõl meg tényleg sosem elég. Vágok én is össze-vissza, 1 órányi anyag DV formátumban 12-13 giga (ez 16/9 4/3-ban több). Ebbõl pár óra, utána after effects tömörítetlenbe renderel, ugye a minõség a lényeg, meg mondjuk ha az ember igényes hangot akar alá, akkor igencsak kell a hely. És én mégcsak nem is vagyok profi...
mellesleg prociknál is fel lehet húzni egy sima p4-est 5ghz fölé is, csak éppen le kell hûteni -190°C alá folyékony nitrogénnel. a legtöbb termékbõl sokszor jobb és gyorsabb típusokat is lehetne gyártani, de nincs az a fogyasztó aki meg tudná fizetni. ez a kulcskérdés, hogy az elõállítási és a mûködési költségeket le tudják-e csökkenteni a megfizethetõ szintre. szerintem. a technológia valóban több ágazatban jóval elõbb jár mint azt mi tapasztaljuk.
kiírom a dolgokat dvd-re de a fontos adatokról ( nem fil és nem is játékról beszélek ) biztonsági másolatot is csinálok
és arra nagyon hasznosak ezek a vinyók
10^9 byte = 931,32 GB (az 1024 GB-hoz hiányzik 93 giga) nyersen, ebbõl még levon a filerendszer, így jó ha marad 900 Gé abból az 1 terrából.
Olyan, mintha adóznánk a byte-okból... 😞
(utálom a "minek nekünk ennyi" lowIQ hsz-okat! nem mindenki használja f*sságra a winyóját...)
________ `_~_\" noss
amugy én is kevés vinyo párti vagyok van 240 gb helyem és abol 60 gb szabad de nem is kel több mert enél töbet nem hasznélok
Csá
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nem csak ezen múlik. A töredezettséget a rendszeres defrag megoldja. A valódi probléma az elérési idõ (Ezen egy kicsit segít majd az NCQ).
Hogy mi az értelmes, az némileg szubjektív.
"Soha megnem halgatott mp3-ak millioit,meg nem nezett filmek ezreit,soha vegig nem jatszott jatekok szazait taroljak."
Én majdnem minden filmet megnéztem, ami megvan. Pedig több mint 1TB van összesen. Kemény meló, de valakinek ezt is meg kell csinálni. 😄
"Az egeszbol csak a megszerzes a birtoklas orome a lenyeg."
Részben igen. Miért ne? Meg sose lehet tudni, hogy melyik filmhez lesz épp hangulatom.
Nem. De a saját kérdésedet remekül meg is válaszoltad:
"Mindig azt választhatnám ki, amelyikre épp ingerenciám van, nem kellene elõkaparni DVD-n, és visszamásolgatni a vinyóra (hogy ne tekerje egyfolytában a lemezt)."
Intel Celeron D 2,8 Ghz, 512 ddr ram, ati radeon x700 PRO 256 MB VGA Kártya
Amúgy én 5 évig el voltam egy 20 gigás vinyóval (pedig töltögetek, kivéve szabványos dvd videot, mert a régi elavult fos szabványok nem jönnek be), most nyár elején vettem egy 80-ast 😊 bár most csak 4 giga szabad hely van rajta, de csak azért mert lusta vagyok dvdt írni, ha kellene több hely, rászánnám magam 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha már drága ...
reális, most jelentette be egyik gyártó (SeaGate?), hogy idén kidobják a 120Gb-os 1.8"-os vinyókat.
Amúgy fõként filmek és sorozatok vannak rajta. zenébõl és klippekbõl is van 100 giga, amiket szeretem a vincsin tárolni. Sok filmre sajnálok 700 megát elpazarolni és amíg nincs idõm õket megnézni, addig a vincsin csücsülnek.
Az adatvesztés kiküszöbölése pedig egyszerû. A fontos adatokat (pl. saját képek, videók) a másik meghajtóra is átmásolom és mindig õket írom ki elõször. Probléma esetén minden mást le lehet tölteni még egyszer.
pl.: egy 2002-es alaplapi bios már kezel 1TB-os vinyót?
Csak halkan, mert ez illegális...
SCSI vinyókból régen tudom hogy volt olyan, ami 15000-en pörgött!
Szerintem van ma is.
Arról nem is beszélve h egy játék ilyen 5Gb-ot felzabál plusz ugye a CDképek. És sztem sokkal egyszerûbb ha minden gépen van, mert a DVD elveszik meg helyet foglal...
Persze szakértõbben hangzott volna, hogy RAID x, y, csak nem ismerem a magasabb számozásokat. De asszem nem is ez a lényeg.
Talan, RAID-1 vagy RAID 0+1 , RAID3 esetleg RAID5 ?
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Akkor már inkább zene, és persze lossless. Mindig azt választhatnám ki, amelyikre épp ingerenciám van, nem kellene elõkaparni DVD-n, és visszamásolgatni a vinyóra (hogy ne tekerje egyfolytában a lemezt).
A mostani szamitogepek kerekkotoje a winchesterek lassusaga.
Ezért tervezem 2x500 gigára cserélni a vinyóimat, ha majd értelmes árban lesz. Remélem a TB vinyók lenyomják majd a kisebbek árait.
Tehát egy '1 T' (terrásnak csúfolt) az nem több, mint 976 gigabyte.
A különbség (GB vs gigabyre): 24 gigabyte, ami kb 35 cd-nek felel meg.
Amikor bevezették az MB-t a megabyte helyett a diszkeknél, nagy jutalomosztás volt a gyártóknál...
Hogy minek 1 T-ás vinyó?
Jelenleg otthon ennyi van különbözõ diszkeken összesen. De ha lesz HDTV adás, mégis mit gondolsz, mennyit fog enni a video?
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Az egyik legjobb szerintem a RAID 5. Igaz ehhez 3 vincsi kell, de úgy mûködik, hogy kettõn adatokat tárol, a harmadikon pedig a másik kettõ adatot XOR-olva.
Így ha az egyik tönkremegy, akkor a másik kettõbõl visszaállítható a teljes adat.
A RAID 0+1 minden elõnyével rendelkezik, csak egyel kevesebb lemez is elég hozzá.