342
  • Galy
    csak ha jönnek! :)
  • Pistike 007
    Köszi! Csak gondolom ha nagy mélázva ülök a lesen éjjel azért át kell adni a helyet ha jönnek a vadászok... :)
  • Punker
    a fokozottan védet területen meg nem lehet vadászni, oda csak az orvvadászok járnak......
  • Galy
    max pár hektárra gondoltam,mint rezervátum, tudtommal a Bükkben van ilyen
  • Punker
    de az erdők nincsenek elkerítve, szép is lenne mikor pl a vadásztársasághoz tartozik az erdő meg a kukoric a föld, a földet nem kerítheti be mert akkor se a melós se a vad nem megy be, szal saccra 5-10% lehet elkerített terület max , nincs i sértelme elkeríteni a vadakat zavarja csak, mióta én élek itt még nem volt olyan hogy kirándulókra lőttek volna.
  • Galy
    pedig van ott is
    bizonyos helyeken meg max korlátozás van (pl. ne térj le a turistaösvényről)
  • Punker
    hát itt a bükki nemzeti park van csak a szomszédban, nincs kerítve max 1-2 tábla...... pár év aktív túrázás alatt nem láttam olyan helyet ahova ne lehetett volna gyalog menni.
  • Galy
    azért ez nem teljesen így van.
    vannak bekerített vadászterületek, és vannak olyan erdők, amik ugyan nincsenek bekerítve, de nem látogathatóak, mint pl fokozottan védett területek, erdőrezervátumok (ezek ált. táblával jejölve vannak)
  • Punker
    vadász terület amúgy sincs bekerítve, ha nem magán terület bármelyik erdőbe nyugodtan bemehetsz.
  • Pistike 007
    Hali! Lenne egy kérdésem. Ha van egy vadászterület, ami nincsen bekerítve, nincs kitáblázva hogy belépni tilos, stb. akkor oda "civil" ember bemehet fotózás, megfigyelés miatt? Gondolom a helyi vadászok nem örülnek neki, de hogy van ez igazából? köszi
  • BabBob
    én egy vadászvizsgával kombinált utánaolvasást ajánlok, ha komolyan el akarod eljetni. Most én beírom ide neked hogy egy 30-06 os kaliberű fegyvert vagy egy .308asat ajánlok abból mit értesz?Olvass utána
  • Punker
    ne kispuskával :)

• 0Georg0
    teszem azt egy kifejlett vaddisznót akarok leteríteni, ahhoz mit ajánlanál ?
  • SiteDisagner
    A kaliber a vad méretétől/fajtájától függ.
  • 0Georg0
    milyen fegyverekkel nyomjátok ?
  • Aquir
    Mert komolyan írtam ugye? Eléggé el vagy tévedve. Téma lezárva, de ha offolni akarsz csak bátran :)
  • SiteDisagner
    Nem űgy tűnik.... Igazából nagyon minimális tudásod lehet a dolgokról ha komoly arccal képes vagy ilyen balgaságokat írni.
  • Aquir
    ó én már befejeztem a témát, de ugylátom témapótlásnak vette és folytatta :)

és természetesen láttam :)
  • Punker
    te ugye még nem láttál vadállatot?
  • Aquir
    never mind

akkor kell elaltatni mikor alszik :P
  • SiteDisagner
    Ja, egyszerübb lett volna ha be se irsz ilyen értelmetlen dolgot..
  • Aquir
    a never mind hogy nem kell foglalkozni vele :)
  • Punker
    te azt csak hiszed hogy nem szenvedhet felejtsd el az amcsi filmeket stb, az állat végleges elaltatásához kombinált szert szoktak beadni több fázisban, na most ezt egy vadállatnál csináld már meg, gondolj bele milyen sokk az neki ha elkapják hálóval stb, mert ugye injekciót többször belelőni nem egyszerű 1 állatba, arról nem beszélve hogy ott is meg van az esélye hogy a lövés lecsúszik stb (eleve kisebb a lőtáv sokkal) és mondjuk a hatóanyag nem 1 perc hanem 1 nap alatt csöpög bele szerinted nem szenvedne?
  • Aquir
    hátmerszenved zsegény :| never mind
  • Punker
    és az miért is jobb?
  • Aquir
    el is lehetne altatni őket mint hogy valaki rosszul lője meg és szenvedjen :P :)
  • BabBob
    ha környezetvédelmis vagy akkor nyilván tisztában vagy vele hogy ha nem tartják kordában a különböző vadak állományait a vadászok akkor azokat egy idő után nem bírja el az erdő/mező/akármi és először elpusztul az élőhely aztán az állatok. Régen ez a "piszkos munka" a ragadozóknak jutott de ma az embere maradt, bár ezt gondolom nem kell mondanom neked
  • Aquir
    én igazából nem lőnék állatra, környezettudományi szakos lévén inkább a környezetvédelem felé hajazok (meg hogy zsegény állatka ne haljon mek) =)
  • kiskorúbézoltán #234
    Nekem a kenguru volt a legextrémebb . :)
  • Mirk
    sosem ettem még vaddisznót:((
    őzet se:(
    a legvadabb állat amit eddig ettem az a nyúlxDDD
  • Punker
    fincsi vadmalac sültet eszek :)
  • BabBob
    hát én nem tudom szeretnék majd vadászvizsgát nem is félek megölni egy állatot de csak azért hogy vigyek a nagymamának meg a többieknek nem lőném ki egy malacos koca mellől a malacokat + a kocát is hogy a családnak is legyen má mit enni "nagy tömegben kapod ha lelövöd az állatot" egyébként én nemtudom hallottál e már arról hogy 40 vagy 50 nem tudom pontosan de max 50 kg súly fölött le kell adni a vadásztársaságnak értékesítésre tehát egy 40kilós süldőt megtarthatsz de egy nehéz szarvastehénből tiéd a szíve a mája + valamennyi hús nem az egész úgy ahogy van szőröstőbőröstől az meg nem olyan nagy tömeg szóval ha sok húst akarsz még mindig állítom a henteshez mennyél
  • Aquir
    és akkor az a legigazibb vadász az aki megeszi és még ki is rakja a falra ugye? =)
  • Aquir
    pedig ha ehető a húsa (és ráadásul finom) akkor azt nagy tömegben kapod ha lelövöd az állatot :)
  • BabBob
    hmm elolvastam a fórumban az első 50 üzenetet kb. olyanokat kacagtam mint a fene, ennyi hülyeséget
  • BabBob
    na most azt olvastam Namíbiában lőhető fehér orrszarvú biztos nem 2 fillér
  • BabBob
    jóvann na elkeseredésembe írtam de a húsvadászat akkor sem igazi vadászat és ezen nem változtatok:D
  • Mirk
    természetesen:) de ne akard megmondani ki az igazi vadász:)
  • Punker
    végülis ja, az ősember értelmesebb volt nem ölt fölöslegesen.....
  • sz4bolcs
    igen... kivéve Punkert. Ő maradt kőkori ősember szinten.