Hogyan öl a nikotin?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
Igen szívom, nem is akarok lemondani róla, mert szeretem. Igyekszem másoknak nem ártni és erre odafigyelek, mert tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire káros nekem is és a környezetemnek is.

Nálam ez valahogy úgy nyilvánul meg hogy ha pl a buszmegállóban rágyújtok és valakire ráfújja a füstöt a szél, akkor átmegyek a másik oldalára...
Utcán sétálva család/anyuka jön babakocsival/kisgyerekkel, akkor cigi parazsa tenyérbe befordít, és így megyek el mellettük.

A csikket pesten nyugodt szívvel eldobom...
Miskolci vagyok, azon a városon látom hogy a helyi nagyfõnökség próbál rajta valamit szépíteni, így ehhez én is hozzájárulok azzal hogy nem dobálom lépten nyomon a csikkeket...persze helyettem más megteszi.

Mondjuk szapuljátok itt a dohányosokat össze vissza, de láttatok már olyat hogy valahol egy dohányos egy terhes anyára fújja a füstöt? Vagy akárkinek a képébe szándékosan?
Na majd jönnek az igenlõ válaszok...hát fiaim, akko balfaszok vagytok...tudjátok a dohányos köcsög is ember, ha szólsz neki, lehet hogy reagál rá! Vagy odébbmegy, vagy nem...
Ha odébbmegy megköszönöd.
Ha nem, akkor ki hogy, szájíze szerint pofánbassza vagy beszól neki...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Ez a kocsis dolog, meg... hát. Szóval a dohányosok azzal nyugtatják, magukat, hogy fújhatják a levegõbe füstöt, mert a kocsik rosszabak. De azért az jó ugye, hogy ha bemész a boltba akkor meg tudod venni amit akarsz (pl cigidet, de említhetném a kenyeret is), mert valaki KOCSIVAL odaviszi. Szvsz ez a képmutatás. Ha valaki annyira kocsi meg füstellenes akkor költözzön ki falura.
Ez persze nem menti fel a kocsik szennyezõanyag kibocsájtását, de ezzen TE, ÉN, meg a többiek NEM tudunk változtatni, mert amíg az olajmaffiák lenyelik a reform jármûvek terveit addig nincs mit tenni. Az viszont, hogy hol fujod a füstöt az meg kurvára rajtad múlik nem máson. Nem kéne párhuzamokkal takarózni.
Miért nem tudják azt mondani a bagósok, hogy: "Igen szívom, nem is akarok lemondani róla, mert szeretem (mert gyenge vagyok, vagy ami tetszik indoknak). Nincs mentségem, de ígyekszem másoknak nem ártni és erre odafigyelek, mert tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire káros nekem is és a környezetemnek is."

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mindenben GulaSoftal értek egyet.
Birom, hogy még a dohányosoknak ál feljebb. Ha úgy gyílkolják magukat, hogy az engem nem érint akkor teszek rá. Engem ne érdekel az hogy korábban halnak, meg és az álamnak ez nem jó, mint ahogy az sem ha a tb fizet miattuk többet, mert nem érdekel. Az sem hogy elhúznak idönként 5-10 percre bagózni míg én melózok az õ idejükben is. Szarok rá, öljék magukat. Azt viszont egyik se poróbálja nekem megmagyarázni, hogy a levegõbe fúja a mérget nem árt másnak és, hogy egy szinten van pl a fingással (igaz kedves Mat), mert az kb olyan, hogy azzal magyarázom hogy kinyirtam a szomszéd Gizikét, mert vannak akik átmennek a piros lámpán. Attól hogy valaki gyenge ahoz, hogy leszokjon (vagy nem is akar), még igaz az hogy ez egy olyan káros szenvedély, ami a környezetét rombolja.
Ha valaki dohányos akkor legalább legyen benne annyi gerinc, nyilt térben teszi távolabb embertársaitól, illetve terhes vahgy terhesnõ közelében egyáltalán nem.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

GulaSoft
Ha mindenki tömegközlekedéssel járna akkor nem kapnál a városban tüdõrákot, hanem tisztább lenne a levegõ mint vidéken ahol a tehén telefingja a levegõt.

ui: lehet hogy nem hiszed, de szelektíven gyûjtöm a hulladékot, és többek között ezért is választom a vonatot a munkábajáráshoz.
A dohányosok elég sok pénzt fizetnek be adoba, az, hogy TB-t nullfunkcios emberek irányitják az megint más kérdés...Lendület Feri és csodálatos csapata. Nos, nos egy kétszínû dolgot megjegyeznék, a legtöbb komment sír, hogy a dohányosok "gyilkosok", passzív dohányzásra értem. Igen a passzív dohányzás, az tényleg szar, már egyszerûbb lenne szivni:) De, most komolyan... sok a bunko cigis, ez tény. Nincs kulturájáa ennek sem, mint külföldön, gondolok erre, hogy nem az utcára dobom el a csikket etc etc. De egy fontos dolgot, hagyj tegyek hozzá, nagyon kétszínû dolognak tartom azt, hogy a dohányosokat midenki szapulja, de kocsival és/vagy tömeg közlekedésel jár, ami szintén léguti tüdö etc megbetegedéshez vezet. Válassz, jaj hát muszáj család, meg munkába járáshoz kocsi.Szemetel mint állatt, etc etc Szóval az összes kommentet kétszínû... és még sorolhatnám... de reggel van ....

ui: persze mindjárt jönnek az olyan kommentek, hogy gyalog jár dolgozni vagy biciglivel, szelektiven gyüjti a hulladékot, és szabadidejében, fákat ültet... tudom, érzem.... biztos lesz itt ilyen...ááááhhhhhhhhhh

: )

Elnézést a Sorokért:)

Hm, lehet, hogy mégsem nyugtat meg az a cigi? ;)
Bocs, de a #74 után nem lehetett kihagyni.

ja..
le kéne szokni<#help>
A nikotin a szájnyálkahártyán keresztül is felszívódik, így valóban több szál cigivel ér fel.

Na, megint sikerült felbosszantani egy-két embernek a hozzászólásával. Elõször is leszögezem, hogy én a „pofátlan” „bûnös” és „megvetendõ” dohányosok táborához tartozom. Jó lesz, ha odafigyeltek rám, mert miattam nem lesz, a nem dohányzóknak, TB támogatásuk, ha tüdõrákot kapnak az én cigim füstjétõl. Sõt azért is én leszek a hibás, ha a tökéletes társadalmuk, szociálisan és gazdaságilag összeomlik, mert én 30 évvel kevesebbet dolgozom, mint õk. De azért azokra sem ártana figyelni, akik a magasabb profit kedvéért, emberek millióit betegítik, vagy mérgezik meg. A dohányzás által keltett környezeti, gazdasági, szociális kárt, össze sem lehet hasonlítani, például a kõolaj ipar által okozott károkkal! Mégsem láttam egyetlen kormányprogramban sem, hogy komolyan tenni kéne ellene valamit. Másrészrõl, ha már sikerült az utolsó szemét dohányost is kiirtani, vagy életfogytiglanira ítélni dohánylevél termesztésért, vagy terjesztésért, akkor elkezdhetjük szelektálni a géneket, és megtilthatjuk, erre hivatkozva a szexet. Mert ugye a egyszerûbb és olcsóbb mesterségesen megtermékenyíteni egy nõt elõre definiált gén állománnyal, mint utólag gyógyítani a gyereket. Ha ügyesek leszünk akár azt is, elérhetjük, hogy egy-két éves korára a gyerek mehet dolgozni, és csak felét, negyedét fogja fogyasztani, mint egy mostani „szenvedélybeteg”
„elfuserált”, de természetes példány. Megjegyzem a változatos génállományunk nélkül rég kihaltunk volna.

színeket->ízeket. :P Közben mást nézek.

Barátnõm 10 évig szívta, aztán leszokott. Ennek 2 éve. Jobban tud koncentrálni, nyugodtabb, jobb "színe" van, jobban érzi a színeket és illatokat (így jobban fõz), soroljam még?

Azt mondja, csak egy átmeneti ideig érezte úgy, hogy cigi nélkül rosszabb, majd éppen az ellenkezõjét. A függés okozza, hogy jobban tudsz koncentrálni, stb., amikor szívod. Jó kis csapda... Így jártál.

A te barátnõd/feleséged majd vajon le tud szokni, amikor a gyerekedet hordja? Talán. Én mindenesete sok nõt látok, aki nem tudja letenni, még a gyereke érdekében sem. Vagy szerinted ez még a magzatnak is jót tesz? Hát nem éppen.

egy szivar nem ér fel egy doboz cigivel sem, sõt eggyel sem, kivéve ha letüdõzöd, de akkor a szivarosok furán fognak nézni rád, hogy "ki ez a bugris?" Amúgy meg a nikotin nem az egyetlen káros anyag a cigien hanem a papirban lévõ kátrány az már sokkal több gondot okozhat.
És hogy a dohányzás miért nyugtat? Nos elég ha veszel egy zacskót nem raksz bele semmit, csak abba légzel ki be és a hatás ugyanolyan, a nikotin csak a függõséget okozza nem a megnyugvást. Az agytevékenységet nem hiszem hogy közvetlenül a nikotin tudná fokozni bár nem kizárt, de inkább az a helyzet mint a rágónál, hogy a mozdulatok segítik elõ a vérkeringés által az agytevékenységet ugyanakkor a széndioxid legalább ennyivel csökkenti is. A többi pont pedig egyértelmûen igaz, mint pl a kutyasétáltatók is könnyebben ismerkednek és csajoznak, mert van téma és egy kis ok és idõ is hogy leszólíts valakit. // a kulcstartód legyen nálad, vagy a póráz hogy kieészítsd a testbeszéded:D //
"...ugyanis egy szivar elszívása felér 1 doboz cigi elszívásávla..."
Clava ne haragudj, de Te hányas számrendszerben számolsz?

De hogy Én is értelmeset szóljak hozza...

MIÉRT JÓ A DOHÁNYZÁS?

1.Bizonyítottan fokozza az agytevékenységet, mivel az agynak vannak olyan részei, amit a nikotin aktivál.
2.Nyugtat.
3.Szüneten elmennés a budira a haverral, megtudás ezt-azt,jönni csajok koldulni,velük együtt szívni, flörtölni, pletyó, basztatás, röhögés, amíg cigi kitartás.
(Milyen hülyén hangzana:"Hé Pista, gyere má' a budira pletyózni meg csajozni.")
4.Testbeszéd-kiegészítõ.
5.Van téma. (lásd itt is)

U.i:Aki nem dohányzik annak üzenem, hogy szívja két hónapig és ha utána le tud szokni, akkor verje a mellét.<#banplz>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Doomista
van egy nagyon jó mondás!
"Aki hülye az dögöljön meg"

Ennyi.<#banplz><#lama><#taps>

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

"A cigarettáról való leszokás a legegyszerûbb dolog a világon. Én is már vagy ezerszer megtettem".

W. Churchill

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Az a gond hogy a dohányosok többsége sem tudja, de a leszokás meg nem olyan egyszerû, amíg hozzáférhetõ a sarki bolttól kezdve az utolsó kiskocsmáig mindenütt.

Mellesleg a boldogsághormon termelését megugrassza addig amíg a szervezet meg nem szabadul a nikotintól.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Clava
egyébként aki meg szivarozik az se jjobb ugyanis egy szivar elszívása felér 1 doboz cigi elszívásávla és azt le se szoki tüdõzni meg szájrákot is hamarabb kap az ember mint mást.

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

Darth Sith
árulja már el valaki hogy mi a jó a cigiben. mert eddig negatívumokon kívül pozitívumot nem találtam.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

"Hát nagyon kifacsarodott dohányos gondolatmeneted van szivar."

Nem 'kifacsarodott dohányos' a gondolatmenetem, hanem csak 'kifacsarodott' a gondolatmenetem.

"Na most egy netfüggõ nem károsít engem akárcsak a többi általad felsorolt"

Mígnem egy hozzátartozód nem lesz függõ. Utána már magasról tesz a családra, gyerekekre, rád. Mindegy a munkahely, a család, a ház. Szal utána nem mondanál ilyeneket.

Azonkívül a czigeretta is függõséget okoz, hasonlóképpen mint drogoknak nevezett izék. Egy heroinista is tesz rá nagy ívben hogy kinek és milyen kárt okoz, ha a napi adagjáról van szó. Szintúgy a dohányosok többsége. De képzeld el, -bármily hihetetlen is- van akit zavar az hogy valakit zavar a füst...

"Akik bent a cégnél bagóznak, fél óránként lemennek az udvarra és 5 10 percet lógnak a melóból! Ezeknek kapásból 2/3-ad fizetést adnék csak, rögtön leszoknának!"

"Én meg azokanak adnák csökkentett fizetést, akik hülyék a szakmához, és csak azért járnak be hogy a létszám meglegyen és ne növeljék a munkanélküliek létszámát."

ennek mi köze van egymáshoz?

Csak annyi, hogy nem azért megy ki bagzani, mert annyira szükségét érzi, hanem azért, mert nincs kedve dolgozni. A mai fiatalok jó része hasonlóan cselekszik (saját megfigyelés). A hõbörö a fizetésért (életszínvonalért, lakásért,stb) az megy, tenni valamit hogy jobb legyen, az már nem. Ez van.

"Ez tisztán statisztika , a terhesség alatt dohányzóknál sokkal nagyobb a koraszülések, és egyéb rendellenességek arány, mind a nem dohányzóknál, úgyhogy ezt nem kéne vitatni."

Valóban. Viszont a nem kialakult zilplató hátat nem írhatjuk mindig a dohányzás számlájára, mivel az álltalában nem rendellenesség, hanem a gének 'mellékhatása'. Én is irigyeltem az unokatesóimat, mert majd' mind szép szál legyény, meg ilyenek, de most hogy elmúltak 30 évesek és majdhogynem tarkopaszok, már nem irigylem õket.

"Ez a legkifacsartabb érvelés az egészben, ezzel neked orvoshoz kéne fordulnod ember!!!"

Esetleg érdemes lenne megnézni hogy a dohányzás miatt hányan betegednek meg, és mennyibe kerül a tb-nek. És mindezt összevetni azzal, hogy a 'civilizált' társadalom miatt mennyien betegednek meg, illetve hogy ez mennyibe kerül.
Ez utóbbin értem azt hogy:
-Mennyien kapnak tüdõ- és légút betegséget a (jó eséllyel) gépkocsik és hõerõmûvek álltal kibocsátott por miatt,
-Hány embernél okoznak betegséget (akár fogamzásképtelenséget,stb) az ivóvízben/élelmiszerben található light anyagok,
-Munkahelyi ártalmakból kifolyóla hány ember munkaképtelen - esetleg,
-Mennyibe kerülnek a közúti balesetben megsérültek ellátása, stb, stb.

Mellesleg voltam dokinál, de két beszélgetés után felakasztotta magát :D.

"Enni kell, levegõt venni kell, todod ezeket hívják létszükségeknek, de tudod mit ne vegyél levegõt 10 percig, és nem lesz több gondunk veled, és egy fillérbe sem fogsz kerülni a tb-nek, és ma már nagyon szép szórásos temetéseket rendeznek, ami neked mind bagósnak, kifejezetten stílusos!"

De számítógépezni nem kell, világítani sem nagyon, a tv sem létszükséglet, mint ahogyan a rádió sem... Együnk, igyunk, lélegezzünk és szaporodjunk, másra nincs is szükség.

Szerintem vagy skrizofén vagy, vagypedig a társadalom nevében írtad azt hogy "nem lesz több gondunk veled". Egyik verzió sem tanúskodik a dolgok egészséges meglátásáról.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

LowEnd, nem jól olvasol, neked ezt a részt írtam:

"csak azt nem veszik észre az ilyen csökött agyúak, hogy ez a dohányzás-ellenesség egy cél miatt van: végre találtak az emberek egy olyan célcsoportot, akiket nyugodtan, lelkiismeretfurdalás nélkül lehet szidni, pocskondiázni, lehet rájuk minden rosszat mondani, lehet a dohányosok szidásával társaságban jófejkedni (tekintve, hogy a régi célcsoportokat: zsidók, cigányok, kulákok, stb. szidni már különbözõ okok miatt nem szalonképes).

A dohányosok könnyû célpont, mindenhová odafüstölnek, eldobálják a csikket, micsoda szemét társaság, biztos vagyok benne, hogy nemsokára kitaláják a nagyokosok, hogy dohányozni nem Istentõl való dolog, hiszen ez az egész antidohány kapmány már most kezd egyfajta vallási színezetet ölteni, olyan indulattal vagytok képesek utálni."

a többihez amit írtál inkább NC (no comment, ha nem értenéd). olvasgass egy kis William Gibsont. te is biztosan szeretnéd, ha valaki megmondaná neked, hogy milyen színû fazonú és hosszúságú hajad lehet, hordhatsz-e piercinget, és kötelezõ jelleggel tetoválnának, mint arra volt már példa a történelemben. igenis az a véleményem, hogy az ember (a FELNÕTT EMBER!) rendelkezzen szabadon a testével és a lelkével (gondolataival, véleményével, stb). ez a nyugati civilizáció legnagyobb vívmánya a francia forradalom óta, aki nem így gondolja, annak talán Észak-Koreában kéne tapsolni a rezsimnek....

Sadist
Felõlem mindenki bagózzon úgy, ahogy akar. Csak lehetõleg egy 2*2-es légszigetelt szobában. Ott legalább nem megy kárba a sok kifújt füst.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

kötekedés on

a cigaretta drog, csakúgy mint az alkohol vagy a kávé, csak legális, nem úgy mint a kábítószerek(amik szintúgy drogok, mivel tudatállapot-módosulást idéznek elõ)

kötekedés off

na véresszájú antidohányosok tessék csak lehet reagálni #64-re<#beka3><#worship>

LowEnd

Az eldobott csikkes példa baromság. Szerintem meg az eldobott sörösüveg, újsághírdetés, "10% árleszállítás" szórólap, csokipapír sem gusztusosabb. Ennek semmi köze a bagósokhoz. Ennek a tróger emberi felfogáshoz van köze, hogy "elpöckölöm oszt csá, úgyis van már ott ezer".
A cigifüst más kérdés. Az utcán mászkálva szerintem neked is tökmindegy, mert a tetves városban büdösebb leszek, mint egy szellõztetett kiskocsmában. Nem beszélve a McDonald's-ról. A körtéren állva 5 méterrõl megmondom neked, ki kajált éppen a "Mekiben". Az is undorító. Arról nem is beszélve, hogy normális dohányost, ha megkérsz, arrébb megy, és amúgy is, senki nem fogja közvetlenül rád fújni a füstöt. Ha meg mégis rád jön, hát nosza, te is fére tudsz állni egy-két métert. Én sem szólok neked, ha a buszon utazva nem tetszik az after shave-ed illata.
TB-járulék, meg felelõtlen magatartás. Oksa, nem is kéne a bagósoknak egy vasat sem adni. De én sem fogok a hájadvány otthonülõknek adni egy kanyit sem, sõt senkinek, aki nem jár el hetente 2x 3x valamilyen sport-jellegû kikapcsolódásra. Meg azoknak sem, akik egész nap gyorséttermekben zabálnak.

Nekem van egy mentõs ismerõsöm, dohányzik, mint az állat. Szóval ne feledd el, hogy aki dohányzik, az neked viszi a kenyeret, viszi a terhes feleségedet kórházba, vagy teszi eléd a jól megérdemelt sört munka után/hétvégén.

Egy szó, mint száz, mindent lehet kultúrmódon csinálni. Ahogyan neked megvan a jogod hozzá, hogy ne szívd a cigifüstöt, úgy a dohányosnak megvan a joga hozzá, hogy szívja. Az már, hogy parasztok az emberek (csikket eldobják, szarnak a fejedre ha szagolod a füstöt stb.) az nem a bagózásuknak tudható be, hanem annak, hogy parasztok.

A drogos példád meg sántít. A drog momentán nem legális, a cigaretta igen.
Ha meg "logikus" példát is hallani akarsz, akkor enyhén több probléma történik az alkohol, mint a cigaretta miatt (ebbe benne van minden: anyagi károkozás, testi sértés, halál, amit akarsz). Szóval azért he.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Hááát Srácok, gratulálok!
Vicces volt (vagy inkább elkeserítõ) végigolvasni az építõ jellegû vitát.
Akinek nem inge, Ne vegye magára!!!

Üdv!
<#szomoru1>
"Mindenkinek a maga dolga, mit kezd a testével. Nyilván a nagy ellenzõk szerint az öngyilkosokat is büntetni kéne (mint Izraelben, lerombolni a család házát!), és mivel ez a dolog elõre viszonylag nehezen felderíthetõ, kéne egy gondolatolvasó gép, és aki öngyilkos akar lenni, elõre be kéne zárni, nem? Emberek, gondolkodjatok már, ne az itt-ott olvasott hülyeségek átgondolás nélküli szajkózásával akarjatok überokosnak tûnni!"

Kicsit félreértetted a dolgokat szerintem !!!
Ott is nyugodtan felkötheted magad, ezért nem fogja senki lerombolni a házadat. Ez az öngyilkos terroristákra vonatkozott, akik merényleteket követtek el, nem pedig az egyszerû, másanak kárt nem okozó szerencsétlenekre....
GulaSoft
Hát nagyon kifacsarodott dohányos gondolatmeneted van szivar.

"Elvonókúrára kéne kötelezni õket!"

"Aha. Mint a netfüggõket és az egyébb szenvedélybetegségben tengõdõeket. Lsd.: szerenycsejáték függõek, munkamániások, szexmániások, stb..."

Na most egy netfüggõ nem károsít engem akárcsak a többi általad felsorolt

"Akik bent a cégnél bagóznak, fél óránként lemennek az udvarra és 5 10 percet lógnak a melóból! Ezeknek kapásból 2/3-ad fizetést adnék csak, rögtön leszoknának!"

"Én meg azokanak adnák csökkentett fizetést, akik hülyék a szakmához, és csak azért járnak be hogy a létszám meglegyen és ne növeljék a munkanélküliek létszámát."

ennek mi köze van egymáshoz?

"Anyám 48 éve bagózik, akkir is ezt tette mikor velem volt terhes, az összes unokatestvérem 2 méteres szekrényajtó, én meg nem igazán!"

"Ez meg nem hozható szorosan összefüggésbe a dohányzással, a gének nagyobb szerepet játszanak benne. Törõdj bele hogy ilyen satnya vagy :D."

Ez tisztán statisztika , a terhesség alatt dohányzóknál sokkal nagyobb a koraszülések, és egyéb rendellenességek arány, mind a nem dohányzóknál, úgyhogy ezt nem kéne vitatni.

"Aki bagós annak pl. nem fizetném a bagóval egy kicsit is kapcsolatbahozható tb ellátását!"

"Na látod ezzel én is így tennék. Aki meg eszik, annak nem fizetném az emésztõrendszerrel kapcsolatos problémáit, aki meg nem eszik, az legalább kijön a fizetésbõl. Sõt, aki veszi a levegõt (az orrán v. száján keresztül) azoknak sem fizetnék semmiféle légzõszervi megbetegedéssel kapcsolatos dologokért. Aki meg mozgásképes, annak nem járna táppénzes állomány akkor sem, ha eltörné (megvágná, megsebesítené) akármijét is."

Ez a legkifacsartabb érvelés az egészben, ezzel neked orvoshoz kéne fordulnod ember!!!

Enni kell, levegõt venni kell, todod ezeket hívják létszükségeknek, de tudod mit ne vegyél levegõt 10 percig, és nem lesz több gondunk veled, és egy fillérbe sem fogsz kerülni a tb-nek, és ma már nagyon szép szórásos temetéseket rendeznek, ami neked mind bagósnak, kifejezetten stílusos!
Ezek az érvek meg annyira komolyak, mintha azt mondanám: most úgyis háború van (pl Libannonban), úgyhogy ha a Jászai Mari téren ledurrantok két kancigányt, az nem rasszizmus, csak a háború kiterjesztése, ráadásul sok millió embert amúgy is lelõnek, továbbá amúgy is meghaltak volna, csak idõ kérdése, hovatovább dicséretet érdemlek.
ez nevetséges.
Attól még, hogy valakinek az autója büdös (és megjegyzem: a katalizátor, részecskeszûrõ és üzemanyag ergó károsanyag takarékosság / csökkentés nem a mai nap vivmánya), az nem kényszerít engem arra, hogy a kipufogógázát szagoljam egész nap az irodában.
Aki közlekedik, az ráadásul nem öncélúan teszi, hanem neked fuvarozza a kenyeret, téged visz a korházba, termeli az adót az államnak. Ilyen értelemben végképp nem összehasonlítható a közlekedés az öncélú szórakozásként leírt dohányzással.

Karaj vagy Dredd :)
ja, nem vicc volt? akkor :(((
Mindenki azt csinál a testével amit akar? Liberalizáljuk a keménydrogokat, orvosi öncsonkítást, "abortuszt" a 9. hónapban, sõt, miért álljunk meg itt? Minden 10 évnél fiatalabb gyereket el lehessen vetetni (vagy azt, aki nem tud diffegyenletet megoldani, mint a P.H Dick novellában)
Te szereted, ha a szomszéd kutyája odaszarik a lábtörlõdre? Egy eldobott csikk se sokkal gusztusosabb. Szereted ha odafinganak az orrod alá? Elárulom: a bagódnak sincs jobb szaga, sõt....
A fingszagot kiviszi a szél a ruhámból egy perc alatt, míg ha mellettem füstölnek, azt másnap is érzem.
És naná, ha lehetne választani, hogy kire költsem a TB járulékomat, akkor én is azt mondanám, hogy aki saját felelõtlen magatartásával jelentõs mértékben hozzájárult a betegségéhez - sérüléséhez, azt ne én fizessem, hanem inkább a gyermekem és idõs szüleim kapjanak jobb ellátást, korszerûbb gyógyszereket.

Engem nem érdekel ha valaki dohányzik, narkózik, vagy éppen buzi, amíg otthon ûzi ezt az elfoglaltságát, és engem nem kényszerít rá sem engem, sem családomat, hogy valamilyen módon (akár az adónkkal, akár passziv elszenvedõként) részt vegyünk az általuk extravaganciának tartott devianizmusukban.

bld
nem beszélve a rengeteg adalékanyagtól stb amit megeszünk..

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

és attól talán nem lehetne kapni tüdõrákot, ha valaki a permetet szívja, vagy a hulladék meg szénerõmûbõl jön ki a minden kosz, autókból, fõleg kamionokból a füst? csak a cigitõl?
mert ha valakinek megtudják hogy tudõrákja van, és néha rászokott gyújtani,akkor az csak a cigarettától lehett
szerintem hulyeség, mert nem csak ettõl lehet az embernek daganatja a tüdõben, hanem hogy minden koszt beszív, ami a levegõbe van, terjed.
bld
"az IQ-toknak megfeleõlen dohányozni."
elnézést de kikérem magamnak h te intelligensebb vagy bárkinél is mert nem dohányzol.... gondolkodj el ezen szerintem;)
mellesleg ha olvastál volna kicsit lentebb pár hozzászólással, vagy csupán a cikket akkor tudhatnád h amit az utolsó mondatodban írtál az sem túl értelmes..
sárga fogú:)aki fogat msot rendszeresen annak nem lesz sárga a foga, kortól káros szenvedélytõl függetlenül, ezt is tudhatnád

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

GulaSoft
Igen nem járok kocsival, vonattal és metróval közlekedem többek között pont ezért
Így van, még az a bûnös, aki nem dohányzik. Nekem jogom van véleményt nyílvánítani, nektek meg jogotok van az IQ-toknak megfeleõlen dohányozni. Valami veled nem stimmel, tudod, én nem dohányzok, nem halok meg tüdõrákba, elletétben veled, sárgafogú szerencsétlen majom.

"Hát mikor szállok le a vonatról, és már a peronon olyan büdös van mint a szar, és látom hogy ugrálnak le a dohányosok és remegõ céggel gyújtanak rá, hogy aztán a nemdohányosok orra alá pöfékeljenek, akkor legszivesebben az egész dohányos bandát kiirtanám."

Ha nekem remeg a kezem, akkor elmegyek inkább csövelni, mert olyan jó érzés lesz úrrá rajtam utána :D.
Mellesleg én meg egész BP-t irtanám ki, mert egyrészrõl szennyezik a levegõt, azzal a négy-öt kocsival (és társaival) amivel ott rohangálnak (állnak, mennek 10m-ert, állnak...). Másrészrõl azért is mert a sok xart beleengedik a Dunába, és itt egy kicsikét lejjebb a gyógyszeres-szennyvizes ráknyavaját kell innunk. Mivel még nem elég fejlett a kémiai tisztítás a vízmûveknél. Tehát a franc tudja hogy mennyi mosóport, kalgontot és fogalmazásgátlót (vagy fájdalomcsillapítót,stb) kell lenyelnünk. Harmadrészrõl pedig szért, mert a legtöbb kredit az állam bácsitól Pöstre meögy, had' fejlesszenek a szegények. Negyedszeere pedig azért, mert sok ott az elvarázsolt figura, akik azt hiszik hogy õk xarták ki a világot (akinek nem inge...).

"Ezek szenvedélybetegek mint a kábszeresek!"
Mivel a cigaretta kábítószer (tudatállapot módosító hatással bír), ezen nem nagyon csodálkozom.

"Elvonókúrára kéne kötelezni õket!"

Aha. Mint a netfüggõket és az egyébb szenvedélybetegségben tengõdõeket. Lsd.: szerenycsejáték függõek, munkamániások, szexmániások, stb...

"Mondjatok egy olan erõs dohányost amelyik inkább a bagójáról mondana le, mint pl. a reggelijérõl!"

Itt vagyok én - egyenlõre...

Én meg azokanak adnák csökkentett fizetést, akik hülyék a szakmához, és csak azért járnak be hogy a létszám meglegyen és ne növeljék a munkanélküliek létszámát.

"Aki bagós annak pl. nem fizetném a bagóval egy kicsit is kapcsolatbahozható tb ellátását!"

Na látod ezzel én is így tennék. Aki meg eszik, annak nem fizetném az emésztõrendszerrel kapcsolatos problémáit, aki meg nem eszik, az legalább kijön a fizetésbõl. Sõt, aki veszi a levegõt (az orrán v. száján keresztül) azoknak sem fizetnék semmiféle légzõszervi megbetegedéssel kapcsolatos dologokért. Aki meg mozgásképes, annak nem járna táppénzes állomány akkor sem, ha eltörné (megvágná, megsebesítené) akármijét is.

"Anyám 48 éve bagózik, akkir is ezt tette mikor velem volt terhes, az összes unokatestvérem 2 méteres szekrényajtó, én meg nem igazán!"

Ez meg nem hozható szorosan összefüggésbe a dohányzással, a gének nagyobb szerepet játszanak benne. Törõdj bele hogy ilyen satnya vagy :D.

"... hogy a lábánam olyan érszûkület van, hogy örülhet ha nem kell levágni!"

Ez viszont összefügghet a bagózással.

"Fel kéne emelni a bagó jövedéki adóját az 5*-ösére a sok hülye így is megvenné, és a befoly pénzeket lehetne értelmesebb célokra is fordítani, de persze amíg a parlamentükben a sok õskommunista régi pártfunkcionárius uralkodik, akiknek a kétharmada ugyan úgy bagzik, mindezek csak fikciók."

Valóban fel kellene emelni. És az így befolyt pénzeken lehetne építeni sok-sok autópályát, meg rengeteg metrót a cityben.

És végezetül nem akarok neked rosszat, csak legyél már egyszer függõ valamitõl, hogy a környezetedben élõk egész nap b@szogathasanak valamiért, napi 70-80 szor...

Azt kene megerteni,hogy a dohanyzas az valojaban a haterben mughuzodo lelki problemanak hibas lelki mukodesnek a tunete.(szenvedely betegseg)Es amikor valaki megbetegedik valojaban nem kozvetlenul a cigitol,es mellektermekeitol lesz beteg,hanem a hosszu eveken at megoldatlan,feloldatlan lelki problemak okoznak konkret betegseget.(tudorak)Ezert van neha olyan,hogy valaki tobb evtizednyi dohanyzas utan sem betegedik meg.Mert nincs vagy mar megoldota ezeket a belso feszultsegeket,es ezert nem betegszik meg barmennyit dohanyzik is.
AgentKis
"Fel kéne emelni a bagó jövedéki adóját az 5*-ösére"
Ezt próbálták, de nem jött be, mert tömegével kezdik a külföldi csempészárut szívni, így kifele fizetve az országból a jövedéki adót. Na ez nagy faszság, mert nem nagyon a társadalom érdekeit szolgálja.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

AgentKis
#41, #44
Gondoljátok hogy valaki bevallaná ennek a fordítottját? De számoljunk kicsit: Átlagbér kb. 140.000 Huf után a tb: 7000 Huf
havi 30 doboz cigin ami mondjuk közepesen 350 körül van namost ebbõl kb. 7350 Huf (a cigi árának 70%a de az olcsóbb cigiknél is 12,63 Huf/szál) a jövedéki adó. Aztán a tüdõrák elég gyorsan öl. Ne mondja nekem senki, hogy egy dohányos 2x annyiba kerül az egészségügynek mint egy nemdohányos, mert nem azt nem nagyon hiszem...

Egyébként meg mennyivel is kellene több nyugdíjat adni azoknak akik nem halnak(haltak) bele "idejében" a szesz vagy a cigi okozta betegségekbe? Ugyanis az is a TB kasszából megy... És akkor még nem számoltuk, hogy hány munkahely szünne meg, ha ezeket betiltanák.

Úgyhogy szerintem ez a káros a társadalomra duma csak kampány azoknak akik leszarják, hogy saját egészségüknek ártanak.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

hahh ezt nem olvastam még amikor az elõzõt írtam, de teljesen egyetértek vele :)

lol mindig jót röhögök az ilyeneken, hogy "az összes dohányost ki kéne irtani" meg hasonlók.

csak azt nem veszik észre az ilyen csökött agyúak, hogy ez a dohányzás-ellenesség egy cél miatt van: végre találtak az emberek egy olyan célcsoportot, akiket nyugodtan, lelkiismeretfurdalás nélkül lehet szidni, pocskondiázni, lehet rájuk minden rosszat mondani, lehet a dohányosok szidásával társaságban jófejkedni (tekintve, hogy a régi célcsoportokat: zsidók, cigányok, kulákok, stb. szidni már különbözõ okok miatt nem szalonképes).

semmivel sem rosszabb egy dohányos, mint az az autós, aki elcsalja a mûszakit és a zöldkártyát (tudjátok: Józsikám csináld már meg ezt, persze Pistikém) és úgy tolják a kipufogógázt a gyalogosok orra alá. Õket érdekes módon senki sem szidja. A dohányosok könnyû célpont, mindenhová odafüstölnek, eldobálják a csikket, micsoda szemét társaság, biztos vagyok benne, hogy nemsokára kitaláják a nagyokosok, hogy dohányozni nem Istentõl való dolog, hiszen ez az egész antidohány kapmány már most kezd egyfajta vallási színezetet ölteni, olyan indulattal vagytok képesek utálni.

Mindenkinek a maga dolga, mit kezd a testével. Nyilván a nagy ellenzõk szerint az öngyilkosokat is büntetni kéne (mint Izraelben, lerombolni a család házát!), és mivel ez a dolog elõre viszonylag nehezen felderíthetõ, kéne egy gondolatolvasó gép, és aki öngyilkos akar lenni, elõre be kéne zárni, nem? Emberek, gondolkodjatok már, ne az itt-ott olvasott hülyeségek átgondolás nélküli szajkózásával akarjatok überokosnak tûnni!

Ha valaki dohányzik, vállaja a kockázatát a ráknak. Ha autót vezetsz, vállalod a kockázatát a halálos közúti balesetnek. Ez ilyen egyszerû. Én nem akarom megmondani ki vezessen autót, nekem se mondják meg mások (pláne ne nemdohányzók), hogy dohányozzak-e vagy sem!

Majd ha a cigerettát, kávét, teát és az alkoholt tartalmazó italokat is a tudatállapot-módosító szerek közé rangsorolják és betiltják forgalmazásukat, akkor lehet háborogni, de addig kuss majd' mindenkinek. Akinek meg nem inge, az ne vegye magára. De szvsz lesz olyan aki szépen felöltözködik :D.

neked is mondom hogy mégis hogy képzeled hogy a kipufogógázt nyomatod a pofámban amikor én szépen békésen sétálok az utcán? miattad lesz tüdõrákom meg allergiám! meg ne eregesd az olajat a földre ha leállsz a kocsiddal a fûre! az összes hülye barmot aki kocsival föl kéne rúgni! és ez nem ironikus volt, nagyon is komoly...

Teljesen egyetértek Gulasofttal. Az még oké hogy magát mérgezi de mi joga van hozzá hogy engem is? Otthon szívja a lakásában szarom le nagy ívben hogy mikor hal meg. De nekem ne kelljen azt a büdös szart szívnom, mert rosszul vagyok a szagától is. A másik hogy a dohányosok nagy része nem bírja felfogni hogy a csikket nem az út közepére kicsesszük hanem egy kukába elhelyezzük, lehetõleg elnyomva hogy ne gyulladjon fel az egész.
Az alkohol okozta orvosi problémák is többe kerülnek vagy 25-30%-al, mint a piából befolyó pénz.
De kit érdekel ez egy olyan országban, amelyik nemrég csúszott csak le a dobogós helyezésrõl alkoholizmus terén?

bld
sztem nekd nem való ez az ország:) itt rengeteg ilyen buta primitív tahó suttyó él akik kárt tezsnek mások egészségében pénztárcájában, hiszen egymás ellen élünk sajnos ez van<#idiota>

ez a priomán nem ide tartozik, az mentálisan sérült ember...
az sokkal inkább ide tartozik, hogy pl jársz te kocsival? vagy motorral? esetleg repülõvel, vagy más belsõ égésû motort használó jármûvel? ha igen akkor ne lükd itt a sódert a dohányzás káros hatásairól más nem dohányzó emberekre nézve
ha nem jársz kocsival, akkor nem szoltam

GulaSoft
Ez a "kedvtelés" évente sokkal többe kerül az országnak, mint a befolyó jövedéki adó, ezt máre nem egyszer elmondták. Ilyen erõvel mondhatnád azt is, hogy egy pirománt ne fosszunk már meg a kedvtelésétõl, had gyújtson már fel épületeket ha abban leli örömét!!
Ha mértékkel csinálod az sem... ;) Nha jó a cigi meg a fû persze igen, de ez is bizonyitott, hogy naponta egy feles egy 40% alkoholtartalmú italból csak az egészségünkre válik! ;) Szóval mindenki! Naponta egy feles kötelezõõõõ! :)

nem kell ennyire tul reagálni... az igaz h nem szabadna olyan helyen rágyújtani, ahol másokat zavar, ezt büntetné mén is... de hogy megfosztani embereket a kedvtelésüktõl? na ne már... akkor téged meg attól kéne megfosztani teszem azt, hogy a neten csak úgy bóklássz minden cél nékkül, fogyasztva a sávszélességetamit más fontosabb célokra tudna felhasználni...
és vki emlitette már hogy mindenki mérgezi magát tudtán kívül, pl ha bármilyen cukormentes kólát vagy rágót fogyasztasz, gondolj arra, hogy ezek aszpartámot tartalmaznak, ami idegméreg ugyebár... és még mondhatnék 1-2 példát....

saco
Dohányipar, abban van a pénz ;)

1) olajipar - nincs nagyon környezetbarát autó/üzemanyag -> az olaj hatalmas pénz, ha mindenki felhagyna vele és mást használna mi lenne az oilbusinessel ?

2) gyócceripar - nem megfelelõ hatású gyógyszerek -> ha mindent elmulasztana ki venne többe bogyót ? Csak olyan hatásfokkal dolgoznak, hogy éppen ne gyógyítson meg, és kelljen venni a többit.

3) fegyverkereskedelem - nincs háború -> nincsenek eladott fegyverek, "mesterséges" háborúk

4) ...

amúgy nézzétek meg a The corporation c. filmet, tanulságos ;)

MY BIATCH!

bld
sajnos ebben nem teljesen van igazad:)
nem a dohányzással vana baj hanem az intelligencia és a kultúra hiányával... majd meégrted
amúgy sztem ha a cégemnél félóránként 10percre lemennének cigizni igen csak kirúgnám a bandát, nehezen képzelem el h a fõnököd ezt tûri, amúgy ha ez van akkr mej le te is sétálj egyet igyál egy kávét, üdítõt...