91
  • [Jakuza]
    A PS3 konzolra ertem.
    Jelenleg PS3at a Sony, nagyon kis mennyisegben gyart.

HWSW:

"Az Asustekkel kapcsolatban felmerülő számokból egyértelműnek tűnik, hogy nem a tajvani beszállító fogja egyedül biztosítani a PS3 globális rajtjának kezdőkészletét. A hírek szerint a másik szerződéses gyártó a szintén tajvani Foxconn lesz, amely a Hon Hai Precision elektronikai iparóriás tulajdona, igaz, itt a termelés csak később, az igények felfutásával indul be. Ez azt sejteti, hogy a Sony saját üzemeiben is gyárt konzolokat, hogy biztosítsa az ellátást a kezdeti kritikus időszak során, majd a már éretté vált és sztenderdizált gyártási folyamatot később teljes egészében a tajvaniak veszik át, melyek a PlayStation 2 termelését is végzik."
  • nedudu
    A sony-t a rootkitje tette naggya! Meg huvosre nalam, akkor lesz sony termekem ha fizet erte a gyartoja.
  • dez
    A PS3 Sony fejlesztés. Kivéve persze pár részegységet, de nincs olyan cég, aki minden egyes chipet maga gyárt a termékeiben. (Bár pl. a Philips erre törekszik, több-kevesebb sikerrel.) A Cell fejlesztésében egyébként részt vettek. A BD szabvány, és konkrétan az olvasó kifejlesztéséről nem beszélve.
    Ez egy kicsit más, mint amikor egy kis(ebb-nagyobb) tajvani, stb. cég fejleszt valamit, gyártani is ők gyártják, aztán különféle márkajelzésekkel kerül a piacra.
  • dez
    Ja, a CD-hez is volt valamennyi közük, pontosan nem tudom, mennyi, de pl. a digitális kimenet nevében is benne van: SPDIF = Sony/Philips Digital InterFace.
  • dez
    Sosem volt trinitron monitorod? Nekem többnyire csak ilyen volt. Nem Sony mánia miatt, egyszerűen ez volt a legjobb. Akkor még nem voltak utánzatok, mint pár éve.
    Tévéstudiókban, videostudiókban alapvetően kvázi mindenhol Betacam rendszer van (korábban analóg, manapság digitális). Studiómonitorok: Sony trinitron.
    Star Wars 3-at, Pókember 2-t, stb. Sony HD-s kamerákkal vették fel.
    Félprofi területen igen elterjedt a DV.
    Nem tudom, milyen sok más cégről beszélsz a Blu-rayjal kapcsolatban, de azt igen, hogy már évek óta alkalmazzák a professzionális eszközeikben (persze nem pont azzal az adat-formátummal, védelemmel, mint a kommersz BD).
  • Shadow_THH
    AND HERE COMES THE GIANT ENEMY CRAB
  • carville
    2 millió premierre? Egész világon? Mesterséges hiány keltés rulez by Microsoft.
    Sanyix sztem pedig nem kellett volna belekötni hogy a Sony gyárak nem/alig járulnak hozzá a PS3-hoz... Akkor mi van? 8-) A Microsoft meg félkészen vette a DOS-t valami noname cégtől. A Windowshoz a grafikus felületet meg az egeret pedig az Apple-től lopták, akik meg a Xeroxtól vették meg, mert ők micsoda dolognak gondolták hogy egy rágcsálóval kell kattintgatni összevissza. :) A lényeg az üzlet amit minél nyereségesebben kell végre hajtani, ha ehhez 20232 különböző cég segítsége kell, akkor úgy.
  • Sanyix
    A CD meg DVD nem sony találmány. A cd philips, és a dvd hez is sok köze volt, a sony csak gyártott meghajtókat, és ott volt a támogatók között. A minidisc,sacd bukott, a betamax is csak a filmeseknél terjedt el, a blu-ray fejlesztésében is csak az egyik résztvevő, sok más cég mellett.
    Az egyetlen sony-nak köszönhető dolog, amit használtam a walkman... vót valamikó :) még sok ember használhatja a discmant, de a többit nemnagyon.
  • bundee
    a walkman egyertelmuen a legsikeresebb termekuk... es most kicsit futhatnak az ipod utan, es hiaba adjak ki az mp3 walkamnt, mar a kutya se emlekszik arra, hogy a walkman egy ceghez kotheto, es nem csak a kazettas minimagno neve
  • zzebi
    A gyartassal kapcsolatban meg csak annyit, hogy ezzel a logikaval mondhatnank, hogy az Ati es az nVidia a legbenabb ket ceg az egesz vilagon, mert soha egyetlen chipet meg maguktol nem voltak kepesek legyartani.
  • zzebi
    Persze a felsorolt dolgok kozul nehany csak nagy presztizsu markanev, ami szinten a Sony markat oregbiti.
    A lenyeg, hogy a Sonyhoz rengeteg ismert markanev kotheto es a legismertebb ezek kozul egeszen biztosan nem a Playstation.
  • zzebi
    Nevetseges ez a vita.

A Sony nem csak megtervezni, hanem legyartani is kepes a sajat konzoljait.
    Viszont az is teljesen termeszetes, hogy nem Japanban allnak neki a gyartasnak, mivel joval olcsobb ezt Tajvanban megtenni. A konzol gyartasa meg igy is veszteseges lesz, hulyek lennenek tehat otthon csinalni.

Meghogy a Sony-t a PS tette naggya?
    Hallottal olyanokrol, hogy Walkman, Discman, MiniDisc, Trinitron, Betamax, Betacam, Camcorder, Video8, Hi8, DV, CD, DVD, SACD, Blu-ray, Cyber-shot, VAIO, stb...?
    Ezek mind vagy Sony talalmanyok, vagy a cegnek komoly resze volt a kifeljesztesukben. Van ami kevesbe volt sikeres, de mindegyik komoly hatassal volt a technikai fejlodesre.
    Amugy ezek kozul egy csomo van amit mindenki nap mint nap hasznal es mar nem is tudja, hogy mindezt nagyreszt a Sonynak koszonheti.
    Persze a Playstation is ratett egy lapattal az ismertsegre, de az csak egy termek a sok kozul.
  • lazsi
    Öcsém tanuljá meg olvasni. A sony konzolokból a sony gyártja a legkevesebbet, több mint a 90%át külsős cégek gyártják. NEmtom hogy jön ide a xbox meg egyéb, erről szó se volt a kommentjében.
  • kristiaan
    es ez nm csak az elektronikai iparra jellemzo manapsag. pl a z nevu tejipari valalat legyartatja xy-nal a tejet, z markaev alatt stb
  • kristiaan
    na igen.mondj a mai vilagban olyan ceget ami sajat maga gyartja a termekeit.ma mar mindent kiadnak bermunkaba, es ok esetleg csak oszeszerelnek, de van amikor meg az se.

pl szombathelyen a philips-ben mikor dolgoztam gyartottak tobbfele markanev alatt monitorokat.ugyan ugy nezet ki mint a philips csak mondjuk az volt rairva h dell. Vagy pl a grundig videok = a philips videokkal stb.
  • UNREG
    Akárhogy is érti, sehogy sem stimmel, mert még mindig PS2-ből adnak el a legtöbbet világszerte, igen, többet mint x360-ból, ebből következik, hogy a gyártás is náluk a legnagyobb.
  • Shadow_THH
    it's RIDGE RACER!
    RIDGEEE RACER!
  • lazsi
    Úgy érti h a sok cég közül akik a ps2-öt meg a ps3-at gyártják, a sony gyártja le a legkevesebbet.
  • UNREG
    "A Sony egy márkanév, amit egy consol gyártó tett naggyá"

Ez egy marhaság, ne is haragudj. :)
    Konzolt csak 1994 óta gyártanak, de a Sony már azelött is nagy volt. Más kérdés, hogy nagyon bejött nekik a konzolbiznisz és ez is öregbítette a hírnevüket, de a kijelentésed akkor is erős.
  • Capra Ibex #32
    OK, az alaplapot elhiszem, mondom tippeltem.
    Az, hogy a cellt milyen részben gyártja az IBM az lényegtelen, arra reagáltam, hogy a Sony nem gyárt semmit.

Ha tudsz linket arról, hogy a BD-t ki gyártja akkor légyszi írd már be, mert én nem találtam semmit!
  • UNREG
    "A Sony is gyart de talan, o keszitti a legkisebb volumenben konzolt mar."

Ezt a mondatot nem értem. Mit értesz volumen alatt, darabszámot? Mert a PS2-t gyártják még most is a legnagyobb darabszámban.
    Vagy részegységet? Így sem stimmel, mert a másik két konzolgyártó sem maga gyártja a konzoljait.
  • irkab1rka
    Átlag user vagyok. Télen 1 évesnél öregebb dvd-vel fűtünk. A bluray állitólag jobban ég és kevesebb kell belőle.

A Microsoft egy márkanév, amit egy sw cég tett naggyá. A Sony egy márkanév, amit egy consol gyártó tett naggyá. Aki nem érti, tegye fel akezét (otthon).

Amúgy ha nemclusterezhető a ps3 nem is köll :)
  • xen
    Alaplapot szerintem az Asus gyártja.
  • [Jakuza]
    A Cellt joreszt az IBM gyartja.
    A BD-t sem a Sony gyartja.
    Sot az alaplapot sem mert az Asustek keszitti oket, meg a Foxconn.
    A Sony is gyart de talan, o keszitti a legkisebb volumenben konzolt mar.
  • r4pt0r
    Most én se azt mondtam hogy Bill papa elkezd forrasztani, de akkor se szimplán egy szoftvercég. Lehet hogy mással gyártat de nem is ez a lényeg. Én maga az M$ „politikájára” értettem.
  • Capra Ibex #26
    1 : és?
    2 : a Cell-t a Sony is gyártja (vagy csak később kezdi) a Nagasaki-i üzemében
    (valószínű a BD meghajtót is ők fogják, de ha nem is, képesek lennének rá...)
    (az alaplapot is gyaníthatóan ők gyártják majd, de ezt csak tippelem)
  • xen
    Nem értem mi értelme kiemelni ilyen szempontból az M$-t, mindenki másol mindenkiről. Ez olyan mintha azon vitatkoznánk melyik kormány vagy politikus lopott többet.
  • Sanyix
    Miért mit gyárt sajátmaga? Legyártat terveztet mással, és rányomnak egy M$ emblémát, ennyit csinál.
  • r4pt0r
    Napjainkban az M$ már nem csak szoftvercég.
  • Sanyix
    Inkább te írsz hülyeségeket, ha összehasonlítod :) az M$ szoftvercég, de a sony viszont gyárt elektronikai cuccokat... ennyi.
  • [Jakuza]
    Annak semmi koze a PS3 beepitett BD olvasojahoz.
    A PS3ban csak olvaso lesz.
  • GABOR16
    De egy 25GB-os BluRay lemez 6000Ft felett van.
    Arjus matrica nélkül az Itmediánál a 2x-es egyrétegű TDK kb6100Ft (a forintárfolyamtól és rendelési mennyiségtől függően).
  • Seaweed
    "De DVD íróból sem ismerek SATÁ-sat"

Pedig letezik.... egybol 2 egy gyartotol: [url=http://www.plextor-europe.com/products/px-760sa.asp?choice=PX-760SA]#1[/url] [url=http://www.plextor-europe.com/products/px-755SA.asp?choice=PX-755SA]#2[/url]
  • MiZo@game
    azért azt tegyük hozzá, hogy az átlag user sztem el lesz jó ideig 2-3 bd lemezzel :]
  • xen
    Azért várjuk meg mennyi lesz hozzá egy nyers lemez, mert ugyebár a duplarétegű dvd is elég húzós, bár mostanában azért már lejjebb ment az ára, de szerintem a bd lemezek ára csillagászati lesz, és nem hiszem, hogy olyan hamar lecsökkenne elfogadható szintre. Ha van saját íród akkor legalább az íratásért nem kell fizetned, de azért 5-25Gb adatot leszedni a netről az se öt perc.
  • UNREG
    Ez egy félreérthető mondat a cikkben, az a fele már nem a PS3-ra vonatkozik, hanem a Sony BD olvasó-írójára.
    Mondjuk nehéz félreérteni, elvégre ott a mondatban a link, ami egyértelmüvé teszi, hogy miröl szól. :)
  • dez
    Ez nem a PS3-ra vonatkozik, hanem PC-s íróra. Amit azért 750 dolcsiért nem fognak egyelőre nagyon elkapkodni. Egyébként más írók is vannak/lesznek. Csak még drágábban. De a másolásvédelem nem csak ennyiből áll.
  • UNREG
    Mert a 360-at az MS maga gyártja, igaz?
    Hülyeségeket ne írkálj már...
  • Kandurex
    volt = volna
  • Kandurex
    A cik szerint:

"valamint Blu-ray korongokat egyaránt olvasó, író és újraíró készülék"

szóval írni is lehet majd vele? akkor nem sokáig fog tartani a másolás védelem, hisz a másolás első védelmi vonala pont, hogy a drága író lett volt...