149
  • Sir Quno Jedi
    Ijesztget a halál. Múlt héten is ezzel szívtam.
  • Sir Quno Jedi
    A szolgáltatók dinamikus IP kiosztásában az a szar, hogy ha szűzen is mész fel, mivel az IP-det az előbb még vérpistike használhatta, máris kapod százszámra a támadásokat, hiszen számtalan rohadt helyen járt, ahol már ismerik ezt az IP-t! Hiába vigyázol magadra, ha a sok töketlen nem.

Aki simán felkonnektál és nem ment előtte/közben egy nagyon durván paranoidra állított tűzfala, azt máris betámadhatják és sikerrel!
  • kbupdate
    törd
  • kbupdate
    tört már fel akkor:D
  • kbupdate
    ha neked lenne igazad, akor 100% lenne a Windows-os gépek aránya, aminik interneten vannak.

már megint az ijesztgetés folyik itt.
  • kbupdate
    HW-t az mi üzemelteti szted? Persze a HW-es biztonságosabb, de az is csak SW működteti:)
  • Mike
    de
    ezek ellen is lehet védekezni
    pl. nincs hlókártya gépben
    vagy nem kapcsolod be
  • kbupdate
    Amugy a XPSP2 + WUP sokkkkal nagyobb biztonságot ad, mint egy pl SP1-es xp NOD32-val akár. (Persze ha nem indítasz minden exe-t, most nem a felhaszn. szintű kihasználásra gondolok.)
  • kbupdate
    Nem 100%, hogy meg tudják szerezni. OE SP2-es verziója is véd ez ellen.
  • Luminas
    " Ja a routerban is van tűzfal!
    ->Tapasztalataim szerint egy kalap szart nem ér"

A router véd kintről, a szoftveresben annyi a jobb h kifelé is tudod szabályozni mit szeretnél kiengedni. De akkor már megvan a baj, ha a gépeden van. Ráadásul a szoftveres tűzfalat sokkal könyebb exploitolni, mint egy masszív hardvereset. Imo. De persze ha vki tud még indokot, szívesen hallgatom, így tanul az ember ;)
  • Luminas
    Azért ha vkit érdekel, leírom:
    HTML formátumban küldenek neked egy levelet, amiben elhelyeztek mondjuk egy képet, ami külső címre vonatkozik. Ezt eléggé sok levelezőoprogram örömmel megnyitja neked. Hogy miért is baj ez? Egyrészt, az IP cím alapból kiderül, bár ehhez kismillió más módszer lenne. A lényeg, h 100%ig biztosak lehetnek benne, h a cím létezik, és folyamatosan használják. Innentől kezdve kapod majd tucatszámra a spameket (jobb esetben csak azt). A módszer, h a kép elérési címe nem egy ilyen, h xy.uw.hu/kep.gif, hanem mondjuk www.ueberspammer.net/[email protected].
    A képnek nem is kell feltétlenül látszani, lehet egy 1*1 pixeles átlátszó gif..
    Megoldás pl. (az említett webes módszer ez ellen általában nem véd!) ,h az emailjeidet plain textben nyitod meg. Igaz, így nem lesznek szép betűtípusok, de a levelezében nem is felététlenül ez a lényeg.
  • Sir Quno Jedi
    Szerinted?! Nem kell ahhoz csoda, hogy becsússzanak a trójaiak. Vannak igen ravasz kis genyák, amik ellen nem véd semmi és leírtani is csak magad tudod őket némi szaktudással. Márha rájössz egyáltalán. Nem árt TCP monitorral nézelődni mindig, esetleg egy ravasz proxy, vagy VPN.
  • Chappy
    Hát nem tudom remélem az én biztonságom elég!
    1. NOD 32 Vírusírtót használok mindíg frissítem
    ->Szuper
    2. Spyware Terminátort használok mindíg frissítem
    ->Jó
    3. WIN XP Professional Sp2-t használok.
    ->Nem dicsekednék vele, könnyen törhető
    4. Használom az Xp tűzfalát.
    ->Van jobb
    5. A Netszolgáltatómnál, kábelnet, bent tűzfal véd mindenkit!
    ->hát..
    6. Az E-mailok bent a szolgáltatónál automatikus Spam illetve Vírusellenőrzés van + a NOD 32 itthon is leellenőrzi nekem. Remélem ennyi elég a biztonságos netezéshez!
    ->Meg nem nyitod meg az ismeretlen leveleket
    Ja a routerban is van tűzfal!
    ->Tapasztalataim szerint egy kalap szart nem ér
  • Mike
    ird ki ide az ip címedet, aztán majd nézz nagyokat
  • Macc
    Ha belegondolunk, mekkora eroforras pazarlas ez:(((
  • Chappy
    nekem elég komoly védelmi rendszerem van, XP tűzfal kiiktatva :D (más van). Igaz, sokat gépezek nyáron, de járok strandra ,focizni, táborokba. A gép csak másodlagos dolog. Rendszeresen használok P2P rendszereket (NEM ILLEGÁLIS, DE FOKOZOTT VÍRUSVESZÉLY) de semmi gond nincs. Ha behal néha a win, hagyom a faszba ,oszt felrakom. Ismerősöm, azért baszta el a töri érettségijét, mert nem tanult (pedig emeltre ment a gyerek), mivel behalt az XP, telepíteni kellett.

Én ha nem netezek, ki szoktam húzni a kábelt (LAN van). DSLesek vagy mások, akik csatlakoznak, azok is húzzák ki, mert ha a vírus bent van, képes csatlakozni (pl.: spam küldő).

APropó személyes adatok: az én teljes nevem Chappy Chy C8. Ha kérdezem megmondom, hogy Hungary, esetleg, hoyg mien megye és város, ENNÉL TOVÁBB NEM!
    Ahhoz meg senkinek sincs köze, hogy háyn bankkártyám van, stb...

Volt egy hotmailos fiókom, és tapasztaltam, hogy az új címemre a régi fiókom címéről küldtek spam levelet. Hülye nem vok, nem küldök spamet magamnak. Ezért nem érdemes free e-mailt használni. Vanna kmail listák, spam robotok, ezek keresnek. Én sajnálom ,hogy citromailom van, elég shit, de az ingyenesek ködül ez a legjobb. (SGMail nem jó, nem tudok regelni, meg nekem lételelem a POP3 vagy IMAP)

Ja, 14 vok.
  • Darth Sith
    Nálam a jól bevált naponta frissített NOD, Outpost Firewall, PeerGuardian, WIN XP SP2+tűzfala meg egy router. Jah meg limited user-ből nyomom a netet, és csak ha telepíteni kell akkor Root. Ennél több szerintem nem kell.
  • Roman
    hát nekem nod32, spyware doctor mellett xp sp2 meg az xp tűzfal van.. egész jó.. de azér nem annyira...
  • mrzool
    Naprakészen tartott oprendszer, antivírus és tűzfal mellett ugyan hogyan csúszhat át? Ha balfék vagy, és saját kezűleg elindítod akkor... A biztonsági fejben kezdődik, nem pedig mindenféle csoda programnál.

Nem kell minden hülyeségre rákattintani, elindítani, etc...:)
  • Sir Quno Jedi
    NOD32+BlackIce,PeerGuardian,Ad-Aware

Néha még ez sem elég, egy-két trójai még így is átcsúszhat, manuálisan is írtani kell!
  • zeli
    jah, ne értsetek félre, nem úgy tudom, hogy megtudnám szerezni:P
    hanem úgy, hogy a módszert..
  • zeli
    az, de azt írtad, hogy a NOD is leellenőrzi neked! Ha jót akarsz(és ezt nemcsak neked mondom, hanem másnak is), akkor ne használj semmijen e-mail progit! Ha Webes felületről olvasod e-mailjaidat az biztonságosabb! Mert ha nem onnan olvasod akkor megtudhazják a személyes adataidat, köztük IP címet. Most nemírom le, hogy szerzik meg, de tudom, és ez nem baromság
  • axerow
    kész pentagon..!
  • Mipi
    Hát nem tudom remélem az én biztonságom elég!
    1. NOD 32 Vírusírtót használok mindíg frissítem
    2. Spyware Terminátort használok mindíg frissítem
    3. WIN XP Professional Sp2-t használok.
    4. Használom az Xp tűzfalát.
    5. A Netszolgáltatómnál, kábelnet, bent tűzfal véd mindenkit!
    6. Az E-mailok bent a szolgáltatónál automatikus Spam illetve Vírusellenőrzés van + a NOD 32 itthon is leellenőrzi nekem. Remélem ennyi elég a biztonságos netezéshez! Ja a routerban is van tűzfal!
  • zeli
    nah én a cikk félig ellentettje vagyok:D
    szoktam fájlcserélő szarokat használni, meg ilyenek, de én körülöttem mindenkit megőrhítek a biztonsággal. Újratelepítem a gépen az OS-t első, hogy kihúzom az internetkábelt, amíg a vírusírtót fel nem rakom. Nálam alap az Ad-Aware+vírusírtó+Tűzfal:D és olvastam is a vírusokról, meg keyloggerek, kémprogik...
    nekem, hála istennek még nem volt nagyobb baj, de a veszélyt tom..és abból az adatból, hogy 150 ezer vírust feltaláltak már (vagy csak félreolvastam:D), ettől az adattól csak jobban megnőtt a Védelem:D
  • Mike
    ez a nagy baj is el vna túlozva
    minap olvastam egy adatot: 2000-ben 127000 gyerek vált USA-ban erőszakos tett áldozatává, ebből 23 volt internethez köthető, ebből a 23-ból meg 13 rendőr volt, aki magát gyereknek adta ki

más szempontból meg így van, ha vki megtudja nevem címem, naés? a cégek akik ezzel fogllakoznak, úgyis tudják mely oldalakat látogatok, mit rendelek, stb
  • TothLaci
    Régen, úgy 2-3 évvel ezelőtt én is úgy voltam vele, hogy minek vírusírtó szoftver, minek tűzfal, és egyszer egy szép nyári napon bekapcsolom a gépet, bejelentkezek MSN-re, és ki írja, hogy ön bejelentkezett a számítógépről... Felmegyek a weboldalamra, további hírekkel bővült:D, megnézném az email-eket, hibás jelszó... Szóval ettől fogva használok tűzfalat, és vírusírtót, és nagy figyelmet fordítok rá.
  • Extraboy
    Uristen, megtudjak a kisallatom nevet... amugyis utalom a chatet, msn az egyetlen IM amit hasznalok...
  • mikloss
    Mi nekik a személyes adat mert most ha megadom a nevem, lakcímem, telszámom nah pufff hova szarjak?! mit tud csinálni vele? (nevetséges) ...