Nem foglalkoznak a fiatalok a biztonsággal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Ahelyett, hogy a számítástechnikai ismeretek fejlesztését és az óvatosságot helyezné elõtérbe, azt mondja, hogy használj tûzfalat meg vírusirtót, mert az megvéd. Pedig túrót. Aki nem ért a géphez, az hogy fog beállítani korrekt módon egy tûzfalprogramot? Vagy egy vírusirtót? Sosem.
Az egész csak arról szól, hogy az emberi hiszékenységen és naivitáson a vírusirtó és tûzfalkészítõ cégek gennyesre keresik magukat. Ahelyett, hogy az emberek figyelmesebbek és óvatosabbak lennének, inkább kattintanak össze-vissza. Aztán egyszer megszívják, és libasorban csõdülnek megvenni a tutibiztos szoftvert, ami aztán megvédi õket a csúnyaságoktól.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Elég, ha felmész egy atw.hu-s címre, ahol az illetõ egy kicsit rosszindulatú és már megy is neked egy popup valami csúnya spyware-es oldalra (Xp akárhogy is szeretné bizonyos popupokat nem tud blokkolni) ... te meg csak leshetsz hogy másnap mit is mûvel a géped....
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
De nekem sose volt károm, és én PROFI vagyok XP biztonság terén (is).
1: XP telepítés SP2-vel
2: XP- Ajánlott védelem bekapcsolása XPSP2-ben
3: Legalább az Automatikus frissítések által jelzett frissítések telepítése, de inkább a WUP. (Persze akinek lopott XPje van annak nincs WUP, de vannak rá megoldások)
4: NOD32 VAGY Kaspersky
5 IE, és értelmes netezés, FF sem kell. Megtanulni és olvasni a gép által kiírt üzeneteket. Telepíti az active x vezérlõt a sex.com-on: NEM stb...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
😄😄 megérdemelte.
ne mondd már hogy azon max 30 perc XP telepítésen múlott az érettségije😄😄😄 megérdemelte😊
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Bocs, de ez nagyon láma hozzáállás.
A trójai/browser hijacker/regbuherátor/... és egyéb weben terjedõ szarok ellen a tûzfal nem véd, sõt még a legjobb víruskergetõ sem képes felismerni, aztán csak csodálkozol hogy miért a szex.com jön be az sg helyett és kapod a szolgáltatódtól a mail-t, hogy egy köcsög botnet része vagy és vagy befelyezed vagy kilõ téged ....
Max DoS-olni tudsz, de az nem OS specifikus támadás, azt linuxot is lehet meg meg MAc, jaj hát persze, hiszen IP-t támadja, nem az OS-t😄 NYOMI😊
Aki simán felkonnektál és nem ment elõtte/közben egy nagyon durván paranoidra állított tûzfala, azt máris betámadhatják és sikerrel!
már megint az ijesztgetés folyik itt.
ezek ellen is lehet védekezni
pl. nincs hlókártya gépben
vagy nem kapcsolod be
->Tapasztalataim szerint egy kalap szart nem ér"
A router véd kintrõl, a szoftveresben annyi a jobb h kifelé is tudod szabályozni mit szeretnél kiengedni. De akkor már megvan a baj, ha a gépeden van. Ráadásul a szoftveres tûzfalat sokkal könyebb exploitolni, mint egy masszív hardvereset. Imo. De persze ha vki tud még indokot, szívesen hallgatom, így tanul az ember 😉
HTML formátumban küldenek neked egy levelet, amiben elhelyeztek mondjuk egy képet, ami külsõ címre vonatkozik. Ezt eléggé sok levelezõoprogram örömmel megnyitja neked. Hogy miért is baj ez? Egyrészt, az IP cím alapból kiderül, bár ehhez kismillió más módszer lenne. A lényeg, h 100%ig biztosak lehetnek benne, h a cím létezik, és folyamatosan használják. Innentõl kezdve kapod majd tucatszámra a spameket (jobb esetben csak azt). A módszer, h a kép elérési címe nem egy ilyen, h xy.uw.hu/kep.gif, hanem mondjuk www.ueberspammer.net/[email protected].
A képnek nem is kell feltétlenül látszani, lehet egy 1*1 pixeles átlátszó gif..
Megoldás pl. (az említett webes módszer ez ellen általában nem véd!) ,h az emailjeidet plain textben nyitod meg. Igaz, így nem lesznek szép betûtípusok, de a levelezében nem is felététlenül ez a lényeg.
1. NOD 32 Vírusírtót használok mindíg frissítem
->Szuper
2. Spyware Terminátort használok mindíg frissítem
->Jó
3. WIN XP Professional Sp2-t használok.
->Nem dicsekednék vele, könnyen törhetõ
4. Használom az Xp tûzfalát.
->Van jobb
5. A Netszolgáltatómnál, kábelnet, bent tûzfal véd mindenkit!
->hát..
6. Az E-mailok bent a szolgáltatónál automatikus Spam illetve Vírusellenõrzés van + a NOD 32 itthon is leellenõrzi nekem. Remélem ennyi elég a biztonságos netezéshez!
->Meg nem nyitod meg az ismeretlen leveleket
Ja a routerban is van tûzfal!
->Tapasztalataim szerint egy kalap szart nem ér
Én ha nem netezek, ki szoktam húzni a kábelt (LAN van). DSLesek vagy mások, akik csatlakoznak, azok is húzzák ki, mert ha a vírus bent van, képes csatlakozni (pl.: spam küldõ).
APropó személyes adatok: az én teljes nevem Chappy Chy C8. Ha kérdezem megmondom, hogy Hungary, esetleg, hoyg mien megye és város, ENNÉL TOVÁBB NEM!
Ahhoz meg senkinek sincs köze, hogy háyn bankkártyám van, stb...
Volt egy hotmailos fiókom, és tapasztaltam, hogy az új címemre a régi fiókom címérõl küldtek spam levelet. Hülye nem vok, nem küldök spamet magamnak. Ezért nem érdemes free e-mailt használni. Vanna kmail listák, spam robotok, ezek keresnek. Én sajnálom ,hogy citromailom van, elég shit, de az ingyenesek ködül ez a legjobb. (SGMail nem jó, nem tudok regelni, meg nekem lételelem a POP3 vagy IMAP)
Ja, 14 vok.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Nem kell minden hülyeségre rákattintani, elindítani, etc...😊
Néha még ez sem elég, egy-két trójai még így is átcsúszhat, manuálisan is írtani kell!
hanem úgy, hogy a módszert..
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Apple Powerbook G4 - 1.67 GHz, 1GB DDR2-533, ATI9700-128, SD, 80G/5400 - MAC OS X 10.4.7
1. NOD 32 Vírusírtót használok mindíg frissítem
2. Spyware Terminátort használok mindíg frissítem
3. WIN XP Professional Sp2-t használok.
4. Használom az Xp tûzfalát.
5. A Netszolgáltatómnál, kábelnet, bent tûzfal véd mindenkit!
6. Az E-mailok bent a szolgáltatónál automatikus Spam illetve Vírusellenõrzés van + a NOD 32 itthon is leellenõrzi nekem. Remélem ennyi elég a biztonságos netezéshez! Ja a routerban is van tûzfal!
szoktam fájlcserélõ szarokat használni, meg ilyenek, de én körülöttem mindenkit megõrhítek a biztonsággal. Újratelepítem a gépen az OS-t elsõ, hogy kihúzom az internetkábelt, amíg a vírusírtót fel nem rakom. Nálam alap az Ad-Aware+vírusírtó+Tûzfal😄 és olvastam is a vírusokról, meg keyloggerek, kémprogik...
nekem, hála istennek még nem volt nagyobb baj, de a veszélyt tom..és abból az adatból, hogy 150 ezer vírust feltaláltak már (vagy csak félreolvastam😄), ettõl az adattól csak jobban megnõtt a Védelem😄
minap olvastam egy adatot: 2000-ben 127000 gyerek vált USA-ban erõszakos tett áldozatává, ebbõl 23 volt internethez köthetõ, ebbõl a 23-ból meg 13 rendõr volt, aki magát gyereknek adta ki
más szempontból meg így van, ha vki megtudja nevem címem, naés? a cégek akik ezzel fogllakoznak, úgyis tudják mely oldalakat látogatok, mit rendelek, stb