149
  • mrzool
    Jah, és mielőtt a vírusba belekötne vki: értsétek úgy, hogy 'malware'.
  • mrzool
    El vagy tévedve, bébi. Biztonságtechnika a szakmám, azt hiszem meg tudom védeni a saját és a rám bízott gépeket. Érdekes (vagy értek hozzá?) módon nem volt vírusfertőzésem már 11 éve.

Amit az előző postomban leírtam, az nyilván csak egy része a védelemnek. De azt továbbra is fenntartom, hogy az emberi tényező az egyik legfontosabb, aki nem hiszi, mélyedjen el a témában.
  • mrzed001
    Persze hogy fel, mond újat.
    Minden neten lévő gép és rendszer feltörhető, mindössze azt tudod a védelemmel elérni hogy minél nehezebb legyen feltörni, minél tovább tartson (így be tudj avatkozni), minél kevesebb (csak a legprofibbak) legyenek képesek feltörni a géped és nem a script gyerkőcök (hacker tool-okkal)
  • kbupdate
    Én is láttam más sok mindent. ezt is meg azt is , csodálkoztam is meg nem is.
  • kbupdate
    de pl. hvki tényleg vágja a témát, hogy mit merre meddig hogyan, az be tud cfgolni egy webszervert úgy, hogy az adott pillanatban nem tudjak feltörni. (nincs ismert security exploit)
  • kbupdate
    hm, az mikor is volt???? hány évvel?

ne gyere a francia webszerverrel pls. Majd ha a www.microsoft.com-ot feltörik.

Akkor biztos azt is tudod, hogy pl. linux szervereket is ugyanúgy fel tudnak törni:)
  • mrzed001
    Láttál már banki szervert amit leölt egy vírus? (Védelem 3 szintű)
    Mer én má igen ...

Meg pölö a M$ webszerverét is törték már fel ha elfelejtetted volna
    Egyetemi szervert is láttam már ami vírusgazdaként/spywareterjesztőként üzemelt
  • kbupdate
    mondtam: így se fertzős meg egy pop up...

mutass már egy oldalt pls. az andr.net meg astalavista-sak kíméljenek, mert eddig az sose jött össze.
  • Mike
    és atomtámadás ellen véd?
  • kbupdate
    sok esetben BELÜLről fakad a probléma...

Ha VALÓJÁBAN olyan kritikus lenne a helyzet, ahogy ezt mondjátok ,akkor minden szerver is fel lenne törve. Miért ne?! "egyzserű", poénból meg lehetne csinálni.... pl egyetemek, vagy Microsoft.com. stb.
  • mrzed001
    Mekkora sávszéllel vagy-e a neten? Mennyi minden képes letöltődni a gépedre és beírni magát a reg-be 1 mp-en belül ??

Tudod vannak programok amik NEM VÍRUSOK, így a vírusirtód nem ismeri fel őket. Na ezek által lehetsz te egy botnet kliense
  • Sir Quno Jedi
    Nomeg belülről is szépen véd.
  • kbupdate
    ki bízik a vakszerencsében? "bots"
  • Mike
    érdekes, hogy tudsz normális hangvételt is megütni
  • kbupdate
    gondolom, hogy hackerek nap mint nap nézik az SG.hu-t hogy ki adja meg az IP-jét, pléne ha dinamikus. de akkor se mennének vele semmire. han éznik is. hülye vagy.
  • Sir Quno Jedi
    Nos a cégemnél kötelező win autoupdate van a gépekre, levédett domain-ek, folytonos jelszómódosítgatási kényszerek, nagyon durva policy-val, epo-s mcaffee, ötszáz tűzfal zónásítva, HTTP-proxy ÉS így is bejönnek néha csúnya dolgok, pedig banki info. Persze lehet okoskodni, hogy az "lehetetlen", vagy lehet óvatosnak lenni és figyelni.
  • kbupdate
    IGAZ! Vannak olyan popup-ok, amiket XPSP2 IE sem tud ALAPBOL blkokkolni, de ha MAGASra állítod a pop up bloclk-ot IE beállításaiban... akkor máris nincs pop up. ez ilyen egyszerű

Másrészt, ha nyílik egy pop-up , alap hogy egyből X-elni kell, de attol még nem fertőz...

legalábbis én eddig sose néztem "másnap hogy mi van"... :)

Jah, és Process Viewer progit is szoktam nézegetni nap mint nap többször is. Nem vírus utn kutakodás miatt, hanem csak ellenőrzés (esetleg más progik után, lásd quicktime mindig szereti magát indítani automatikusan, miután elindítod... berakja magát startup-ba)

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy kívűlről tudom, hogy egy ALAP XP-n mindek kell futnia és minek nem. (de az is lehet hogy televagyok rootkittel:P de NOD32 elvileg az ellen VÉD.)
  • mrzed001
    Egy rosszul beállított firewall is jobban véd, mint a semmi (vagy az XP-jé)
    Valamint vannak tényleg egyszerűen beállítható firewall-ok (pölö Blackice beállítod, hogy paraniod, és ennyi, semmi egyéb beállítandód nincs alapból)

És ne felejtsük el a PeerGuardian-t, mert ha IP szinten eleve kizárod a "rosszembereket" akkor ugyebár esélyük sincs megtörni a tűzfalad
  • Mike
    szerintem eltakarodthatnál innene
    nem biztos, hogy szükségünk van itt ilyen megnyilvánulásokra
  • Mike
    és lány létedre vagy ekkora paraszt, na ez a szép
  • mrzed001
    Egy profi profin bevédi a gépét és nem a vakszerencsében bízik .... bocs.
  • Garfield
    A fenti cikkben az a durva, hogy a biztonság hamis illúzióját sugallja.

Ahelyett, hogy a számítástechnikai ismeretek fejlesztését és az óvatosságot helyezné előtérbe, azt mondja, hogy használj tűzfalat meg vírusirtót, mert az megvéd. Pedig túrót. Aki nem ért a géphez, az hogy fog beállítani korrekt módon egy tűzfalprogramot? Vagy egy vírusirtót? Sosem.

Az egész csak arról szól, hogy az emberi hiszékenységen és naivitáson a vírusirtó és tűzfalkészítő cégek gennyesre keresik magukat. Ahelyett, hogy az emberek figyelmesebbek és óvatosabbak lennének, inkább kattintanak össze-vissza. Aztán egyszer megszívják, és libasorban csődülnek megvenni a tutibiztos szoftvert, ami aztán megvédi őket a csúnyaságoktól.
  • Mike
    szerinted én olvasom egyedül ezt a fórumot? kár óbégatnod
  • mrzed001
    Ó te drága naivitás :PPP
    Elég, ha felmész egy atw.hu-s címre, ahol az illető egy kicsit rosszindulatú és már megy is neked egy popup valami csúnya spyware-es oldalra (Xp akárhogy is szeretné bizonyos popupokat nem tud blokkolni) ... te meg csak leshetsz hogy másnap mit is művel a géped....
  • kbupdate
    ez nem vicc.

De nekem sose volt károm, és én PROFI vagyok XP biztonság terén (is).
  • kbupdate
    bocs, de nekem már lassan 4 éve van XP, és sose semmi járványt ne mszoptam be. Windows Update havonta. és kész. egyszerűbb havonta 5 percet rászánni, sőt, az automatikus frissítésekkel, még ennyi se kell.

1: XP telepítés SP2-vel
    2: XP- Ajánlott védelem bekapcsolása XPSP2-ben
    3: Legalább az Automatikus frissítések által jelzett frissítések telepítése, de inkább a WUP. (Persze akinek lopott XPje van annak nincs WUP, de vannak rá megoldások)
    4: NOD32 VAGY Kaspersky
    5 IE, és értelmes netezés, FF sem kell. Megtanulni és olvasni a gép által kiírt üzeneteket. Telepíti az active x vezérlőt a sex.com-on: NEM stb...
  • Luminas
    Ok, csak a technikát próbáltam elmagyarázni.
  • Luminas
    Ok, de a szoftveres tűzfalak binárisaihoz sokkal könyebben hozzá tudsz férni, mint egy hardvereshez, ráadásul van mondjuk 3 tűzfal, ami lefedi a piac nagy részét - ugyanaz a probléma, mint az IEvel, h túl elterjedtek.
  • mrzed001
    Hogy is van az a vicc, hogy az okos ember más hibájából tanul, a hülye meg még sajátjából se ...
  • Sir Quno Jedi
    Én íppeg tegnap végeztem az utolsó kis genyával is (már amit megtaláltam). Volt ami már csak a system restore-ban élte túl, a rohatt!
  • mrzed001
    Mondjuk a NOD mellett nem is tudsz elindítani egy eleve vírus exe-t (ha felismerte), mert letiltja hozzáférésed és már vágja is a karanténba
  • Sir Quno Jedi
    Nem számít, itt bátor emberek laknak.
  • kbupdate
    "Ha behal néha a win, hagyom a faszba ,oszt felrakom. Ismerősöm, azért baszta el a töri érettségijét, mert nem tanult (pedig emeltre ment a gyerek), mivel behalt az XP, telepíteni kellett. "

:D:D megérdemelte.

ne mondd már hogy azon max 30 perc XP telepítésen múlott az érettségije:D:D:D megérdemelte:)
  • Garfield
    Magára valamit is adó levelezőprogram ma már alapból nem nyitja meg a külső, nem emailhez csatolt képeket.
  • Sir Quno Jedi
    Bátor vagy.
  • mrzed001
    oprendszer, antivírus és tűzfal mellett ugyan hogyan csúszhat át
    Bocs, de ez nagyon láma hozzáállás.
    A trójai/browser hijacker/regbuherátor/... és egyéb weben terjedő szarok ellen a tűzfal nem véd, sőt még a legjobb víruskergető sem képes felismerni, aztán csak csodálkozol hogy miért a szex.com jön be az sg helyett és kapod a szolgáltatódtól a mail-t, hogy egy köcsög botnet része vagy és vagy befelyezed vagy kilő téged ....
  • Sir Quno Jedi
    Akkor már SP2+NOD32
  • kbupdate
    az OE éppen ezt letíltja. hogy megjelínti a hTML-ben a képeket. (SP2)
  • kbupdate
    ALAP. hogy ha felrakod XP az SP2-vel legyen, majd egyből WUP... utána lehet akármilyen járvány.
  • kbupdate
    Júj júj:D mit csinálsz akkor? TE láma:) Tán feltöröd?:D:D:D:D:D:D:D:D HOKI VAGY! :)

Max DoS-olni tudsz, de az nem OS specifikus támadás, azt linuxot is lehet meg meg MAc, jaj hát persze, hiszen IP-t támadja, nem az OS-t:D NYOMI:)