149
-
#109 Én NOD-ot használok (és bent mcaffee-t), szal. nekem 8 mit helyettesít be a júzer az ajánklásomba, bármelyik szélesebb körben elfogadott víruskergető jó. Ezen nem veszünk össze. -
Chappy #108 hát... egy XP telepítés P2-es gépen nem 30 perc :D meg hát ismered ezt, neki kell videó codec, net ,MSN, Skype, stb... no, meg hát akkor már csiná.l egy verseny t az NFSben (vagyis végigjácca) -
mrzool #107 Ha a NOD-ra célzol, tudom, hogy már nem csak vírusokat keres. De régen, nagyon sokáig ilyen volt, mikor a versenytársak már hosszú ideje normális megoldásokkal jöttek elő...
BTW, qrvára nem érdekel a NOD, senki sem egy adott termék ismeretétől lesz szakértő. Ha így látod, az csak téged minősít. -
avman #106 íme a biztonságteknikai szagember, aki halad a korral és kb 2 évvel van lemaradva. -
avman #105 kérem tisztelettel, ha azért nem kell az internetet egy aknamezőként bemutatni. az egyzseri júzer idetéved és kapásból tépi ki a falból a mazzagot.
az esetek 99%-ban nincs veszélyeztetve az egyzseri júzer, ha van fent víruskergető + tűzfal + peerguardian + antispyware (ami lehet tűzfal, virnyákkergető része) és kicsit ért hozzá a használója, valamint betartja az alapvető játékszabályokat: nem nyitunk meg minden szart, ha esetleg vmi nagyon piszkos helyre vágyunk, ne rencergazdai jogokkal tegyük, ne tároljunk pénzüggyel kapcsolatos személyes adatokat a gépen ésatöbbi. ha vmi fontos, arhiváljunk.
legrosszabb esetben botnet része lesz a gép és kűggyük a spamet ezerrelés/vagy ddosolunmk vmit. -
Windforce #104 Xp tuzfala nem sok vizet zavar, de tobb mint a semmi.
Az egyszeu felhasznalonak boven eleg.
Aki meg crackert meg szexoldalak miatt megy 'veszelyes' oldalakra az igy jart. cracket nem kotelezo hasznalni (sot.... elvileg illegalis), szexelni meg nem a geppel kell...
Mas. Miert kell mindenkinek a sajat maga altal istenitett szoftvercsomagot igekent hirdetni? ajanljatok nyugodtan, sot normalis emberek kerik is ezt, es ha ahsznalja hat tegye... De ti sem orulnetek neki, hogy egyvalaki mondana meg mit hasznalj. Akit meg erdekel a biztonsag, az utanaolvas dolgoknak, es tisztaban lesz vele. Akit meg nem erdekli az majd karat latja elobb vagy utobb. -
mrzool #103 Jah kérem, ha NOD-ot használsz, ne csodálkozz, hogy sok minden átjön.:) A NOD arról híres, hogy széllel szembehugyozva éveken keresztül hangoztatták, ők vírusirtót gyártanak, ezért csak vírusok ellen védenek.
Ezzel szemben a komolyabb antivírus megoldások már évek óta korrekt védelmet nyújtanak a férgek, trójaiak, kémprogramok, rootkitek és egyéb kártevők ellen. -
kbupdate #102 akkor jó, én is rajtad, amikor szidod az XP-t:D -
#101 Az biztos, hogy magabiztos/bátor emberekkel vannak teli a temetők. :D -
fako #100 "De nekem sose volt károm, és én PROFI vagyok XP biztonság terén (is)."
Hat ezen jot nevettem.
-
#99 Perpé 649.115.061 darab (!) IP-t tilt a PeerGuardian2-m és jól teszi... :D -
#98 Ja. Viccen kívül a legjobb megoldás, ha van egy külön PC-d netezni és az semmiféle hálózati kapcsolatban NINCS a munkára használt gépeddel (közvetve sem). Ott van kommunikációra a CD/DVD-író, meg a pendrive/USB HDD és azokat is folyamatosan szkennelni víruskergetővel (még a remote desktop sem biztonságos, mert az IP háló sem az)!
Ha nem nyomulnék online gammákban (term. csakis direct connect), akkor én is áttelepülnék a másik gépemre.
Legjobb védelem a másfél méteres légréteg a két gép között! :D -
#97 Ha indítasz egy PeerGuardian-t és jól felupdate-eled a tiltólistáit (meg adsz hozzá újakat is) csodákat láthatsz! Bogon, spam, phishing, spyware, ads, van itt minden. A kormányzati és oktatási intézmények kíváncsiskodóiról már nem is beszélve. ÉS ezek mind "átmennek" a tűzfalon, mivel netezés közben "te" fogod kezdeményezni kifelé a kommunikációt, azaz igazából "ők". Jobb résen lenni.
-
Yv@n #96 A "nem klikkelgetni" részt én BOLD-al és pirossal szedtemvolna. -
Yv@n #95 Nincs abban semmi trükk, aki nagyban játssza az adatgyűjtést, az simán vesz egy bazinagy adatbázist (lásd iwiw) :) -
#94 A gyártók pedig sokkal trükkösebb módokat találnak az adataid megszerzésére és a rendszeredre installált dolgok kifürkészésére, mint a sima vírusírogató kiscsókák. -
#93 Ha tudnék én sem járnék olyan helyekre, gondolhatod. Biztonságos(nak) ítélt helyeken is lehetnek olyan reklámok/flash-ek/linkek amik már meg vannak fertőzve stb. Soxor egy gúgli képkeresőbe kattintgatva is bekapatsz bármit szinte. Xar ügy.
Amúgy meg a vírusok nagy része ellen jó a vírus kergető, de van amik ellen az sem véd, mert elvileg nem vírusok, vagy nem ismertek és kárt sem okoznak látszólag. Sokan minden fertőzést vírusnak hisznek, pedig csak egy töredékrészük az. -
#92 Visszatérve az alaptémára, én ezután is azt mondom a júzernek:
NOD32+BlackIce,PeerGuardian,Ad-Aware
JÓL bekonfigolva (bízza profira, ha mást nem), megtanulva mi mire jó és mi ellen véd ÉS továbbra is figyelni (Process Explorer,TcpView stb.), nem klikkelgetni, tanulni, résen lenni...
-
Yv@n #91 Ok, de ez esetben mondj már pls egy címet, ahova ha kattintok jön rám egyből a vírus. Megállíthatatlanul, feltöltődik a gépemre, és települ anélkül, hogy tudnék róla. -
kbupdate #90 sysinternals -
#89 Pl. Process Explorer. Helyes válasz. -
#88 Ha elegendő lenne, mi sem költenénk 100milliókat tűzfal szerverekre és szoftokra. Milyen kényelmes is lenne, a domain admin minden csoport XP tűzfalát jól felkonfigurálná és hallelujja. DE NEM ELÉG! -
kbupdate #87 nem task managerrel, de azzal is szoktam, van erre külön jó kis progi, ami sokkal részletesebb. Írja mi honnan fut, milyen paraméterekkel mikor let indítva. stb stb. -
kbupdate #86 nah, annak idején, még sima xp-vel, 2002-ben, IRCneten teszteltük XP-t. DoS-oltak és leestem a netről
ISDN 64-em volt akkoriban. akárhányszor néztük, leestem. Majd bekapcsoltam a SIMA XP-s tűzfalat, ami még közel sem volt olyan fejlett, mint az SP2-é. Na akkor már nem estem le az internetről. Érdekes, nem? Igaz, kurvára lassú lett a chat is, de nem szakadt meg. Pedg csak az akkori XP-s tűzfal volt, nem is az SP2 szintű.
SP2 alap tűzfala teljesen elgendő. aki meg hiperhülye, annak meg mindegy hogy mi van neki. -
#85 Nem kell warez oldalakra "tévedni", ha erre gondolsz, sőt! -
#84 Processeket mivel nézed, gondolom nem a task manager-el?! -
kbupdate #83 nekem így is van. nem tudod értelmezni a mondatokat? -
mrzool #82 El kéne gondolkozni, hogy a 'kis pöcsmag' pl. miért kapcsolja a vindóz default bekapcsolva lévő tűzfalát és az autoupdate-eket. Akár hiszed, akár nem, az otthoni, home júzer incidensek nagy része erre vezethető vissza.
Szóval vagy legyen zsírláma, vagy ne gyengítse a rendszer védelmi funkcióit az áltudományával. És akár tetszik, akár nem, ez is júzer error. Mint ahogy az is júzer error, ha elmegy egy warez v. xxx oldalra, és ész nélkül kattintgat. Bár felteszem a kérdést: kell egyáltalán ilyen oldalakat látogatni...? Mikor a csapból is az folyik, hogy veszélyesek lehetnek...?
Ehh, messzire vezetne ez, ha belemennénk a részletekbe. -
#81 Amúgy nem kell balféknek lenni ahhoz, hogy emellett amit említél becsússzon valami, erről pofázodunk itt már egy ideje. Nem feltétlen júzer-error. -
#80 Te értessz hozzá, tételezzük fel. Tételezzük fel én is. DE az átlagjózsika nem. Ő azt fogja mondani, hogy ő aztán semmi ártalmasat nem csinált és hátradől, pedig csinált és FOG is! Ne a profikból induljatok ki! A kis pöcsmagoknak is védelmet kell nyújtani! (márha kell) -
#79 Én nem vagyok ilyen nyugodt/óvatlan. Az én gépemen ne legyen semmi, csak amit ÉN akarok! -
mrzool #78 Az idézetben legalább 2x szerepel benne a júzer error. Miről is beszélünk? -
#77 "Naprakészen tartott oprendszer, antivírus és tűzfal mellett ugyan hogyan csúszhat át? Ha balfék vagy, és saját kezűleg elindítod akkor... A biztonsági fejben kezdődik, nem pedig mindenféle csoda programnál.
Nem kell minden hülyeségre rákattintani, elindítani, etc...:)"
Ebből az átlagjózsika azt szűri le, hogy neki minden rendben, mert megy a windows szaros tűzfala és van valami vírusírtó a gépén. Pedig nagy bajban van józsika... :D -
mrzool #76 "Ebben egyetértünk, DE akkor ne keltsd a biztonság állságos illúzióját a kis hülyékben azzal, hogy elég a vírusírtó+tűzfal, mert nem elég."
Kérlek idézd, hogy hol keltettem hamis illúziót! -
kbupdate #75 nem elég. leginkább TUDÁS kell. én szívesen elvoltam sokáig antivírus progi nélkül is. persze , akkor nem mint a hülye neteztem orrba szájba mindenféle crack oldal, és szedni le a crackeket. -
kbupdate #74 Amúgy tök mindegy NEKEM TELJESEN MINDEGY, hogy ti mit mondtok. Én azt hiszem el, ami már évek óta TAPASZTALOK.
Windows XP-vel (értsd legfrissebb frissítésekkel mindig, azaz rendszeres WUP) és IE-vel, már évek óta boldogan megvagyunk. Se vírus fertőzés, se spyware, se "abnormális viselkedés", se gép lassulás, se instabilitás. a Porcessek közt mindig a megszokott programokat látom, amiket az XP telepítése után közvetlenül látni, + 1-2 amit ÉN direkt akarok futtatni. Internetezem (sok felé a neten), játszok, MSN, és kipróbálok dolgokat.
+XP tűzfal
+NOD32
Ha mégis van vmi vista (vista: virus infections, spyware, trojans, adwares ;-) ) a gépemen, hát abból semmit se érzékelni, megérdemli, hogy ott legyen:) -
#73 Ebben egyetértünk, DE akkor ne keltsd a biztonság állságos illúzióját a kis hülyékben azzal, hogy elég a vírusírtó+tűzfal, mert nem elég. -
#72 14 karakteres jelszavaim vannak bent (nagykisbetűszám), mert muszáj és?! -
kbupdate #71 biztos arra gondolt: hogy telepíti az activeX vezérlőt a sex.com-on? igen:D -
kbupdate #70 na és a jleszó lényegességét se felejtsük el.. ne milyen "bela" típusú jelszvakat kell használni. hane mkisNAGYbetűszám kombináció, és olyan 9 karakter.