54
  • zoombie
    #54
    Csak nagyon halkan jegyezném meg, hogy nem nagyon ismerem a játékot, legalábbis én nem játszottam vele, bár néha elüldögélek tesóm mellett miközben játszik, és még a filmet sem láttam, de a képek alapján, nem is fogom megnézni, és azok alapján nyilatkozom a filmről, hogy: Ez miiii????? Remélem ebből kivehető a véleményem.
  • sugarforce
    #53
    Tudom hogy mostanság divattá vált Boll bácsi "munkáit" fitymálni, de az eddigi filmjei alapján ez is egy nagy fostarisznya lesz.
  • jefferson83
    #52
    Ugyan ez volt az első benyomásom, bár megnézni mindmáig nem mertem csak végigpörgettem.
  • Hoz_Hun
    #51
    Az egész film a program megszégyenítése volt... ilyen penge nem mechanikus, már nem is foglalkoztam vele. Rayne megformálása ALAPVETŐEN rossz volt. Rayne fanyal humorral megáldott kemény csaj, amolyan vámpír James Bond. Ezzel szemben a filmben egy hülye nyávergó p*csa... na mindegy nem is idegesítem magam...
  • Hoz_Hun
    #50
    Annyiban igaza van Kareznak, hogy a játékban nem harapással terjed és ezt igen is figyelembe vehette volna Boll.
  • Karez
    #49
    A másik panaszom (amit elfelejtettem írni).
    Az maga rayne pengéivel van.
    Nos azt ugye mindenki tudja hogy ezek a pengék mechanikusan vannak rászerelve rayne karjára és bármikor előtudjarántani ezeket.Nos a filmben senkisem várjon ilyeneket.Itt kéremszépen csak cipeli magával a pengéket és mikor meglát egy ellenséget földre teszi és felveszi.
    LÁMASÁG!
    Jó gondolom most azzal jöttök "hát hisz a középkorban játszódik istenem" de azért kicsit túlzás volt ez hogy így oldoták meg,így az egész egy tragikomikum számomra.Jó képzelem uwe bácsi nem szerette volna megerőltetni szegény pici főszereplőt....de azt hozzá kell teni hogy a bloodrayne játékhoz hozzá tartozot ezek a pengék is.
  • Morden23
    #48
    Felesleges ráhúzni ezt a hogy lesz vámpír marhaságot a filmre. A Blade-ben meg vírusok terjedtek, az még sokkal rosszabb volt. Pl. John Carpenter Vámpírok című (egyébként rendkívül vicces) filmjében is elég a szimpla harapás.
    A játék története meg nem köti a filmkészítőket. Az baszna igazán be...

    A sötét helyszínekről meg annyit, hogy általában akkor szoktak a kelleténél sokkal árnyékosabb jeleneteket csinálni, amikor spórolni akarnak a részletgazdag kellékekkel.
  • Marlosh
    #47
    Ezt a hogy lesz valakibol vampir dolgot inkabb hagyjuk:) Ahany haz annyi modszer (akar mind igaz lehet)
    Pl. szlavok vurdalakjai (es drakula is) puszta harapassal csinalt vampir kovetoket,Vampire:The masquerade szerepjatek szerint pedig meg kell itatni az aldozatot a vampir verevel...meg biztos van meg ezer methodus erre!
  • Karez
    #46
    No jöjjön aminek jönie kell:

    Leszögezem a filmet SENKINEK sem ajálom!!!
    Ez a fertő film inkább meggyaláza a játék univerzumát mint felemelné,emellet a vámpír mitológiát is szépen a fejetetejére állította.Mit értek ez allat? Nos a filmben rayne-t úgy állítják be hogy "ha őt megharapot valakit az már vámpír!" szisztéma ami K*RVÁRA NEM IGAZ!Nemtom boll mennyit játszot vele,de az fix egy vámpír könyvet sem olvasott.Ugyanis egy halandó csak úgy válhat vámpírá ha a vámpír megitatja a saját vérét vele.Nem igaz hogy dr.boll nemvolt képes a legelső drakulát megnézni,vagy vámpír brooklynban című filmet mind1ikben láthatuk ezeket.
    A másik a történet.Lényegében rayne születéséről szólna a film.Nah de mit keres itt a játék története?Hogy értem ez?Kezdük ott hogy rayne (SPOILER KEZDŐDIK!) csak úgy ölhetje meg kargan ha egy ősi vámpír 3 részét összegyűjti(SPOILER VÉGE!) má nem azért de ez a játékban is benne volt,ha jóltom a játék a 2.vh-ban játszódik nem a középkorban!!!Aztán a végéről már beszélni semtok.Ugyanis a filmben KARGAN MEGHAL!!!!PEDIG NEMKÉNE!!!Ugyanis a játék 2.részében találkozunk CSAK Karganal és ott is öljük meg.
    Aztán ott van a szereposztás.Csupa csupa sztárparádé.Nem mondom hogy rossz teljesítményűek voltak de....mért kellet ennyire majmolni ezt a filmet ennyi színészel?Nem lett volna elég 3 db??
    Az operatőrt pedig hejben kitépném a gerincét a szájából,mért van ennyi sötét hely?

    Egy szó mint száz uwe boll megint bebizonyította hogy NEMért a videójátékok adaptációhoz.Azért pár pozitívumot is hadd mondjak....jah az nicns is :).NAhjó pár vérzivataros harc tetszet,de atól még nemmenti fel a filmet hogy jó is legyen.
  • SZU
    #45
    2x20 perc közötte reklám! =)
  • zilahi
    #44
    Teljesen egyet értek veled. Anyit azért hozzá kell tennem hogy a Xéna 40 perces azért tudjuk végignézni. Na de ez több mint 80 perc iszonyat.
  • Hoz_Hun
    #43
    Akkor megmondom mi vele a baj: ez a film olyan minőségű, mint a Xéna meg a Herkules. Azok a maguk nemében szórakoztatóak, DE OTT AHOVA VALÓK. Azaz vasárnap délutáni TV-s kikapcsolódás 40 percben. Nem több!! És ne akarajank egy ilyen minőségű filmet moziba beerőltetni és komolyan venni.
  • SZU
    #42
    Nekem nagyon tetszett a film. Azon okból kifolyólag, hogy a barátnőm a számára unalmas filmeken nem tud mit kezdeni magával és megerőszakol =).

    Pl.: legutóbb az Aviátor utolsó 20 percében alig bírtam már visszafogni (3 órás film szösszenet), mert már kíváncsi voltam, hogy felszáll-e az a Herkules.

    Szal a Bloodrayne alatt konkrétan 2x mentem el. Asszem elteszem a filmet hidegebb téli éjszakákra, s újra "megnézzük", ha értitek! =)
  • janos666 #41
    Én már komolyan megézem valamelyik nap még egyszer újra, mert lehet keverem valamivel, vagy valami egyedi rendezői verziót néztem.
  • janos666 #40
    Jah, de ezek a hsz-ek nem fejtik ki mi vele a baj. Az nem lehet egy ekkora lehúzás alapja hogy nem lett még 10x ilyen jó. Ha az átlagban moziban futó filmeket nézzük akkor szerintem egy minőségi sorrend felső felére esik. Na nem egy top10-be való, de nevezzetek már meg valamit emiért ekkora sarat érdeelt a hátára.
  • tu5ko
    #39
    ha valaki sirni akar nezze meg!
  • Broafka
    #38
    de tényleg nagyon gány :D
    viszont!
    letöltöd, otthoni esti matinének, elalvásra kitűnő ;)
  • winnie
    #37
    ha már ilyen hosszú alázó cikket írnak róla akkor legalább 1-2 hibát illene megnevezni, nem csak üresen ismételgetni hogy szar.

    ez szerintem nem kritika, hanem csak egyszerű promócikk, hogy lesz a film. a kritkát a hozzászólásokban olvashatod.

    neked bejön, sokaknak meg nem. ízlések és pofonok.

    "kerüljétek el nagy ívben. hígfos."
    "EZ EGY NAGYON ROSSZ FILM!!! MEG NE NÉZZÉTEK"
    "PÉNZKIDOBÁS!!! Ne nézd meg a moziban, mert tényleg nagyon gány az egész. "
  • Morden23
    #36
    Az a baj, hogy egy film értékét nem úgy kéne kifejezni, hogy "meg lehet nézni".
    Ez olyan, mint a csaj, akit részegen megb*sznál. Attól még nem jó a csaj.
  • Morden23
    #35
    Általában a játékadaptációk nem a játékok sztoriját dolgozzák fel, hanem a játékok által megteremtett univerzumot. Magyarán az ember a Doom filmben FPS perspektívát és BFG-t lát. Vagy AvP: a könyvek/játékok alapkoncepciójából, a predátorok idegenek elleni vadászháborújára épít. Igazából ezek nem "adaptációk", hanem inkább "utánérzetek" (ez utóbbi szót nem negatív felhanggal kell érteni, bár az említett filmek esetén ez sem lenne nagy csoda).
  • janos666 #34
    Mekkora kamu már így lehúzni ezt a filmet!
    Én pár hónappal ezelőtt láttam, úgy hogy nem olvastam előtte egyetlen kiritikát sem, és apszolut pozitívan tudok róla nyiltakozni.
    Persze kiemelhető látványbeli hanyagság hogy a vér mindíg úgy ömlik mintha slágból locsolnák, dehát a Kill Bill-nek is megbocsátották ezt a gyermetegséget, pedig azokat a filmeket egyszer sem tudtam végignézni.
    Viszonylag érdekesnek, logikusnak és kerek-egésznek nevezhető a történet is. A szinészek és a játékuk is rendben van (a csaj is rendbenvolt:). Nem értem mit kritizálnak rajta ennyit, ha már ilyen hosszú alázó cikket írnak róla akkor legalább 1-2 hibát illene megnevezni, nem csak üresen ismételgetni hogy szar.

    Nem egy nagy film amit 3x is meg fogok nézni, de a vérfröcskölés mennyiségén és minőségén kívül semmi lehúzót nem tudok róla mondani. Nézze meg aki szereti a hasonló filemek, és is csak azért ugrottam neki mert az Undervorld 1-2t imádtam, és valami közel hasonlót vártam. Persze itt a középkorban járunk és lövöldözni nem lehetett, de azért jó volt ez...
  • psishock
    #33
    OFF:
    Honnan tudtál kapásból ilyen kevés idő alatt rögtön 2 büntipontot szerezni xD, just curious.
  • Tinman #32
    Tegnap kezdtem el nézni, a gonoszok kolostortámadása harci jelenet után már semmire sem emlékszem. Még szerencse, hogy kikapcsolóra állítottam a Tv-t ;-)

  • gordonmail
    #31
    ha te mondod....
  • entreri
    #30
    Mozi? Még letölteni sem érdemes. :)
  • SonicBoom
    #29
    PÉNZKIDOBÁS!!! Ne nézd meg a moziban, mert tényleg nagyon gány az egész. Majd kikölcsönzöd, ha nincs más...
  • irkab1rka
    #28
    Bazeg, tök szopatás, hogy én már egy hónapja azt hiszem, hogy itt a második részről van szó. Amúgy ezt a filmet nézve érted meg, hogy mit jelent az a szó, hogy operatőr, meg hogy fővilágosító. Meg hogy ezek milyen relációban vannak a költségvetéssel és a hitelességgel.

    Azirafael: LOLOLOLOL KIKIKIIKIKIKL LOLOLOLOL, ez naddon jóóó :)
  • azirafael
    #27
    Szerintem eddig a legjobb számítógépes játékból készült film a Gyűrük ura volt... kár hogy nincs regény belőle
  • winnie
    #26
    avp: természetes, hogy nem könyvadaptáció, hiszen az, hogy magyarországon írt valaki egy könyvet róluk, az nem jelent semmit. de a film nem a szgépes játékhoz (alapján) készült, csak a karakterek voltaka lényegesek.

    doom: bfg. fps perspektíva. az egész alapja (egyedül a járatokban a lények ellen), az az átváltozott tolószékes (vagy mi. nem doomozok.) - baromi sok köze volt a játékhoz.
  • Morden23
    #25
    Az AvP abból a szempontból játékadaptáció, hogy a potenciális nézőinek jóval több köze van a PC-játékkal játszó emberekhez, mint az AvP könyvet olvasott emberekhez.

    A Doomnál nem láttam, hogy sok köze lenne a játékhoz. Legalábbis ha leszámolom a Big Fucking Gun-t, akkor gyakorlatilag semmi. Ha azt kivették volna, valamint UAC helyett mást böffentettek volna ki, és az egészet 'Terror on Mars' néven adták volna ki, akkor max deja vu-m lenne, de még ebben sem lennék biztos.
  • winnie
    #24
    az avp nem játék adaptáció, a doomnak meg van köze a játékhoz. a semminél legalábbis jóóval több.
  • Morden23
    #23
    Na ja.
    Csak különbség van az értékelés között.

    Lehet azt mondani, hogy az AvP vagy a Doom nem túl rossz játékadaptáció (bár a Doom filmnek annyi köze van a játékhoz ->bármelyikhez<- hogy semmi), de egy filmet én filmként, nem kategóriaként értékelek.

    Ha pedig FILMKÉNT (mozifilmként) értékelem az AvP-t vagy a DOOM-ot, akkor szimpla szarok. És most nem kell azzal jönni, hogy "mondj jobbat az aktuális filmek közül", mert egyrészt tudnék, másrészt a jelen szar filmfelhozatala sem változtatja meg az értékelést.
  • Broafka
    #22
    ez még nem volt?
    jézusom, iszonyat!!!!!
    BloodRayne rajongók figyelem!!! MENEKÜLJETEK!!!
    Uwe Boll is attacking!
  • Sadun Tryst
    #21
    hát nemtom. nekem az imdb.com-os 2.4 csillag mindent elmond. általában az ilyen oldalak nekem csak irányadóak, de ha valami ennyire kis értékelést kap, az már jelent valamit... jelen esetben, hogy uwe boll ismét egy határ szart alkotott.
    és komolyan mondom vérzik a szívem mikor belegondolok, hogy az Alone in the Dark és a The House of the Dead ennyire ellettek bagatelizálva.

    + véleményem szerint nem csak bollt kell hibáztatni amirét ilyen szarokat készít, hanem azokat is akiknek még van pofája pénzt és lehetőséget adni neki, hogy elkészítse ezeket a filmnek tűnő felvételeleket.
  • Riddick
    #20
    EZ EGY NAGYON ROSSZ FILM!!! MEG NE NÉZZÉTEK! 3 SZOR ALUDTEM EL RAJTA!:)
  • voodoothursday
    #19
    Komolyan nem értem ezt az embert ,hát miért nem tudott berakni egy olyan föszereplőt aki bele fér a bőr ruhába ? Nem buggyan ki belőle a hasa akárhányszor lehajol ,ja és nem hat ember kell hogy damilon felhúzzák a lábát ha épp rúgni kell egyet vagy ugrani.Utána akár még történetet is írhattak volna a film alá.
  • spk202
    #18
    én is vámpír akarok lenni, de persze nem úgy hogy mindenféle kísérleteket hajtanak végre rajtam
  • spk202
    #17
    nekem tetszik
  • dimenzio harcos
    #16
    kerüljétek el nagy ívben. hígfos.
    az unrated-et láttam és az volt benne a plusz, hogy megmutattak néhány átvágott torkot.

    amit meg harc címen ugra-bugráltak a filmben, az meg egyenesen szánalmas.

    :(
  • echo
    #15
    Huh, már megint erről Bloodrayne cikk. Az SG a forgalmazó vagy mi? :)