12300
10528995171446015691.jpg
  • precision
    az előző évad annyira pörgött, hogy még arra sem volt idő hogy a peter vs. sylar harcot megmutassák
    örültünk ha arra volt idő a nagy pörgésben, hogy a kulcslyukon átjövő fények visszaverődését megcsodálhassuk Claire mackó szemgolyóján
  • precision
    én találkoztam már mindkét félével, pl ez a progi sem véletlen létezik :)

amúgy gyanítom, hogy azok az srt -k, amik framerate információt is tartalmaznak azok .sub fileból lettek átkonvertálva, mivel eredetileg a .sub a képkockaalapú feliratozás

#11575: simán :)
  • Flamer
    timost kajak feliratokról beszélgettek?:D
  • SpeedXHUN
    Az előző évad is ilyen lassan kezdődött azt milyen pörgős lett.
  • Fresh Duke
    Az srt tudtommal időhöz rendel, és nem képkockához. (Legalábbis, az eddigi tapasztalataim ezt mutatják.)
  • MerlinW
    Nem történt semmi, csak veled arról beszéltem, precision-al meg erről.
  • Micsu
    ne haragudj hogy megbántottalak, de ez egy fórum nem msn
  • MerlinW
    Nem neked címeztem a hsz-t, ugye?
  • Malakai
    Az inkább egy rosszul formázott srt lehetett, vagy vki átnevezett egy sub-ot srt, vagy hasonló.
  • Micsu
    eddig nem arról volt szó hogy lejátszóval lehet a képhez állítani a feliratot te meg készítésről meg időzítésről beszélsz?
  • MerlinW
    Lehet, hogy igazad van, én nem tapasztaltam ilyet (és nem is logikus) az eddigi 150+ feliratom készítése és időzítése során.
  • Micsu
    az jó mert eddig még sosem sikerült úgy belőni hogy egy idő után ne csússzon el
  • precision
    az srtnek igen is van köze a frame rate -hez... vagyis lehet hozzá köze, olvass utána
    vagy időtartamhoz rendelik a feliratot, vagy képkockához

ha képkockához van rendelve az adott sor, (és az srt-ben más framerate van kódolva mint ami maga a film) akkor hiába igazítod be, egy idő után el fog ugyanúgy csúszni
  • MerlinW
    Pedig így van. Nem is kellene. Pont a Ti kényelmetek miatt időzítik release-hez a már kész feliratokat. Mégis csak jobb nézni folyamatosan, minthogy minden reklámvágásnál belőni +-1-2 másodpercet, hogy ne csússzon, nemde?
  • MerlinW
    Semmi köze az SRT-nek a frame rate-hez, miután idő alapú. 23fps, vagy 30, a 12. perc a film elejétől számítva minden esetben a 12. percnél lesz:) A csúszások a vágások (főcím, reklámok, stáblista) miatt vannak. A SUB a frame alapú felirat, de az már nem divat.
  • Micsu
    hát ha így lenne akkor nem kellene időzíteni relasenként a feliratot
  • precision
    én media player classicot használok, a _legjobb_ média lejátszó program, pont.:)

ebben is van subresync, belövöm, de egy idő után megint elkezd csúszni
    valszeg a frame rate különbség miatt van, amikor a film és a felirat más fpshez van tervezve
  • MerlinW
    "a felirat csúszása lehetett az oka"
    Ma már minden normális lejátszóban van felirat igazítás. Két gombnyomás és nem csúszik:)
  • ToCsEk
    most néztem meg az évadnyitó másfél órát, de majdnem bealudtam rajta :D a felirat csúszása lehetett az oka :\ de nem volt rossz rész :)
  • Szolnokboy1
    Elkezdtem a 4x1-et. Addig bírtam, hogy Ray Park elkezdte használni a képességét. Azt a mocskos gagyi kurva anyjukat, már bocsánat! Szánalmas. Ráadásul még dögunalom is volt ez a 40 perc. Részemről vitathatatlanul halott ez a sorozat.

Illetve nem csak részemről:

http://comment.blog.hu/2009/09/30/hetfoi_nezettseg_oriasi_bajban_a_hosok
  • Fresh Duke
    Én is egyet értek.
    Azért reménykedek, hogy a Claire részekből is kijön v.mi izgalmasabb, de legalább már nem az a hisztis picsa, akit az előző évadban láthattunk. :D
  • Watchmen
    Hát igen....de hátha beindul az ő szála is jobban.

Sylar vs Parkman szál nagyon tetszik!
  • ForzaInter
    Egyetértek.

Szép lassan vezetik fel, nekem is tetszik, egyedül klermackóra nem kéne ennyi időt pazarolni..
  • Watchmen
    Tény és való lassan megy a sorozat, de valahogy most pont ez fog meg benne. Nem agyatlan zúzások vannak, hanem mintha próbálják a történetet szépen felvázolni. Egyenlőre nekem bejön várom a folytatást.

Azért érdekes képességet találtak ki a csajszinak tetszik.
  • Fresh Duke
    Szerintem nem volt rossz a 4x03, sőt... :D
    A Matt-Sylar szál nagyon tetszett. Kíváncsi vagyok, hogy Samuel mit tervez. Hiro-ra leszek még kíváncsi, remélem meggyógyul.

Úgy érzem jó lesz ez, csak jöjjenek vissza régi nézők. :D
  • eovin
    Tényleg elég vontatottan indult, de bízzunk az izgi folytatásban! Látok még benne fantáziát és kihasználatlan lehetőségeket. Mondjuk "T-Bag" karaktere is érdekes..várom-várom a fordulatokat.
    Ne adjuk még fel! :)
  • Malakai
    Sima préselt grafitrúdnak nézem én, papírboltokban is kapható, dettó van belőle különböző keménységű, ő elég puhát használhatott, 6-8B...
    +vmilyen kemény ceruza az elején +gyúrható (monopol) radír +fülpiszka (ami elfogyhatott közben) :)
  • Shiwo
    de a művészeti iskolákban is akad pár tehetség

amúgy ahogy elnézem, ez a kép nem sima ceruzával készült (tán szénceruza vagy nem tom, majd megkérdezem barátnőmet, grafikus és ő is elég jól rajzol)
  • MerlinW
    Nem kell olyan messze menni:) Pest; Váci utca, Vörösmarty tér, Balaton; Tihany, Siófok, stb nevesebb turizmusközpontok tele vannak tehetséges rajzolókkal :)
  • Micsu
    pont azt akartam írni hogy én is láttam már olyan utcai portrést aki geci komolyan rajzolt (oroszországban)
  • MerlinW
    Egy, másfél óra. A rutinosabb utcai portrésok megoldják fél-háromnegyed óra alatt is.
  • Dean Winchester
    mennyi ideig tarthat egy ilyet elkészíteni??? ha 4 perc a gyorsított változat?:D
    am eszméletelen mintha fényképet néznél közben meg kézzel készült a kép :D
  • Shep
    Hát ez nagyon durva.
  • ToCsEk

hm.. tud valamit
    ha volt már akkor sry
  • Dean Winchester
    köszi akkor egyenlőre nem fogom folytatni a sorozatot..
    majd egyszer talán befejezem :D
  • Shep
    Nem szarabb, ugyan olyan, én úgy döntöttem még 1 rész és ha abban sem történik semmi lényeges előrelépés akkor megköszönöm a részvételt, de inkább mással töltöm azt a felszabaduló 40 percet.
  • Shep
    SPOILER LEHET!!!

Hát a Claire-es rész annyira gáz volt, mikor mennek a folyosón és azt mondja a nyurga csak, hát engem a gimiben büdösnek hívtak, erre C. megáll elgondolkodik (Ez megmondta, hogy csúfolták gimiben. Nosza én is elmondom neki, hogy halhatatlan vagyok). Ez annyira gáz, hogy valami hihetetlen, ha ilyenek vannak egy ilyen stílusú filmben az sok jót már nem jelent.
  • szucsy89
    nekem az első 2 résznél jobban tetszett...Matt szál is, mega vége is bejött most.. Klermaci szál meg csak Klermaci miatt jó:\
  • spike0007
    Szintúgy! Szerintem is rendben van ez az évad eddig.
  • Bulykin
    én kitartok
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én ugyanúgy élvezem mint az első évadot!