Jericho (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
én meg meghallottam az lsõ rész szinkronját és utána inkább váltottam az angolra...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

desigo
én az elsõ 10-ig láttam
de ott elakadtam...
REALista
Hát én a 5. rész felénél hagytam abba a sorozatot ha jól emlékszem.😄

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Klemice
mert nem volt éikszenjük

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

😄 torrenten egy csomó magyar szedi a második részt

Klemice
hát ez tényleg lol...

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

desigo
lol

most megy az elsõ rész a TV2-n 😊
Randal
Érdekes mondatok, nehezen tudtam kibogozni😛
Való igaz, hogy nem épp a legizgalmasabb akciósorozat, de ettõl függetlenül az elképzelés jó.

Sajna gondolom a pénzügyi keretek nemigen engedték meg, hogy jobban kibontakoztassák a dolgokat😞

Most jutottam hozzá a sorozathoz, nem tudom alapvetõen nekem tetszett, nme izgalmas és nem látványos?
lehet ennek ellenére nekem és ugy látom még sokaknak tetszett
Nem tudom miért kell mindennek izgalmasnak és látványosnak lennie?
Azt el kell ismerjem nem izgalmas, hmm még nem is látványos, de mondjuk ugy hogy érdekes

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

asszem csak januártól lesz
Kori
én is így tudom

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Grove4
Elvileg lesz egy 2. csonka évad(7 epizód),azt még nem tudni mikor.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Örm
Hello!
Nem tudja valaki, hogy lesz-e 2. évad?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

desigo
Egy 24 vagy egy szökéshez képest kevés az izgalom.
Egy My name is Earlhöz képest nincs benne poén.

Egyébként nem vészes csak minden rész elõtt várom,hogy lesz valami nagy durranás és sosincs.

Pl most a lórablásos résznél tartottam.
A srác anyját majdnem kinyírják a lovak erre õk elkezdenek beszélgetni róla,hogy most menjenek vagy ne menjenek.Hát giga lol
Elrettentõ megtorlás lett volna az ésszerû...
hispan2
Nem izgalmas? Na igen, akinek a vacak filmek és sorozatok már magasra tették az ingerküszöbét, az képtelen élvezni amúgy színvonalas dolgokat.

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

tigeroo
az a clive bakers valami :-D

amugy ilyen lost szerû "túlélõdráma". csak a misztikus humbug helyét családi szálakkal töltik ki.
mama2
Ez meg milyen sorozat??? Jericho..HMMM..Nem egy HORROR játék címe ez??😄:S

Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

nem tud nekem valaki a magyar epizód cím listát adni a wiki.n néztem de azon is angolul írják
lang14
láttátok a TV2 promót? aranyos

és re: #974 - igen érdemes... csak egyelõre sajnos kicsit lóg a vége

...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...

szasztok érdemes leszedni a sorozatot?
"se nem izgalmas se nem látványos ne csoda hogy bukott"

ööö, izé. vagyis, ami izgalmas és látványos az nem bukhat? ami meg unalmas az nem lehet siker?
Grove4
Ez a Te véleményed!!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

schrank
se nem izgalmas se nem látványos ne csoda hogy bukott

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

lang14
Megtenné nekem valaki h lefordítja mit kommentelt az illetõ?
YouTube-on

...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...

hispan2
Bucser: 16-18 kilotonnás bombák voltak. Akkorák, mint amekkorákról a sorozatban is szó esik meg amekkora a Rettegés arénájában is szerepel.

A Cheyenne-hegyi katonai támaszpont (Cheyenne Mountain Military Complex) valóban az egyik legvédetebb hely de ott nem tartózkodik folyamatosan olyan koatona vagy civil vezetõ, aki a hatamat átvenné. Ha éppen ahhoz van a legközelebb a hatalmat birtokló vezetõ, akkor oda viszik, de számtalan hasonlóan jól védett hely létezik az USA-ban.

A felsoroáls a stratégiailag fontos helyekrõl impozáns, annyit tennék hozzá, hogy a Cheyenne-hegy és a NORAD (meg egy csomó más dolog, pl a SGC - Stargate Command - Csillagkapu Parancsnokság) Colorado Springs-ben, attól délnyugatra van, Denvertõl jócskán délre.

Ami az erõmûves térképet illeti azzal nemigen tudok mit kezdeni, hisz az atomerõmûvek kiemelten védett létesítmények, õrziési feladatukat a hadsereg látja el, és mint tudjuk, a terrorcselekményt követõen az áramellátás egy idõre visszaállt, tehát az energiahálózatot megsemmisítõ csapás nem érte.

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Randal
Igen-igen, csak nem tudtam hirtelen hogy kell leírni😄

Humesz
Az az Cheyenne-hegység lesz! Ez ad otthont a világ legjobban védett katonai objektumának, mely az Észak-Amerikai Légvédelmi Fõparancsnokság, a Norad központja is.
Imádom ezt a sorozatot! Ha esetleg érdekel valakit most éppen ez megy online TV > > > I T T < < < 6-10. részig!

Nézed a sorozatokat! Nincs véleményed? Nekem van: http://sorozatguru.info

Bucser
Akkor nézz utána, hogy Hiroshimára és Nagaszakira mekkora bombákat dobtak le.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Randal
A célpontok:

Randal
Elméletileg ha az Elnök meghal, akkor egy arra kijelölt személy veszi át a posztját és viszik biztonságos helyre. Ez elméletileg a Chey.. franc tudja milyen hegységben lévõ bázis.
A sorozatban is ott van a hadsereg vezetõje, tehát ilyen szempontból a kormányzat valamilyen szinten biztosítva van.
De mivel a hírközlési hálózat megbénult bizonyos mértékben, így esélyessé válhatott az államok szétszakadása. Na és persze ilyenkor elõnyössé válik a függetlennés válás a többi államtól.

Ne feledjük, hogy az USA államok közössége amelyek nem mindig értenek egyet, lásd Észak-Dél.

A hírközlési rendszerekhez az ottaniak jobban értenek, így jobban tudják melyek azok a célpontok amelyek sokat érnek.

Dallas, Texas: Kiemelt közlekedlési központ. Az egyik legnagyobb forgalmú hely

Minneapolis/St. Paul, Minnesota: 16. legnagyobb város, Kiemelt orvosi központ, fejlett infrastruktúra

Chicago, illinois: 3. legnagyobb város. Kiemelt gazdasági és szállítmányozási/közlekedési központ

Detroit, Michigan: 11. legnagyobb város, nagyfokú autógyártás, ezek lehetséges átalakítása gyártóüzemmé háború esetén, forgalmas átkelõ Kanada felé, olajfinomítók.

Seattle, Washington: Kiemelt Nyugati-parti kikötõ, a közeli Trident SSBN bázis közel van.

San Francisco, California: 3 fontos olajfinomító, és a Concord Tengerészeti Hadikikötõ

Los Angeles, California: 2. legnépesebb város, A Nyugati Part elsõdleges mélyvizû kikötõi, 4 olajfinomító, reptér

San Diego, California: US tengerészeti fõbázis

Atlanta, Georgia: 9. legnagyobb város, kiemelkedõ pénzügyi központ és forgalmas reptér. Kiemelt közlekedési csomópont.

Phoenix, Arizona or Tucson: Repülõgép tároló, és régebben Titan II rakétatároló, hadirepülõgép gyártás, fejlett elektronikai cégek.

Denver, Colorado: Pénzverde, Eisenhower Tunnel kelet-nyugati szállítási összekötõ. 5. legforgalmasabb reptér, kormányzati központ, NORAD

Houston, Texas: 4. legnépesebb város, olajfinomítók, kiemelt kikötõ

Miami, Florida: Kiemelt légi és tengerészeti közlekedési központ

Charlotte, North Carolina: 2. legnagyobb pénzügyi központ, a legnagyobb bankok közül 2 székhelye

Pittsburgh, Pennsylvania: Acélgyártási központ, három fõ szállítmányozási folyó

Philadelphia, Pennsylvania: 5. legnépesebb város, fontos kikötõ, USA Keleti részének pénzverdéje. Az USA keletkezésének helye

Boston, Massachusetts: kikötõ, történelmi háttér, FBI iroda

Hartford, Connecticut: fõ pénzügyi társaságok, tengerészeti bázis a közelben.

Washington DC: kormányzati központ, Fõbíróság, Pentagon, rengeteg fontos célpont kis területen belül

Baltimore, Maryland: kormányzati ügynökségek.

St. George, UT: talán felrobbant a teherautó menet közben, élelmezési ellátóközpont. Lehetséges célpontok: Las Vegas, Hill AFB Cearfiledben ami a légiirányítást vezérli és az interkontinentális rakéták logisztikájáért felel ; Hoover Gát

Erõmûvek:

hispan2
Szóval a kopasz csávó belföldi, ez a lényeg.

Rettegés arénája film szerintem jó, könyvet nem olvastam, izlések és pofonok.

De ha már megemlítettem, hozzáteszem: kb arra képes egy 10-20 kilotonnás robbanás, mint amit ott láthattunk: 1-2 kilóméter sugarú kör megsemmisül, de azon kívül már minden állva marad... szóval egy várost nehéz vele lerombolni...

Bucser
Kopasz csávó a Homeland Security fejese ahogy azt mondták is és nem a CIA-é.

Rettegés Arénája címû film pedig az egyik leggyengébb clancy könyv adaptációja.

hispan2
Mindenkivel egyetértek 😄

Örülök, hogy ilyen sokan és ilyen sokat írtak 😄

Egy dologra visszautalnék illetve azzal vitatkoznék: egy tucat nagyváros megsemmisülése - még akkor is, ha köztük van a kormányzat központja, Washington - nem jár a totális káosszal és a szövetségi kormány széthulásával. Ezt nem tudom elfogadni. Az pedig, hogy nagy területek lettek radioaktívak... nos, mint már mondtam, ezek roppant kicsi bombák voltak, jó, ha az adott városok területét beszennyezték, de az utóhatások, mint az idõjárás által továbbított por, már nagyon kevéssé szennyezettek. Nem mondom, hogy nem teljesen veszélytelenek, de nézzük meg: Jerichot is elérte az esõ aztán utána ment minden tovább.

A kopasz csávó a hírszerzés fejese, nem külföldi, legjobb tudomásom szerint.

A hadsereg minden tagja esküt tett, ilyen helyzetben mindenki közvetlenül a rangsorban felette állónak vagy a rangidõs tisztnek tartozik engedelmességgel, nem egyedi döntés alapján megy a "pártválasztás". A hadsereg vezetõinek feladata a pillanatnyi helyzet fenntartása külföldön (harcálláspontok, stb...), nem pedig magánakciók indítása.

Az atomrakétákat ilyen helyzetben csak az arra jogosult 2 személy indíthatja el. Aki látta a Rettegés arénája címû, amúgy igen jó filmet, az tudja, hogy ez a kétemberes szabály. Egy kormányzó vagy egy adott állam vezetõje ezekhez a dolgokhoz egyszerûen nem fér hozzá.

De mivel a rakéták elmentek, jó kérdés, kire mértek csapást indokolatlanul. Mert ha jól értettem, a bombák "összetevõit" a CIA hozta be az országba, ott veszett nyoma, tehát külföldi közremûködésrõl beszélni nem lehet. Egy szó, mint száz, egy vagy több potenciális célpontra atomcsapást mértek, indokolatlanul.

Ami azt az EMI dolgot illeti, valóban elég fura, hogy egyrészt nem tudjuk, honnan eredet a második EMI hullám illetve az is szemet szúr, hogy egy akkora területû országban, mint az USA, elég sok nagy bomba kéne ahhoz, hogy minden elektronikus cucc tönkremenjen az elektromágneses hullámtól.

Egy kérdés: tudja valaki a típusát vagy a gyártóját Sarah PDA-jának?

Humesz! Teljesen egyértelmû amirõl beszélsz, én is így vagyok vele.
Összeségében csalódás a sorozat (a többi amerikai nézettségharcos sorozathoz képest méginkább) és én is inkább már ha eljutottam a 15.-16. részig ameddig nagyon kevés izgi dolog történt, akkor már kíváncsi voltam az utolsó pár részre fõleg, hogy olyan Hawkins-központú lett 😊 Õ hozta az egyetlen érdemleges izgalmat a sorozatba, de meg kell hagyni tán a 19. rész volt az ami után tényleg vártam a folytatást (Green fiúk New Burn-ben). Amúgy pedig nagyon sajnálom, hogy ennyi szimpi szereplõt ki kellett nyírni értelmetlenül (April-el most mi volt a baj szegénnyel?)
Winnie neked meg talán topicnál kéne maradni és nem a nézettségi szokásokról taglalni!
Humesz
Nézd szerintem te olyan 10 körül lehetsz: mindent elmondtam ezzel kapcsolatban, te inkább már saját magad nem érted. Nem arról van szó amit írsz. Már régen nem! Túltárgyalva, vélemény a sorozatról elmondva és megbeszélve.
nem én vagyok ilyen hanem az emberek többsége - szerintem nem sokan mennek direkt a szopóágra. tudom, ízlések és pofonok - van, aki olyat néz amit sz*rnak tart, de ilyenkor szerintem logikus aggódni amiatt, hogy miért nem olyat, amit jónak tart. (maga a jelenség nekem afféle jólfésült zombizmusnak tûnik, de próblom megérteni.)
Humesz
Azért mert te ilyen vagy én meg nem hát fogd már fel. És igen azért, mert unatkoztam és arra a 40 percre megtette, de a videót már nem programoznám be, hogy le ne maradjak róla. Ennyi, ez tök egyszerû dolog.
az egyszer nézhetõ fogalmat alaból nem értem, hiszen egyszer minden nézhetõ - ezt pedig csak azután tudod kijelenteni, miután egyszer megnézted. (ráadásul a sorozatokat amúgyis egyszer nézik)

én ettõl még fenn vagyok akadva az összeséségben sz*ron (tudom, egyéni szocproblem) - továbbra sem tiszta, hogy akkor miért nézed? (eskü, hogy nem kötözködés, csak érdekelnek a sorozatnézési szokások). nincs más? vagy kell heti 45 elpazarlandó perc? oké, én spec olyan szinte vagyok a sorozatokkal, annyi jó és gigajó sorozat van, hogy nem csak az "összességében" sz*r, hanem a közepes és a nem rossz sorozatokat 2-3 rész után is kikukázom és nem nézek feléjük soha többé.
Humesz
Ez már szókiforgatás, holott mondtam, hogy egyszer nézhetõ a sorozat, csak összeségében szar és én ezt gondolom róla a rengeteg hibája miatt többek között ezt nem vita miatt írtam direkt szóltam, hogy nem akarok megbántani senkit. Nem kell bekérdezni, hogy miért gondolom így! És az elsõ 3 részes dolgot általánosságban értettem ha jobban elolvasod meglátod. Elsõ három részbõl nem derült ki sokminden amit a review-ból vagy promo-ból ne lehetett volna megtudni nagyvonalakban! Erre gondoltam. De ez már másik topic. A Jericho egy unalmas bezárkózott szombat délutáni sorozat, de szerintem nem is hivatott többre, nem akartak versenyre kelni vele teszem azt a 24-el! Ja és azt is írtam, hogy már kíváncsi voltam a végére azért, amelett, hogy tisztában voltam vele, hogy olyan fináléja és történetvonala nem lesz mint amilyet szerettem volna.
"Azt mindenki tudja, hogy az elsõ 3 rész után semmi nem fog kiderülni egyik sorozatban sem, de hogy még a felénél se történjen semmi érdemleges az már sok."

ööö, de ezt most nem értem - én éppen az elsõ 3 részt néztem és kiderült pár dolog. megnéztem a 22.-et és abban is kiderült pár. közben meg rengeteg minden választ megtudtunk.

de a kérdés nem erre irányult, egy sorozat jó esetben ugyen egy 100-200 részes történet. ha engem a sorozat nem kötne le, ha csak a válaszok érdekelnének, akkor megnézném a finálékat és elolvasom vagy megkérdezem, hogy mi a szitu (ld. jericho, heroes) - a sorozatot, én úgy gondoltam hogy azért érdemes nézni, mert szórakoztatha az embert heti 42 percen át.

jön ugye a 2. évad - ott is lesz csomó minden, amire nem kapsz választ - kérdés, hogy fogod-e nézni.
Randal
Jah. Johnston Green meg Grey Anderson😊

tigeroo
Grey na 😄
Rég láttam:XD
Humesz
Green és Johnston??? 😄
Humesz
Elõször is válasz gomb, másodszor összességében szar, leírtam miért, mégegyszer nem megyek bele. Azt mindenki tudja, hogy az elsõ 3 rész után semmi nem fog kiderülni egyik sorozatban sem, de hogy még a felénél se történjen semmi érdemleges az már sok.
Randal
Bucser: Az új zászló az egy elég érdekes dolog, érdemes elolvasni a honlapján amit a rajongók kigyûjtöttek. Plusz még vannak kommentek is a rendezõktõl.

A családi szálat szerintem is eltúlozták, bár winnie jelenléte miatt mindig eszembe jut, hogy ez Amerika, itt az értékek mások mint nálunk.
Meg ha belegondolunk, most egy külsõ ország megtámad atomrakétákkal dolog nem lenne olyan túl jó, mert akkor a világ szétbombázná egymást.
De a fõ szempont a belsõ támadás mellett az hogy az USA harcot folytat a terroristák ellen és az amiknál ez nagyobb hangsúlyt kap. Plusz sajnos láthattuk hogy sikeres, összehangolt akciók hajthatók így végre.

Hozzáteszem még hogy valamennyire jó betekintést nyújt a politikai döntéshozásba az amerikai nép gondolkodásába az Elnök Emberei sorozat. Mint minden sorozat ez se dokumentumfilm, de jól bemutat bizonyos értékeket, hozzáállást és döntéshozási folyamatot. És igen, általában pozitív a dolog, de ha elvonatkoztatsz attól, hogy a fõszereplõket kedveled, meglátod bennük a hibákat és ez jó dolog.

"Egyébként még mindig jobb, hogy csinálnak egy utolsó 8 részt"

nem csinálnak utolsó 8 részt - 7 rész lesz és folytatásnak készül, nem fogják lezárni a sztorit, cliffhanger lesz a végén természetesen.

"mintha úgy fejeznék be mint anno az Ügynökség címû C.I.A.-ról szóló sorozatot: Egy kicse4szett nagy Cliffhangerrel és azóta sem történt semmi és már nem is fog."

ízlések és pofonok, de ugye

1. a sorozatoknak a 95%-a a levegõben, cliffhangerrel fejezõdik be.
2. szerintem az ilyen befejezés sokkal jobb, hiszen nem rág mindent az ember szájába. nagyon kevés sorozat kap olyan befejezést, amit az alkotók szánnak neki, hiszen kevesen tudják az utolsó rész készítésekor, hogy az az utolsó rész lesz. és mégis, amikor tudják, akkor is nem egyszer cliffhangerrel fejezik be a sorozatot, hadd képzelje tovább a nézõ. (persze a fontos kérdéseket megválaszolják ilyenkor)
"Nem akarok megbántani egy fan-t sem, de ez a sorozat egy rakás szar "

én csak ezen akadtam fent. ennyire nincs más néznivaló, hogy egy "sz*rt" végignézel. ilyenkor az 1-2-3. rész után ki szokás szállni, nem?
tigeroo
noh, szeretnék a sorozat mellé állni:

Az elsõ dolog: Ez csak egy sorozat. Nem egy dokumentum film, nem a valóságot tükrözi. Szerintem nem baj ha van a sorozatban egy-két gigszer. Hiszen nem is tudjuk, hogy egy ilyen helyzetben mi történne pontosan.
Mondjuk, szerintem az jobb elem lett volna a sorozatban, ha tényleg valami kommunista állam támadja meg õket (Így értelme lett volna a Mandarin nyelvû kínai adásnak is, amit a tv-ben láttak,meg ahogy a hamis katonák mesélték a kitalált támadást, és az égbõl küldött segélyek is passzoltak volna...)

A kopasz köpcös csávó, aki a "bigbadboss" a sorozatban, él a hatalmával és egy "terrorista" puccsot kezd a kormány ellen...
Ez kicsit olyan, mint a polgármesteri székért vívott harc Green és Johnston között...hisz green is uszította a népet, bár ha nem is ilyen formában..

Jake és Hawkins "hozzáértésével" szerintem nincs probléma. Hawkins kiképzett cia ügynök, Jake pedig sok mindenhez ért (katona és pilóta volt, tehát hozzá lehetett szokva az ilyen kiszolgáltatott helyzethez, emellé még nagyapja megtaníthatta egykét dologra -Mikor a Johnston házaspár mondja hogy régen mennyit ültek a vadászlesen stb..)
Hawkins..õ neki szerintem a családja a legfontosabb..
A "visszaemlékezõs" részben is õket mentette washingtonból, és jerichoba mentek elbujni (bár , a titkos találkahely is a közelben volt)
Meg amikor elmondja Jakenek a dolgait, akkor szerintem mindenrõl jól "beszámol"... Csakmár eleve az alaphelyzet ciki.. (Hidegháborúból maradt atomfegyverek..)

És a túlélés dolog elég jól bevolt mutatva szerintem a sorozatban. De kicsit részletesebben is belehetett volna mutatni a városlakók helyzetét (Az egyik rész elején mondja valamelyik tag hogy sokan elindultak dél felé a családjukkal...Például abban a részben, amikor jake beszorul a terepjáró alá,pont az elõtt elérnek egy ilyen, tél és a hideg elõl menekülõ tábor "maradványához" ..az a népvándorlásos izé jól kivolt dolgozva szerintem)
Konkrétan az éhezõs dologra egy ellenpélda: New Burn. A kajáért meg sóért egy egész várost (Jerichot) akartak kitúrni.

Az uj kormány felállításához meg azért volt szükség hónapokra, mert voltak szakadárok, ellenállók. Amerika nagy ország, sok állammal. És black jackben megtudták hogy a nagyobb hatalommal bíró szenátorok megpróbálták megszerezni az elnöki széket...

Az út menti banditákkal is találkozhattunk párszor (sõt, mesélnek is róluk) (bár amikor rogue riverbe haladtak, kicsit gáz hogy eggyel sem találkoztak..) Katonákba meg szerintem még a banditák sem mernének belekötni..
A másik "hibapont" nekem az EMP...a sorozat elején. Hogy azt ki lõtte fel..? Az amerikai kormány?😛

Szerintem jó sorozat, talán a Lost hasonlít hozzá, de nekem ez jobban bejön.. ebben nincs ilyen misztikus humbug rész :-D
Összeségében jó sorozat, csak :

- Lehetett volna benne több tény, több info a külvilágról
(Hiszen ez nagyon érdekes téma, jobban is ki lehetett volna dolgozni..Fõleg ezzel a "belsõ támadással" lett elrontva szerintem)

- Kevesebb teleregényes beütés, több akció. Bár nagy elõnye a sorozatnak hogy egy család, közösség szempontjából mutat be egy ilyen katasztrófa helyzetet. Csak kicsit fárasztó mikor húsz percig azt kell nézni hogy mennyire szeretik egymást.De legalább nem az van, hogy jön Brúsz Vilisz és megöl minden Révenholdost 😛
Bucser
Nem beszélve arról, hogy sem a Marine-ok sem az Army nincs otthon (Afganisztánban és Irakban vannak az aktívak akik meg nem ott vannak azok valamely nagvárosban állomásoznak és nagy valószínûséggel már kampec nekik.)

Egyedül a Nemzeti Gárda jogosult beavatkozásra beföldön az viszont állami kormányzói irányítás alatt áll.

Valszeg a National Guard önkénetesi a hadseregei az államoknak némi gyorstalpaló kiképzés után.

A Hibákat meg utólag nem fogják foltozni szerintem.

Egyébként még mindig jobb, hogy csinálnak egy utolsó 8 részt mintha úgy fejeznék be mint anno az Ügynökség címû C.I.A.-ról szóló sorozatot: Egy kicse4szett nagy Cliffhangerrel és azóta sem történt semmi és már nem is fog.

BTW: nem hiszem, hogy Happy end lesz belõle.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
lévén az Öreg meghalt