368
-
Komolytalan #118 Te meg nyomd a 6 éves gyereked kezébe a GTA-t, meg mutasd meg neki hol tartod otthon az önvédelmi fegyvered, aztán szólj ha a tárgyalása lesz, hadd menjek röhögni rajtad. Arról volt szó, hogy pl a GTA is bizonyítottan negatívan befolyásolja a személyiségfejlődést, főleg fiatal korban. Ezért is korhatáros. Nyilván felnőttben már kialakult annyi gátlás a társadalom részéről amennyi kell ahhoz, hogy rájöjjön hogy a bűnözés nem kifizetődő. A magyarirtással kapcsolatban sajna romániában nem alakul ki ilyen gátlás (sőt), ezért ez még korhatárosan sem piacradobható. -
Komolytalan #117 Te beszélsz színvonalról a #84 után? -
Morden23 #116 "liberálisozó" stílust -
Komolytalan #115 Lepereg, mivel nem volt benne érv. Csak az a szenny jött ki a pofádon, amit belenyomtak amőba gyűlésen az agyad helyére. Az meg lepereg. -
Komolytalan #114 Mire fel ez az agressívkodás? Ha nincs érv akkor elkezdesz kötözködni? Nem vagyok verekedős típus, de ha belémkötsz, mindketten rosszul járunk. Én börtönbe megyek... -
Morden23 #113 Igazad van Komolytalan. Ajánlanám Madách: Az Ember tragédiája című remekművét. Azon belül pedig a falanszter-jelenetet.
Tiltsunk be mindent ami létezik, hiszen akkor aztán tuti mindenki olyan lesz, amilyenre az Isten megteremtette, nem lesznek káros befolyásoló tényezők, nem lesznek csúnyán rád néző emberek, senki nem fog senkire rosszat mondani. Sőt, töröljük el magát a pénzt is, hiszen azzal van a legtöbb baj, megosztja az embereket.
Ne keverd már ide ezt a szemétkedő "liberális" stílust, mert halvány gőzöd nincsen arról, hogy miket gondolok egyéb témákról, pl. drog.
Ha érdekel, hívj meg egy pofa sörre, és elmondom, de nehogy azt képzeld már, hogy 5-10 komment után te már mindenre tudod a választ. -
#112 ennyi kommentet... ezért a semmiért... :D
jó sok időtők van -
Loverman #111 Egyszerűen ennyit néztem ki a ti szintetekből. belefért volna simán. na télleg csá -
Loverman #110 na megyek a szerelmemhez,cső. minden jót, szép nyarat mindenkinek! igen, MINDENKINEK -
Komolytalan #109 Hmm, fura hogy két ember azonosan gondolkozik, és az nem egyezik azzal, amit az amőba gyűlésen a fejedbe programoztak? :-P -
Loverman #108 Ha valakit 30%ban befolyásol egy játék, az meg is érdemli. Ha te ennyit gondolsz az emberekről az a te bajod. Persze a te szinteden megeshet... Romániában sok ilyen van, ezért fog kelteni ez a játék magyargyűlöletet. Ám ezeknek az embereknek tényleg annyi az IQ-juk mint egy széknek :S -
Komolytalan #107 "Az poén lenne:) Jómagam 1990 óra szinte minden játékkal játszottam már ami PC-re volt, szeretem a stratégiát is, FPS-t is, Soldier of fortune-t imádom, mégis szeretetteljes ember vagyok. Vajon akkor hogy lehet ez,kedves Epikurosz?" - 2 hozzászólással lejjebb írtam: te, és a hozzád hasonlók x%, a maradék meg 100-x%. Nem véletlen, hogy bizonyos játékokat korhatárhoz kötnek. És ez így jól is van. Bizonyos játékokat - pl Auswitz Tycoon 2006, meg roman in spacium vagy mi a tök meg be kell tiltani és kész. -
Loverman #106 Hehe, lepereg mivel hatalmas demagóg vagy, csak persze számodra lehetetlen belátni egy olyan igazságot ami nem tökéletesként tüntet fel téged, hiszen a saját szemedben az vagy. Miközben ugyanolyan ember vagy a 6,2 milliárdból. Szánalmas. De csak peregjen le! Majd egyszer valaki lefejel, az nem fog leperegniXD -
Komolytalan #105 "Ellenben olyat még nem láttam, hogy valaki csak azért lett autótolvaj, mert GTA-zott..."
Persze, mert nem 100%-ban, "csak" 30%ban befolyásolta a GTA. Á, az nem is baj. Ez a gond a liberálisokkal, tudják hogy a világ nem fekete és fehér, és ami nekik nem tetszik ott 1% is hűdesok és üldözendő, ami meg tetszik nekik (pl drogok) ott 10%-ot is le lehet tojni. -
aaaaa #104 Akkor az Olah Actionból miért is kellett ekkora balhét csinálni, ha semmi jelentősége nincs ?
Mert ekkor pont az ellenkezőjét mondták, most meg nem tesz erőszakossá a játék...
Csak akkor leszünk erőszakosak ha "védett kisebbséget " kell gyilkolni egy játékban ?
Németeket, Arabokat, Magyarokat lehet ??? -
Loverman #103 Sajnos ilyen az sg.hu cikkfórumainak színvonala, a sok köcsi nem vagdalkozhat élő emberek előtt, ezért itt teszi. Kíváncsi vagyok Epikurosz meg komolytalan az utcán is ilyen-e. Ha valaki csúnyán néz rátok,leveritek? Nem hiszem. Itt élitek ki a feszültséget ami az oviban felgyülemlik. Ennyik vagytok. Üdv -
Morden23 #102 Epikurosz: Ez már megint a jó őreg "hip-hopot hallgatok, és néger akarok lenni" duma. Ha van ilyen ember, azt le kell lőni, de személy szerint még sosem találkoztam egy darabbal sem.
Az igazság az, hogy a társadalom feladata kigyomlálni azon tagjait, akik külső, nem szignifikáns behatások hatására rablógyilkosok, szociopaták, mániákus depressziósok vagy öngyilkosok lesznek. Nincsen ezzel semmi gond. Aki annyira labilis, hogy egy film, vagy játék miatt kattan be, annál előbb-utóbb megtörténne valami hatására a sztori (tásradalmi elidegenítés, pszichikai behatások, sokk, stb.). EZ a természetes kiválasztódás.
2-esben igazat adok, de ezt nem is vitattam el.
aaaaa: Te meg szimplán nem tudod, hogy mit beszélsz. Ki a rák védte a románokat, vagy szidta az Oláh Action-t? Ne adj mások szájába olyasmit, amit nem mondott, mert enyhén szólva pofátlanság. Megjegyzem, a legtöbb "atyáinkra, akik harcoltak az országért" oly állatira büszke ember egy grammot nem tesz soha semmiféle Magyarországért, csak otthon, a TV előtt, meg néha egy-egy kocsmában hangoskodik. Ha meg mégis tesz valamit, akkor általában az egyenlő az "egyenesítsük ki a kaszát" felszólalással, ami megintcsak igazán "jaj de nagyon gratulálok" dolog.
Nem hiszem el, hogy civilizált eszközök segítségével nem lehet betiltatni egy ilyen szemetet. Ha meg tényleg nem lehet, amit erősen kétlek ebben a formában, akkor viszont nem kell olyan irányba rontani a helyzetet, hogy egy botránykampényra építő senkiházi fejlesztőcsapat kezébe adod a komplett közép-európai médiát. Ez igazán eszes dolog. Itt látom, mindenki a Mindentudás Egyetemén diplomázott. Hát akkor valaki nézzen már utána JOGILAG, hogy hogyan is lehet fellépni egy ilyen mizéria ellen. Az már értelmes cselekedet. -
Komolytalan #101 Lepereg :-) -
Loverman #100 jó is hogy elmész. A jobbosok már csak attól ios elvakultak hogy jobbosok, ezen felől még csak a saját igazságaikat is látják. Nemtom ki írt itt olyat hogy neki tetszik a játék, szereti a románokat stb. Nem létező ellenség ellen vagdalkoztok. -
Loverman #99 Epikurosz: Fogd már fel hogy a játékok nem tesznek erőszakossá. Tudod hány gamert ismerek? Mind normális ember. Akkor a kb száz, PC-s újságoknál lévő játéktesztelő is brutális állat? Nem. Ennyit erről.
A hazát meg nemtom minek félted, itt az emberek nagy része elítélte a játékot. Csak jó a lázadó szerepében lenni, ismerem ezt.
Három: ha a pénz olyan nagy úr,akkor a román kormány miért nem fizette le azt a céget amely a románok legnagyobb ellenségéről szóló statisztikát készítette? Hisz sokkal jobb lenne románia megítélése ha 80% helyett mondjuk ez 40 lenne,nem? -
aaaaa #98 Pesze biztos... AKi nem fújja a liberális maszlagot mind hülye, na és be is fejeztem Veletek. Éljen a tolerancia, tartsátok oda a másik orcátokat is...
Majd az élet egyszer megtanítja nektek, a dolgok rendjét, de hát eddig, vagy szerencsétek volt, vagy még fiatalok vagytok.
Hihetetken ugye, hogy nincs mindenki magyarellenes véleményen ma Magyarországon, biztos csak 1 ember van, aki száz nicken írogat...
Gratulálok Nektek -
#97 Kurva anyjukat! -
Epikurosz #96 Egy: ugyanúgy, mint a gyógyszeriparban, ezek a szoftverfejlesztők, filmesek lefizetnek szociológusokat stb. hogy nekik kedvező tanulmányokat tegyenek közzé, mármint hogy az erőszakos filmek, gamek nem károsak. Az igazság az, hogy károsak. A pénz ördöge bizony könnyen megront embereket, és hazugságokat írnak. Ezzel emberi életeket tesznek tönkre.
Kettő: Álljon már a sarkára ez a szar magyar nép. Most az van, hogy ha Tel Avivban egy buszon egy palesztin elfingja magát, abból perceken belül itt, Magyarországon médiahír lesz, de ha Gyergyóditróban (ammeg hun van, ugye?) összegyűl 10.000 székely, mert autonómiát akar, arról az Ungarische média be sem számol. Szégyen, hogy Budapesten székel az European Roma Rights Center, van Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Jogvédő Irodája (NEKI), van Egyenlő Bánásmód Hatóság, amely cigányokat véd stb. de épp most számolta fel Fletó a Határontúli Magyarok Hivatalát, mert az fölösleges. (Nem mintha olyan nagy hasznot hozott volna eddig is.)
Hogy is van ez? Kinek a bárányait őrzik itt Pesten az urak? -
galocza #95 újra megmutatják dki testvéreink a világnak, mily színvonalon állnak... -
Loverman #94 haha, komolytalan nicket váltott, és lett belőle aaaaa -
Loverman #93 Az poén lenne:) Jómagam 1990 óra szinte minden játékkal játszottam már ami PC-re volt, szeretem a stratégiát is, FPS-t is, Soldier of fortune-t imádom, mégis szeretetteljes ember vagyok. Vajon akkor hogy lehet ez,kedves Epikurosz? Aki a játékoktól erőszakos lesz, annak IQ-ja kb a cerkája hosszával lehet egyenlő, cm-ben. Ám, az amúgyis erőszakoskodó kopasz 17-éves jobbos (jobbos, mint komolytalan) románok pontosan ebből a játékból fognak meríteni. De csak azok, akik alapból durvák, nem fogja megváltoztatni a nyápicokat magyargyilkolókká. Azokból van elég ott. Ja, mellesleg 2.VH-s játékokban azért lehet megölendő náci mert az így történt, ez a történelem. Ez viszont kitaláció, tehát 1000 más dolgot kitalálhattak volna. De ez motiválja legjobban a románt, magyart ölni. -
aaaaa #92 Nem értem miért véditek román "barátainkat", ilyen hevesen, csak nem Ti is románok vagytok ???
Persze Komolytalan, aki elmodja a véleményét , hogy mégsincs jól az, hogy ilyen játékot írnak egyesek, az számotokra nem normális stb.
Persze az Olah Action az milyen tragédia volt , ehhez képest. Ott jajveszékeltek , hogy micsoda rettegést okozott nekik. A valós életben a tolvaj rabló cigányoktól rettegő magyarok félemei persze kevésbé érdekesek....
Szóvl akkor a követendő értékrend 2006-ban Magyarországon, hogy minden kisebbséget és nációt tartsunk tiszteletben, ha valami kis sérelem is éri , de ha ha a magyart verik, alázzák, arról inkább egy szót se szóljunk...
Gratulálok a sok hazátlan hozzászólónak akik szerint az rendben van, ha a magyarokat gyűlölik ez ugye a "természetes fajgyűlölet", de ha a más kissebbségek ellen csak egy rossz szó is hallatszik, akkor mindenki rasszista fasiszta és egyebek.
Kár is vitatkozni Veletek, vagy fizet neketek valaki a hazaáruló véleményetekért, vagy kimosták az agyatokat, vagy nem vagytok magyarok...
Őseink , akik évszázadok át az Országért harcoltak, büszkék lehetnek az utódaikra... :(
-
Morden23 #91 Epikurosz, először is, olvasd már el, hogy #81es kommetben mit írtam.
Másodszor is, én is olvastam nyilatkozatokat meg egy tanulmányt, hogy a különböző TV-sorozatok mennyire kupálták ki a kisstílű bűnözőket.
Ellenben olyat még nem láttam, hogy valaki csak azért lett autótolvaj, mert GTA-zott...
Mi van, a CSÉsekből lesznek a legjobb kommandósok és terroristák? -
Epikurosz #90 "Hiába mondod azt, hogy a fiatal generációkat ezzel a programmal újabb gyűlölködésre lehet késztetni. Nem igaz. Aki gyűlölködik, az nem ettől fog még inkább, és aki nem, az nem ettől nem fog."
Szokásos süket szélsőliberális duma.
Bizonyított tény, hogy az erőszakos játékok és filmek növelik a fiatalok agresszivitását, ennek ellenére eszetlenl megy a duma, hogy nem, attól még nem lesz stb. stb. Van már olyan bankrabló, aki bevallotta, hogy a trükköket egy filmből lopta, de ti csak fújjátok a magatokét.
Tudjuk, hogy a kábszer miatt nő a bűnözés, tönkretesz emberi életeket, de nektek emberi jog, ártalmatlan időtöltés stb.
Én csak egy dologban reménykedem: a természetes kiválasztódásban, amely előbb-utóbb ki kell, hogy rostálja ezeket az ön- és társadalomromboló embereket, és velük együtt a gondolatokat is. -
sazsmadar #89 Én egyébként azt nem értem miért kellene a fejünet a homokba dugni? Akkor azt mondanák, hogy ezekkel meg mindent meg lehet csinálni. És legközelebb már nem játék programmal kóstolgatnának bennünket. Ti nem voltatok soha iskolások. Soha nem próbálgattátok, hogy melyik tanárnál meddig lehet elmenni. Amelyik tanár nálunk megtorolta a legkissebb rendbontást is annál utána kuss volt az órán. Én most nem azt mondom, hogy be kell szántami és felkell szórni sóval őket, de azért valamit szerintem illene tenni ellene. Legalább annyit, hogy írják át a kerettöténetét. És aztán már bánja a franc, hogy ki és mennyit játszik ezzel a szarral. -
#88 Erről beszéltem lejebb... -
#87 Hát én jártam erdélyben, megvolt a megfelelő szint. A magyarok általában normálisan öltözve, szép házakban éltek, románt csak a főtér közelében koldulni láttam, legalábbis erdélyben. Amúgy a románok a nálunk is élő indiából származó kisebbséghez hasonlítottak nagyon. Úgyhogy nem albánok, és főleg nem dákok :D -
TRnX #86 akkor most írjuk át mi is a terep2-t carmageddon stilusura és csak románokat lehessen benne elütni..??
-
#85 Hát ezt nagyon benézted, merthogy nagyjából külön kormánya volt az osztrákoknak és nekünk, de a külügyi döntések CSAK az osztrákok kezében voltak! Szóval ha ők azt mondták, hogy háború, akkor tökmindegy hogy mi mit mondtunk, akkor háború és kész. A legnagyobb vicc, az hogy ők kaptak tőlünk egy kis területet! De hogy miért? -
Loverman #84 Kedves agytalan. Ja bocsi, komolytalan... Szóval, elolvastam az összes hozzászólást, és: hülye demagóg vagy, aki csak azt veszi igaznak amit ő annak ítél, függetlenül bármitől. Ennyi vagy! Üdv -
Morden23 #83 ellene valamit tenni -
Komolytalan #82 "Nem tudom, mi közöm lenne Tomcanhez. Én nem konkrétan az Oláh Action-ra utaltam akkor, amikor lehúztam a komát."
Ő annyit mondott az Oláh Actionről - ami igaz is - hogy ha nem cikkeztek volna róla, akkor maradt volna az ami 2005 előtt is volt: abszúlt marginális játék, pár 100 játékossal. Ez a játék viszont már ma is sokkal komolyabb rajongótáborral rendelkezik romániában.
"Egy számítógépes játék nem lesz meghatározó a nemzeti identitástudatban, és főleg nem a magyargyűlöletben, hülyeségeket írsz."
Ha téged megölnek, az nem lesz meghatározó Magyarország születéspolitikájában. Azért gondolom inkább élni szeretnél. Nyilván nem emiatt fogják verni a magyarokat, mert verik azokat anélkül is. De ha mondjuk 3 magyarral többet fognak megölni a játék miatt, akkor ezt a játékot be kell tiltani. Annak ellenére, hogy 3 a milliónyi romániai magyarságnak csak elenyésző töredéke, és nem befolyásolja sem a nemzeti identitást, sem semmit se. Na ki ír hülyeségeket?
"A játék célközönsége nem kompetens a politikai témákban."
Azok a bizonyos bányászok se voltak azok...
"Hiába mondod azt, hogy a fiatal generációkat ezzel a programmal újabb gyűlölködésre lehet késztetni. Nem igaz. Aki gyűlölködik, az nem ettől fog még inkább, és aki nem, az nem ettől nem fog."
Ez egy kijelentés, amit semmivel sem támasztasz alá. Szerintem kérdezz meg egy szakembert, mondjuk egy pszichológust, hogy a gyűlöletkeltés az fokozza-e a fogékonyak (románia 80%-a) körében a gyűlöletet vagy sem.
"Ha "ez a játék" elegendő arra, hogy bármit befolyásoljon, akkor az csak azért van, mert a kiválóan eszes újságíró barátaink egy csóri senkikből álló programozóbrigádnak olyan marketingerőt adtak, hogy már mindenki róluk beszél."
A baj az, hogy ezt a játékot kb annyira várják Romániában, mint nálunk anno az Imperium Galacticát. Tehát az hogy az újságírók adtak neki plusz hírverést az csak Magyarországra igaz, romániára nem.
"Most itt anyázik X magyar, erre örül magának Y román, és tessék, így már valóban okozhat károkat."
Mert ha X magyar csendben volna, és Y román jövő héten átvágná pár magyar (igaz romániában élő, de magyar) torkát, akkor az jobb volna?
"Bármilyen olyan gazdasági, illetve gazdaságpolitikai, esetleg diplomáciai lépés, ami országokon átívelő páneurópai vonatkozásokat von maga után, abba beleszólása van az EUnak."
Persze, meg pl a költségvetési konvergencia programba is beleszólása van, látszik is mennyire veszi őket komolyan Magyarország. EUban kb 0 állam kapott még EU szintű szankciókat.
"És a milyen magyar vagy te kérdésedre: még egyszer elmondanám, sokkal többet árt az, hogy éppen (most te is, én is) generálják az ingyenreklámot egy egyébként low-end PC-játéknak, mint az, hogy van egy szar valahol, amivel magyarokat lehet irtani. Remélem így már leesett a tantusz."
Lásd kivel van dolgom, elfogadom ezt a gyenge védekezést, bár erősen kilóg a lóláb. -
Morden23 #81 Netrunner, először is, lövésem nincsen arról, hogy ez most háborús, vagy népirtó játék-e, mert nem játszottam vele, és nagy valószínűséggel ne is fogok.
Igazatok van abban, hogy maga az egész esszenciális lényeg az gáz (nem a magyarok rühellése a gáz, mert mi sem szeretjük őket, tehát vica versa, a gáz a "hogyan, miként").
Ettől függetlenül két kurva nagy probléma van. Ha kijönne egy germán játék, amiben zsidók vagonbarakását kéne intézni (Auswitz 2006 Logistic Manager), akkor az a játék ssosem élné meg a kiadását (már önmagában Németországban sem lenne hosszú életű).
Itt ebben két embertelen szégyen van.
1. Ha ez a szar tényleg az, aminek harsogják (Szánalom nélkül gyilkold a romántól idegen mocskok millióit!), akkor nevetésges, hogy nem lehet ellene valamit.
2. Ha nem az, aminek látszik, akkor meg szánalmas, hogy AZZÁ teszik a médiarobbanás miatt.
Ja, és kiegészítésként zárójeles 3: Ha tényleg ilyen a játék, mint ahogy beállítják, és nem is tesznek/tehetnek ellene semmit, akkor megintcsak szánalmas, hogy azért propagálják a média által, ezzel is mutatva az "extranacionalista románnak", hogy na igenis, ilyeneket kell csinálni, mert lehet vele stresszelni a magyarokat, tehát eléri a kívánt hatást. -
sazsmadar #80 Komolytalannak azért egysmásban igazat tudok adni. Az biztos, hogy nem szabad elmenni szó nélkül mellette. Mert ha nem a gyűlölet keltésről van szó, akkor miért nem a gonosz marslakókkal kell háborúzni? Itt írják feljebb, hogy azért mert akkor nem lenne akkora bevételük. A románok még a mai napig is útálnak bennünket, és erre lehet alapozni. Bizonyítja ez a kezdeményezés. És ez nem a megbékélésről szól, hanem arról, hogy ne hagyjuk a gyűlöletet leülepedni. Néha meg kell kavarni a fazekat, hogy a sűrűje ismét a felszínre kerüljön. Korábban esett róla szó, hogy pontosan azért várják sokan ezt a játékot, hogy a magyarok ellen kelljen harcolni. Akkor nem értem, hogy ez miért nem gyűlölet keltés. Képeket elnézve elég gagyi játék lesz. A freespace lassacskán 10 éves játék és szerintem szebb mint ez. Tehát mivel tudnak egy kis pluszt adni ehhez a szarhoz? Azzal, hogy olyan ellenséget keresnek maguknak akiket egyébként is útálunk. -
netrunner #79 Neharagud, de szvsz Komolytalannak teljesen igaza van. A hallgatás és azok leanyázása akik szólni mernek a játék ellen tipikusan jellemzi a mai magyar ballib médiát. Ahogy látom ennek pár emberben már be is érett a gyümölcse... Ha valakiben egy kicsit is megszólal a nemzeti öntudat, azt rögtön leszólják, enybébb esetben csak azért, hogy miért csinál reklámot egy ilyen játéknak.
De emellett nem lehet szó nélkül elmenni!!
És ahogy többen írták ez nem háborús játék, hanem népírtó játék. Képzeld el mi lenne ha ugyan ezt a játékot a németek csinálnának és a zsidók kiírtásáról szólna... arra is azt mondanád hogy ezzel úgyis csak pár "extranacionalista" játtszana és inkább ne is beszéljünk róla mert azzal csak ingyenreklámot csinálunk nekik?
Nem hinném...