100
  • mezeimodell
    Egyébként ha agp-m lenne, akkor sokkal rosszabb lenne nekem...perszepersze...
  • mezeimodell
    Etetik a népet, de engem nem fognak hülyére venni. Nincs semmi süxégem ilyen parasztvakítós dolgokra, hogy DDR2-3, überextra processzor, mert hol tudom (direkt ezekre optimalizált játékokon meg progikon kívül) gazdaságosan, szemlátomást kihasználni, én, mezei user...Kell a rossebnek 1000 wattos tápegység, mert négycore-os processzor.
  • dez
    Ha mindenki elhiszi, hogy ezt meg lehet tenni, tényleg meg lehet tenni (balekok vagyunk). De pl. szerintem nem lehet megtenni, és szerintem a többség így gondolja. Így nem is tehetik meg. Az AGP->PCIe váltás is nagy visszhangot váltott ki, nem merik ilyen rövid időn belül megismételni. Azaz, meg lesz az a visszafele kompatibilitás a gen I és gen II kötött.
  • psishock
    Nem vagyok médium, biztos infóval csak akkor lehet szolgálni ha már a gyártók is eldöntötték hogy, lesz. Mindt mondtam ez csak legrosszabb esetbel lenne így, de ez is egy elképzelhető lehetőség, én már ezen sem lepődnék meg. Különben az is bevált módszer, hogy kiadnak egy gyöngített alapot vagy karit amin még rajta vannak a régi csatlakozók, de természetesen ez sokkal lassabb megoldás mint a "high tech" cuccok. Sajnos soxor van, hogy nem is teljesen használja ki mondjuk az adott hardware erejét, pl olcsó alaplapoknál van ilyen (memot, procit lejjebb kell vinni, mert nem birja az alap). Szóval ha teljes kihasználtságot szeretnénk (mondjuk egy erős proci esetében) akkor mindenképpen venni kell a többi alkatrészt is.... és akkor még nem beszéltem arról, hogy a hardware-k is külön külön húzzák le egymást. Erős kari, lassú proci= lassú gép. Erős proci, lassú memo= lassú gép, stb stb. Szóval igen csak el van találva a dolog :)
  • Sanyix
    Nem hülyeség. Újra megvetetnek egy csomó emberrel új alaplapot, meg új videokártyát :) ez a cél. Így volt az agp->pcie-nél is, és bevált :) pedig még csak mostanában lesz majd tényleg szükség a pcie-re :) eddig olyan volt mint a ddr2, parasztvakítás, lehúzás.
  • asysoft
    Remélem is, hogy olyan lesz. Nem lenne értelme ilyen hamar teljesen új csatolóra váltani, még az AGP-ről sem állt át mindenki...
  • asysoft
    Akkor csak új gép esetén lesz érdemes AM3-as lapot venni. Amúgy ez a PCIe2 infó mennyire biztos? Mert ha igaz, menjenek a búsba.
  • dez
    PCIe->PCIe II kb. olyan lesz szerintem, mint AGP 4x->8x (visszafelé kompatibilis). Akkora pofájuk még nekik sincs. A DVI és HDMI között is van kompatibilitás.
  • Akuma
    Legfeljebb lesz egy gyorsabb csatoló az alaplapon, ami tök felesleges, de mindenképp működni fog rajta minden PCIe kártya.
  • Akuma
    Eléggé nagy hülyeségnek tartanám, ha most behoznának egy PCIe II csatolót, amikor a jelenlegi is bőven sok mindegyik grafikus kártyához! És tudtommal a grafikus csatoló nem függvénye a processzor foglalatnak, eddíg legalábbis nagyon nem úgy vettem észre!
  • psishock
    valszínûleg vághatod ki az AGP-s vagy a PCIe-s karidat is mivel jönni fog a PCIe II az alaplappal ami nem lesz visszafelé kompatibilis (mint AGP-PCIe), de a PATA-s diszked/íródat is lehet hogy cserélheted SATA-ra, azonkívül az új videókarinak új csatlakozója is van szóval lehet hogy a mostani monitornak is repülnie kell, akár még crt vagy tft.... azthiszem a többi apróságok maradnak mert nem sokat játszanak az árban. Ok ez mondjuk a létező legszerencsétlenebb procicsere lenne, de könnyen valósággá válhat, ha ők is így akarják :)
  • asysoft
    De attól még nem kell kidobnod a fél gépet, ha csak CPU-t akarsz upgradelni. Ha meg kellenek ezek is, veszel új lapot+procit, mint normális esetben tennéd.
  • grebber
    "Ha akarod használni a HT3.0-t, az új energiatakarékos funkciókat, és a DDR3-at, akkor kell új alaplap" hiába az AM2-es lapod.
  • asysoft
    Nem tudom ezzel mi bajotok van, az integrált memóriavezérlő miatt várható volt, hogy új memória új foglalatot is jelent. Tulajdonképpen jó hír, hogy egy AM3-as procit használhatsz majd AM2-es lapban, s nem kell majd kidobni mindent, ha akkor úgy döntesz, neked egy K8L proci kell...
  • psishock
    Valószínûleg én is így csinálnám (sőt, csinálom is) az életben. Ha valamit nem érek el szép szóval, akkor megpróbálom úgy összehozni a dolgokat, hogy ne legyen más lehetősége kibújni a dolgok alól.
  • kandeláber
    Egy év múlva jelenik meg az új foglalat. Egy évet akarsz várni?
  • psishock
    Ez nyilvánvaló volt. Gondoltad hogy lesz egy olyan időszak amikor anyagilag mondjuk megérné venni egy drága hardware-t mert ez lesz a piaci legjobb, vagy hogy veszele egy alaplapot vagy procit, karit, memot... és akkor x évig nyugodt vagy mert csak 1-2 dolgot újítasz 1-2évente, nem pedig az egész dobozt minden évben? Hol érné ez meg a HW gyártóknak? Azzak hogy mindég cserélgetik a foglalatokat, rá vagy kényszerítve arra, hogy (majdnem) mindent lecserélj, ha képben akarsz maradni. Ez már évek óta bevett szokás, nem fognak egy idejig leszokni róla, mivel tehetetlen vagy ellene, és szerintem nekik nem nagy szám kidolgozni x évente újabb és újabb foglalatokat.
  • MPZS
    hát a jodurva annyukat....ezért veszek én egy 360-ast...
  • Zealot
    Ennyi erővel várhatnál még vagy 30 évet :D
  • grebber
    Bakker most akartam váltani am2-re erre tessék itt az am3 lehet várok még.