Foci EB 2012

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szucsy89
+1

de te az olasznak csak Balotelli miatt 😄DDD
bakkerman
én német-olasz-spanyol-portugál továbbjutásnak örülnék

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Effe88
+1 😄😄

Amúgy mi lenne ha a 96-os EB kieséses szakasza

úgy nagyjából megismétlõdne most is?

Én messzemenõkig támogatom... <#whatever>

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

MatchDiabolo
Az az ukrán les nem klasszikus könnyen eldönthetõ leshelyzet volt mert nem az történt, hogy pont azon a kicsi elõnyön múlt, hogy megeredt a kapu irányába és így ez miatt szerezett gólt, nem is neki ment az a labda ahogy láttam.
Talán ezért se fújták be és nem is beszéltek hivatalosan róla, mert nem volt az inkább félig tétlen les és mikor már aktívan részt vett beavatkozott akkor meg már nem volt lesen.

bakkerman
Kassai már nem vezet több meccset a tornán.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Lammer
nem szoktam ideirni, de "veletlenul" beneztem...

En is meglepodtem, hogy volt szakkozepiskolai osztalytarsam eddig vigye...
Mondjuk nem tartom vele a kapcsolatot 😊

btw: azert II, mert tudtommal edesapja is biro volt!

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Valaki elmagyarazza h ez a Vad II. milyen nev?

AnuluWork
Na elolvastam. Említik a lest, csak nem a gól kapcsán ...

(Viszont ez szemétség.)

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
Kiváncsi lennék ennek a nyilatkozatnak az eredetijére, hogy nem maradt-e le a "bár a támadás lesrõl indult" rész? 😊

"Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetõinek szakmai fõnöke azt mondta szerda délután: "emberi hiba történt, aminek nem lett volna szabad bekövetkeznie. A gólt meg kellett volna adni."

Pontosan ez a baj, hogy a partjelzõnek egyszerre kéne látni a labda elrúgásának pillanatát, illetve azt hogy abban a pillanatban hol áll a legelsõ támadó. És akkor még nem számítjuk a tétlen les, és egyéb szituációkat amik az egészet bonyolíthatják.
Ez az 50 évvel ezelõtti fociban se volt egyszerû, de ma már a felgyorsult játékban, ahol a támadók végig a védõvonal környékén várják kiugrást, ezt lehetetlen megítélni szabad szemmel mindig tökéletesen.

gduck
A fû merõlegesen van nyírva az oldalvonaléhoz képest, sztem a kép egyértelmû. Inkább az a gond, hogy a partjelzõnek nincs olyan széles látótere 😉

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

AnuluWork
Az a gecaj pénz!

Az ukránok megvettek mindent, erre kiesnek. Õk sem értik. 😄

noname23
Hát ezek szerint ahogy utána néztem teljesen a játékvezetõ dönti el:

http://jatekvezetok.blsz.hu/szabalyzatok/szk2009magyar.pdf

Szabálytalanság

Leshelyzetben levõ játékos csak akkor büntetendõ, ha abban a pillanatban,
amikor a labda érinti egyik csapattársát, vagy csapattársa megjátssza a
labdát, a játékos a játékvezetõ véleménye szerint aktívan részt vesz a
játékban úgy, hogy:
• beavatkozik a játékba vagy
• zavarja az ellenfelet vagy
• elõnyt szerez a leshelyzetbõl.

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Kassai nem fúj több meccset az EB-n...

ReszegKoldus
Onnantól van számítva, hogy elhagyta az indító játékos lábát.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

noname23
*felezõ vonalat

AnuluWork
Most nehogymárkomolyanazthidd, hogy ezt én így is gondolom! 😄

noname23
Csak kérdezem az indítás pillanata nem onnantól van számítva hogy a labda elhagyta a félpályát?

noname23
Aha lol most akkor végül is bosszúból még ellenük is voltak a bírók mert ugye nem mi nyertük a rendezés jogát ezért irigységbõl megkapták a magukét ezt mondod
+milyen véletlen tét meccsükre magyar gárdát kaptak xD

AnuluWork
A fû nyírása nagyon jó kis igazodó pont tud lenni. Itt, inkább arról volt szó, hogy az elrúgás pillanata marha távol volt a lesen lévõhöz képest, és így ezt befújni ..., kicsit nehezebb.

noname23
Remélem azért azt felfogod hogy nem igazán mérv adó az a kamera nézet abszolút nem egy vonalban van velük birói szemszögbõl esetleg meg lehet ítélni

+itt van nagyon-nagyon kicsit késõbb

Tyler1
Így már érthetõ.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

AnuluWork
Valami kell, mert nem ez volt az elsõ, és nem is az utolsó durva szitu világversenyen. Bajnokságot ilyenek miatt ritkábban szoktak bukni, de EBn és VBn roppantul kijön, ha hibázik a játékvezetés.

Viszont tény, ha nem magyar a bírói ötös, más lenne a kép. Viszont az ukránok meg gondoljanak arra, hogy mennyire volt ahhoz közük, hogy Ukrajna kapja a rendezés jogát, és mi történt volna, ott lettek volna-e, ha saját erõbõl kell kijutniuk.

KassaiÉK hibáját én egyfajta tökönrugásként fogom fel, hogy a magyar-horvát pályázatnak az ukrán lóvé miatt esélye se lehetett. 😊

AnuluWork
Egyébként lehetne az ukránoknak mondani, hogy végül is "szlovák" volt a bíró, pontosabban kassai.<#idiota>

gduck
Hát nem tudom, az ellenfél pl. cserével szokta "megtörni" a játékot. Ilyen idõkéréses dolog a fociban... hááát franc se tudja 😄

LasDen
oh...ez tényleg az...én is erre gondoltam de a videókból nem látszott sehogy se...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

POI33
Vad2 látta hogy les volt ezért nem adta meg a gólt <#vigyor1>

AnuluWork

AnuluWork
Idõkérés is létezik máshol, akár meccs közben bármikor.

gduck
A meg nem adott gól elõtt!

AnuluWork
Na ok, de erre jön egy majompofa (t.i. Tóth Ákos), és "hirtelen felindulásból" azonnal elkezd politizálni a néphazugságban anélkül, hogy vágná a korábbi leses dolgot.

Csak megjegyezném, hogy volt pár magyar-szovjet, amibõl valahogy mi sosem kerültünk ki gyõztesen, és amelyek közül a legfájóbb, hogy pl. '66-ban sem szir-szar csapatokat vertünk meg.

gduck
"1 perc állna rendelkezésre, hogy óvni lehessen"
1 perc múlva már teljesen máshol tart a játék.

Sztem bárminemû változtatás csak rontani fog a játékmeneten, de ez csak egy amatõr focirajongó véleménye 😄

LasDen
itt lesrõl beszéltek, de sehol máshol nem írnak errõl...hol volt les???

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Mor3llo
Ne fogjuk már arra, hogy mi nézõk vagyunk, nekünk itt van a technika, ezért vagyunk ennyire okosak. Egy-egy ilyen bírói gárda nem minimálbérért megy ki egy ilyen eseményre, ráadásul nem ez a 2. meccs, amit életükben vezetnek. Nekik ez a feladatuk, munkájuk, ezért elvárható tõlük, hogy ezt a lehetõ legnagyobb precizitással végezzék, és ha ez hibádzik, akkor bizony elõ lehet, és elõ is kell venni õket! Tegnap kétszer is hibáztak, egy támadás alatt, és mivel egy játékvezetés csoportos munka, így bizony Kassait is meg kell fedni ezek miatt!

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

arsnl
hát ezaz szinte minden sportban jelen van nem hiszem el, h nem tudnának vmi értelmes alkalmazását kitalálni. máshol kitudtak csak itt a visszamaradott Blatter meg Platini féle faszokkal van tele minden.

AnuluWork
Jégkorongban csinálnak olyat, hogy az egyik csapat úgy érzi nem tisztességes a másik csapat játékosának az ütõje. Lemérik. Ha igazuk van, emberelõnybõl, ha nem, hátrányból folytatják a meccset.

Fociban is lehetne ugrálni. Minden eset után 1 perc állna rendelkezésre, hogy óvni lehessen (természetesen megrendszabályozva a dolgokat, mint pl. les, kezezés, stb. értelmes dolgok, nem bedobás, szabadrúgás, mert nem ették meg a színészkedést, stb.). Ilyenkor az egész támadást visszanézték volna. Ha kifutsz az 1 percbõl, akkor már nem óvhatsz videóbíróval. Így lehetne pampogni, de aki hülyeség miatt ugrál, annál 1 játékos lemegy 10 percre. És így tovább ... Viszont, egy ilyen eset után 10 percig nem lehetne óvni. semmit. Viszont, ugyanaz vonatkozna a szabályokra, mint eddig, vagyis ha kijön a minimum létszám, akkor leléptetik a csapatot, és a másik csapat nyer.

Pl. most pl. az ukránok ugráltak volna a gól miatt, akkor már az elején kijött volna, hogy les volt. stb. stb.

A hülye reklámidõ miatt ugyan egy-egy meccs elhúzódhatna, de ugyanúgy nem kellene problémát jelentenie, ahogy korábban a villámlás miatti megállás sem volt gond, és folytatták a meccset.

Ha amerikai fociban (stb.) mûködik, "európaiban" is kellene, hisz 3Ds technológiától a szuperlassúig minden rendelkezésre áll.

1 játékvezetõ
2 partjelzõ
2 gólbíró

tehát õk öten + a tartalék bíró...

Hány fõ kell még??

Térfelenként 1 bíró, 2 partjelzõ és 3 gól bíró, így 12 fõ lenne az ideális, Platini tuti térdelne már 😛

ReszegKoldus
Volna példa más sportágból olyasmire, hogy a szubjektív dolgoknál pl mennyire ér hozzá egyik játékos a másikhoz, nem lehet a video "segítségét" igénybe venni, de objektív dolgoknál pl benn van-e a labda vagy nincs, annál lehet használni. Bár a labda helyzete abban a másik sportágban sem mindig egyértelmû <#vigyor1>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Ulvar
És ha annyiban korlátoznák hogy gól szituációnál alkalmazzák egyedül?

Tegyük fel az ellenfél megindul les szituáció a dolog belövi, nem egyértelmû hogy les vagy nem les, visszanézik ha les visszavonják a gólt, ha nem les megadják.

Vagy, átment e a labda a gól vonalon vagy nem ment át. De olyan szitunál hogy most buktattak vagy sem azt a bíróra bízni. Tehát csak bizonyos feladatoknál lehessen használni a videó bírót, ami nagyon kényes gól szituáció és nem egyértelmû.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Igen, ez a szitu egyértelmû lenne. Sok problémát megoldana én is azt mondom. De újabbakat is generálna.
Mivel nagy szabálytalanságot már szûrni lehetne, ezért a kisebbek lennének elõtérbe, nõnének nagyobbra, hiszen ezek befolyásolnák akkor a meccs menetét. Pl: sprintelésénél kölcsönös lökdösõdés és elbukik mindkét játékos. Na most ez visszalassítva se lenne egyértelmû és mûködne a szelektív látás a feleknél. Akkor meg azt mondaná az egyik fél, hogy a felvétel bizonyító ereje ellenére képesek rossz döntést hozni.

Egyébként én azt mondom be kéne vezetni és meglátni milyen a gyakorlatba.

gduck
A bíró tévedése és szidása szurkolói részrõl a játék része! És tök mind1 magyar-e a bíró!

Elindul egy támadás. Úgy néz ki 90% hogy gól lesz és lefújják les miatt. Jön a tréner és ordibál hogy nem is volt les. Jön a videóbíró és ha nem volt les beállítja lézer segítségével a játékosokat az "elmentett" pozícióba? Vagy miaszösz? Ez is ugyanannyit ér mint a gól vizsgálása videóbíróval.

A + segítõk is eleve hülyeség, ez a játék jól ki van találva, azért mert a nézõknek már ultra/hiper technológia áll a rendelkezésére, azért ne szarják már el a játékot. Így is elég baj, hogy már nem a játékról, hanem a pénzrõl szól a foci!

Csak hogy ha lenne videobíró, akkor tegnap este az ítélet szabadrúgás félpályánál az angoloknak és ma semmilyen vita nem lenne, mert mindenki tudná hogy helyes döntés született.

Igy az egész csak azt bizonyítja hogy a játékvezetés alkalmatlan a feladatára, mert a partjelzõ a lest nem látja, a gólbiró vagy mi a rosseb az ott, az a gólt nem látja, de amúgy minden teljesen rendben van...

Muki100
Azért mert a játékuk alapján megérdemelték volna, még nem jelenti azt hogy ajándékba járnia kell egy gólnak. Könnyebb utólag a bíróra fogni. Voltak tiszta helyzeteik, be kellett volna õket rúgni akkor nem esnek ki.

Inkább az a gond hogy mindenki a Kassai névre fog emlékezni, holott ebben pont nem õ volt benne hanem a 2 asszisztens. Más bírói botrányoknál gyakran a játékvezetõ orra elõtt van az esemény és úgy hoz rossz döntést.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Ebbõl is látszik, hogy a visszajátszás után is megy a vita. Az ukrán sajtó egyértelmûen azt mondja szabályos gól volt, és a lesrõl meg kussolnak. Még videó felvétel után is mûködne a "szelektív" látás.

ressy14
Azzal nem szakítanák meg a játékot, ha a gólvonal mögé (esetleg az egész oldal- és alapvonal mögé) egy érzékelõt tesznek fel, ami ha érzékeli a labdát a játéktéren kívül vagy a gólvonal mögött, akkor a sporinál becsipog az óra.

Dum spiro, spero.

Sok problémát megoldana, de generálna másokat. Mondjuk én azt mondom be kell vezetni, azt látni milyen a gyakorlatban.

De a szubjektivitást nem lehet kivenni a játékból. Rengeteg szitu van, amire lassítás után is csak húzza az ember száját és azt mondja "háát erre azért nem szokás szabadod, v 11-est adni". "Meg ugyan megzavarta a támadót, meg éppen kibillent... stb."
Ott is menne a vita, hiszen az egyik tábor egyértelmû szabálytalanságot látna, a másik meg a bizonyítékot, hogy nem volt semmi.

szucsy89
A Kassait védõk mit éreznek? Ha nem MAGYAR bíró hibázott volna, most itt a fórumon mindenki agyba-fõbe szidná. Igen, hibázott egy kurva nagyot, és még fog is hibázni pályafutása során. Egyébként én örülök, hogy kipukkant ez a lufi is, kezdett már a magyar sajtó nagyon elmenni nagyon rossz irányba Kassai-téren (legjobb bíró stb.).

Az ukrán sajtó egyébként egyértelmûen õt teszi felelõssé a kiesésükért, és valahol õket is meg lehet érteni. Gondoljunk csak bele, ha a magyar válogatott esett volna így ki, és mondjuk ukrán a bíró.
Nem lesz megtorolva? Hát gondolom Kassait és brigádját nem kötik fel ott valamelyik oszlopra, úgyhogy így nézve nem.
De hogy még egy meccset nem vezet ezen az EB-n az gyakorlatilag garantált.