FIFA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Yo, Bitch!
De ne maradjunk abban elég elolvasni miket írtam a Fifa kijövetele elõtt akár a PEs topicban (Ez lesz az a rész amit lehet érdemes lesz megvenni stb.)
Abszolút nem vagyok elfogult ne akarj úgy beállítani.
PEs-rõl meg más a véleményem mint neked ennyi.
Amúgy érdekes, hogy elfogultnak állítasz be hiszon ott voltál amikor meg azt kaptam meg pár éve, hogy Fifamániákus vagyok és elfogult vagyok a Fifával szemben.
És teis tudod, hogy én szeretném legjobban ha a Fifa ismét jó lenne PC-n
vagy legalább ilyenre megcsinálnák a graf-ot
És aztis tudod, hogy a Fifa demo-t tesztelem mindig a PES kijöveteléig hátha jobb lesz. És már szinte hagyomány, hogy nyitok neki a soccergamingod egy turf topicot ahol elkészítem az aktuális rész rendes gyepszõnyegeit az EA helyett.
És soha egy szóval se mondtam a konzolos Fifára, hogy szar lenne.
De elég kiakasztó egyes emberek milyen elvakultak.
PC:
PES 2008 - 8,5 pont
FIFA 08 - 7 pont
XBOX 360:
PES 2008 - 7,2 pont
FIFA 08 - 8,7 pont
a PC-s szarul optimizált, ezért túl gyors is
Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!
Am én a játékmenetben vettem észre különbségeket, és azalapján írtam, h szerintem a konzolos verzió sz@rabb mint a PC-s (nem is kicsivel).
szerintem maradjunk annyiban, hogy kezdesz a PES felé elfogult lenni, pedig az idei rész - nem csak szerintem - nem sikerült olyan jól, mint azt vártuk, hiába a szép grafika
Amit írtam fentartom ettõl abszolút nem vagyok elfogult.
De ez PC-s fórum és nem mindenkinek vesznek konzolt ha jól tanul :-)
"Azt mondtad konzolon ugyanügy néz ki mint PC-n teljesen."
tisztázzük, ezt én a PES 2008-ra mondtam és nem a FIFA-ra... Te pedig olyan félreérthetõen írtad, mintha én ezt a FIFA-ra mondtam volna
ott tényleg sokkal sz@rabb mint PC-n
Azt mondtad konzolon ugyanügy néz ki mint PC-n teljesen.
Én egy szóval se mondtam, hogy a Fifa konzolon szar lenne
Viszont a minden értelmet nélkülözõ #19348-es hozzászólás elég elfogult...
Asszem ezt leírtam anno a PES topikban is. Csak éppen ha már FIFA szó van a szövegben Te el sem olvasod?
Bocs Breki de most ellent kell, h mondjak neked és kiállni azok mellett akik a nextgen FIFA pártján állnak.
Pont Te mondod mindig, hogy a PES-t játszani kell akkor látod igazán milyen játék. Ahogy én is állítom... Viszont ülj már le egy XBOX360 vagy egy PS3 mellé és nézd meg azt a kurva nextgen FIFA 08-at és ne enélkül oszd az észt. Köszi!
azt írtam a PES PC-n és Konzolon ugyanúgy néz ki
simán veri a PES 2008 a Pes 2008 grafikáját?
Én ugyanis arról beszéltem........
szerk: jah és akk bocsit kérek a szemüveges mondatért 😛
Breki nem kell a kavarás. Sztem vmire rosszul emléxel. A PES fórumban hangoztattam éppen, hogy a FIFA 08 nextgenen igenis egy majdnem annyira élvezhetõ, mint a PES.
Ne legyél elfogult...
Yo, Bitch!
Te írtál valótlan hülyeségeket.
"Nextgen viszont a fifa jobb" Ez tök értelmetlen mondat, ha meg konzolt akartál írni Hedge elmondta, hogy konzolon tök ugyanaz mint PC-n kinézetre.
PC-n meg elég sokan látjuk.
Ez kb 14 éves szint leszarozni vmit amirõl fogalmunk sincs.....
<õ is így tett>õ is így tett>
24 - Exile -Nov.23
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
De az EA szépen átveri nextgen barátaink........
A reklámjaikban meg eléggé mást mutattak ehhez nagyon értenek.
Szerintem egy fikázó sem azért fikáza mert divat lett fikázni hanem azért mert tényleg nem túl jó.
És ezt csak pár fanatikus meg tizenéves nem látja be.....
Talán ki kéne józanodnod <#conf>#conf><#beka2>#beka2>
Elég értelmetlen mondat
mondjuk aki úgy vesz meg egy játékot,hogy legalább a demoval nem játszik...hát,az - ismétlem magam - vessen magára 😊
ReaL MaDRid x siempre
no,lehet hajigálni azokat a köveket.biztosan más állásponton vagytok,ezért szeretném,ha ti is kifejtenétek a véleményeteket ezzel kapcsolatban,amire természetesen majd szeretnék reagálni.
ReaL MaDRid x siempre
jómagam is mostmár inkább pesezek,a fifát hetente kétszer veszem elõ,de csak azért,hogy a bajnokságban lejátszam a meccsemet,tehát már csak a multiplayer miatt játszok a fifa 08-cal.mégis kezd kicsit uncsivá válni.minden fifát fikázó azt mondja,hogy "régen nagy fifás voltam,de nagyon nem változott a játék már 2003 óta,de szeretném,ha megint jó játék lenne" meg hogy "ugyanazt a rókabõrt húzták le megint az ea-sek" és hasonlók.
a nextgen grafot nem õk ígérgették,csak néhány újságíró spekulált,az ea nem etett,legalábbis én nem láttam sehol olyan reklámokat,hogy ez most milyen jó lesz,meg hogy nextgen graf így,úgy,amúgy.de lehet,hogy csak én nem olvastam eleget,lehet,hogy csak én nem figyeltem oda annyira a reklámjaikra,és lehet,hogy csak én nem vártam el sokat a játéktól.
minden cikkíró ugyanazt megírja,tényleg unalmas már...és ezt az egészet úgy állítják be,mintha ezt nekünk kötelezõ lenne megvenni.ha kötelezõ lenne megvenni,akkor jogos lenne a felháborodás,de úgy érzem,hogy a gamereknek mára elvárásaik lettek.erre szokták mondani,hogy "inkább örüljenek,hogy lyuk van a seggükön".régebben ha kijött egy játék,annak örültek,és nem követeltek újabb részeket,örültek,ha kijött egy második rész.
vagy az mégis lehet,hogy ennyire naív lenne a gamer társadalom?
mert hogy ha én nem számítottam nagy durranásra,akkor õk nem tudom mit vártak.pedig nincsenek ea-s kapcsolataim,semmivel sem tudtam többet a megjelenés elõtt a fifáról,mint mondjuk ti.
mondom,én is mostanság már áttértem a pes-re,de attól még eléggé zavaró,hogy minden cikk tartalma szinte ugyanaz,és az ea-t valóságos gonosznak állítják be a kritizálók.pedig nem muszáj megvenni a játékot,egy játék meg azért ne váltson már ki ekkora felháborodást,mert az már eléggé cink...lehet mondani,hogy nem szép a grafika,nem olyan jó a játékélmény,de azért néhány cikkíró igencsak túlzásba esik.
mondjuk manapság divat fikázni mindent...
nem megvédeni szeretném a játékot,csak már engem is irritál,hogy ennyire szaroznak egy olyan dolgot,amit senkire sem kényszerítenek,tukmálnak rá,ez is csak egy lehetõség számunkra,nem pedig létfontosságú dolog.
ez a "pes-szim,fifa-árkád" meg eléggé...hát,hogy is mondjam:rossz megfogalmazás.egyik sem szimulátor,aki meg azt mondja,hogy a pes szim,az nincs tisztában a szimulátor fogalmával.
ReaL MaDRid x siempre
Szerzõ: Retee | 2007.11.07.
Az utóbbi évek során talán most elõször vártam arra, hogy megismerkedhessek a FIFA legújabb epizódjával – hiszen az EA szép ígéretekkel bombázta a virtuális foci rajongóit. Nem mintha az elmúlt években nem tette volna ezt, hogy aztán ebbõl semmi se valósítson meg, nem. De a tavalyi epizód olyan mélypontnak bizonyult, és a konkurencia fejlesztése annyira túlnõtt rajta, hogy elképzelhetetlennek tartottam azt, hogy ne változtassanak rajta. Végülis az évenként megjelenõ szériáknál idõnként ez kikerülhetetlen, most meg már itt a mágikus következõ generációs kifejezés is, úgyhogy miért ne most tennék? Hát mikor, ha nem most? Vártam tehát, és már az sem érdekelt különösebben, hogy egy olyan nemzetiségû csapat készíti el szerencsétlent, akiknél gyakorlatilag még bajnokság sincs, a válogatottjuk meg még a miénket is alulmúlja. Sebaj, a jamaicai bobcsapat is lehetett zseniális, Kanadában meg van kábeltévé, lehet rajta nézni a Barca meccseit, úgyhogy errõl ennyit. Ugyanakkor némi zavart okozott már a megjelenés elõtt az, hogy vajon a PC-s verzió is következõ generációs lesz-e, vagy ez megmaradt az újkori konzoloknak. A kérdést aztán még a demo sem tudta megválaszolni igazából, lévén hogy nem lehetett benne a grafikát állítani, így amit ott kaptunk, azt még ki lehetett menteni, a „majd a teljeseben” optimista rigmusával. De megérkezett a teljes verzió, így hát ideje színt vallani.
A telepítés után kíváncsian vártam az intrót, mert bizony a FIFA ebben mindig is híresen jó volt – bár itt is fõképp régebben –, de csalódnom kellett. Hozzáteszem, egy zenés videó megítélése rendkívül szubjektív, viszont az már mégiscsak elképesztõ, hogy még itt is rettenetes a játékosok mozgása... De hagyjuk, meg hagyjuk a ronda fehér menüt is, felõlem rózsaszín Hello Kitty bábuk is helyettesíthetik a gombokat, nem ez a lényeg. A lényeg a meccs: a hangulat, a játékélmény és persze a grafika. Az összes többi megbocsátható. Na de ami a mérkõzésen fogadott, az már nem. A grafika botrányos, teljesen és egyértelmûen ugyanaz, mint már évek óta, semmi köze nincs a „next-gen” jelzõhöz. Persze ismét felhívom a figyelmet, hogy nem a konzolos verzióról beszélek, hanem a PC-srõl, amit úgy látszik az EA nagy ívben ejt le, mert ez már komolyan mondom pofátlanság. Évekig lehúzni ugyanazt a bõrt egy sorozatról, és közben megmaradni kis túlzással a kiindulási helyzetnél, na ott már valakinek nagyon vastag valamije az arcán. Errõl láthattunk videókat meg képeket? Nem, véletlenül sem errõl...
Ennyit a grafikáról, mert hát mit is írhatnék még róla, vegyük inkább górcsõ alá a játékélményt és a játékmenet változásokat. Az egyik nagy újdonság a „be a pro”, ami azt jelenti, hogy megalkothatunk egy saját játékost, és a meccsek során õt irányíthatjuk, társait azonban nem. Nem mindenki számára lesz ez ismeretlen, hiszen például az NBA-ben többször is szerepelt már hasonló funkció, a FIFA-ban viszont még nem, és valljuk be, ez némi színt is visz a játékba, pláne úgy, hogy emberünk folyamatosan fejlõdik. Sõt, lehetõség van kooperatív módra is, így akár többen küzdhetünk közös csapatunk helyezésért. Egyedül azért egy idõ után unalomba fordulhat át karrierünk, nincs ez még igazán jól kidolgozva, de van benne lehetõség a jövõre nézvést.
Ami magát a mérkõzést illeti, ugyanúgy grafika téma – nincs nagy változás benne. A PES-hez hasonlóan külön gombra került a játékosváltás és a passz gomb, úgyhogy aki még nem játszott a konkurencia fejlesztésével, annak ezt szoknia kell. És bizony, ha igazán ki akarjuk használni a lehetõségeket, akkor nem árt hozzá egy gamepad sem, hacsak nincs polip a családban. Hiába vagyok én is billentyûzetpárti, bizonyos cseleket, lövéseket ezerszer könnyebb gamepaddel véghezvinni, míg billentyûzettel ugyanazt csak rengeteg gyakorlás útján hívhatjuk elõ.
De térjünk rá a konkrét mérkõzésre. Sokan arra számítottunk, hogy talán itt lapul a forradalmi változtatás, de nem. A gép erõsebb lett, ez viszont leginkább abban mutatkozik meg, hogy nehezebb gólt lõni. De attól még ugyanúgy, ugyanazokat a meccseket játsszuk le. Megvan az az 1-2 nyerõ taktika, amivel elverhetjük az aktuális ellent, és folyamatosan ezt kell használnunk. A váratlan fordulat ebben a játékban ritkább, mint Kínában a tibeti nagykövetség, a dinamika pedig most is hiányzik az akciókból. Maradt minden a régiben, az egyetlen igazi újdonság a kapus irányításának a lehetõsége, ezzel csupán az a gond, hogy a FIFA 08-al játszók 80-90%-a garantáltan nem fogja átvenni az irányítását az elsõ két-három próba után, úgyhogy ez a semminél is kevesebb. Az rendben van, hogy arcade játék, és mint ilyen nem PES vonalban fejlõdik, de könyörgöm, hát ez nem is fejlõdik egyáltalán. A meccs engine szinte száz százalékban ugyanaz, mint a 07-é, forradalomról szó sincs.
Talán az egyetlen igazán pozitív élmény a kommentátorok kapcsán ért. A magyar verzióban most is a Hajdú B. István – Faragó Richárd páros üli velünk végig a mérkõzéseket, és bizony igen sokat fejlõdtek tavaly óta. Azon félelmem, hogy ugyanazt fogják mondani, mint tavaly, nem igazolódott be, rengeteg új monológjuk van, és végre a gólszerzõ játékosok nevét is hajlandóak kiejteni. Szép nagy piros pötty érte.
Nem tudok mást mondani, mint az igazságot: minden idõk legrosszabb FIFA játékához volt szerencsém. Az a képsor jut róla eszembe, mikor a fiatal pár kapcsolatuk ötödik évében ötödszörre megy el ugyanazon elõkelõ étterembe, ahol kellemes muzsikaszó mellett vezeti õket az elegáns pincér a kifogástalan asztalhoz, majd meghozza illatozó vacsorájukat. Ugyanazt, mint minden évben. A párocska pedig lehangoltan bökdösi a villájával azt a „valamit”. Mert a nyomorult szakács nem képes valami újat fõzni, ragaszkodik a megszokott, unalmas menüjéhez. Ígérgetni tud, de teljesíteni nem. Mert hiába a PES-t simán verõ rengeteg játékmód, az eredeti játékosok és bajnokságok nevei, vagy épp a kiváló kommentátorpáros, ha maga a mérkõzés kivitelezése tök ugyanaz, mint már évek óta – mind grafikailag, mind játékélmény tekintetében. Persze nemcsak a szakács, hanem a párocska is hibás, hiszen ha valóban unják a menüt, mehetnének máshová, vagy a személyzet képébe dobhatnák a kaját, jelezve, hogy elég volt. Mert addig, míg meg nem teszik, úgy látszik semmi sem fog változni.
Szóval megesszük idén is?