FIFA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

contraste
Igaz lehet, en mondjuk 99% ban Manager modeozom😊 Nem annyira izgatott fel ez a ultimate team meg egyebek...

ain't got no history

Fifá-t PCre már nem éri megvenni, ha online akarsz játszani (szerintem)
Konzolon kb 2x annyian játszanak + ott nem tudnak kilépni a meccsekből, vagy igen de az a teljes konzol kikapcsolásával jár 😊
Csacsi
Azthiszem van pár dolog aminek utána kell olvasnom.

Az ellenfeleim folyamatosan elveszik tőlem a labdát. 😊 Háttal állok neki...de ő 80%-ban vagy megelőz, vagy nem tudom átvenni, mert arréblök..és nem képesek a játékosaim átvenni a labdát. Minden fejest elveszítek. Minden passzom ellenfélhez megy...ők meg 100 méterről pontosan indítanak.

Valamit rosszul csinálok 😄

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Van is mit gyakorlni, mert félprofin alig verem a gépe.t...Online meg esélyem sincs 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Köszi. Mind1...gyakorlok a 15-öt meg majd PS-re veszem 😄

mooo
Nekem pár hete azonnal talált ellenfelet.
Ahogy pörög a piac,illetve mivel már sok helyen kezdik féláron akciózni biztos vagyok benne hogy sokan tolják még (pc-hez képest).
Utoljára szerkesztette: mooo, 2014.09.03. 15:26:51
Ja és PC,Konzol külön van nem játszhatnak együtt
PC-n nem tudom de PS3 nálam azonnal talál mindig a nap bármelyik időszakában.
Mondjuk én biztos fogok váltani Fifa 15-re(PES kizárva mivel csak novemberben jön addig meg biztos nem várok).

Origins acc.-od van amúgy?Lehet az kell és Ultimate team-el nem hiszem,hogy összerak normál csapatokkal
Csacsi
Illetve azt nem tudom, hogy számít-e, de PC-n tolom. Ott kevesebb? Vagy összerak konzolosokkal is?

Csacsi
Sziasztok. Én még csak mostanában szereztem be a játékot. Csináltam egy ultimate teamet, és akartam volna tolni egy online szezont, de sosem talált ellenfelet? Ennyire haldoklik már a 14? Talán majd a 15. Vagy mi lehet a gond?

Sikerült.
Nem tudom mi volt ma.4D-4V-1GY most be is fejezem mára nagyon sz@r voltam😄D
Üdv.
Online szezonban hogy v.hol kell beállítani ne legyen 2 ugyanolyan csapat egymás ellen?Az előbb sikerült összekerülnöm ugyanazzal
mooo
Nekem folyamatosan crashel a HSP 14,ahogy olvastam másnak is,úgyhogy én nem erőltettem.Inkább töltöttem egyet a Creation Centreből és kicseréltem a lengyel bajnokság csapatait.
Utoljára szerkesztette: mooo, 2014.09.01. 16:26:29
zorrobomber
Szóval van 😊

Van egy érdekes problémám. Szeretnék játszani a HSP 14-gyel, fel is telepítem, el is indul a játék, minden módon tudnék vele játszani, csak a karrier kezdésekor kidob a Windowsba.
Hogy lehet orvosolni ezt a hibát?

zorrobomber
Vagyunk még ezzel így páran 😊 Napestig tudnám sorolni a hibáit, ennek ellenére azért belemegy 200 óra.

Más: normálisan működő magyar bajnokság patch van 14-hez?

contraste
Teljesen hulyevagyok, de elorendeltem a FIFA15 ot PC-re. A sok hulyesegevel is szeretem, ez van😄 persze remelem ez mar tenyleg nextGen release jobb lesz... Es remelem mas lesz a jatekelmeny, mert oszinten szolva 14-ben gondjaim vannak a vedekezessel meg mindig.

ain't got no history

Laaccoo
Sziasztok! PS3 Fifa 13 online módban szaggat néha megáll a játék egy pillanatra. Más játék tökéletes. EA küldött e-mailt de egyik megoldás se ért semmit. Mit lehet csinálni?

AZ ÉLET 250KM/H-NÁL KEZDŐDIK,ÉS EGY ELRONTOTT KANYARIG TART! Tdu-Nick: Laco02 SONY VAIO VPCCW1S1E 14\" P7450 GT230M 4GB

zorrobomber
LB-vel megáll a játékos(kontrolleren)

a tört verzióval ja
Adam Jonas
A gyorsabb Alaba-val nem érem utol a lassabb Gündogan-t. Szép munka, EA Sport! <#eljen>

Újra felraktam a játékot. Óriási hiba volt. Igazából már az sem érdekel, hogy mi lesz a meccs végeredménye. Öt meccset játszottam a harmadosztályban, mondanom sem kell, hogy mind az öt Bayern-Real volt és mind az öt meccset elbuktam középszerű/gyenge játékosok ellen. Azt hiszem 15-ig már csak offline játszom, hátha ott lesz egy kis sikerélményem...

142GY/36D/93V Inkább megőrzöm ezt a még pozitív statisztikát. Szó szerint szégyellem magam, hogy visszazuhantam a negyedosztályba...
SLICK
az a baj hiába váltok a megfelelő játékosra, ugyanúgy tovább viszi a lendület előre és az az idő kiesés, mialatt visszafordul, pont elég ahhoz, hogy ne tudjam szerelni, vagy csak szabálytalanul...

Segítsetek légyszi!!! Gyári FIFA 14-em van, a megjelenése óta játszom vele. Tegnap óta viszont indításkor csak a Messi képernyőig jutok el, ott megáll és csak a ctrlaltdel-re reagál a gép. Járt már így valaki? Tudtok valami megoldást? Köszi!
Adam Jonas
Beívelést gyakorolgasd, ha azt sikerül jól megtanulnod, akkor 10-ből 9-szer gól a vége.

zorrobomber
Mindig a jó emberre kell váltani és saját kézzel irányítani, vagy a plusz ember hívással operálni. Passzsávokat lezárni, második ember meg mehet a labdásra. Nekem inkább támadásban lenne mit tanulnom..

Adam Jonas
Vicc az egész. Előbb kipróbáltam a Real Madridot, hát komolyan mondom, most már értem, hogy miért mindenki ezzel a vacakkal nyomul online. Konkrétan bármelyik Real játékos gyorsabban gyalogol, mint ahogy bármely más csapat bármely más játékosa sprintelni tud.

SLICK
a védekezéssel nekem is bajaim vannak... nem tudom miért de szinte legtöbbször abból van gond, hogy a védőim előre mozognak, és egy hosszú indítással vagy kiugratással azonnal lehagyják őket az ellenfél csatárai... és egyszerűen olyan, mintha nem élnének együtt a játékkal, tehát tök másfelé rohangálnak és nem a labdát követik + nem fogják az embereket. Tök mindegy mit állítgatok akár játékon kívül vagy közben, ugyanúgy rá tudnak futtatni a nyeles cicire... És ritka az amikor nem kapok egyetlen gólt sem, alig tudom lehozni a meccseket kapott gól nélkül...

Adam Jonas
Mind1, nem próbálom ezt a szart tovább, letöröltem a picsába.

Szerintem csak érzés. Ultraoffenzívnél kinyílsz. Sokkal több az üres terület, emiatt sokkal több a rohangálás is. Ha a támadás nem sikerül, ezerrel kell visszafelé sprintelni, aztán megint támadásba mész megindul megint mindenki előre. 😊

Na meg azt vettem észre, hogy sokszor a hirtelen reakció idő nem mindig jó és néha túlzónak érzem. A gyengébb játékosok sokszor úgy gyorsulnak fel, mint egy megrakott teherautó egy emelkedőn. És mikor közelbe ott pattog a labda egyszerűen képtelen jól rástartolni és a messzebb lévő ellenfél lazán elviszi. Amikor már begyorsult egy játékos akkor tud szaladni.

UoNokedli
Lehet hogy 3 az a 2! Mindegy a játékos szintjétől függően távolodik el a labda... és futja azt be. Azaz egy gyendébb játékostól jobban eltávolodik a labda így rosszabb esetben egy védő keresztezhet. Jobb játékoshoz meg szinte tapad a labda, de még így is gyorsabban fut mintha simán csak sprintelne.

Origin: ProXim86 (FIFA15)

Adam Jonas
Tegnap azt az ultraoffenzív taktikát nyomtam be, kb. egy teljes félidőre, és az az igazság, hogy szerintem a védekezésnél is gyorsabbak voltak a játékosok, nem csak a támadásnál. Valahogy a cinkes szituációkat is könnyebben tudtam kezelni, vagy csak úgy éreztem legalábbis.

UoNokedli
Jobb alalóg kar 2x adott irányba sprint közben ennyi (pont) / hosszabban szökteti magát a játékos így lényegében labda nélkül fut... azaz gyorsabb. /

zorrobomber
Tegnap nyomtam én is pár online meccset, mezőnyben sokszor partiban voltam az ellennel, ehhez képest 4 vereség 1 döntetlen. 😊 Vagy 3szor Real-al nyomultak, egy PSG-s arc volt, de persze nyilván a Lazio alázott a legcsúnyábban...

Ha hátrányba vagy benyomhatod a "nagy nyomás" taktikát(+offenzív). Ilyenkor beindul a gőzhenger, agresszíven letámadnak és törnek a kapura.

A hátrány ilyenkor, hogy nagyon pörögnek így sokkal gyorsabban fáradnak is, ezért inkább véghajrába érdemes, mikor meg kell nyomni a meccset. Illetve az ellenfél könnyebben tud kontrázni, mert kinyílsz. De hát kockázat nélkül nincs győzelem.

"Ellentámadás" taktikát használd akkor, ha az ellenfél van hátrányba és védekezésből vezetsz majd kontrákat.

Adam Jonas
Nem hagyott nyugodni a dolog, csak próbálgattam még ma 1-2 dolgot...

Első meccs, gyorsan voltak a játékosaim, sima 2-1...

Második meccs, a játékosaim megint, mint a csigák. Mondom kipróbálom már ezt a gyorstaktikás dolgot...felnyomtam ultraoffenzívra, onnantól kezdve, mintha ember feletti erőre kaptak volna a játékosaim; 2-0-s hátrányból sima 4-2-re nyertem. Hoppá.

Adam Jonas
Igen, erre emlékszem, meg azzal is tisztába vagyok, hogy elég gyorsak.

De....azért az a para a számomra, hogy nekem nem ekkora hátrány szokott lenni, hanem ettől jóval nagyobb. És pl. ilyenkor már nem tudom, hogy mit tudnék csinálni azon kívül, hogy nyomom a padon az LT-t (futás), meg húzom a megfelelő irányba a jobb oldali analóg kart (elvileg ekkor kicsit rá tud még gyorsítani), és még sokszor így is kilométeres hátrányom lesz labda nélkül a labdát vezetőhöz képest.

A másik, amivel nem tudok mit kezdeni, az az eső....ott én nem tudom, hogy miket csinálnak, de egyszerűen azon játékosaim is gyök kettővel mennek, akik egyébként még viszonylag gyorsak lennének, az ellenfél meg kb. ugyanolyan gyors marad.

mooo
Az a helyzet,hogy őket a valóságban sem könnyű utolérni 😊
Legemlékezetesebb a sok közül...
Adam Jonas
Ja igen, ami lemaradt:

Mennyit fizet ez a csodálatos spanyol liga az EA-nek, hogy a játékosai szupergyorsak legyenek?! Nem hiszem el, hogy Jordi Alba-t, amikor labdával keresztül fut a térfelemen, se csatárral, se középpályással, se pedig védővel nem értem utol!!!!! Azon már meg se lepődök, hogy Messi, Neymar, Ronaldo, Bale meg godmode-ba vannak téve. Leszerelem őket, szabálytalan, utolérni képtelenség, lökdösődni megint nem lehet, mert elesnek és egyből szabadrúgás....

Vagy mindenki ezeket a nyamvadék gyorstaktikákat nyomogatja orrba-szájba? Mert akkor ez már nem foci, hanem eszetlen gombnyomkodás, amihez csak gratulálni tudok megint, és akkor inkább megveszem a Street Fighter-t vagy Mortal Kombat-ot....

Adam Jonas
Najó, én ezzel a foshalmazzal végeztem. Ez akkora egy szánalmas egy sz.... most ne értsétek félre, nem azért fikázom, mert divat, de áááá.....

Egy biztos győzelmet ígérő meccsen azért kapok ki, mert az EA Sports nyomorék írni egy rendes netkódot, és persze, hogy amikor a kapum előtt van a nyomorék ellenfelem, akkor laggol be. Következő meccsen kapok egy értelmetlen piros lapot, ugyanilyen szabálytalanságért az ellenfél meg sárga lapot (WTF???????), a harmadik meccsen meg a kapus szabálytalankodik, labdával a kezébe a 16-oson belül úgy, hogy a közelébe nincs senki, és még az 5 másodperc sem telt...szabadrúgás, majd szöglet az ellenfélnek, kipattanó, persze, hogy gól.

Szóval gratulálok EA, egy nagy hulladék ez a játék is!

Erre az a jó megoldás, ha körbevesznek. Elviszed az egyik mellet a másik rögtön be tud lépni. Persze ilyenkor több védőt lekötsz így akár magasan is indíthatsz mást. Ezt szeretem a FIFA-ba, hogy sokkal több lehetőség van benne, mint gondolnánk. Nem csak passz-lövés-szerelésből áll az egész. 😊

A lökés is hasznos lehet ilyenkor vagy szebben mondva kontakt, attól függően, hogy már átlépjük -e vele a szabálytalanság határát vagy nem.

Azon én is szoktam röhögni, persze csak akkor, amikor én csinálom. Próbáljátok ki Ribéryvel, nem könnyű tőle elvenni a labdát. 😄

Illetve a Robbennel való jobbszélről megállós, középre futós, hosszúba lövős (ahogy igazából) taktika is gyakran bejön, csak módjával kell használni.
Utoljára szerkesztette: gszp, 2014.08.12. 20:32:06
Adam Jonas
Azt vettem észre, hogy online elég már a nagyon egyszerű cselek használata is, pl. hirtelen irányváltás, legegyszerűbb testcsel, esetleg egy biciklicsel. Múltkor játszottam egy srác ellen, végigrohanni a védelmén lehetetlen volt, szinte rögtön az első emberrel szerelt, ugyanakkor meg ha elkezdtem ezeket a hirtelen irányváltásokat csinálni, egyszerűen nem tudott mit kezdeni vele, fél pályától kb. 1 emberrel jutottam el nem is egyszer a kapujáig.

Köszönöm újfent, azt hiszem újra kell tanulnom a játékot, online-ra már nem mindig elég a passzolok-futok-lövök/futok-majd elrontja-majd elveszem kombó tetszés szerinti alkalmazása. 😄

Megmondom őszintén, emberfogással, csúszkák állításával soha nem foglalkoztam, de azt hiszem itt az ideje elkezdeni. Manapság már a gyorstaktikákat sem használom. Azt hiszem, kap még egy utolsó sanszot a játék a 15 előtt.
UoNokedli
Nekem olyan kérdésem lenne hogy, 14-ről 15-re váltáskor a jelenlegi FUT-os cuccaimból (kártyák/coin) mi marad meg és mi tűnik el?

Ez a video talán beszédesebb, igaz FIFA12, de sok dolog alap benne. 😊 Nézd 0:45-tól 1:20-ig. Láthatod, hogy a pálya távolabbi részén meg se kísérli a szerelést, felesleges. Hanem csak területet véd illetve a passzolást nehezíti. Az irányított játékos nem is a ladással foglalkozik hanem csak azt nézi, hogy ne tudjon másnak passzolni és szabad emberekhez rohangál.

Utoljára szerkesztette: wednes, 2014.08.12. 08:15:23

Egyrészt az egyéni taktika is meghatározza a védekezésedet, hogy ott mi van beállítva. A pálya melyik harmadában kezdjenek védekezni, illetve mekkora nyomást helyezzenek a labdás ellenfélre. Az egyéni taktika menüpontban, a csúszkák beállításával. EZ HATÁROZZA meg milyen taktikával és milyen agresszíven védekezzenek. Aztán azt is be lehet állítani, hogy milyen széles legyen a védővonal. Ha rövid, jobban tömörülnek a kapu körül, középen elég nehéz bejutni, ilyenkor a szélekre jobban kell figyelni.

Aztán játék közben vannak a gyors taktikák, ami kontrolleren a D-pad, föl-le és beugrik a csapatnyomás (van ott még KH felfutás, lestaktika stb). Ezek csak pillanatnyi szituációk, rövid ideig tartanak. A csapatnyomás addig míg az ellenfélnél a labda. Minden egyes labdavesztésnél lehet újra benyomni.

Ha benyomtad ilyenkor 1 játékos (talán 2) próbálja fogni a labdás támadót. Ilyenkor még hívhatsz +1 társat, aztán te magad is elállhatod az utat (vagy máshova állsz, másik ellenfelet fogsz, passzsávot zársz le) Ezt lehet látni a #35903-as képen is (falat húzol fel). Ez arra jó, hogy nem tud egyszerűen átmenni. Ez a védekezés kulcsa, nem pedig a direktben szerelés. A szerelés egy kedvező lehetőség kivárása. Jól kell időzíteni, mert ha nem sikerül azzal a játékosodon már átjutottak. A sprint gombot meg tényleg ne nyomd, csak ha kergeted, vagy lepattant a labda és rá kell startolni. Támadásnál se mindig szerencsés állandóan sprintet nyomni, mert akkor a legkönnyebb labdát is veszíteni. Azt is néha adagolni kell, megnyomom elengedem stb. A védekezés elől csak zavarásról szóljon illetve az utat próbálod elállni.

Olyan védővel próbálj szerelni aki mögött még állnak saját játékosok. Ha már nincs, inkább csak lezárás.

Ó, köszönöm a részletes elemzést. Igen, ha odafigyelek és elengedem a sprint gombot (nem rohangálok ész nélkül a labdás után), akkor néha csodákra vagyok képes. Végül is az egész a türelemjátékról szól, csak még mindig nem értem, hogy miért nem védekeznek szorosabban, nem támadnak le az embereim. Lehet, hogy annak is az analóg sprint lenne a megoldása? Én régi fifás vagyok, szerintem már képtelen lennék átszokni rá, pedig gyakran jól jönne. A múltkor nagyon felkúrt a játék, úgyhogy szerintem a gyakorlás marad a FIFA 15 demóra. <#worship>
Na most már már szemben vagyok a támadóval, betömtük a rést, a többiek is nagyjából jó helyen és hívjuk a zavaró emberkét hátulról.

Lehet én bénázok de tényleg nem enged 2 képet egy hsz-be nekem....

Itt meg sem kísérlem letámadni az ellenfelet, hanem inkább visszazárok. És hívok segítséget.