Eurovíziós Dalfesztivál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#361-el kb. egyetértek
de ezekszerint nem
albán csaj jól nézett ki, meg a máltai is jól nyomta
amúgy semmi egyéniség nem volt a mezõnyben
A medve nem játék.
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Görögország, Románia, Finnország, Norvégia, Oroszország, Lengyelország, Azerbajdzsán, Örményország, Bosznia-Hercegovina, Izrael
én se vagyok oda a csapdáért, csak úgy írtam, mivel nincs egy ABBA szintû formációnk akik megnyernének bármit, de nem is a nyerés a cél,
ahogy TomDantes is írta és mások is elõtte, az egyes országok a szomszédaikra szavaznak, illetve a vendégmunkások az anyaországra
a következõ versenyen való részvétel megszerzése a cél
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Viszont tavaly, és nem hazafiasságom miatt mondom, nekünk kellet volna nyerni, Rúzsa Magdi jobb volt mint a többi fellépõ.
Nade ez aCsézi vagy ki...nem is halottam róla. Biztos jó lehet.
De én se a Tankcsapdát küldeném, nem olyan jók õk, hogy világ, vagyis Európa szinten szerepeljnek, de különben meg tökmindegy, az országok egymásra szavaznak, szóval akár én is mehetnék.
Ezzel a Csézy dallal az a gondom, hogy a szám eleje még elég bíztató, viszont a refrén nem igazán slágeres vagy fülbemászó.Bár többszöri hallgatásra már egész kellemes az egész, viszont a versenyen egyszer-kétszer fogják csak meghallgatni és ha már elsõre nem üt...
Nekem mondjuk az Általad vagyok c. száma sokkal jobban bejön.
szóval nem volt választék se, bár a mûsort nem néztem végig, csak bele-bele
Csézyt hetek óta nyomatják mindenhonnan, gondolom kiadó tejel rendesen, szerintem is már elõre lezsírozott dolog volt
én Ágnes (Vanillát) küldtem volna ki, vagy még Tankcsapdát is elviseltem volna
látom ja. kicsit se bunda. megyei portálon volt fõcimlapon két méteres betükkel kiírva, hogy rá kell szavazni:D
persze már más a címe meg levették onnan
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
na mindegy majd meglátjuk

Feketeleves: vélemények a Magyar Nemzeti Döntõrõl
Amióta kihirdették, hogy mely az a 15 produkció, amely részt vehet a Magyar Nemzeti Döntõn, meglehetõsen sok negatív kritika érte a mûsort, a zsûrit és a résztvevõket is. Most szemezgessünk ezekbõl…
"Ízlések és pofonok különböznek, de az furcsa, hogy a 15 továbbjutóból talán 4-5 nevet ismerek" - és ez csak egy a sok felszólalás közül. A magyar zenészszakma jó néhány képviselõje értetlenül áll a lista felett és nem félnek a véleményüknek is hangot adni.
„A zsûri felkészületlen volt, minden az érdekekrõl szólt. A magántõke és a kiadótõke befolyásolja a döntõbe jutást. Már a nyertes is megvan, ebben biztos vagyok" – nyilatkozta az egyik újságnak a Crystal frontembere, Kasza Tibi.
Az énekes továbbá azt is szóvá tette, hogy nem érti, Tóth Gabi miért nem szerepel a 15 döntõs között, de egyben vígasztalta is a lányt: "Szerintem Gabinak nem kellene azzal foglalkoznia, hogy nem jutott tovább. Ugyanis az egész verseny kellõen szakmaiatlan, amatõr és a szó negatív értelmében magyar. Személy szerint szánalmasnak tartok egy olyan C kategóriás TV mûsort, ahol Horgas Eszter zsûrizi a popzenét."
Erre érkezett a válasz is: „A szerzõk és elõadók tudta nélkül hallgattuk meg a dalokat. A szempont az volt, hogy eredeti legyen, zeneileg, ritmikailag stimmeljen, valamint megfelelõen a nemzetközi trendnek, legyen fûszerezve világzenei elemekkel…nem ismerem a popelõadókat, nem ismerem fel a hangjukat sem, így nem lehettem tudat alatt sem elfogult” – nyilatkozta a zsûri egyik tagja, Horgas Eszter, fuvolamûvész.
A Cotton Club Singers énekese, László Boldizsár szintén az ellentábor képviselõje, bár õ keményebben is fogalmaz. "Az a szomorú, hogy olyan emberek képviselik majd hazánkat, akik csak lejáratni fognak minket, ugyanis nagy számban jutottak be senkik. Én csak örülök, hogy mi nem tartozunk ehhez a bagázshoz, persze tisztelet a kivételnek". Továbbá hozzátette, hogy sajnálja azt az idõt, amit a dalszerzõvel és a szövegíróval ebbe a versenybe fektettek.
Benkõ László, aki szintén a zsûri egyik tagja, így kommentálta az eseményeket: „Nagyon komoly kritériumoknak kellett megfelelnie a dalnak, amelynek három percben kell meggyõznie a hallgatókat. Itthon is és kint is. A szerzõ személye érdektelen. Persze megértem a felháborodást, de valakinek végre fel kell vállalni, hogy tesz valami érdemlegeset is a magyar zenéért”
De természetesen van olyan is, aki elégedett a szûri döntésével. Rakonczai Viktor rögtön duplázott is, hisz a 15 jelölt közül kettõ, Lola és Csézy is az õ általa írt nótával áll a színpadra február 8-án, hogy elkápráztassák a zsûrit és a közönséget.
"Szerintem nem volt rossz a zsûri módszere, hogy elõadó és szerzõ nélkül hallgatták a számokat. Ugyanis sokan elfelejtik, hogy ez valójában egy dalverseny” – nyilatkozta a zenész.
Megvannak az Eurovíziós Dalfesztivál magyar jelöltjei
Február 8-án rendezik meg a 2008-as Magyar Nemzeti Döntõt, ahol eldõl, hogy ki fogja képviselni hazánkat az 53. Eurovíziós Dalfesztiválon, Belgrádban. A jelöltek között büszkeségünkre HOTBAND-es zenekart is találunk!
Magyar Televízióhoz 30 pályamûvet jutattak el, amelyek már egy elõrostán vettek részt. A zsûri, melynek tagjai Malek Miklós, Benkõ László, Horgas Eszter és Lévai Balázs, 15 résztvevõt jutatott tovább a február 8-ai élõ döntõre.
Az elhangzott 15 produkcióból a zsûri kiválaszt majd hatot, amire a nézõk szavazhatnak és, aki a legtöbb szavazatot kapja, abban a megtiszteltetésben részesül, hogy képviselheti Magyarországot a Dalfesztiválon. Ez egy nagy változás a legutóbbi nemzeti döntõhöz képest, hisz akkor a közönség mindenkire szavazhatott és a négy legmagasabb pontszámot elért versenyzõ közül a zsûri választotta ki, hogy ki is menjen a nagy versenyre.
És, hogy kik is a döntõ résztvevõi:
EZ ONE zenekar
Lola (NF 2005)
Imre Zsuzsa
Vágó Zsuzsi - Mészáros Árpád Zsolt
Fiesta (NF 2005 – elõválogatón kiesett)
Antal Zsuzsa & Fishers Company
DURE
Gál Csaba Boogie
Candies
Szekeres Adrienn
Hoffmann Mónika
Szatmári Orsolya
Csézy
Pflum Orsolya
És nem utolsó sorban a 21 gramm zenekar, akik itt nálunk a HotBanden is képviseltetik magukat, szorítsunk értük! Hajrá fiúk!
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
jó hogy a második lemez elsõ trackje Magdi
1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
Belgrád - Botrányba fulladhat az Eurovíziós Dalfesztivál, ha kiderül, hogy a szerb gyõztes, Marija Serifovic (26) valóban lopott dallal lett az elsõ. A brit The Sun azzal vádolja a Molitva címû dal szerzõjét és elõadóját, hogy plágiumot követtek el, egy több éve megírt albán dal koppintásával neveztek.
Alig ült el a szerb ünneplés az Eurovíziós Dalfesztiválon aratott gyõzelmük felett, máris súlyos vádakkal illetik a diadalmaskodó énekesnõt, és persze a dalt, amely az elsõ helyhez segítette. A brit The Sun címû napilap hasábjain egy önmagát megnevezni nem akaró ellendrukker azt állítja, hogy a Molitva címû szám, amelyet Marija Serifovic oly átéléssel énekelt, valójában egy két évvel ezelõtti albán sláger koppintása, s ezen állítását a két dal videofelvételének egymás mellé helyezésével igyekezett bizonyítani.
- Nagyon régen ismerem már ezt az albán dalt - nyilatkozta a lapnak az ismeretlen albán. - Az évente itt megrendezett népszerû dalverseny, a Top Fest egyik gyõztes száma volt. Amikor az eurovízión meghallottam a szerb dalt, rögtön tudtam, hogy plágium. Nemhogy hasonlítanak egymásra, de hangról hangra azonosak.
A két szerzeményt meghallgatva valóban kísérteties a hasonlóság, ám ezt a Molitva szerzõje, Vladimir Graec nem így érzi.
- Hallottam a pletykát, de képtelenség az egész - nyilatkozta tegnap délután a zeneszerzõ a Blikknek. - Kezdjük ott, hogy soha életemben nem hallottam egyetlen albán dalt sem, így lopni sem lophattam belõlük. Az interneten azóta én is meghallgattam az összehasonlítást, de könyörgöm, aki csak egy kicsit is ért a zenéhez, az rögtön hallja, hogy nincs közük egymáshoz. Legfeljebb a kórus elsõ dallamsora hasonlít, de az sem teljesen. Ezt a dalt tavaly decemberben írtam Barcelonában, ahol pihenni voltam. A saját lelkembõl, a szívem legmélyérõl fakadt. Ezzel nevezett Marija a Belvisionra, s innen jutott tovább az Eurovíziós Dalfesztiválra. Nem ez az elsõ eset, hogy valaki vagy valakik mások sikereibõl próbálnak szenzációt faragva, botrányt kavarva érvényesülni.
Szerettük volna megkérdezni a botrányról a dalfesztivál szervezõit is, de lapzártánkig sajnos egyikõjüket sem sikerült elérnünk. Információink szerint az eurovíziós versenynek nagyon komoly feltételei vannak. A benevezett dalok nem lehetnek 3 percnél hosszabbak, s nem íródhattak tavaly októbernél korábban.
A szervezõk az öszszes nevezett dalt lenyomozzák, s ha már egyszer versenybe engedték, aligha fogják beismerni, hogy tévedtek.(blikk.hu)
1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
különben mindenki a szomszéd országra szavaz, vagy a hasonló nyelvet/kultúrát felvonultatóra
szal ez az egész szavazásos rész vérlázító és igazságtalan
a többi eléggé egykaptafára ment..
Fõoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház
De amin a legjobban csodálkoztam, hogy hova feltolták már a törököket. Holott csak a szokásos süküdüm süküdüm gagyiság ment, amit már Tarkan is nyomott, szinte detto ugyanebben a formában.
az kajak jó volt :D
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
it egy jó kis spoiler volt...de észrevették
De egy ilyen megmerettetesen, a dalnal a legtobbet a zeneszerzes, hagszereles es az eloadas szamit, ebben a sorrendben. Magdinal a zene tinglitangli volt, egyszeru, a hangszereles szokasos Magyar verszegeny, egyedul az eloadas volt nagyon jo.
De a sok agyon sztarol Magyar hulladekhoz kepest, azert nagyon jo teljesitmeny volt ennyi ido alatt kiallni eloben, es igy enekelni!