2023
Eurovíziós Dalfesztivál
-
Ironman2 #1296 

Amugy a Finnektől,és a Lengyelektől is kaptunk magasabb pontokatTalán nem véletlenül,még régi cimborák vagyunk.De hogy a Románoktól is kaptunk 10 pontot az nekem is meglepő.Meg a szerbektől is. -
ziasztok!
Ami tegnap éjjel történt az számomra még mindig annyira felkavaró hogy
saját gondolataimmal nem is tudnám elmondani.
Illetve csak káromkodás folyam lenne belőle.
Inkább beszéljen helyettem más.
"Na, akkor szólok...
Ez a verseny (mármint a kimenetele) NEM A ZENÉRŐL SZÓL. Ebből (is) látszik, szegény kis hazánknak mennyire nincsenek barátai, kapcsolatai, senkije. Gyakorlatilag úgy szarnak a fejünkre, mintha a térképen se lennénk. A volt Jugoszlávia és a volt SZU tagállamai, ill. egész Dél- és Észak-Európa nem győzött egymás országaira szavazgatni, még akkor is, ha olyan gyatra, idióta, elmebeteg jelenségek voltak színpadon, mint az a két piros paprikajancsi bohóc a korongecset hajukkal. Mik ezek? Szalajtott ápoltak? Merthogy nem zenészek, az tuti. Itt nem dalok voltak, hanem performance-ok. Minél idiótább valaki, annál jobb. Ez az egyik, a másik a már említett összefogás. Arra számítottam, látva (az egyébként háborús kapcsolatban álló) országok (pl. Kakukázus államai) egymás nyalását, hogy minket legalább a szlovákok, lengyelek nyomnak 1-2 ponttal. Láss csodát: a monarchiai emlékektől vezérelve a Sógoroktól, és CSAK A ROMÁN szavazóktól kaptunk egy kisebb adag pontocskát. Gyakorlatilag mindenki tojt Katira, de hangsúlyozom: NEM őrá, hanem Magyarországra.
NA EZ AZ, AMI AZ IGAZI KUDARC.
Emlékszem, 2009-ben az as "helyes kis" norvég srác a hegedűjével úgy nyert, hogy max. az óvoda középső csoportjába soroltam volna be, viszont pl. volt egy albán kiscsaj, akinek a dala majd szétvitte a színpadot (YouTube-on nézzétek meg), simán nyugati színvonalú, slágergyanús, jó dal volt. Hol van ma? Sehol nincs. Kati dala Zene volt, és Hang és Minden a javából. Mint 1983-ban a Neoton a Yamaha fesztiválon. Gratula a szerzőknek, és az előadóknak egyaránt. NEM RAJTUK MÚLT, senki ne cseszegesse őket a jövőben sem. Én, ha rajtam múlna, az életben nem indítanék magyar versenyzőt ezen az álságos, képmutató, csúsztatásos, irreális "versenyen".
Körülbelül összefoglalta a véleménye , csak ő kulturáltan tudta ezt megtenni, ellenben velem akit majd szétb.sz az ideg.
-
igen,sajnos ez a médiatörvény hozománya,meg az,hogy szélső jobbos párt is bennt van a parlamentben,plusz egy jobbikos az EP képviselőnk -
Ironman2 #1293 Nagy frászt! Ezt mind a médiatörvényünknek köszönhetjük.Europa most mondott véleményt rólunk.Igaz hogy burkoltan,de benne van az igazság.Kiváncsi lennék most OV véleményére,mert a fészbúkon nagyon éltette a saját oldalán Katit -
Igen, ez ragadt meg nekem is nagyon, hogy Neighbourvision (akik nem tudnak angolul: szomszédvíziós). És akkor innentől már teljesen hiteltelen ez az egész verseny. Én szarnék az egészre és többé egy versenyzőt sem indítanék ilyesmin. Szarják össze magukat a versenyükkel együtt. Ennyire nem volt rossz, hogy 22-ik legyen. Sőt, kifejezetten rádióba való dal. 10-en belül lett volna reális. -
bippo #1291 Magyarországnak 7 szomszédja van, kevés ilyen ország van még Európában. Tehát ez akár előny is lehetne.
Az más kérdés, hogy mi nem ápolunk olyan jó viszonyt a szomszédainkkal.
(biztos nem azért, mert makacsok, és kiállhatatlanok vagyunk, hanem mert ők a köcsögök...) -
Ironman2 #1290 Diplomáciai kérdés? -
azok mind magyar parasztok, akik azt hiszik, tudnak angolul :D -
A YouTube-ról: "I hate Neighbourvision!" -
Mentoloshurkaka #1287 Miért nem ilyen fajta zenék mennek ojróvízión? Több értelme lenne az egész fesztiválnak.
-
Én tuti nem. :) Egyiket sem. -
IXEMGabeo #1285 csak őt ne -
Bullitt #1284 Csak az a gáz, hogy ezeket a polgárok választották... :D -
Veca jobb lett volna. :)) -
Nemcsak Orbán. Ott van Morvai is az EP-ben aki nem egyszer csapott már patáliát az EP gyűléseken. Volt már olyan is, hogy a házelnöknek ki kellett kapcsolnia a mikrofonját már nem akarta befejezni a pofázást. Mondjuk nem nagyon zavarta mer utána papírra irkált és azokat lobogtatta...
Na az ilyenek miatt vagyunk lejáratva más országok előtt. -
gertitorpe #1281 És hozzátenném még a teljesen szubjektív véleményemet, hogy a Wolf Katinak sosem volt olyan hűdejó hangja. Én elég sokszor veszem észre, hogy egyes hangokat nem énekel ki tisztán. Persze lehet hogy én hallom rosszul :] -
Dehogy. :D -
Egyébként az "eurovision" feltöltőt nézzétek. Az a hivatalos csatorna. Ott nézettség szempontjából a 3. Kati. -
jutubon az azeri cuccot eddig kemény 30 ezren nézték meg. politika az egész,orbán miatt lett kati utolsó,nem tetszik az eunak a média törvény,nem tetszik a fidesz politikája,ennyi. csóri azeriek senkinek se ártanak,nincsenek balhéik,mondjuk az más téma hogy őket már ázsiába raknám,de sebaj. -
De nem is a 22..... -
Csakhogy, mielőtt lement a döntő, neki már megvolt a nagy része, míg a többieknek ma éjjel óta lett ekkora a megtekintése. -
gertitorpe #1275 Üssétek be youtubba és utána állítsátok át a találatok listázását relevanciáról (ami figyelembe veszi többek között azt hogy melyik országból nézed) és állítsátok be a megtekintések számát. Megsúgom: Nem Wolf Kati lesz az első ;) -
Ez egy jó komment:
"Egy volt szovjet dalszerző délszláv stílusban írt dalát kéne egy románnak előadni, ami arról szól, hogy a szépséges Skandináviába vagy valami görög szigetre menjen nyaralni, miközben a szeretett latin (félolasz félspanyol, de Portugáliában élő, franciaszakos egyetemi tanár) felesége minig a BBC Írországi adását nézi a német autójában.
Mindezt magyar színekben.
Tuti győzelem...."
:D -
És ez?
"Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns!"
Biztos maguktól fosták ki ezt a véleményt, senki sem vezette a kezüket, hisz minden fostalicska média naprakész Orbán Facebookból ... -
dalban top 10esek voltunk,diplomáciában utolsók,és mivel itt utóbbi számít,lett egy 22. helyünk. de nem baj,magyarország én így szeretlek -
Hát igen... nekik azt javaslom üssék be a youtube keresőjébe azt hogy "eurovision 2011" és amikor az első 3 találat közül 2 Wolf Kati dalát adja ki, ott olvassanak bele a kommentekbe, ahogy a külföldi hozzászólók is értetlenül állnak azon tény előtt, hogy miért is nem ez a dal nyert. -
Szerintem a többség tisztában van vele csak az igazságérzetét bántja az embernek. -
Ennyi, minden benne van a cikkben, amit tudni kell. -
Gyerekek... mikor fogjátok már fel, hogy ez a verseny nem a dalról szól? -
tmisi #1267 Index élménybeszámoló -
bippo #1266 Ixemgabeo #1209:
Nem egy hasonló, hanem az is az Eurovíziós verseny volt, '98-ban.
a.carkey #1220:
Mint a Valami Amerikában: I'm a hungry hungarian. :)
Wolfsnack #1241:
tavaly nem voltunk, 2 éve volt Ádok Zoli.
MrSpock #1260:
Kicsit eltúlozva, de sajnos így van.
A helyezés egyébként függ attól is, milyen a szám. Kati száma jó volt, nekem tetszett, de tényleg elég mainstream, mondhatni.
Az eurovíziós dalfesztiválon évről-évre trendek vannak, nehéz eltalálni, mi fog bejönni a népnek. Úgy látszik idén ez a pörgős-dizsis-popos dolog nem jött be. Nem a szám rossz, csak a közízlésnek nem passzolt idén, úgy látszik. Meg sok hasonló stílusú szám volt amúgy.
A másik fele meg a diplomácia, amiről inkább nem fejteném ki a lesújtó véleményem.
De mondjuk 22. helyre én sem számítottam.
(Az is biztos közrejátszik, hogy Eurovíziós pályafutásunkat Friderika 4. helyével nyitottuk, azóta nagyok az elvárások, azt hisszük, jók vagyunk ebben.
Magunkat kéne adni, nem a producerek nyomásának engedni, akik valami vélt elvárásnak akarnak megfelelni, és egy igazán egyedi magyar számmal kimenni. pl. Magdié sem pop volt, aztán jól is szerepelt. ) -
Úgy lett 9.,hogy esetlegesen morzsákat kaptunk akkor. Itt hiányoztak a 2-3 pontok nemzetektől,mivel ugye elmúlt évben is ennyi monttal előrébb lehetett végezni. Az adal sem volt valami egetrengető,de jó,én csak a véleményemet írtam le,és szerintem azért nem láttam rosszul a dolgokat.Főlega ténylek tükrében,és figyelve az adott térség,oszágok kire szavaztak. Szinte mindig eltaláltam,hogy egy nemzet kire dobja majd a 12 pontot,ki van"legközelebb"hozzá,és nem a dal minősége volt a fontos. Csak azon csodálkoztam,hogy nekünk nemigen osztottak lapot. Szerintem az összes országtól 1pontot megérdemeltünk volna minimum,mivel top 10ben azért benne volt Kati! -
Szarok voltak a húzóországok? Az orosz szám szar és meleg volt, mégis megelőzött minket most is.
Ha valakit érdekel a ki kire ...
Hallgassátok meg visszafelé sorrendben a számokat. Picit értékelhetőbb lesz a felhozatal! :D -
Eszembe jutott hogy régen talán én láttam egy ilyen fesztivált csak azt nem tudtam a műsor alatt hogy én mért nem figyeltem ezt minden évben aztán mikkor elérkezett a pontozás akkor már elkezdett derengeni hogy vajon mi lehetett az oka de a szavazás végeredménye ismét meggyőzött hogy nem érdemes ezt nézni mert úgyse az győz aki megérdemli. Egyébként meg én ezek után kiküldeném Pákot nekik,meg megtiltanám mindenkink hogy szavazzon erre a műsorra itthon. És ezzel nem azt mondom hogy Katinak kellett volna lenni az elsőnek de azért ennyire nem volt ö rossz Minimum az 10-ben bent kellett volna lennie ha szakmai alapon döntenek. -
tmisi #1262 Mert azt nem az rtl-től küldték. xD -
Akkor hogy a francba lett anno Rúzsa Magdi 9.??? :) Erre kérném szépen a választ. -
Itt egyszerű aképlet,és én végül nem is csodálkoztam. Országok közötti viszony kérdése. Minket igazából senki nem komál,kivéve a finneket!:) Kati dala iagzi rádiós sláger volt,nem kiemelkedő,de mégis ha mondjuk nem is tudtam volna ki énekli akkor is megragad amaga egyszerűségével dallamával,tehát simán vállalható. Hangilag is rendben,tehát jön akkor az a verzió,ki-kivel hogyan is áll. Azeriek nyertek,ugye szinte alegtávolabbi orzság európától. Meg a nagy oroszország tagállamai remdesen odaszavaztak. Így volt ez avolt Jugoszlávia népével,és skandinávaia is,kivéve finnek. Majd a benelux államok,francia nyelvterület,esetleg olasz. Spanyol-Portugál testvérek szinte.mint német-osztrák páros. Tehát mi maradunk egyszál magunk,se testvérünk semmi..Románok nem szeretnek,csak erdélyi magyarság,szlovákok szintén,tőlük árva pont sme jött. Lengyelek is elpártoltak,csehek sehol,auzstria szintén,holott egy nemzet voltunk.Ukrajna oroszország felé hú még így is. Nah szóval röviden ennyit,itt nem a zenéről szólnak adolgok,csak az akörítés. Lehetne bármi más dolog ami szavazósdni,választósdi! Igazából az elhangzott dalok közül jó ha 5 vállaható volt hallgatásnyi időre. Nem mi voltunk a rosszak,szerintem,hátulról a4.ek elég dúrva végeredmény,de ez tükrözi az országimázst! 2011 ,magyarország egyedül vagy európában,ezt érezni ugye az EU-üléseken is,de ez már politika! -
ÉS akkor ugyanez igaz az Azeri meg a Francia videóra? Azok is nagy nagy nézettségűek. -
54.000 ember nézte meg...nem nagy szám mert többsége magyar. Szerepelt az RTLn...kész...ennyi, ezzel nem lett pumpálva a szám külföldön.
Amúgy a rendező Németek is hátul voltak, pedig erősnek tartották... -