2023
Eurovíziós Dalfesztivál
-
"Megint nem olvastuk el figyelmesen a verseny kiírást és zenét hoztunk. A többiek meg zajt!" A CD youtubeos klippje alatt ... :D -
Gondolj bele:
Ha úgy sorsolják őket, hogy tudjanak egymásra szavazni, akkor
Cyprus-Görögország
Románia-Moldova
A balti népek összevissza, éppen melyik majom trendi: orosz, ukrán, finn, svéd, és viszont.
Balkán egymásra, körbe, a bosnyákoknál - ha a törökök bekerülnek - akkor egy tizest minimum mindig érnek, mert ők is iszlám. Stb. stb.
Évek óta ez megy. Annyi az érdekesség, hogy a britekre még a NYEi államokban se szavaznak soha, bár értelmes produkciót se nagyon szoktak kivinni. :)
A skandinávok, izlandiak mindig adnak egymásra minimum egy hetest, a dánoknál mindig a svéd, svédeknél mindig a dán nyer, a norvégoknál meg szintén a tizest valamelyik éppen aktuális trendi szarra dobják, a tizenkettőt meg valamelyik skandináv aktualitásra.
Na, így nem nehéz sikeresnek lenni az EVn. Hol van már az amikor Málta nyert?! :D
Két dolog biztos mindig: a szlovákokat és minket kb. senki sem szeret. :D Nem is tudom, mintha nem lettek volna csehek és lengyelek, de lehet, hogy csak képzelődtem?
-
Bizony. Senki se gondolja hogy bármi köze van az előadott produkciónak a végeredményhez, Akárcsak a való életben az számít hogy ki a barát, koma. Magyarországot olyan szinten semmibe veszik hogy csak na. -
nem kell túlmisztifikálni, mindenki azért nyomta ezerrel a szavazatot a svédekre,, hogy jövőre ne egy isten háta mögötti országba kelljen elcaplatni...
-
COOLancs #1579 Szerintem is magyarul kellene, persze ugyse nyernénk, de az egyedi performanszok jobbak, lásd Lordi, vagy a ruszki kriptaszökevények is másodikok lettek, talán mert a másik 20 szám tök ugyanolyan stílusú volt. -
Illetlen és igazságtalan lenne most a Compact Disco-t szidni (tehát bele sem érdemes kezdeni, a "hogyha Fábián Julit küldtük volna, akkor..." kezdetű elmélkedésbe). Egyrészt mert a CD jó zenekar, másrészt mert a számuk ebben a mezőnyben simán top 5-ös normális körülmények között.
Sokadjára állapíthatjuk meg: a Eurovision show és politika. Számos dolog közrejátszik abban, hogy mi mindig nagy hendikeppel indulunk: a környéken szinte mindenki utál (kivéve Lengyelországot, illetve a keleti országokat, mint pl. Bulgária, Törökország és Azerbajdzsán), amit valamelyest ellensúlyoz a trianon által határainkon kívülre szorított nagyszámú magyar kisebbség és a napjainkban ilyen-olyan - többnyire kreált - kritikák miatt negatív kép jelenik meg rólunk számos ország közvéleményében.
De ostobaság lenne csak a többi európai ország (és Izrael :)) zenei hozzá nem értését és hozzánk való viszonyulását okolni sikertelenségünkért.
Ha megnézzük az eredmény táblázatot (), akkor bizony szomorúan állapíthatjuk meg, hogy a magyar tömegízléssel is jókora gondok vannak (amit mondjuk a valóságshow-k sikere is előrevetít): mi is 4. helyre hoztuk be az ultragáz kategóriás orosz nagymamákat, vagy a hallószervek ellen súlyos atrocitást elkövető albán operaénekesnő 3. helyezése is elég kiábrándító. Enyhítően hat, hogy az igényes izlandi és a valóban jó hangzású olasz produkciókat kiemelkedőnek tartotta a magyar közvélemény.
A másik dolog az, hogy rá kéne már jönni: a magyar nyelv csodálatosan szép (még akkor is ha mi ezzel nem vagyunk tisztában és mindenáron be akarunk illeszkedne az erőszakos anglomán divathullámba) és a külföldiek erre mindig rácsodálkoznak. A mi nyelvünk nem szláv eredetű, aminek hallatán minden normális embert a hányinger kezd el kerülgetni (megjegyzem ennek ellenére még ők is mindig ezzel próbálkoznak, nem is sikertelenül pl. szerbek), hanem egy semmi másra nem hasonlító, szépen csengő, roppant muzikális nyelv (valószínűleg a sok e és é betű teszi).
Rúzsa Magdi és Bayer Friderika sikere is azt igazolja, hogy magyarul kell énekelni.
A nyertes valóban megérdemelten nyert: végre nem rágógumi pop és idétlen baromság (bár az oroszok erre majdnem rácáfoltak) nyert, hanem egy tényleg slágergyanús, nem kommersz, korrektül összerakott zene. A berber csaj karate/árnyékbox bemutatóját inkább nem minősítem, maradjunk inkább a hangjánál, ami eszméletlen jó: iszonyatos, ahogy a magas és a mély hangok között váltogatni tudott.
Személy szerint az olaszokat hoztam volna még valamivel feljebb, ha rajtam múlik.
Az álláspontom az, ami tavaly is volt, amikor Wolf Katit (főleg a német) sajtó lehúzta: ki kell küldeni Fásy Ádámot (Bunyós Pityuval és Sláger Tibóval) és megnézni ő hogy tud hatni az eredményre. A rá következő évben pedig Sebestyén Mártát és abból is levonni a konklúziót.
Ha mind2-ten elhasalnak, akkor lehet teli torokból szidni Európát, hogy nincs ízlésük. Pont. -
Biztos túl sok Family Guyt nézett ... :D
-
Az elődöntőben csak az a szláv/volt jugó nem ment be (Montenegro), amelyik nem a "haverokkal" indult egy elődöntőben. Egyébként még ő is bekerült volna. Ugyanez vonatkozik a lettekre is. Ha Ciprus és Görögország nem egy elődöntőben indul, a Liv Tyler hasonmás csaj ezzel a dallal simán kiesik, és "vv", ahogy a moldávok szintén nem kerültek volna a döntő közelébe se, ha nem egy menetben vannak a románokkal.
Nézzétek meg a 2. elődöntőt! A belga és a holland szar ált. akkor kerül be, ha egy csoportban indul a kettő.
Némi szutykot produkálni kell, tehát vagy buzinak, vagy transzinak lenni kell, esetleg egy sunavillantás, hogy legyen esély, de ált. ez a séma megy végig minden Eurovizión.
Ha a ruszki előadó jövőre úgy állna ki, hogy a produkciója alatt ő maga büdös, néma, süket, vak, és az a produkciója, hogy leül a székre, II. VHs partizándalszerűséget harmonikázik, na azzal IS bekerülne a döntőbe, és ott legalább a 4. helyen végezne ...
Amit szerintem alulpontoztak:
az észt és a francia előadó
Az, hogy a norvég homokos-perzsa mit keresett a döntőben, na az szintén orvosi eset. -
A svédre azt mondták a fogadóék, hogy ez jó, a sok buzi - mint anno a német tini esetében - meg azt gondolta, hogy igen, ez jó. De itthon is ugyanezt történt. Nevetséges.
Az Albán csajnak szuper hangja volt, ott legalább a produkciót pontozták. -
A tegnapi szavazás ismét megmutatta, hogy ha mi indultunk volna a nagymamákkal, és Janicsák bénázik velük a szinpadon SEM értünk volna el jobb helyezést a körbeszavazások miatt. Ha lenne egy akár egy standart ránk 12 pontot adó szomszédunk, 20 alatt sosem végeznénk.
Tök mindegy ki indul. -
oroszok a másodikok lettek
muhaha -
eredmények a wikipedian, az is látszik épphogycsak tizedikként jutottunk tovább a döntőbe -
Nem baj, Kálmán bácsi majd jól lenyilatkozza micsoda siker volt ez így is és hű meg hó és csináljuk is az elődöntött máris. -
COOLancs #1570 Az origón is csak az első 3 van meg:
"A győzelmet a svéd Loreen szerezte meg, második helyen az oroszországi buranovói nagymamák végeztek. A legnagyobb név, Engelbert Humperdinck az utolsó előtti lett. "
Hát lehet hogy nagy név, de én még sose hallottam erról a Humper-dick-ről. -
Lehet nem a legjobb volt a magyar szám, de nehogy már 24-ek legyünk, a szerb nyavarkolásból egy szót nem érteni, az orosz öregasszonyok meg nokomment, rádióban akarják majd nyomatni ezt az okádást? :D
mindenki odaadta a legtöbb pontot akik a szomszédaik (leszámitva a svéd 12 pontokat ami rejtély mit esznek ezen a számon), amit még nyomtak az a buszbalesetes Albánia
Ahogy a Gundel mondta ha oroszok nyernek jövőre csecsemőkkel meg kiskutyákkal indulunk hogy nyerjünk.
De most tényleg el kéne indítani a feketepákót két kis fekete csecsemőt a kezébe, és körülötte kiskutyák, cicák, nyuszik ugrálnak akkor mi nyerünk :D -
McCartman #1568 ha vágod fejből az első tizet nekem az is jó lesz.
-
COOLancs #1567 Hivatalos eredmény csak a doppingvizsgálat után lesz, mint a lovin
-
McCartman #1566 egyedül vagyunk a szláv tengerben. ez az igazság. -
McCartman #1565 valamiféle hivatalos végeredményt lehet valahol találni? -
COOLancs #1564 SZerintem meg a Svéd túristék felszavazzák magukat, tudtommal ott veszik legkomolyabban ezt a fosparádét, nem véletlen nyertek annyiszor. -
seilafertee #1563 ha Ezer-baj-dzsán tudott tavaly nyerni, akkor az azért mutatja, hogy nem szomszédolás és rokonság dönt. -
ugot2know #1562 betonozásban igen -
seilafertee #1561 nem értek egyet, sok a szomszédra, haverra szavazás, de a nagy számok törvénye alapján, összeadódva még is mindig az nyer, aki a többség szerint a legjobb. anglia, németország, franciaország, olaszország szavazatait is nézd meg. -
COOLancs #1560 Jah, mert Trianon nem volt elég, a 8 résszel se megyünk semmire. -
tök mindegy kit indítunk MO színeiben a Metallica is lebőgne, másról nem is szól ez az egész műsor mint politikáról, a jugók beszavazzák egymást, ha 20 részre tagolnánk az országot akkor megnyernénk mi is
ez a svéd szám meg kritikán aluli szar volt -
COOLancs #1558 Ha hátúlról nézed akkor megelőzte
-
COOLancs #1557 :DDDD a nemzetközi vendégmunkás hálózat szaboltálta az egészet -
Ironman2 #1556 De milyen szám már ez az Eufória? -
seilafertee #1555 akkor most megelőzte a CD Wolf Katit, vagy nem? :) -
Ironman2 #1554 DDDDDD -
seilafertee #1553 hahahhahahahahha:) -
seilafertee #1552 hahahahhahahahahahhahahahahahahahahahaha :) -
seilafertee #1551 hahahahhahahaha -
ldavid #1550 :D -
COOLancs #1549 Azért nem rossz a Svéd versenyző, én is a kezébe adnám a nagydíjat
-
ugot2know #1548 az itteni német vendégmunkások küldtek szavazatokat -
COOLancs #1547 Ez tök jó hogy Izrael Európához tartozik. -
Ironman2 #1546 Nem,csak egy kicsit. -
Én az itteni magyar ismerőseimmel együtt szavaztunk a compact disco-ra, de úgy néz ki kevés volt. Ausztriából 0 pont.. sorry. -
seilafertee #1544 a németeket túlzás volt másodiknak szavazni, kedves magyarok :)