935
A telekinézis(tárgyak mozgatása)
  • xelag
    Nem értesz félre, és mégis teljesen félreértesz ennek így kell lennie.
    Többet nem írok ebbe a topicba , valószinűleg ezért nem tettem eddig sem. Az én modnanivalóm semmit sem számít és mégis mindenre választ ad.
    Hülyeségnek fogod fel akkor hülyeséget látsz, ha szerinted fontos amit írok akkor pedig fontossá válik.
    Részemről ennyi volt , nem írok ide többet, ne haragudj hogy érthetetlen voltam pedig érthető volt nem? ;)
  • exy1
    Én csak azt kérem, hogy amiket szavakat, fogalmakat használsz, azokat köznapi értelemben használd. Láthatóan nem így teszel, aztán csodálkozol ha nem értenek, vagy félreértenek.

Én például még mindig nem értem mi bajod a 'tudni', illetve a 'hinni' fogalmával. Mért próbálod őket összemosni, illetve új, értelmezéssel eladni. Láthatod, erre én például nem vagyok vevő. Mi lenne ha magyarul beszélnél?
  • xelag
    Azért van hogy akik "tudni akarnak" még "irreleváns"-abb szavakat találhasssanak ki minnél bonyolultabb logikát amit már az átlag ember nem ért, ezt pedig törvénybe hozza és szopatja a jónépet. Ennyit a tudásról és okoskodásról, próbál annak a nyomába érni amiből létrejött amiből született.
    Figyelj, akármit mondasz akármit mondok, sosem fogsz megérteni, és sosem fog egyezni a véleményünk, holott mindíg egyezik mindkettőnk véleménye.
    Csak erre még nem jöttél rá :)
  • exy1
    "Tudsz valamit? akkor hiszed? Mi a külömbség a kettő között? semmi."

Hát akkor mi a fenének van rá két külön szó? És ami még fontosabb, akkor miért van két külön leírás róluk az értelmezőszótárban?

Zavaros amiket beszélsz. Ettől még lehetne igazad. Szerintem első lépésnek tisztáznod kellene magadban az általad használt szavak értelmét, jelentését.
  • xelag
    Tudsz valamit? akkor hiszed? Mi a külömbség a kettő között? semmi.
    Ha hinni akarsz tudnod kell, ha tudni akarsz hinned kell.
    Teljesen mindegy mit mondasz nekem, én hiszek amiben hiszek, tudom amit tudok. És te is tudsz valamit amit én is tudok és mégsem.
  • exy1
    Fenéket. A megfigyelő személye itt (is) irreleváns. Le is kameráztam. Működik. Most sem "hiszek" benne. Most "tudom" hogy van, létezik.
  • xelag
    Te döntöd el hog ylétezik e vagy sem.
  • xelag
    Ne haragudj, mi a külömbség a tudatlanság és a tudatos élet között?
    Vindkettő ugyan onnan ered, viszont a tudatnak határai vannak, a tudásnak határai vannak, a tudatlanság pedig végtelenség.
    Hiszed vagy sem, ezeket az embereket lenézik, gyógyósnak tartják, pedig ők merítenek igazán az erőből ők használják azt a határtalanságot amit tudattal sosem érthetnek meg, és sosem lesz rá bizonyíték.
    MInnél jobban meg akar valak érteni valamit minnél többet akar, annál távolabb kerül az "igazságtól" és úgy jár mint a smith ügynök a matrix 3 végén.
  • exy1
    Én nem hiszek benne, aztán mégis láttam rá már példát a családomban is. Hogy mit az lényegtele. A lényeg, hogy a hit valóban nem számít, ha a dolog valóban létezik.
  • xelag
    Amikor ezt a témát indítottam ("valamikor") mondhatnám hogy kis pöcs voltam aki csak szórakozni jár fórumokra, azt sem tudja hogy miről beszél, miben hisz és hogy mit akar.(most sem tudom. ki tudja? miért akarom egyáltalán tudni és minek? akarhatnám tudni és nem is )
    Elolvastam 1-2 hozzászólást a topicban és mindenfélét láttam, van aki hisz van aki nem hisz, van aki csak bizonyítékokban hisz, van aki még abban sem.
    Nem az a lényeg hogy miben hiszünk és miben nem, mert semmi külömbség nincs a kettő között.
    Ugyan onnan ered mindkettő, ugyan ott ér véget mindkettő.
    Szeretnék bocsánatot kérni tőletek hogy ilyen topicot nyitottam, de nem teszem.
    Tehetném is és nem is.
    Mi a külömbség?
    2 lehetőség van hátrafele vagy előre haladni valamerre (akármerre), pozitívan vagy negatívan de mi a külömbség?
    MI tesszük külömbséggé, mindenki saját magának, mindenkinek az elképzelt világa szerint ahogyan ő szeretné.
    Én azt mondom hogy tudom a telekinézist, tudom gyógyítani magam, tudok lebegni és sorolhatnám még, de mondhatnám az ellentétét is, igazából telejsen midnegy mit mondok ugyan onnan ered mindkettő ugyan ott végződik mindkettő ezért sosem hazudok és mégis mindíg hazudok.
    Ha most sokaknak elvettem a kedvét az egésztől azt mondom: kedv és kedvtelenség mi a külömbség?
    Semmi, ugyan onnan ered ugyan ott végződik.
    Miért végződik ugyan ott és miért kezdődik ugyan ott?
    Mert így kell lennie, azért hogy legyen valamilyen, ha semmilyen lenne akkor is akármi lehetne, a semmi egyenlő mindennel, a minden egyenlő a semmivel.
    Ezek után te döntesz hogy mit tudsz és mit nem, mit akarsz tudni és mit nem.
    Akármit akarsz(szeretnél), akármit nem akarsz, mindenki ugyan azt akarja és senki sem akar semmit.
    Az élet egy undorító és ocsmány, az élet csodálatos és szépeséges ,de most akkor melyik-? mivan?
    Az van hogy minden van ahogy lennie kell ahogy te akarod ahogy nem akarod.
    Ha rosszul sült el valami akkor úgy kelett lennie, ha átmentél az érettségin akkor úgy kelett lennie. Telejsen mindegy hogy mi vagy, az vagy ami szeretnél, és nem vagy ha nem szeretnél.
    MIndannyian egyek vagyunk és mégis mindkei különálló és egyedi.
    Ez a végtelenség az amit úgy hívunk, hívok.:
    -Az erő, a chi, a galaxis.
    Ha te tudod hogy átütöd a betont akkor átütöd a betont, ha tudod hogy nem lesz semmi bajod, akkor nem lesz semmi bajod, ellenkezőleg úgyszintén.
    Hinned kell hozzá vagy nem hinned.
    Rajtad áll hogy mit hiszel és mit nem, a végtelenségből választhatsz mégis semmi választási lehetőséged nincs.
    Minden történik ahogy történnie kell és úgy érzel ahogy érezned kell, ha most beszólsz akkor be kell hogy szóljál, ha udvariasan válaszolsz akkor úgy kell tenned, a külömbséget ti döntitek el.
    Van is és nincs is.
    NIncs mondanivalója az írásomnak mégis mindent elárultam vele.
    Tehettem volna egy szóval is tehettem volna egy regénnyel is nincs külömbség, ne feledd hogy te teszed azzá.

sziasztok
  • mate317
    te meg az idézőjel fogalmának utána nézhetnél
  • Albertus
    Különben kétlem, hogy a sereg, vagy akár a cirkusz "lecsapna" az olyan telekinézis képességre amivel pille könnyű lapokat forhgatnak..
    Pedig ilyen képességű emberek tömegével szaladgálnak minden felé..

Olyat pedig egyiküktől sem hallottam, hogy fejleszthető lett volna ez a képesség. "Biztos csak titkolták!".. :)
  • Albertus
    Szia!
    Azt is tedd hozzá, hogy "a tudatlanság nem fáj, csak kellemetlen."
  • Launcelot
    Igen, rémlik, hogy olvastam valami hasonlót... Pl.: ha nem hiszel benne, hogy 2+2=4 akkor nem is annyi, bármennyire próbálkozol is!! És ha valakinek sikerül, nem mondja el senkinek, nehogy katonai célokra használják fel!! :D Ugyanaz, mint az örökmozgó és az olajmaffia, azt is képes építeni bárki, dehát valamivel meg kell magyarázni, hogy miért nem csinálja meg senki!
  • dronkZero
    Mondjuk utánanézhetsz is akát a szkeptikus szó jelentésének, és akkor nem csinálsz magadból hülyét.
  • mate317
    Röviden: "Csak vannak annyira agyilag begyöpösödött egyének, akikben sose merül fel, hogy akár sikerülhet is, azok bármennyire is próbálkoznak, nem fog sikerülni nekik. Ilyenek pl. a szkeptikusok. És én csak azt mondom, hogy HA valakinek sikerül, AKKOR nem mutatná meg"
  • Launcelot
    Mindannyiunk okulására itt egy kis részlet, hogyan lehet kiszűrni a kóklereket:

Kovách Ádám - Tudomány és áltudomány

Tudományos megközelítés

1. Egy hipotézis akkor és csak akkor tekinthető igaznak és nem csupán feltételezésnek, ha helytálló voltára nézve reprodukálható bizonyítékokkal rendelkezünk.

2. Objektív tényekre vonatkozó állítás valósságának bizonyítására csak objektív tényezők használhatók fel.

3. Bizonyítási kényszer – aki valamit állít, annak kell az állítás valós voltát bizonyítani.

4. Egyedi megállapításokat csak akkor fogad el, ha azok általános megállapítások kereteibe ellentmondásmentesen beilleszthetők, vagy – bizonyítottan – ellenpéldaként szolgálnak.

5. Az egyéni világnézetből eredő beállítottság az objektív és logikai elemekre támaszkodó megismerés folyamatát nem befolyásolhatja.

6. Forrásértékűnek és bizonyító erejűnek csak a tudományos közvélemény elé tárt, ellenőrizhető és teljes körű információ tekinthető.

7. Csak „falszifikálható” állítások fogadhatók el, azaz nem zárható ki eleve az ellentétes állítás bizonyíthatóságának lehetősége.

Áltudományos megközelítés

1. Egy hipotézis mindaddig igaznak és nem csupán feltételezésnek tekintendő, amíg helytelenségére nézve nem rendelkezünk bizonyítékokkal.

2. Objektív tények valósságának bizonyítására szubjektív tényezők is felhasználhatók.

3. Azzal az igénnyel lép fel, hogy az adott állítást tagadónak kell álláspontját igazolnia.

4. Az egyedi megállapításokat bizonyítottság hiányában is az általános megállapításokkal egyenértékűnek kell elfogadni.

5. A világnézethez közvetlenül kapcsolódó, a priori elfogadott megállapítások a megismerés folyamatában felhasználhatók.

6. Bármilyen körben terjesztett, tetszőleges jellegű információ alkalmasnak tekintendő bizonyításra.

7. Az áltudományos megközelítés nem ismeri, és figyelmen kívül hagyja ezt a fogalmat ill. szempontot.
  • Launcelot
    Én is leszarnám, csak az a probléma, hogy ha mondjuk tervezed, hogy csinálsz egy lurkót, vagy esetleg már van is, előfordulhat, hogy egy ilyen oldalra téved. Szerencsétlen elhiszi, mert sokkal érdekesebb, mint a fizika óra, meg ha ennyien mondják, akkor biztos igaz. Aztán azon kapod magad, hogy a gyereked ahelyett, hogy tanulással töltené a délutánját, egész nap egy papírdarabot próbál megmozdítani! Olvastad a visszább a vízbuborékoltatást?:D Tegnap este hoztam magamnak egy pohár vizet, letettem az asztalra, de nem ittam meg! Reggelre tele lett buborékkal!!! Vazz álmomban megmagiceltem!! Jelentkezek James Randinél:D ide az 1 milliárdot!:D
  • snik94
    ,,Hívők".Hát eez jo
  • mate317
    Amúgy én általában leszarom ki miben hisz, de amiket ezen a fórumon írogatnak a "hívők" az amellett nem lehet szó nélkül elmenni...
  • mate317
    Igen, de ez tikok!
  • zyppy
  • Launcelot
    :D de, ez minden bizonnyal csakis így lehet!:D Sőt arra is rájöttem, hogy Te, Szabolcs, Realista, és a többi nem hívó vagytok a legnagyobb mesterei a "tk"-nak, csak féltek a labor vizsgálatoktól, ezért a szkepszis álarca mögé bújtok! Valljátok csak be!:D
  • mate317
    jajj hát te nem tudod, hogy aki tényleg tud tárgyakar mozgatni a gondolatával, az egyrészt nem dicsekszik vele, másrészt nem akarja hogy az usa kormánya felhasználja valamire?! alap!
  • Launcelot
    Sziasztok!

Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy oldat. http://www.szkeptikus.bme.hu/ Valaki mintha említette volna Egely "mester" nevét! Itt sok mindent megtudhattok róla. Olyan emberek véleménye található itt, akik ahelyett hogy napi 8 órát meditálnának, ők napi 8 órát, de inkább többet valóban dolgoznak az agyukkal. Ha léteznek olyan emberek akik mindent megpróbálnak kihozni az agyukból, akkor ők azok. (Ellentétben azokkal, akik több órát várakoznak egy papírfecni felett, míg meg nem mozdítja egy kósza szellő, és azt képzelik ők voltak) Dr.-nak, professzoroknak, docenseknek, és még sorolhatnám, hogy nevezik őket. Ezt a társaságot, az áltudományok elleni harc érdekében hozták létre. Egely mesterről még annyit, hogy ő a tudományok Uhrin Benedekje. A legritkább esetben lehetne jónak nevezni, amit csinál, de szeretjük, mert nevetséges!:D Kedvcsinálónak: azt állította, hogy a cserebogarak sugárhajtással működnek!:D szkeptikus oldal->borsóhányó->a rovarok repüléséről

Ja és ajánlom figyelmetekbe a James Randi díjat!!!! 1 milliárd dollárt kap, aki ellenőrzött körülmények között paranormális jelenséget mutat be!! 11 éves fennállása óta, senki nem kapta még meg! Gondoltátok volna?:D:D:D

Üdvözlettel,
    egy szkeptikus
  • snik94
    Na emberek megállt az élet.Zyppy te ki vagy??
  • snik94
    Tök jó a forum ajánlom mindenkinek h nézze meg.
    És djprour hol tartasz? a tk ban?
  • zyppy
    tk-s fórum
    warezos
  • djprour
    Hy! megint én vok. nyitottam egy olyan topicot ahol belinkelhettek vagy kérhettek pc x-box stb... játékokat amik rapidshare.com-os és data.hu-s.
    már belinkeltem egy pár játékot a bíztatás képpen :D és segítséget is adtam MINDENKINEK AJÁNLOM!!! NÉZZÉTEK MEG!!!
  • djprour
    Hello! csináltam egy olyan fórumot ahol mindenki elmodhatja a véleményét a telekinézisről meg ilyenektől függetlenül attól hogyhisz benne vagy nem az oldal címe: http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=telekinesis
    MINDENKI NÉZZE MEG!
  • djprour
    De igen arra van. csak nem úgy hogy másokat oltogatsz. és am is ezt a topicot azoknak hozták létre akik hisznek benne. én nem azt mondtam h az összes ilyen videó igazság mert ezeknek a többsége csalás. lehet h ez a vidi is de én hiszek benne.
  • mate317
    A fórum nem arra van, hogy elmondjam a véleményem?
  • djprour
    Ok. Akk bocs a faszozást. mindenki higgyen amit akar, ha hisztek benne akk jó ha nem akk is. csak tarcsa meg mindenki a maga véleményét...
  • gyalikukac
    Ez nevetséges. Ugyan ilyen videot csinalok en is ha kell. Es ugy eloadom mintha varazslo lennék. Akkor engem is isteniteni fogtok?
  • mate317
    lol. Olvasd el a másik videó ismertetőjét, abban mondja el a trükköt a készítő. Nem baj, gyakorolj sokat, hátha menni fog:D
  • REALista
    Nem azért de nem egy olyan része van a videonak ahol mintha meg lenne vágva...
  • djprour
    Sajnálom h magatokra vettétek a faszozást...(valami igazság ezek szerint csak van.)

Az asztal lyukas, a lábánál van a levegő bevezetve,
    Az ember megmutatta az asztalt alját is. te láttál valami lukat rajta? mert akk jó a szemed...

és még azt elmondanád hogy hogyan irányítja??
  • gyalikukac
    Igen, ilyen videot én is csináltam már. Tök egyszeru becsapni az ilyen ovodasokat ilyenekkel.
  • mate317
    Szánalmas vagy, minket faszozol? Az asztal lyukas, a lábánál van a levegő bevezetve, ezért nem látszik a felvételen. Fogd már fel hogy tk nem létezik, és ne sértegess másokat csak mert fejben (talán testbe is) 9 éves vagy!
  • djprour
    Hello!
    Ez az üzi az összes fasznak szól aki oltogat másokat azért mert hisznek benne. az 1 dolog h te nem hiszel benne, de ezért nem kéne beoltani másokat!!!

"Ezek akik ide irkalnak, hogy van varazserojuk, szerintem agyilag valami problemajuk van. Ha tudnatok valamit mar regen bebizonyitottatok volna, de ti nem csak: "Van tk erom, de nem discwkszem vele" duma. Szanalmas mar bocs. Az egyertelmu, hogy az agyunkat nem ismerjuk és vannak megmagyarazhatatlan dolgok, termeszetfeletti erok, de hogy ti nem tudtok targyakat mozgatni az hot ziher. Vagy akkor bizonyitsatok be!"

Igen akkor itt a bizonyíték: http://www.youtube.com/watch?v=H5NwRfMJgOQ

Ha olyan okos vagy akkor mondd el, hogyan csinálja???