935
A telekinézis(tárgyak mozgatása)
-
#735 Mi cáfolja a láthatatlan rózsaszín egyszarvú létezését? Lódoktornak kell lenned ahhoz, hogy megállapítsd, hogy felesleges számolni a létezésével? -
lasoabt #734 " Amit tudnak, abba már most se mférnek bele bizonyos dolgok.
Például a telekinézis"
Te ezt honnan tudod?
Talán orvos vagy?
Elmondhatnád,hogy pontosan mi az,ami cáfolja a telekinézis létezésést az orvosok szerint. -
#733 Pedig nagyon egyszerű, amit ír, nem egy Nagarjuna... -
#732 Én szivesen elolvasnám a véleményed :) Nekem nincs bajom veled. -
#731 Szerintem meg inkább a növekedéssel van összefüggésben, mittom én talán az agytörzs, meg a kisagy is szerepet játszhat benne mint....na mindegy, mit számít mit gondolok, úgy se leszz jobb véleményetek rólam, de én vagyok a hülye, hogy leállok beszélgetni olyasmikről, amikről nem kellene....Na sziasztok. -
#730 Csak egy kérdés: magadból indulsz ki? -
#729 Itt most nem arról van szó, hogy fizikailag ki meddig él, a halál felett nincs uralmunk, de szerintem nem is kell hogy legyen.Viszont amíg élsz ,addig sok múlik azon ,hogy hogyan állsz hozzá dolgokhoz.
Már egyszer belinkelték ezt a hit és tudás közti összefüggést, bár számomra annyira összekutyulja a csávó, hogy egy büdös szót nem értek belőle, talán jobb is. Nincs mit túlbonyolítani ezen. -
#728 Könnyű ilyen alaptalan elképzelésekbe kapaszkodni. Menj el önkénteskedni valami hospice intézménybe, ott könnyű rájönni, hogy hívőt, és ateistát ugyanúgy utolér a halál.
"Balsorsnak csúfság jár, véli a gondtalan, kiknek ingadozik lábuk, azoknak kéznél van." -
#727 Tessék
Hit és tudás összefüggései... -
uwu #726 szoktak -
#725 Az a helyzet ,hogy tudom hogy hülyeség, ha a ti nézőpontotok felől közelítem meg a témát.Viszont nekem is van egy nézőpontom,ami viszont az ,hogy elfogadom ,hogy létezik és nem hülyeség egyáltalán.
Ezek után szted hogy döntsek? :D INkább leírom ide amit gondolok és abból majd eldöntöm, hogy hülyeség e amit kapok válaszként. Számítok vegyes véleményekre, leszólásokra, de szeretném ha valaki mellettem is érvelne. -
uwu #724 Ha már itt tartunk meséld már el miért?
Elképzelésem sincs mi a jó ebben.
Miért írsz le saját álláspontodként olyat, amiről te magad is udod, hogy hülyeség?
így lázadsz vagy mi? -
#723 Nem mondtam, hogy nem mániám :) -
uwu #722 Fura elképzeléseid vannak.
Szerintem neked mániád a tényekkel vayló szembemenés.
A példáidból is látszik:
"pedig lehet, hogy csak gyakorlás kérdése és hit kérdése az egész.Bármire képes az ember csak akarni és hinni kell...és persze tudni"
Hát ez LOL.
Érted amit írsz egyébként?
Tudod mekkora ökörség? -
#721 Valakinek terjesztenie kell, ha nem én akkor hát ki? :)
Amúgy nem szippantottam be semmilyen dogmát, egyszerűen csak kialakult bennem egyfajta gondolkodásmód, az élet értelmének keresése közben.
Bevallom nektek azt is, hogy olyan fajta tudásból ami nektek van, lehetséges hogy nekem egyáltalán nincs, de nektek sincs meg az én tudásom.
Ezért van ez a topic, tanuljunk egymástól mind hitet, mind pedig tudományt.
-
#720 mindkettőtöknek.
Egyébként nem hittem hogy mindentudók, csak eléggé úgy állítottad be őket.
Amúgy néha suli után gyógyszergyárba dolgozom és ha tudnád, hogy az emberek mennyi gyógyszert rendelnek, lehet hogy elmenne a kedved az egész orvososditól meg az ő pénzlehúzós módjaiktól.Bár lehet, hogy neked az a megoldás, ha teletömöd magad, mondjuk megéri 30-40 ezerért egy öregnek gyógyszert vennie ugye?Ez a normális.Hitt a tudománynak és győzött, ő napi 10 féle gyógyszert bevehet nap 3 alkalommal.NEm mondom, hogy némelyiknek ne lenne gyógyhatása, de sajnos ez csak nagyon kevésről mondható el, többnyire pénzlehúzás.Ne értsd félre nekem önmagában a tudománnyal nincs bajom, csak azzal ha valaki nem hajlandó elfogadni a hit és a tudás közti összefüggést, sőt tudod mit?Azzal sincs bajom, ha nem, hát nem.
Úgy érzem ,hogy hozzákéne tennem azt is, hogy az emberi témák, legyen az bármilyen téma és fogalom amit az ember ismer, az egy témából bontakozott ki, az a téma pedig az első ember óta létezik. MIért vagyok? MIért működik ez így? A keresés, a miért.... ez az ember. OKé hogy a topic címe telekinézis, de szorosan összefügg itt minden, ahogyan a levelek a faággal, ahogy a tudás és a hit kérdése, ez megy a végtelenségig. Szerinted ha összekeverek két "nem egymáshoz illő színt" mit kapok? Számodra lehet hogy egy értéktelen csúnya fos szinűt, de az is egy szín és igen is felhasználható. Ha én most elkezdek hamisan énekelni, (számodra hamisan) akkor azt mondod, hogy nem tudok énekelni, pedig lehet, hogy csak gyakorlás kérdése és hit kérdése az egész.Bármire képes az ember csak akarni és hinni kell...és persze tudni :)
Zero neked meg annyit erről, hogy nem kötelező a topicomba járni, ha kötekedni jársz ide akkor miért nem azzal kezdted? Ha ennyire unatkozol akkor olvass már fórumot, milliónyi fórum és oldal létezik még, miért pont ide jársz? Csak nem érdekel a dolog? :) Ha igen, akkor meg azt mond és beszéljünk róla, vagy esetleg már arról beszélünk néhány napja?Az is lehet hogy egész életedben erről beszéltél csak nem vetted még észre. :D Elvégre minden topic ugyan arról szól, a keresésről a miértről, az élet értelméről. :)
-
uwu #719 Az a baj, hogy nem tudsz olvasni:D
Nem tudnak mindent, nem értem ezt honnan veszed. Te talán azt hitted mindentudók? Amit tudnak, abba már most se mférnek bele bizonyos dolgok.
Például a telekinézis. -
#718 Te el nem tudod képzelni, hogy mennyire kurvára unalmas ezt hallgatni...
Jó, oké, téged beszippantott valami elbaszott nyúédzses ezoterikus faszság, megetted a dogmáit, és most azt hiszed, hogy kurvára megmondtad a frankót.
Gyakorlatban meg az a helyzet, hogy át vagy verve, és terjeszted a hülyeséget.
Ne tedd. Kérlek. -
#717 Az a baj, hogy te azt hiszed, hogy az orvosok mindent tudnak az emberi testről, pedig nem így van, olyan dolgokért képesek embereket boncolni ami lehet, hogy egy erős hitet igényelne csupán és meggyógyulna.(persze a tudománynak is fejlődnie kell meg a technikának).
NEmtudom hogy halottál e már arról, hogy a boldogság, a nevetés ez mind jó hatással van az emberre és annak sérüléseire is.Ezek után pedig ha elmész egy vizsgálatra ahol kimutatnak valami halálosat az adott személyben, odamennek hozzá és azt mondják már csak pár napod van hátra. (EZ MI? ) Nem lenne egyszerűbb, ha abban a hitbe ringatnák az adott személyt, hogy nincs baja és meggyógyult. (ezek után lehet hogy tényleg meg is fog gyógyulni) de ha ezt az aprócska hitét is elveszik az embernek akkor már nicns mit mondanom.Azért mert egy gép kijelzett valami rendelleneset az már azt jelenti, hogy annak az embernek vége, merthogy a tudomány még nem talált rá ellenszert?Baromság, az orvosok a legfontosabbat nem tanulják meg, hogy pozitívan álljanak a betegekhez és addják át nekik a hitet ami életmentő lehet. (ajánlom a Patch Adams című filmet)
Ezektől függetlenül meg nem szeretném, ha azt hinnétek, hogy én nem értékelem az orvos tudományt, de igen... minden tiszteletem a kitartásukért és tanulmányaikért.Sajnos ez édeskevés az embereknek, felírnak pár doboz gyógyszert és minden rendben lessz ugye?.. -
uwu #716 Az a baj, hogy az elképzelésed az emberi tesről nem állja meg a helyét.
És természetesen az ebből levont következtetések sem.
Az orvosok már manapság is rengeteg betegséget tudnak gyúgyítani, mert nagyjából már ismerik a testet, és elg sok igazolható elképzelésük van róla, amit a gyakorlat nap mint nap bizonyít. A te elképzelésed viszont nincs összhangven ezzel. Ha gondolod részletesen végigmehetünk rajta, hogy a hsz-edben szerintem hol tévedsz. Ha más nem, ők biztosan tudnák, hogy lehetséges-e a talakinézis, legalábbis elég nagy biztonsággal meg tudnák mondani, ha lehetséges lenne. Ezzel szemben a tudomány mai állása szerint képtelenség.
A legvalószínűbb, hogy csak átverés az egész. Lusta emberek így élnek meg a hiszékenyekből, akiknek szegényes a fantáziájuk ahhoz, hogy szórakozzanak. Az ilyen embreket is elk ell látni valamivel, hadd rágózzanak, ez is egy iparág. A szórakoztatás fontos dolog, mindenki szereti jól érezni magát, és ha van pár ember aki ilyesmin szeret fantáziálni, hát tessék, megkapja amit akar. Nem túl drága mulatság. Elég internetet előfizetni, meg kábeltévét, esetleg venni pár könyvet. -
#715 Akkor nekem úgy tünik nincs itt helyem, ezért elnézést szeretnék kérni. -
#714 Még mindig nem arról van szó, hogy te vagy én mit szeretnék, hanem hogy ez egy tudományos fórum, nem pedig a "mese és álmodozás". Te elmondhatod, amit szeretnél, mi meg majd elmondjuk, hogy az tudományos szempontból miért és hogyan hülyeség. -
#713 Amúgy még annyit ezzel kapcsolatban, hogy elhiszem nektek, hogy jogosan kételkedtek és szerintetek ez egy baromság, cserébe annyit kérek, hogy higyjétek el nekem, hogy nem hülyeség és ne kételkedjetek. -
#712 Amúgy, ha elolvasnád a 637 es elképzelésemet a telekinézisről, akkor talán nem értenél félre.Én egy szóval sem említettem a konkrét lebegtetést, de ettől függetlenül nem modnom, hogy nem létezik. -
#711 Az a durva dolog az életben ,hogy egy dolgot többféleképpen lehet értelemzni, minimum 2féleképp és ezek után bármilyen témát kilehet forgatni, ha az embernek van kellő inteligenciája.
Sajnos ezek a tudományos fórumok erről szólnak álltalában.Persze hozzá tartozik az élethez az, hogy nincs 2 egyforma ember, sem külsőre, sem pedig belsőleg, viszont mégis próbálják egymást megérteni az emberek, de az sossem fog 100 %os eredménnyel végbe menni, eltérések mindíg lesznek. -
uwu #710 Másért is lehet aggódni. Például az embertársaidért úgy általában.
Lehet, hogy azért csinálod ezt, mert te is aggódsz az emberekért.
Lehet, hogy nem annyira, hogy ideges legyél de mégis.
Szörnyű lenne megfosztani az embereket eme nagyszerű képességtől.
A sör a hűtőből minden gond nélkül belebeghetne a hűtőből egyenesen a tévé elé, csak koncentrálni kéne! Szerintem te ezért idegeskedsz. Mert szerinted lehetne belebegő sörök világában is élni, és a gonosz tudósok ezt meggátolják.
Pedig a valóságban nem azért nincs ilyen mert a tudósok azt mondják, hogy nem lehet, hanem azért mert ilyen a világ. Pont fordított a reláció, tehát kár aggódnod az emberekért, idegeskedni meg végképp nem érné meg, mert ha akarják úgyis belebegtetik maguknak a sört a hűtőből, akárki akármit mond, feltéve, hogy neb egy büdös nagy hazugság az egész:D -
#709 Ha így nézzük akkor igen, de viszont miért aggódsz valakiért? Mert kötődsz hozzá, a kötődés pedig negatív dolog. LEgalábbis attól főgg hogy mi a célod az életben. Eldobni mindent amihez kötődsz, vagy megtartani minnél többet belőle. -
uwu #708 Abból is adódhat, ha aggódsz valakiért. -
uwu #707 Az a baj, hogy ahányszor próbálták vizsgálni a dolgot, annyiszor derült ki, hogy hazugság.
Ha új dolog lenne, és még nem vizsgálta volna senki lenne esélye.
De így...
A tudósok is emberek, és van bennük kíváncsiság, így az újdonságokat nagy előszeretettel boncolgatják. Van is téma szép számmal a tudomány határterületeiről, de nem létező dologgal sajnos nem lehet foglalkozni. -
#706 Akkor szerinted az idegesség talán a szeretetből adódik? :) -
#705 1. Tévedsz, tökéletesen higgadt vagyok.
2. A harag és az idegesség nem megy egyre.
3. Amíg te vagy az, aki hazugságokat akar tényként beállítani, addig nemigen kérdés ez. Hazudni kifejezetten jó dolog lenne? Kétlem. -
#704 Honnan tudod ,hogy nem éppen az a maradék 99,9 %-a csalás a dolognak?Abba nem gondoltál még bele, hogy aki esetleg ilyet tapasztal , vagy tapasztalt az nem szivesen osztaná meg a nagyvilággal, éppen azért nem mert a tudmány nem hinne neki és kisérletezésbe menne át az egész. -
uwu #703 Itt most nem volt szó a tudás megszerzéséről, és hogy mihez kell hit meg mihez nem. Csak arról, hogy mi a tudás, és hogy az mit támaszt alá.
A telekinézis nem támasztható alá tudományosan. Még a jelenség létezése sem bizonyítható. Minden jel arra mutat, hogy ilyen nem létezik, ezért elég sokan egyszeren nem hiszik el. Van aki mégis hisz benne, ami még nem baj, de hogy tuományosnak álcázva, valóságosnak próbálja feltüntetni ezt a mesét, az már baj. A hiszékenyek félrevezetése, és lehúzása aljas dolog.
A megfigyelések kizárják ilyesmi csodaszerű jelenségek létezését. Tényleg nem tudhatunk mindent a világról, és tényleg csak 99,99%-os biztonsággal állíthatjuk, hogy telekinézis nem létezik, mert a tudomány ilyen, csak meglévő tudásra épít. Építhetsz te a megmaradt 0,01%-odra hitet, csak ne próbáld meg tudományosan előadni, mert az csalás, és erkölcstelen. -
#702 Látod, ennyi külömbség van kettőnk között, hogy te ideges vagy én pedig nem. A harag és az idegesség egyre megy, akkor mégis ki a rossz? -
#701 "mint pl dronkZero és társainál, mert ők inkább"
"egyből azt mondaná"
Én meg azt tippelem, hogy az anyukád egy szentistvánért oboázna, mint a kisangyal.
Ha szerinted ez vita, akkor kaphatsz belőle te is! -
#700 "konkrétan mi okozza, hogy gyerekkorban képződnek új idegsejtek, felnőttkorban már nem."
Én szerintem azért, mert kiskorban az embernek sokkal nagyobb hite van, nagyobb a befogadóképessége, elfogadja azt és beletörődik a dolgokba, ezért gyorsabban regenrálódnak...
"Tegnap elestem és felhorzsoltam a lábam? Mára már nem emlékszem rá... sőőőt meg sem történt, mert elhiszem, sőőt biztos vagyok benne hogy ilyen nem történt meg (tudom)"
Az eredmény az, hogy másnapra nyoma sincs a sérülésnek, legalábbis nem annyira mint egy "tudósnál", mint pl dronkZero és társainál, mert ők inkább beletőrődnének és a tiszta tudást választanák.
Talán, ha tudományosan megmagyaráznák számukra, hogy rákos betegek, akkor ők ebben a tudatban úgy ahogy van meg is halnának és nem kezdenének el hinni (ugye?), mert a tudáshoz felesleges a hit (szerintük), márpedig az is egy tudás ha valaki elhiszi hogy képes regenerálódni akár a rákból is.
AMint regenerálódott a rákból, egyből azt mondaná, hogy ezt a tudással érte el, pedig a nagy .....szt. Maga a tudás az, ami kialakította a szervezetében a rákot és mindenféle negatív tényezőt az életében, nem pedig a hit. Persze hihetsz te abban is hogy rákos leszel, de az már a te problémád.
A másik dologban viszont igazat adok nektek, hogy a hit halványodik az emberekben, ezért tartunk ott ahol tartunk, de viszont eljön a hit ideje is és ezt ne feleddjétek, majd meglátjátok, hogy váltakozik és beigazolódik amit lejebb írtam.Úgy váltja egymást ez a két tényező ,ahogyan a jó és a gonosz felülkerekedik egymáson. -
uwu #699 Hát úgy könnyű képzelődni, hogy szinte semmit se tudsz. -
#698 Már megbocsáss, de honnan tudod, mit hiszek és mit nem?
Te mindent leírsz vagy mondasz amiket tudsz, mindig? Én vhogy úgy vagyok vele, hogy érdekesebbek azok a dolgok, amiket nem tudok. Azért ilyen fals a képed rólam, mert sokat kérdezek? Mert inkább szeretek "megfejteni" megtudni, érteni dolgokat? Amiket tudom már tudom nem annyira érdekel, sőt kifejezetten örülnék, ha bizonyos dolgokat nem tudnék, ha elfelejteném. Sajnos nemigen sikerült és sosem fog. -
#697 Én spec azt olvastam róla, hogy megváltozott a viselkedése, nem elvesztette a kontrollt. Ja igen, a homloklebeny összefüggésben van a viselkedésszabályozással is. Na meg az ún. empátiával, ha jól tudom az elülső része, amely hagyományos értelemben véve a homkunk tájéka. Na meg ott van az agykéreg mozgásszabályozó része, melyben nagyobb terület jut pl. a kezeknek mint belső szerveknek, ott vannak akaratlagos mozgásokat befolyásoló területek pl. a szem akaratlagos mozgását befolyásoló rész is, de azért ez nem ennyire egyszerű mert az akaratlagos mozgáshoz ha jól emlékszem más területek is szügségesek, pl. a kisagy..stb. Sőt a beszédre is hatással van. Igen sokfunkciós terület.
Ja, és bizonyos sérülések esetében igyekszik az agy regenerálódni. Sok módszere van rá: kerülőutak, idegsejt újraképződés (csak gyerekkorban), szinapszisok képződhetnek, szűnhetnek meg, egyes területek átvehetik más területek funkcióit....stb. Nem hitted el nekem, hogy erről elég sokat olvastam régebben? Na meg ott vannak a gátló ill. serkentő anyagok, kémiai folyamatok....bonyolult.
Sőt olyat is olvastam, hogy igen szeretnék tudni, konkrétan mi okozza, hogy gyerekkorban képződnek új idegsejtek, felnőttkorban már nem.
Ez a terület igen bonyolult és a hab a tortán az, hogy minden ember agya másmilyen, idegrendszere másmilyen így elég nehéz "biztosat" tudni.
De hogy jön ez a telekinézishez? -
#696 Csak tudod, az a fura, hogy te MINDENT elhiszel, amiről fogalmad sincs...