148
-
#28 nem 5-ös nincs
mint anno a gimiben a magyartanárom aki átvette az osztályt harmadikban
"hm túl sok itt az ötös, 4-esre én tudom az anyagot..." -
nemtudomanevem #27 Az 5-öshöz mi kell? 5000+X2, 4GB Ram, 7950GTX SLI, meg raidba két WD Raptor? -
#26 anno volt egy ilyen duma az Alaplap egyik számában:
duplázza meg vincsesztere kapacitását, törölje le a windózt -
#25 buziság............... -
#24 Nem új hardvert kell venni.....a Vistát nem kell feltenni :D -
#23 Ész kérdése is. Már nem kell olyan brutális gép, ha tudok élni aeronélkül. Használj Windows 2k-t. Alapból 40megát foglal a memből. Az Xp 150-200 körül, el tudom képzelni milyen lesz a Vista. Asszongyák gámer op. rendszer? Háát ez valahogy nem stimmel. -
#22 Arról nem is beszélve, hogy amire ez a fasz Vista 1es-2es értékelést fog adni mondjuk 2 év múlva, az nem egy 486os lesz, hanem mondjuk egy mai középkat gép. Akkor ez csak alapszintű feladatokra jó? Hmm? Hogy is van ez? -
#21 Ezt komolyan gondolod? Bazzeg. Gondolkodj már. Ennek az a célja, hogy te abszolút csúcs hardver vegyél, hogy 3dben forgathasd az ablakokat, meg átlátszók legyenek (aminek értelme konvergál a 0-hoz), és közben még jól tudjál gámázni. Hasraestem mikor olvastam , hogy milyen lehetőségek vannak benne:
Asszongya: A játékok majd ezen ráta alapján fogják megállapítani, hogy milyen beállításokkal fut majd jól a gépemen a cucc. Hát lol vazzeg. Ha azt akarom, hogy jól fusson a gém akkor kibakom a picsába az aero szemetet azt gámázok fele olyan erős gépen :D (túlzás...)
Egyébként meg windows 2000 rulzzz :)) -
#20 Hát ezért lesz a vista zseniális - neki 5 is elég ahhoz, hogy megmondja - vegyél jobb processzort -
#19 Csak 5 különböző adatból értékelni egy gépet? Na az értékelés olyan amilyen...(szart se ér)
Hány tesztet futattot már a 3D Mark 2000??
15-öt kb. És az csak CPU és videokari volt....
-
#18 Tisztára Olyan mint a Terminátor Filmkben Mulkor votl hogy megcsinálja a PIrate a Skinet rendszert Most meg a T800 as Csáó szövege az "Asta La VISTA"
Bol megcsinálják az uj OP.Rendszert -
#17 Valaki Küldjön már egy cimet hogy honan lehetne leszedni a Progit ami megnézi a gépemet LÉcci -
CsabiDuke #16 Ez a tesztprogram főként azért jó mert megmondja hogy a géped egy sapka szar és ne akarj aero-t használni mert mocskosul belassítja a gépedet...
Persze az adatok biztos mennek majd kifelé, főleg ha az embernek nincs netje, konektoron kiszívárog.. -
BiroAndras #15 Arra nagyon jó ez a cucc, hogy az átlag júzer is lássa, hogy mit érdemes fejleszteni a gépén.
Sok low-end gép teljesen használható lenne értelmes mennyiségű memóriáva (min. 512MB), de csak 128MB van benne, és még abból is levesz az integrált VGA.
Mivel az egyszeri júzer nem tudja, hogy mitől lassú a gépe, vagy vesz egy újat, ha van pénze, vagy beletörődik (ez a gyakoribb). Pedig a RAM bővítés igazán nem drága (egy komplett gép árához képest). -
BiroAndras #14 Nekem 4-est adott. Kevesellte a 80 gigás rendszervinyót. Pedig van mellette még 700 giga.
- X2 4200+
- 2GB DDR400 (GEIL)
- X1600XT, 256MB
- Két TFT monitor, 21'' és 19''.
- Sok-sok vinyó. -
Morden23 #13 Az "évente új gép vásárlása" nem ész, hanem pénz kérdése.
Fel lehet sorolni kismillió okot, hogy miért is fejleszti valaki a masinát. Van, akinek melóhoz kell, van akinek mániákusan a legújabb játékokkal kell játszania, csak és kizárólag 600szoros élsimítással, meg 14000x9000es felbontással. -
BiroAndras #12 "bár én finomítanám a ez értékelés szempontjait, attól függően hogy a vásárló mit vár vár el a rendszerétől, értem ez alatt ha böngészésre kell, akkor jóval gyengébb gép megkaphatja a jelest"
Ezt csinálja a rendszer, csak fordítva: Az értékelés azt mondja meg, hogy mire alkalmas a rendszer.
Pl.:
1-2 : csak alapszintű feladatokra.
2-3 : átlagos irodai munkára, szoftverfejlesztésre, egyszerűbb játékokra.
4-5 : 3D renderelés, CAD, video vágás, csúcs játékok. -
strogg #11 De ez nem érdeke a gyártóknak. nekik az az érdekük, hogy hasraessél a vista előtt, és jól vegyél egyett. És alá egy legmagasabb minősítésű hardvert is.
Magyarán. Egyedül neked érdeked, hogy gondolkodj:))))
Akinek meg van esze, az sem zsír új gépet nem vesz évente, sem pedig a pistát.
Bazze. Azért eléggé mélyre süllyedt az IT,ha már attól Geek az ember, hogy nem xopja be ezeket a marketing dumákat:)
Régen attól volt geek az ember, ha a nyomtató portra rá tudta kötni az elektromos kv főzőt, és egy konzolos progival tudta kiadni a parancsot, hogy főzze le a kávét. (egyébként leírás a neten. :))) -
lokko #10 bár én finomítanám a ez értékelés szempontjait, attól függően hogy a vásárló mit vár vár el a rendszerétől, értem ez alatt ha böngészésre kell, akkor jóval gyengébb gép megkaphatja a jelest, ha képszerkesztésre, akkor fontos a RAM, ha full mulitmédia kütyü akkor a proci erősebben számít, ha játékra kell akkor meg nagy a szigor minden tekintetben az értékelésben ... -
lokko #9 benchmark egytől ötig :D ez sem lesz a HC gémerek kedvenc mostjólmegmutaotmilyengépemvannekem szórakozása ... amúgy az teszik hogy nem valami nagyonmagas, hozzá nem értőknek semmit mondó számot ad hanem valami tömör, ezért a célközönség szempontjából informatívabb értékelést. ebből is látszik hogy már nem csak a geekek uralkodnak az informatika területén -
Morden23 #8 Persze eszükbe sem jutna feltenni ezt a WEI-t mondjuk netre, hogy akit érdekelne a gépteljesítménye egy (fiktív) Vista alatt, az nehogymár betákat pakolgasson, vagy esetleg vakon megvegye (letölse/ellopja) a Vistát.
Na persze (ha talán nem is radikálisan, de) csökkenne az otthoni felhasználók lelkesedése, ha az eddig szipiszupi-csilivili számítógépre (amin g*cire gyors a Doom3 vaze) kidobja a progi a kettes alát:) -
#7 Két dolgot nem igazán értek a cikkből:
"akik nem játszanak a számítógépükön csak például interneteznek és dolgoznak, máris érdektelenné válik a Vista."
Nem értem miért is függ ez össze. Attól még használhat valaki Vistat, ha wördözik. Biztos nem fog ezért WinXP-t venni, pláne azért mivel nagy valószínűséggel a WinXP hamar eltünik a boltok polcairől, ha a Vista megjelenik.
"végre eltűnhetnek a szupermarketek polcairól az elégtelen teljesítményű, kevés memóriával, lassú és kis tárolókapacitású merevlemezzel, gyenge videokártyával szerelt konfigurációk. "
Már miért tünnének el???
Attól még felmászik egy gyenge gépre is a Vista. Azt meg az átlag vásárló orrára úgysem kötik, hogy hanyas WEI-t kapott is az a bizonyos gyenge gép. Na meg az átlag vásárlónak fogalma sem lesz arról, mi is az a WEI, meg nem is fogja érdekelni.
-
strogg #6 varó=baró. Sorry:) -
strogg #5 Vagy választ egy másik OS-t, ahol a kívánt "varó látványt" egy kb: 1/2 annyi vason megkapja.
:)))
Mellesleg: Ismét a szokásos napi "el ne felejtsd kinek kell tejelned" hír:)) -
#4 már látom ahogy a sok marha azon fog versengeni, kinek hányasa van
eltűnnek a gyengébb gépek? hát persze
200k alatt ne is áruljanak gépet
hülye Microsoft -
#3 hűha
ez aztán fontos
kismillió tesztprogram van
gondolom ez a WEI arra kell, hogy az adatokat elküldje az MS-nek -
nemtudomanevem #2 A beta2 elég érdekes a procimra ugyan annyit ad alapon mint huzva... többször is tesztelem de nem változott. persze mert beta gondolom :D -
mEkLaU #1 Anandtech fórumban FX62-vel meg ha jól emlékszem 1900XTX VGA-val és 2 GB rammal hősünk 3-as értékelést kapott! Pedig az nem olyan szörnyen lassú masina!