Teljesítményminősítést is végez majd a Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
másrészt persze, lehet venni ocsón is gépeket nagy technikával, de akkor is fölösleges sokszor, és ha sokat veszel semmi feladatra, akkor már miért ne legyen olcsón közepes, de jobb, mint ami a feladathoz kell?
vmi ilyesmi
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Egyszeruen tul sokat kellene koltenem a gepre ahhoz hogy trendi legyen,annyit meg nem er az egesz😊
Konzol rulez!!
lol, napersze
az emberek legfeljebb megtanulnak barkácsboltba menni😊
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Innen lehet le tölteni az Everest-et.
Lássuk a medvét, Vista Beta 2 értékek:
3,2 Ghz 64 bit Cerka: 3,8
1 GB RAM Dual-DDR: 3,6
20 GB Wincsi: 3,8
Geforce 6600 AGP 256 MB: 4,2
256 MB Gafikai memoria: 3,9
3000+ Athlon 64: 3,5
1 GB RAM Dual-DDR: 3,9
60 GB Wincsi: 3,8
Geforce 6600 GT PCI-E 128 MB: 5,9
128 MB Gafikai memoria: 4,7
Ezekre 3-as átlagot adott a Vista.
Bíró Andris jól megaszonta <#nevetes1>#nevetes1> Kb semmit nem mondott...
Miért ne nézhetne ki normálisan?
"vagy ha már van akkor tudjak az oprendszer mellett mást is futtatni a gépen."
Nem tudsz? Nekem szokott sikerülni.
"Én pl a mostani XP-men is a 98-as megjelenítést használom, mert kevesebb erõforrást pazarol."
Én meg fullosan használtam az XP-t már a megjelenésekor egy 500-as cerkán, és nem éreztem, hogy pazarolná az erõforrásokat.
A Vistának se kell sok. Próbáld ki. És egyébként is mé béta.
"A másik, hogy ez (minden oprendszert beleértve) nagy százalékban parasztvakítás, a hasznos funkció igazán kevés benne."
Nézz utánna jobban.
"De! A Linux esetén ez valóban egy opció: vagy felteszed az XGL-t, vagy nem."
A Vistában is van klasszikus nézet.
Azért lehet venni egyészen gyenge gépeket is olcsón. És ezek technológiában modernek is, tehát sokakl jobbak, mint egy régi gép.
Én pl. vettem a nagy gépem mellé szervernek egy kis ASUS barebone gépet 2600+-os 64-bites Sempron procival, márkás szupercsendes táppal, nagy vinyóval, összesen 60K pénzért. Ennél is lehet olcsóbban, ha nem akarsz szupercsendes gépet.
Pontosan ezt teszi, nem?
"de arra meg vannak sokkal jobb programok."
Amiket keresni kell, meg érteni kell hozzá. Ez a cuccos elsõsorban az egység sugarú júzernek van.
"Meg nehogy már a boltokban minden számítógép mellé oda legyen biggyesztve egy WEI pontszám. Mert ez így egytõl-ötig számozva nem árul el semmit."
De ér vlamit, mert a minimum pontszámot tartalmazza. Ez kényszerítheti a gyártókat, hogy kiegyensúlyozottabb gépeket rakjanak össze (pl. ne adjanak el gépet 2006-ban 128MB memóriával).
"Ráadásul ha valaki gépet vesz, az úgy megy be egy üzletbe, hogy tudja, mire akarja használni a gépet, és azt kell szem elõtt tartania a vásárlásnál."
Ezek szerint te még nem láttál felhasználót élõben.
A szoftver fejlesztés elsõ szabálya : A felhasználó nem tudja, hogy mit akar.
Ugyanez érvényes nagyjából minden területen.
Nekem felment az 500-as celeronra is. Szóval nem kell hozzá új hardver.
"Már nem kell olyan brutális gép, ha tudok élni aeronélkül."
Ahhoz sem kell brutális gép, csak egy modern közepes. Igazából az Aero egy dolgot igényel: Egy játékra minimálisan alkalmas DX9-es VGA-t.
"Használj Windows 2k-t. Alapból 40megát foglal a membõl."
Használj DOS-t! 64K-t sem használ!
"Az Xp 150-200 körül, el tudom képzelni milyen lesz a Vista."
Nálam az XP is 700megát eszik. De ennek nagyrésze cache, ami nagyon meg is látszik a sebességén. A Vista pontosan ugyanennyit eszik. Nem értem miért várják el az emberek, hogy a Vista ugyanannyi memóriával beérje, mint a 6 éves win2K. 6 év alatt azér picit olcsób lett a RAM. Akinek ma nem telik 1GB RAM-ra, az ne használjon Vistát. Úgyse fogja megvenni, az MS meg mért nyalja a seggét a warezolóknak.
"Arról nem is beszélve, hogy amire ez a fasz Vista 1es-2es értékelést fog adni mondjuk 2 év múlva, az nem egy 486os lesz, hanem mondjuk egy mai középkat gép. Akkor ez csak alapszintû feladatokra jó? Hmm? Hogy is van ez?"
A 486 is csúcsgép volt valamikor. Ma meg alkalmatlan az alapszintû feladatokra is. Ezt hívják fejlõdésnek. Ma már sokkal többet jelent az alapszintû feladat. Pl. a weblapok ma már nem csupasz HTML-ek, hanem tele vannak képekkel, meg flash-el, meg miegymmással.
"Ennek az a célja, hogy te abszolút csúcs hardver vegyél"
Nem. Ennek az a célja, hogy az átlag júzer is láthassa, hogy mit tud a gépe. Aki pontszám mániás volt, annak eddig is volt 3DMark, meg egy halom más.
"hogy 3dben forgathasd az ablakokat, meg átlátszók legyenek (aminek értelme konvergál a 0-hoz)"
A 3D-ben forgatást nem tudom mért kell folyton felemlegetni. Csak megmutatták, hogy mit tud az Aero. Ez olyan techdemo féle. Nem kötelezõ használni. És érdekes módon ugyanez az XGL esetén kúl fícsör.
Az átlátszóság meg igazából ne is az (nézd meg jobban). És nekem tetszik.
"és közben még jól tudjál gámázni."
Közben nem. A játék ugyanis fullscreen, és olyankor nincs renderelve a desktop.
"Hasraestem mikor olvastam"
Máskor ne séta közben olvass... 😊
Hát, ezzel én nem dicsekednék...
Vegyél elõ pár szakkönyvet vagy vidd el valakinek a riportot amit az everest csinál és böngésszétek át.
Szoftverbazisrol letöltheted nagyon jó kis progi tesztleld le vele a géped és dontsed el hova sorolod 😊
Everest ( magyar)
Csá
Végre valakielolvasta amit irtam!!!!<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Csá
Ez az 1-5 ig való minõsítésel már olvashattunk 6 hónapja is.
Nincs semmi olyan új dolog amivel foglalkozni lehetne ???
Egyre unalmasabb ez az sg.
El vagy tévedve, a LiveCD-k nem esznek disket. Kivéve talán, ha "linux swap" jelzésû particód van, vagy explicite megkéred rá. (LiveCD formában több memória kell neki..)
A LiveCD -ken gyakran, nincs olyan 3D kari támogatás, mint szeretné az ember közsönhetõen a driverek licensének gondolom. (Engedéjt kell kérni cégektöl, hogy rajta lehessen)
Bár igy is cool némelyik LiveCD -s cucc.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Az pedig teljesen igaz, amit mogyi925 mondott. Egy oprendszer legyen oprendszer. Kellenek a francnak az ilyen-olyan csillivilli ablakok meg anyámkínja, vagy ha már van akkor tudjak az oprendszer mellett mást is futtatni a gépen. Én pl a mostani XP-men is a 98-as megjelenítést használom, mert kevesebb erõforrást pazarol. Annak külön örülnék, ha az MS használhatatlan semmirevaló programjait (media player, explorer, movie maker (bruhahahaha) stb) nem volna muszáj feltelepíteni a gépre, mert mindenre van jobb megoldás. A sok kis vacak program meg csak lomhává teszi a gépet. Ez az egész Vista tényleg csak egy parasztvakítás lesz. No de a hülyeséghez való jogot ne vitassuk el senkitõl, ugye Morden?
Nekem az volt a gondom a Linux-szal, hogy kevés hozzá a dokumentáció(legalábbis az ingyen beszerezhetõ diszt.-khoz), és nem lehet(ett korábban) olyan egyszerûen telepíteni mint a Windowst.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
De! A Linux esetén ez valóban egy opció: vagy felteszed az XGL-t, vagy nem. Azonban a Windows már kissé túllõ a célon: elvileg a Windows egy operációs rendszer, nem pedig böngészõ, médialejátszó, file-kezelõ, grafikus felület. Tehát vagy ne nevezzék operációs rendszernek, vagy csak operációs rendszer legyen, és a grafikus felület egy külön megvehetõ/letölthetõ opció legyen.
Egyébként ki találja meg a 2. képen az elgépelést? (WEI helyett WIE)
Szerintem is tisztán arra megy ki ez a játék, hogy most egy ideig nehéz már új funkciót kitalálni az irodai/otthoni felhasználók számára, de az élet meg nem állhat le, ezért a belépõ felhasználókat ezzel vakítják és szorítják rá a nagy hw megvételére. Ennek csúnyán keresztbe tudna egyébként tenni, ha az alapfokú számítógépkezelõi tanfolyamokon, továbbképzéseken legalább 1-2 óra erejéig szót ejtenének például a SuSE Linuxról vagy a Kubunturól, neadjisten az OpenOffice-ról. Vannak ma már olyan Linux disztribúciók és más alternatív operációs rendszerek + programgyûjtemények, amiket sokszor még könnyebb is kezelni, mint a Windowst, és tizedannyiba kerülnek, vagy ingyenesek, csak ezeket valamiért nem tanítják iskolában. Sajnos. Azért ajnározza a Windowst ennyire mindenki, mert csak azt tanítják, és csak arról lehet hallani. De az azért elég gáz, ha gyakorlatilag egy ország/kontinens általános informatikaoktatását 1, azaz egy cég határozza meg. Az meg egyenesen röhejes, hogy sok informatikatanár még csak nem is használt soha más operációs rendszert. Nekik nem szabadna tanítaniuk. Tisztelet a kivételnek persze.
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
Soha nincsen olyan, hogy kényszerítõ erõ. Ha lenne, akkor az összes lány akinek egy bizonyos értéke (és nem a telefonos hívókódja) 90 alatt lenne, mind szaladna szilikonoztatni.
Hallottam már erõforrásokról. Egy mûködõ Corel X3 és egy 9 cs2-es Photoshop mellet futtatom a mailt, amit mellesleg a betás Office lát el éppen. Egy gramm lassulásom nincsen, pedig (szerény véleményem szerint) nem menne a gépem a vadiúj játékok alatt max felbontásban.
Függõségrõl meg annyit, hogy kezeltessék. Sem a komplett gazdaságot, sem az egyes cégeket, sõt, még a szimpla programozóket sem kell amiatt fikázni, hogy te a legújabb játékkal szeretnél szántani. A dvd-t fikázod, hogy 7.1-es hangzás figyel, amikor te még az 5.1-et sem kapargatod?
Ha bemész apádhoz, és "csúcsgépeken" futtatják az office-t, akkor vagy csak szimplán (haj de nagyon) gratulálok, vagy a cégnek az az arculata, hogy nekik office-ra is a legjobb gép telik.
Amit én mondtam, az egy egyszerû, régi magyar mondásban kifejthetõ: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ne fikázd a Volga, vagy a Lincoln verdát, mert neked nincsen pénzed benzinre, hanem használj biciklit. Minden cég (beleértve a fõgonoszként kezel Microsoftot is) magasról tesz arra, hogy EGYÉNILEG kinek milyen konfigja, illetõleg simármai vannak.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
Hihetetlenek ezek a nevek. A marketingesekkel valami komoly gond van <#nyes>#nyes>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Csá
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
De ha ma is tudományág lenne, akkor valószínúleg nem lennének személyi számítógépek (legalábbis a mai formájukban biztosan nem). De elárulnád, pontosan milyen dolgok kezdtek elromlani?
Valami ilyesmit akartam mondani, remélem érthetõen sikerült megfogalmaznom, mert szerintem nem:-)
Igen? Erõforrásokról hallottál már? 😊 Olyan nincs, hogy lazán futtat egy gép valamit. futtass lazán egy 5 évvel ezelõtti játékot, meg indíts el mellette egy mait és hoppá, valahogy nem fut olyan jól az új játék, vajon miért....
Egyébiránt most nem arról volt szó, hogy "fejlessz a Vista miatt".
Olyan nincsen, hogy "az a célja" valaminek, hogy új hardware-t vegyél. Te döntöd el, hogy mikor-miért fejlesztesz masinát.
Ezek szerint a csilivili játékok kényszerítenek arra, hogy jobb videokártyát végy? Egy fenét. Nem kell velük játszani, vagy nem kell velük 1280x960-ban játszani.
Szép ideák, tudod hány ember van aki függõ? Van sok. Ez pontosan arról szól. Annyira átlátszó az egész. Még szólni is fog neked: figyelj gyenge a procid vegyél újat... nane. Sõt az is lehet, hogy még boltot is ajánl. 😊
Nézz körül a valóságban itt nagyon sokminden pont arról szól hogy vegyél új hardware-t. Eleve nevetséges a koncepció, miaz, hogy op. rendszernek csillogni-villognia kell? :o, nem arról van szó, hogy persze letiltom. Ez ok. De nem is rólam van szó. A nagy többségrõl aki beveszi ezt a szart, ami azért ilyen mert "pénz beszél". Olyan könnyedséggel beszélsz errõl, meg arról, hogy ha van pénze akkor vegyen szart. Gondolj már egy kicsit bele mirõl beszélsz. Csak azért mert kapitalizmus van még nem jelenti azt, hogy akkor azt el is kell fogadni jelen formájában (de nem akarok eltérni). Hadd ne soroljam fel, hogy mennyire befolyásolják az embereket úton-útfélen, anélkül hogy fel sem fogják.
Én nem látok benne semmi "ész kérdése" dolgot. Az a kérdés, hogy mire akarod használni a gépedet.
Nem értem a dolgot... mihez legyek eszes? Ahhoz, hogy rájöjjek, hogy szar-e a gépem, vagy jó?
Ha valaki "megteheti", akkor miért ne rakja fel a Vistát? Akár még sokkal jobb is lehet, mint az elõdei
Valóban. Minden nézõpont kérdése. De amikor arra gondolok, hoyg bemegyek apámhoz munkahelyre és jobbra balra pentium 4es csúcsgépeket látok és office megy rajta azt napot. És akkor te arról beszélsz, hogy nem vagyunk kényszerítve? (Ha bemész egy számtech boltba tudsz venni egy pentium kettest, kifejezetten irodai munkára? Na ugye hogy nem..) ló***t nem. Jobbról balról nyomják a nagy barnát 😊
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Indigo: persze, hogy egy kalap szart nem ér. Ezt én is teljes mértékben így gondolom.
Kivéve a "szegény gazdagoknak", aki nem a TESCO-ba megy gépet venni, de nem akarja összerakatni (idõhiány, hozzáértés hiánya, vagy egyszerû "rászaromság"), annak nem rossz: bemegy, és azt mondja, hogy egy "5-ös Vistás gépet kérek". Erre az eladó meg "300 ezer. Csomagolhatom?" 😊
A hülyékre is gondolni kell, mert nekik is van pénzük.