148
  • turul16
    Tényleg az elmul 10 évben mi "jelent meg" ami tényleg uj,és elterjedt lett ?
    (Most komolyan) (de, van akkora súlya, mint a szeletelt kenyér feltalálásának :) )
  • Tiberius B
    Szerintem az is a bajuk, hogy ők tudnak vmit, amihez az emberek túlnyomó többsége nem ért, ezért ők tudják, hogy nem nagy szám az Aero, de az MS sajna úgy kezeli, mert nem tudnak mit kidobni a nem hozzáértő felhasználók elé, ezért lassan adagolják nekik a már rég létező vagy könnyen(?) megcsinálható látható fejlesztéseket, az ms már nem az, mint akár régen volt, vagy aminek kéne lennie....
    úgyse tom leírni amitmondani akartam, úgyhogy abbahagyom
  • Horizon
    Nekem ugy tunik az Aeroval szembeni ellenerzeseket elsosorban nem is az taplalja hogy mondjuk tul eroforrasehes vagy nagy lenne, hanem hogy az embereknek valahogy kezd eleguk lenni abbol, hogy a ms jo szokasa szerint megint egy tobb szaz millio dollaros marketing kampany kereteben megmondja nekik, hogy mit hasznaljanak es milyen jo nekik hogy ezert a zsebukbe kell nyulni. Ott ahol ekkora osszegek mozognak mar nyilvan nem sokat szamitanak a programozas technikai kerdesek, azt a kerdest pedig, hogy egyaltalan kell-e, nyilvan folosleges is feltenni... :)
  • Indigo
    Az MS nagyjából mindig is ezt az eljárást követte. Létezett valami, ami jó volt, de nem nagyon volt elterjedt. Ők kifejlesztették a saját verziójukat, és jó marketinggel elsózták. Ja, elsózták...
    A legjobban egyébként az tetszett, amikor valósidejű programozás előadáson a tanár mesélt arról, hogyan és mivel próbált az MS "betörni" a valós idejű oprendszerek piacára. Fetrengtünk a röhögéstől, na persze azért a tanár nem kis iróniával adta elő a sztorit :)
  • kvp
    "De! A Linux esetén ez valóban egy opció: vagy felteszed az XGL-t, vagy nem. Azonban a Windows már kissé túllő a célon: elvileg a Windows egy operációs rendszer, nem pedig böngésző, médialejátszó, file-kezelő, grafikus felület. Tehát vagy ne nevezzék operációs rendszernek, vagy csak operációs rendszer legyen, és a grafikus felület egy külön megvehető/letölthető opció legyen."

Regebben is tobb operaciosrendszer keszult alapbol grafikus modra. Ilyen volt a AmigaOS es az SGI-irix is. Mindketton csak akkor latott az ember szoveges modot, ha elinditott egy terminalt. Mindezek mellett az irix feluletet egy gl (graphics library, ma opengl) nevu api-val hoztak letre, es a gepekbe szerelt 3d gyorito rajzolta ki. Az indigo technolgoia es a valos ideju filerendszerbe integralt metatag alapu adatbazis pedig konnyuve tette a kulonbozo feladatokat, mint pl. a videoszerkesztest. Mindezt 20 evvel ezelott hoztak letre. A microsoft csak megprobalja utolerni a regi technologiakat, neha egyszeruen lemasolva oket. (a dos a cp/m, a winnt pedig a vms kernel modelljet koveti) Most eppen a 20 evvel ezelotti csucstechnologiat viszik be a tomegtermekek vilagaba. Erdemes megnezni, hogy ma mi szamit csucstechnologianak (lasd a kulonbozo kutatasok eredmenyeit es a techdemokat).

Viktor
  • Indigo
    A képen te vagy látható? :)
  • mogyi925
    Másik screenshot, speciális grafikai effektek nélkül. (Alul azért egy hullámzás be van kapcsolva, mert jól néz ki.)
  • mogyi925
    LiveCD fronton így hirtelen ezt ajánlom kipróbálásra. Nem kell hekkelgetni az X-et, ha nvidia kártyád van, sajnos az ATI és néhány más gyártó nagy ívben le, hogy nem minden felhasználó él Windowson, tehát egyelőre nvidia kártyákkal lesz nagy sikerélmény e disztró kipróbálása.

Aki 3D nélkül szeretne Linuxozni, nem csak nvidia kártyán, annak ott van a Knoppix, ebben is megtalálható minden, amire szükség lehet az első pár órában. Ha elakadsz, a Google minden problémára tudja a választ. Előre szólok: a Linuxot egy kicsit szokni kell a Windows után, de ha a beavatási időszakon túl vagy, észre fogod venni, hogy miben jobb, mint a fizetős alternatíva, és milyen kellemetlenségek adódhatnak (például a legújabb Live Messenger funkciói még nem elérhetők a Linuxos messengerek többségében, így például nem tudnak csörgetni, ablakot hajigálni vagy egészképernyős animációkat küldeni, persze aki ezt hátránynak érzi, hát...)

Az ablakok rugózása, az átlátszóság és a 3d-ben forgathatóság szerintem márpedig parasztvakítás, és nem kúl fícsör sem az Aero, sem az XGL esetében, az viszont tény, hogy a Linuxos ablakkezelők alatt használható minimum 6 asztal, és az XGL esetén a köztük történő váltás roppant kényelmes és szép tud lenni. Igen, amíg Windows alatt 1 asztalt használhatsz (segédprogram nélkül), és nyomoroghatnak a tálcán a gombok (ki szerint idegesítő a csoportosítás - 2 kattintással lehet csak elérni a csoportosított ablakokat), addig Linux alatt beállíthatod, hogy hány és mekkora asztalon óhajtasz dolgozni. Nekem például májusban így nézett ki a képernyőm az Enlightenment nevű ablakkezelővel (kezdőknek inkább a Gnome-ot vagy a KDE-t javaslom, esetleg XFCE-t, ha valaki a kis méretre izgul). Bal oldalon a szokásos tálca helyett üzemelő IconBox (benne nem gombokkal, hanem a futó, de minimalizált programok miniatűr képernyőivel), jobbról a 6 asztalom képe látható, a központi menüben (középső egérgomb) épp hátteret választok az aktuális asztalomhoz, alul pedig filmet nézek.

Ja, és persze a miniasztalokon nem csak a szűz háttérkép, hanem az aktív ablakok képe látható, amit természetesen huzigálni is lehet az asztalok között. És minden ablak összecsukható (egyetlen címsorrá), vagy minimalizálható (IconBox). Ezen felül számos ún. epplet (óra, RSS, teljesítménymérők, stb) áll rendelkezésre, amiket személy szerint nem használok.

Ja, és természetesen teljes mértékben skinnelhető, és ez a változat már 3 éves fejlesztés.

Szerintem egy "kicsit" kényelmesebb.
  • Indigo
    ""de míg a Vistáról le tudok mondani, Oblivionról már kevésbé"
    Hát, ezzel én nem dicsekednék... "

A Vista mennyivel nyúj nagyobb élményt neked, mint bármilyen játék? Vagy ha így van, azzal nem dicsekednék... (persze munkaeszköz is, de az teljesen más lapra tartozik)

---

"Nekem felment az 500-as celeronra is. Szóval nem kell hozzá új hardver."

Gratulálok! Én is raktam már fel WinXp-t 64 MB memóriával bíró 300-as celeron gépre. No comment...

---

"Használj DOS-t! 64K-t sem használ!"

Akkor már vegyek mellé bontóból egy 286-os gépet is, ugye?
    Mellesleg, idézet: "640 kb mindenkinek elég kell legyen"

---

"6 év alatt azér picit olcsób lett a RAM. Akinek ma nem telik 1GB RAM-ra, az ne használjon Vistát. "

Az nem is fog. De nem szemtelenség egy picit más pénzét beosztani? Gazdálkodj csak a magadéval.

---

"Nem. Ennek az a célja, hogy az átlag júzer is láthassa, hogy mit tud a gépe."

Ismered a magyar átlag júzer típust? Annak egy WEI pontszám mit árul el? Akinek halvány lila fingja sincs az egészről, annak semmit. Mellesleg nem vitatom én a létjogosultságát, de ez alapján nem lehet gépet vásárolni. (Tudom, utópiákban gondolkodom, tudatos vásárlókban, bocsi...)

---

"És érdekes módon ugyanez az XGL esetén kúl fícsör. Az átlátszóság meg igazából ne is az (nézd meg jobban). És nekem tetszik."

Az Aero is "kúúl fícsöör", ennyi. Aki leragadt a win3.1-nél, és azóta most lát először gépet, az majd jól hasraesik. Még jól is mutat, de a használhatóságot nem fogja fokozni, a produktivitást sem, de legalább erőforrást zabál. Ám az rendben van, hogy kikapcsolható.

---

""Ez akkor lesz esetleg használható, ha megmondja a rendszer gyenge pontjait"
    Pontosan ezt teszi, nem?"

Nem.

---

""De! A Linux esetén ez valóban egy opció: vagy felteszed az XGL-t, vagy nem."
    A Vistában is van klasszikus nézet. "

Az XGL-t vagy felteszed, vagy sem! Viszont ha felraksz egy Vistát, felmegy vele többszáz megabájt "programszemét" is, amit egyszer sem fogsz használni, és még csak eltávolítani sem lehet... Helyet foglal, lomhábbá teszi a rendszert. (Ha most esetleg a mai vinyók kapacitásával akarsz előhozakodni, megint csak azt kell mondjam, ne gazdálkodj más javaival).

---

""Egy oprendszer legyen oprendszer. Kellenek a francnak az ilyen-olyan csillivilli ablakok meg anyámkínja"
    Miért ne nézhetne ki normálisan?"

Kinézhet normálisan.

---

""vagy ha már van akkor tudjak az oprendszer mellett mást is futtatni a gépen."
    Nem tudsz? Nekem szokott sikerülni."

Csak nekem nem mindegy, hogy milyen sebességgel, mennyi memóriát felhasználva tudok dolgozni a gépemen. Bár elismerem, pár év múlva ez valószínűleg sokkal kisebb problémát fog jelenteni, mint ma.

-------

Na ennyi mára a sírás. :)
  • Peti0011
    Ez az Everest tiszára olyan mint az AIDA 32 Personal
    Itt elég szar az idő remélem nem lesz áramszünet
  • Mike
    talán mert az oprendszernek nem az a dolga
  • Tiberius B
    nem értem a válaszod hogy függ össze a hsz-emmel, amire válaszoltál, és egyébként is már kaptam tényleg odavonatkozót
    másrészt persze, lehet venni ocsón is gépeket nagy technikával, de akkor is fölösleges sokszor, és ha sokat veszel semmi feladatra, akkor már miért ne legyen olcsón közepes, de jobb, mint ami a feladathoz kell?
    vmi ilyesmi
  • Marlosh
    oopsz sorry ez nem neked ment volna valaszkent BiroAndras csak amolyan semleges megjegyzeskent,bocsesz
  • Marlosh
    Az a gaz, hogy se a DX10, se semmi mas nem erdekel a vistabol,nem latom okat meg a beta kiprobalasanak sem,nemhogy a majdani vegso verzionak.....
    Egyszeruen tul sokat kellene koltenem a gepre ahhoz hogy trendi legyen,annyit meg nem er az egesz:)
    Konzol rulez!!
  • Mice
    "A szakemberek szerint ugyanakkor a WEI-indexnek egy haszna mindenképpen lesz, hiszen végre eltűnhetnek a szupermarketek polcairól az elégtelen teljesítményű, kevés memóriával, lassú és kis tárolókapacitású merevlemezzel, gyenge videokártyával szerelt konfigurációk."

lol, napersze
    az emberek legfeljebb megtanulnak barkácsboltba menni:)
  • Horizon
    Eleg szanalmas ahogyan hardver es szoftver cegek egymassal karoltve probaljak kirangatni az akadozo szekeruket a katyubol, akarcsak az, ahogy a ms probalja ketsegbeesetten a 3d desktopjat valami felfoghatatlan ujdonsagkent eladni. Na ja, szuksege is van ra, mert most ahogy egyre tobb jelentosebb fejlesztest kell kivagni a vistabol valamire csak kell fogni, hogy miert is kell uj gepet venni. Az mar mas kerdes, hogy mar hosszu evek ota vannak minosegi 3d kornyezetek (peldaul http://www.sun.com/software/looking_glass/) a nyilt forraskodu vilagban csakhogy -micsoda meglepetes- nem igazan hasznaljak az emberek. Persze szepek es jopofak, de nemigen novelik a produktivitast, ellenben (kulonosen ceges meretekben) megemelik a fogyasztast, a hotermeleset, es nem utolso sorban az arat. Idovel, a technika fejlodesevel ez majd javul (az okoszisztema mar nem:) de sebaj, aki fogyasztani szeretne hat fogyasszon. :))
  • BlueGold
    Everest ultimate
    Innen lehet le tölteni az Everest-et.
    Lássuk a medvét, Vista Beta 2 értékek:
    3,2 Ghz 64 bit Cerka: 3,8
    1 GB RAM Dual-DDR: 3,6
    20 GB Wincsi: 3,8
    Geforce 6600 AGP 256 MB: 4,2
    256 MB Gafikai memoria: 3,9

3000+ Athlon 64: 3,5
    1 GB RAM Dual-DDR: 3,9
    60 GB Wincsi: 3,8
    Geforce 6600 GT PCI-E 128 MB: 5,9
    128 MB Gafikai memoria: 4,7

Ezekre 3-as átlagot adott a Vista.

• Indigo
    Mintha nem tünt volna föl neki, hogy nem vagyok elégedett az XP-vel, és előreláthatólag nem leszek a Vistával sem. Az egymondatos, semmitmondó, cinikus válaszaid köszönöm, csak így semmi értelme...
  • Indigo

Bíró Andris jól megaszonta Kb semmit nem mondott...
  • Sámson
    Bíró Andris Te aztán jól megaszontad :)
  • BiroAndras
    "Egy oprendszer legyen oprendszer. Kellenek a francnak az ilyen-olyan csillivilli ablakok meg anyámkínja"

Miért ne nézhetne ki normálisan?

"vagy ha már van akkor tudjak az oprendszer mellett mást is futtatni a gépen."

Nem tudsz? Nekem szokott sikerülni.

"Én pl a mostani XP-men is a 98-as megjelenítést használom, mert kevesebb erőforrást pazarol."

Én meg fullosan használtam az XP-t már a megjelenésekor egy 500-as cerkán, és nem éreztem, hogy pazarolná az erőforrásokat.
  • BiroAndras
    "Én sem támogatom egyébként túlzottan a Vistát: ugyanezt más rendszerek sokkal gyengébb hardveren is vidáman tudják (lásd: előző postom), ez az egyik ok."

A Vistának se kell sok. Próbáld ki. És egyébként is mé béta.

"A másik, hogy ez (minden oprendszert beleértve) nagy százalékban parasztvakítás, a hasznos funkció igazán kevés benne."

Nézz utánna jobban.

"De! A Linux esetén ez valóban egy opció: vagy felteszed az XGL-t, vagy nem."

A Vistában is van klasszikus nézet.
  • BiroAndras
    "Egy jórészével nem értek egyet, de a végében van valami, én is kivagyok attól, hogy nem lehet venni rosszabb gépet újonnan, mint a majdnem legújabb modell, erőforráspazarlás lesz a vége."

Azért lehet venni egyészen gyenge gépeket is olcsón. És ezek technológiában modernek is, tehát sokakl jobbak, mint egy régi gép.
    Én pl. vettem a nagy gépem mellé szervernek egy kis ASUS barebone gépet 2600+-os 64-bites Sempron procival, márkás szupercsendes táppal, nagy vinyóval, összesen 60K pénzért. Ennél is lehet olcsóbban, ha nem akarsz szupercsendes gépet.
  • BiroAndras
    "Ez akkor lesz esetleg használható, ha megmondja a rendszer gyenge pontjait"

Pontosan ezt teszi, nem?

"de arra meg vannak sokkal jobb programok."

Amiket keresni kell, meg érteni kell hozzá. Ez a cuccos elsősorban az egység sugarú júzernek van.

"Meg nehogy már a boltokban minden számítógép mellé oda legyen biggyesztve egy WEI pontszám. Mert ez így egytől-ötig számozva nem árul el semmit."

De ér vlamit, mert a minimum pontszámot tartalmazza. Ez kényszerítheti a gyártókat, hogy kiegyensúlyozottabb gépeket rakjanak össze (pl. ne adjanak el gépet 2006-ban 128MB memóriával).

"Ráadásul ha valaki gépet vesz, az úgy megy be egy üzletbe, hogy tudja, mire akarja használni a gépet, és azt kell szem előtt tartania a vásárlásnál."

Ezek szerint te még nem láttál felhasználót élőben.
    A szoftver fejlesztés első szabálya : A felhasználó nem tudja, hogy mit akar.
    Ugyanez érvényes nagyjából minden területen.
  • BiroAndras
    "Nem új hardvert kell venni.....a Vistát nem kell feltenni :D"

Nekem felment az 500-as celeronra is. Szóval nem kell hozzá új hardver.

"Már nem kell olyan brutális gép, ha tudok élni aeronélkül."

Ahhoz sem kell brutális gép, csak egy modern közepes. Igazából az Aero egy dolgot igényel: Egy játékra minimálisan alkalmas DX9-es VGA-t.

"Használj Windows 2k-t. Alapból 40megát foglal a memből."

Használj DOS-t! 64K-t sem használ!

"Az Xp 150-200 körül, el tudom képzelni milyen lesz a Vista."

Nálam az XP is 700megát eszik. De ennek nagyrésze cache, ami nagyon meg is látszik a sebességén. A Vista pontosan ugyanennyit eszik. Nem értem miért várják el az emberek, hogy a Vista ugyanannyi memóriával beérje, mint a 6 éves win2K. 6 év alatt azér picit olcsób lett a RAM. Akinek ma nem telik 1GB RAM-ra, az ne használjon Vistát. Úgyse fogja megvenni, az MS meg mért nyalja a seggét a warezolóknak.

"Arról nem is beszélve, hogy amire ez a fasz Vista 1es-2es értékelést fog adni mondjuk 2 év múlva, az nem egy 486os lesz, hanem mondjuk egy mai középkat gép. Akkor ez csak alapszintű feladatokra jó? Hmm? Hogy is van ez?"

A 486 is csúcsgép volt valamikor. Ma meg alkalmatlan az alapszintű feladatokra is. Ezt hívják fejlődésnek. Ma már sokkal többet jelent az alapszintű feladat. Pl. a weblapok ma már nem csupasz HTML-ek, hanem tele vannak képekkel, meg flash-el, meg miegymmással.

"Ennek az a célja, hogy te abszolút csúcs hardver vegyél"

Nem. Ennek az a célja, hogy az átlag júzer is láthassa, hogy mit tud a gépe. Aki pontszám mániás volt, annak eddig is volt 3DMark, meg egy halom más.

"hogy 3dben forgathasd az ablakokat, meg átlátszók legyenek (aminek értelme konvergál a 0-hoz)"

A 3D-ben forgatást nem tudom mért kell folyton felemlegetni. Csak megmutatták, hogy mit tud az Aero. Ez olyan techdemo féle. Nem kötelező használni. És érdekes módon ugyanez az XGL esetén kúl fícsör.
    Az átlátszóság meg igazából ne is az (nézd meg jobban). És nekem tetszik.

"és közben még jól tudjál gámázni."

Közben nem. A játék ugyanis fullscreen, és olyankor nincs renderelve a desktop.

"Hasraestem mikor olvastam"

Máskor ne séta közben olvass... :)
  • BiroAndras
    "de míg a Vistáról le tudok mondani, Oblivionról már kevésbé"

Hát, ezzel én nem dicsekednék...
  • Peti0011
    jahh bocs nem ám félreérted amit irtam.:D
  • Peti0011
    Fapapucss ezt nekem irtad?
  • fapapi
    Ez ami bent van a vistaban külön nem tudod leszedni, az analfabétáknak meg az idiótáknak van ,hogy húúúú őcsém 3 kapott a géped ebből aztán sok mindent megtudtál.

Vegyél elő pár szakkönyvet vagy vidd el valakinek a riportot amit az everest csinál és böngésszétek át.

• fapapi

Szoftverbazisrol letöltheted nagyon jó kis progi tesztleld le vele a géped és dontsed el hova sorolod :)

Everest ( magyar)
  • Peti0011
    Amugy ez milyen mügyür ami itt a képen van mert ami nekem megnézte a gépemet azt sem jegyet sem valami gratuláciot nem adott csak miondent kipipált
  • Peti0011
    Köszönet a billgates nevű felhasználónak!!!!!!
    Végre valakielolvasta amit irtam!!!!
  • fapapi
    Ez mióta új hír ?????

Ez az 1-5 ig való minősítésel már olvashattunk 6 hónapja is.

Nincs semmi olyan új dolog amivel foglalkozni lehetne ???
    Egyre unalmasabb ez az sg.
  • turul16
    Milyen hely a C meghajtón, milyen LiveCD ?
    El vagy tévedve, a LiveCD-k nem esznek disket. Kivéve talán, ha "linux swap" jelzésű particód van, vagy explicite megkéred rá. (LiveCD formában több memória kell neki..)

A LiveCD -ken gyakran, nincs olyan 3D kari támogatás, mint szeretné az ember közsönhetően a driverek licensének gondolom. (Engedéjt kell kérni cégektöl, hogy rajta lehessen)

Bár igy is cool némelyik LiveCD -s cucc.
  • Indigo
    Ráadásul vannak az ún. LiveCD-k, ha ilyet használsz, ki tudod próbálni úgy a Linuxot, hogy telepíteni sem kell, csak pár száz megabájt szabad hely kell a C meghajtón. Berakod a CD-t, arról indítasz, és ott van előtted egy használható Linux.
  • Indigo
    Nos ma már egyik sem így van, egy SuSE-t pl nem nehezebb telepíteni, mint egy XP-t, dokumentációt meg annyit találsz hozzá, hogy látástól mikulásig olvasgathatod :)

Az pedig teljesen igaz, amit mogyi925 mondott. Egy oprendszer legyen oprendszer. Kellenek a francnak az ilyen-olyan csillivilli ablakok meg anyámkínja, vagy ha már van akkor tudjak az oprendszer mellett mást is futtatni a gépen. Én pl a mostani XP-men is a 98-as megjelenítést használom, mert kevesebb erőforrást pazarol. Annak külön örülnék, ha az MS használhatatlan semmirevaló programjait (media player, explorer, movie maker (bruhahahaha) stb) nem volna muszáj feltelepíteni a gépre, mert mindenre van jobb megoldás. A sok kis vacak program meg csak lomhává teszi a gépet. Ez az egész Vista tényleg csak egy parasztvakítás lesz. No de a hülyeséghez való jogot ne vitassuk el senkitől, ugye Morden?
  • Griphons
    Egyetértek veled. Sajnos én is a Windowshoz szoktam, de a Blogod kezd meggyőzni a linux használatáról (thx előre is).
    Nekem az volt a gondom a Linux-szal, hogy kevés hozzá a dokumentáció(legalábbis az ingyen beszerezhető diszt.-khoz), és nem lehet(ett korábban) olyan egyszerűen telepíteni mint a Windowst.
  • mogyi925
    Én sem támogatom egyébként túlzottan a Vistát: ugyanezt más rendszerek sokkal gyengébb hardveren is vidáman tudják (lásd: előző postom), ez az egyik ok. A másik, hogy ez (minden oprendszert beleértve) nagy százalékban parasztvakítás, a hasznos funkció igazán kevés benne. Ez utóbbi elég gyenge érv manapság: miért ne legyen szép, ugye.

De! A Linux esetén ez valóban egy opció: vagy felteszed az XGL-t, vagy nem. Azonban a Windows már kissé túllő a célon: elvileg a Windows egy operációs rendszer, nem pedig böngésző, médialejátszó, file-kezelő, grafikus felület. Tehát vagy ne nevezzék operációs rendszernek, vagy csak operációs rendszer legyen, és a grafikus felület egy külön megvehető/letölthető opció legyen.

Egyébként ki találja meg a 2. képen az elgépelést? (WEI helyett WIE)

Szerintem is tisztán arra megy ki ez a játék, hogy most egy ideig nehéz már új funkciót kitalálni az irodai/otthoni felhasználók számára, de az élet meg nem állhat le, ezért a belépő felhasználókat ezzel vakítják és szorítják rá a nagy hw megvételére. Ennek csúnyán keresztbe tudna egyébként tenni, ha az alapfokú számítógépkezelői tanfolyamokon, továbbképzéseken legalább 1-2 óra erejéig szót ejtenének például a SuSE Linuxról vagy a Kubunturól, neadjisten az OpenOffice-ról. Vannak ma már olyan Linux disztribúciók és más alternatív operációs rendszerek + programgyűjtemények, amiket sokszor még könnyebb is kezelni, mint a Windowst, és tizedannyiba kerülnek, vagy ingyenesek, csak ezeket valamiért nem tanítják iskolában. Sajnos. Azért ajnározza a Windowst ennyire mindenki, mert csak azt tanítják, és csak arról lehet hallani. De az azért elég gáz, ha gyakorlatilag egy ország/kontinens általános informatikaoktatását 1, azaz egy cég határozza meg. Az meg egyenesen röhejes, hogy sok informatikatanár még csak nem is használt soha más operációs rendszert. Nekik nem szabadna tanítaniuk. Tisztelet a kivételnek persze.
  • Indigo
    Akkor az embereknek el kellene már gondolkodni, hogy mi is bennük a hiba, amiért téged mindig félreértenek.
  • Morden23
    Még mindig félreértenek az emberek, annak ellenére, hogy próbálom kifejteni magamat teljes mértékben.

Soha nincsen olyan, hogy kényszerítő erő. Ha lenne, akkor az összes lány akinek egy bizonyos értéke (és nem a telefonos hívókódja) 90 alatt lenne, mind szaladna szilikonoztatni.

Hallottam már erőforrásokról. Egy működő Corel X3 és egy 9 cs2-es Photoshop mellet futtatom a mailt, amit mellesleg a betás Office lát el éppen. Egy gramm lassulásom nincsen, pedig (szerény véleményem szerint) nem menne a gépem a vadiúj játékok alatt max felbontásban.

Függőségről meg annyit, hogy kezeltessék. Sem a komplett gazdaságot, sem az egyes cégeket, sőt, még a szimpla programozóket sem kell amiatt fikázni, hogy te a legújabb játékkal szeretnél szántani. A dvd-t fikázod, hogy 7.1-es hangzás figyel, amikor te még az 5.1-et sem kapargatod?

Ha bemész apádhoz, és "csúcsgépeken" futtatják az office-t, akkor vagy csak szimplán (haj de nagyon) gratulálok, vagy a cégnek az az arculata, hogy nekik office-ra is a legjobb gép telik.

Amit én mondtam, az egy egyszerű, régi magyar mondásban kifejthető: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ne fikázd a Volga, vagy a Lincoln verdát, mert neked nincsen pénzed benzinre, hanem használj biciklit. Minden cég (beleértve a főgonoszként kezel Microsoftot is) magasról tesz arra, hogy EGYÉNILEG kinek milyen konfigja, illetőleg simármai vannak.