148
-
#68 Én csak pár apró linkkel szólnék hozzá a témához:
egyik link
második link
még egy link -
billgates #67 http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeadvisor/default.mspx -
echo #66 "Windows Experience Index"
Hihetetlenek ezek a nevek. A marketingesekkel valami komoly gond van -
#65 Ó dehogynem, még a 60-as 70-es években is a matematikusok és egyéb komoly emberek "játékszere" volt. -
#64 -
#63 hOGY TUDTOK ENNYIT VITATKOZNI MINDEKINEK MEGLEHET A VÉLEMÉNY INKÁB ARA VÁLASZOLJATOK HOGY HONNAN A RÁKBO LEHET LESZEDNI EZT A PROGIT AMIVEL MEGNÉZED A GÉPEDET ELŐRE IS KÖSSZ:d:d:d:d:d:d:d:d:d::d:dd:d: -
Tiberius B #62 igaz -
Indigo #61 Sosem volt tudományág, legfeljebb addig, amíg az első számítógépeket megépítették. Onnanstól kezdve lényegében üzlet a számítástechnika.
De ha ma is tudományág lenne, akkor valószínúleg nem lennének személyi számítógépek (legalábbis a mai formájukban biztosan nem). De elárulnád, pontosan milyen dolgok kezdtek elromlani? -
#60 Egyébként ezzel (az egésszel) kapcsolatban nagyon egyetértek szobatársam véleményével: Szerinte a számítástechnika fejlődése addig ment rendjén, amíg az egy tudományág volt. Onnantól kezdve, hogy a dolog üzletté vált (iparággá egészen pontsan) kezdtek elromlani a dolgok. -
#59 Ha így nézed nincs is olyan, hogy "rosszabb gép". Célgép van. De ilyet nem találsz. -
Tiberius B #58 Egy jórészével nem értek egyet, de a végében van valami, én is kivagyok attól, hogy nem lehet venni rosszabb gépet újonnan, mint a majdnem legújabb modell, erőforráspazarlás lesz a vége.
Valami ilyesmit akartam mondani, remélem érthetően sikerült megfogalmaznom, mert szerintem nem:-) -
#57 Nem értem a dolog logikáját. A "brutális gép" nem a Vistához kell. Azaz van egy gép, ami elég brutális ahhoz, hogy lazán, röhögve és köszöngetve fusson a Vista.
Igen? Erőforrásokról hallottál már? :) Olyan nincs, hogy lazán futtat egy gép valamit. futtass lazán egy 5 évvel ezelőtti játékot, meg indíts el mellette egy mait és hoppá, valahogy nem fut olyan jól az új játék, vajon miért....
Egyébiránt most nem arról volt szó, hogy "fejlessz a Vista miatt".
Olyan nincsen, hogy "az a célja" valaminek, hogy új hardware-t vegyél. Te döntöd el, hogy mikor-miért fejlesztesz masinát.
Ezek szerint a csilivili játékok kényszerítenek arra, hogy jobb videokártyát végy? Egy fenét. Nem kell velük játszani, vagy nem kell velük 1280x960-ban játszani.
Szép ideák, tudod hány ember van aki függő? Van sok. Ez pontosan arról szól. Annyira átlátszó az egész. Még szólni is fog neked: figyelj gyenge a procid vegyél újat... nane. Sőt az is lehet, hogy még boltot is ajánl. :)
Nézz körül a valóságban itt nagyon sokminden pont arról szól hogy vegyél új hardware-t. Eleve nevetséges a koncepció, miaz, hogy op. rendszernek csillogni-villognia kell? :o, nem arról van szó, hogy persze letiltom. Ez ok. De nem is rólam van szó. A nagy többségről aki beveszi ezt a szart, ami azért ilyen mert "pénz beszél". Olyan könnyedséggel beszélsz erről, meg arról, hogy ha van pénze akkor vegyen szart. Gondolj már egy kicsit bele miről beszélsz. Csak azért mert kapitalizmus van még nem jelenti azt, hogy akkor azt el is kell fogadni jelen formájában (de nem akarok eltérni). Hadd ne soroljam fel, hogy mennyire befolyásolják az embereket úton-útfélen, anélkül hogy fel sem fogják.
Én nem látok benne semmi "ész kérdése" dolgot. Az a kérdés, hogy mire akarod használni a gépedet.
Nem értem a dolgot... mihez legyek eszes? Ahhoz, hogy rájöjjek, hogy szar-e a gépem, vagy jó?
Ha valaki "megteheti", akkor miért ne rakja fel a Vistát? Akár még sokkal jobb is lehet, mint az elődei
Valóban. Minden nézőpont kérdése. De amikor arra gondolok, hoyg bemegyek apámhoz munkahelyre és jobbra balra pentium 4es csúcsgépeket látok és office megy rajta azt napot. És akkor te arról beszélsz, hogy nem vagyunk kényszerítve? (Ha bemész egy számtech boltba tudsz venni egy pentium kettest, kifejezetten irodai munkára? Na ugye hogy nem..) ló***t nem. Jobbról balról nyomják a nagy barnát :) -
#56 Ez nagyon igaz.... (tapasztalat) -
Indigo #55 Azaz bocsánat, attól még nem hülye valaki. Helyesebben fogalmazva arra is gondolni, kell aki nem ért hozzá, vagy ideje nincs rá, vagy egyszerűen csak nem akar vacakolni ilyenekkel. De legalább ne teszkóba menjen vásárolni, még csak ne is a média márketba. -
Indigo #54 Az lehet, de mint Morden23 is rámutatott, a hülyékre is gondolni kell, akik nem tudnak összerakni egy gépet. -
#53 Na hát a TESCO-s gépekről met annyit, hogy ugyanannyiból összerakok egy SOKKAL jobbat. -
Indigo #52 Tudom hogy csak példálóztál, de egy 5-ös Vistás gép nem 300 ezerbe fog kerülni :) Ha pedig a hülye egy jobb üzletbe megy be, ott sem WEI pontszámok alapján kategórizált gépekkel fog találkozni. Legfeljebb az eladó ráfogja az egyikre, hogy na ez az.. -
Morden23 #51 Pontosan. Meglep valakit? -
Tiberius B #50 Pénz beszél... -
Morden23 #49 Elvileg nem, csak a telepítést követő egyszeri alkalommal (más kérdés, hogy gondolom, máskor is be lehet nyomni, ha kíváncsi vagy).
Indigo: persze, hogy egy kalap szart nem ér. Ezt én is teljes mértékben így gondolom.
Kivéve a "szegény gazdagoknak", aki nem a TESCO-ba megy gépet venni, de nem akarja összerakatni (időhiány, hozzáértés hiánya, vagy egyszerű "rászaromság"), annak nem rossz: bemegy, és azt mondja, hogy egy "5-ös Vistás gépet kérek". Erre az eladó meg "300 ezer. Csomagolhatom?" :)
A hülyékre is gondolni kell, mert nekik is van pénzük. -
#48 marhára
"adjon vmi olcsót, egyszerü gépet a kisfiamnak kell játékra"
tényleg tudja
valahoyg a fejekben az van, hogy játékra elég egy kis teljesítményű gép -
Benoke #47 Lehet én értettem félre, de ezek szeriint 30 másodpercel nő a vista boot ideje? Ez egy remek ötlet :) Főlleg egy telepítés után kismillió restart után kihullik az ember haja is :( Jobban örülnék ha kézzel lehetne ezt futattni csak. -
Indigo #46 Ez a teszt egy kalap sz*rt sem ér. Ez akkor lesz esetleg használható, ha megmondja a rendszer gyenge pontjait, de arra meg vannak sokkal jobb programok. Meg nehogy már a boltokban minden számítógép mellé oda legyen biggyesztve egy WEI pontszám. Mert ez így egytől-ötig számozva nem árul el semmit. Ráadásul ha valaki gépet vesz, az úgy megy be egy üzletbe, hogy tudja, mire akarja használni a gépet, és azt kell szem előtt tartania a vásárlásnál. Aki meg teszkóban vesz gépet.... arra nem tudok mit mondani... -
Morden23 #45 Lazán, és teljesn szívnyugodtsággal, AVAGY ahogyan eddig? :) -
Inquisitor #44 "A szakemberek szerint ugyanakkor a WEI-indexnek egy haszna mindenképpen lesz, hiszen végre eltűnhetnek a szupermarketek polcairól az elégtelen teljesítményű, kevés memóriával, lassú és kis tárolókapacitású merevlemezzel, gyenge videokártyával szerelt konfigurációk."
Kár, hogy már vége a SuliNet-nek! :D
És a nagy multik hogy fognak most karácsonyi szezonban 4-5 éve elavult DE ólcsó konfigokat rásózni mit sem sejtő szülőknek??? -
dez #43 Máris itt az első versenyző. :D -
#42 lehetséges
akkor meg marad a konzol -
Marlosh #41 Legjobb tudomasom szerint sokmindent at kellene irni magaban az xp-ben a DX10-hez,akkor meg mar Vista lenne:) -
#40 így van
de az MS sok mindent bejelentett, és nem minden úgy van ahogy elképzelik, nagy a felhasználói tábor, és őket bizony supportálni kell -
strogg #39 Már bejelentették, hogy XP-re nem adják ki. -
#38 DX10 szvsz ki fog jönni XP-re is, persze nem azonnal, de fél év, és csnedben kijön
de ha mondjuk nem, akkor ott vannak a konzolok -
#37 de van
a vágy
ez eléggé kényszerítő -
Marlosh #36 uhh kimaradt: DX10 jatekorulteknek csak es a "kenyszerito" idezojelben
-
Marlosh #35 Mike: Nincs olyan hogy kenyszerito ero,illetve egy esetben: Muszaj windowst hasznalnom, mert a jatekok amikkel jatszani szoktam windowsra vannak irva.
Minden mas csak onigazolas.......
Morden23:Ohh en nem akarom elvenni a jogod a hulyesegre,de ez igy becsapas,legalabb is szerintem.
Pl. DX10 mar kenyszerito ero a Vistara es majd egy uj videokartyara.persze sok fugg attol,hogy pontosan mit fog mutatni ez a teszt,hogyan fog mukodni...Ahogy a vak is mondta: majd meglatjuk -
Morden23 #34 Ki miről, ugye...:)
Én például előbb vennék vitorlást (még akár a Balcsin is), mint egy 20 millás autót. Ki mit szeret, ki miről tud lemondani, blabla. -
#33 jaja, tökigaz
de míg a Vistáról le tudok mondani, Oblivionról már kevésbé
de nem létszükséglet az Obli sem -
Morden23 #32 Marlosh: az emberektől nem veheted el a jogot, hogy hülyék legyenek. De hiba lenne azt mondani, hogy a Vista kidobása valami hihetetlen kényszerítő erővel bírna. Amúgy meg, ha valaki emiatt-amiatt fejleszt, az meg miért baj? Hát hadd vásároljon, ha van rá pénze, egészségére.
Mike: Az igaz, ez mind remek, de semmivel sem "elítélendőbb" vagy "butább", "esztelenebb" dolog, ha valaki a Vista miatt vesz még 1G memóriát, mintha a másik az Oblivion miatt vesz új videokártyát (akármit).
Kényszerítő erőnek nem nevezném, hiszen (a szó hagyományos értelmében) nem vagy rákényszerítve a szolgáltatás (Vista, játék) igénybevételére. És mielőtt valaki felhozná a "népbutítás" témát, semmi köze ehhez. -
#31 szerintem a csilivil játék sokaknál kényszerítő erő
pl. én is amiatt fejlesztettem idén
a régi gép az újabb játékokon kivül mineden másra elég volt -
Marlosh #30 Ne feledd az atlag felhasznalo annyit tud a geperol, hogy hol kell bekapcsolni, foleg nyugaton.
Ha azt latjak, hogy a Vista szerint nem koser valami akkor bizony fejleszteni fognak, mivel penz van,csak hozzaertes nincs,meg szakembereknel sem:(
Es mi lesz szuk keresztmetszet majd? Videokartya es proci, mert ezek a legdragabbak..... -
Morden23 #29 Nem értem a dolog logikáját. A "brutális gép" nem a Vistához kell. Azaz van egy gép, ami elég brutális ahhoz, hogy lazán, röhögve és köszöngetve fusson a Vista. Egyébiránt most nem arról volt szó, hogy "fejlessz a Vista miatt".
Olyan nincsen, hogy "az a célja" valaminek, hogy új hardware-t vegyél. Te döntöd el, hogy mikor-miért fejlesztesz masinát.
Ezek szerint a csilivili játékok kényszerítenek arra, hogy jobb videokártyát végy? Egy fenét. Nem kell velük játszani, vagy nem kell velük 1280x960-ban játszani.
Én nem látok benne semmi "ész kérdése" dolgot. Az a kérdés, hogy mire akarod használni a gépedet.
Nem értem a dolgot... mihez legyek eszes? Ahhoz, hogy rájöjjek, hogy szar-e a gépem, vagy jó?
Ha valaki "megteheti", akkor miért ne rakja fel a Vistát? Akár még sokkal jobb is lehet, mint az elődei (beta alapján én elég pozitív voltam, pedig egy Compaq Presario 2800 laptopon ült, és tökéletesen elfogadható sebessége volt). Aero-t ráadásul ki is kapcsolhatod.
Ezt a "gáma" szót muszáj használni? Kevés undorítóbb 'nyelvújítást' hallottam ennél.