Teljesítményminősítést is végez majd a Vista

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
marhára
"adjon vmi olcsót, egyszerü gépet a kisfiamnak kell játékra"

tényleg tudja

valahoyg a fejekben az van, hogy játékra elég egy kis teljesítményû gép

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Lehet én értettem félre, de ezek szeriint 30 másodpercel nõ a vista boot ideje? Ez egy remek ötlet 😊 Fõlleg egy telepítés után kismillió restart után kihullik az ember haja is 😞 Jobban örülnék ha kézzel lehetne ezt futattni csak.
Ez a teszt egy kalap sz*rt sem ér. Ez akkor lesz esetleg használható, ha megmondja a rendszer gyenge pontjait, de arra meg vannak sokkal jobb programok. Meg nehogy már a boltokban minden számítógép mellé oda legyen biggyesztve egy WEI pontszám. Mert ez így egytõl-ötig számozva nem árul el semmit. Ráadásul ha valaki gépet vesz, az úgy megy be egy üzletbe, hogy tudja, mire akarja használni a gépet, és azt kell szem elõtt tartania a vásárlásnál. Aki meg teszkóban vesz gépet.... arra nem tudok mit mondani...

Lazán, és teljesn szívnyugodtsággal, AVAGY ahogyan eddig? 😊

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

"A szakemberek szerint ugyanakkor a WEI-indexnek egy haszna mindenképpen lesz, hiszen végre eltûnhetnek a szupermarketek polcairól az elégtelen teljesítményû, kevés memóriával, lassú és kis tárolókapacitású merevlemezzel, gyenge videokártyával szerelt konfigurációk."

Kár, hogy már vége a SuliNet-nek! 😄
És a nagy multik hogy fognak most karácsonyi szezonban 4-5 éve elavult DE ólcsó konfigokat rásózni mit sem sejtõ szülõknek???

Máris itt az elsõ versenyzõ. 😄

Mike
lehetséges

akkor meg marad a konzol

Legjobb tudomasom szerint sokmindent at kellene irni magaban az xp-ben a DX10-hez,akkor meg mar Vista lenne😊
Mike
így van
de az MS sok mindent bejelentett, és nem minden úgy van ahogy elképzelik, nagy a felhasználói tábor, és õket bizony supportálni kell

Már bejelentették, hogy XP-re nem adják ki.
Mike
DX10 szvsz ki fog jönni XP-re is, persze nem azonnal, de fél év, és csnedben kijön

de ha mondjuk nem, akkor ott vannak a konzolok

Mike
de van
a vágy
ez eléggé kényszerítõ

uhh kimaradt: DX10 jatekorulteknek csak es a "kenyszerito" idezojelben
Mike: Nincs olyan hogy kenyszerito ero,illetve egy esetben: Muszaj windowst hasznalnom, mert a jatekok amikkel jatszani szoktam windowsra vannak irva.
Minden mas csak onigazolas.......
Morden23😮hh en nem akarom elvenni a jogod a hulyesegre,de ez igy becsapas,legalabb is szerintem.
Pl. DX10 mar kenyszerito ero a Vistara es majd egy uj videokartyara.persze sok fugg attol,hogy pontosan mit fog mutatni ez a teszt,hogyan fog mukodni...Ahogy a vak is mondta: majd meglatjuk
Ki mirõl, ugye...😊

Én például elõbb vennék vitorlást (még akár a Balcsin is), mint egy 20 millás autót. Ki mit szeret, ki mirõl tud lemondani, blabla.

Mike
jaja, tökigaz
de míg a Vistáról le tudok mondani, Oblivionról már kevésbé
de nem létszükséglet az Obli sem

Marlosh: az emberektõl nem veheted el a jogot, hogy hülyék legyenek. De hiba lenne azt mondani, hogy a Vista kidobása valami hihetetlen kényszerítõ erõvel bírna. Amúgy meg, ha valaki emiatt-amiatt fejleszt, az meg miért baj? Hát hadd vásároljon, ha van rá pénze, egészségére.

Mike: Az igaz, ez mind remek, de semmivel sem "elítélendõbb" vagy "butább", "esztelenebb" dolog, ha valaki a Vista miatt vesz még 1G memóriát, mintha a másik az Oblivion miatt vesz új videokártyát (akármit).
Kényszerítõ erõnek nem nevezném, hiszen (a szó hagyományos értelmében) nem vagy rákényszerítve a szolgáltatás (Vista, játék) igénybevételére. És mielõtt valaki felhozná a "népbutítás" témát, semmi köze ehhez.

Mike
szerintem a csilivil játék sokaknál kényszerítõ erõ
pl. én is amiatt fejlesztettem idén
a régi gép az újabb játékokon kivül mineden másra elég volt

Ne feledd az atlag felhasznalo annyit tud a geperol, hogy hol kell bekapcsolni, foleg nyugaton.
Ha azt latjak, hogy a Vista szerint nem koser valami akkor bizony fejleszteni fognak, mivel penz van,csak hozzaertes nincs,meg szakembereknel sem😞
Es mi lesz szuk keresztmetszet majd? Videokartya es proci, mert ezek a legdragabbak.....
Nem értem a dolog logikáját. A "brutális gép" nem a Vistához kell. Azaz van egy gép, ami elég brutális ahhoz, hogy lazán, röhögve és köszöngetve fusson a Vista. Egyébiránt most nem arról volt szó, hogy "fejlessz a Vista miatt".
Olyan nincsen, hogy "az a célja" valaminek, hogy új hardware-t vegyél. Te döntöd el, hogy mikor-miért fejlesztesz masinát.
Ezek szerint a csilivili játékok kényszerítenek arra, hogy jobb videokártyát végy? Egy fenét. Nem kell velük játszani, vagy nem kell velük 1280x960-ban játszani.

Én nem látok benne semmi "ész kérdése" dolgot. Az a kérdés, hogy mire akarod használni a gépedet.
Nem értem a dolgot... mihez legyek eszes? Ahhoz, hogy rájöjjek, hogy szar-e a gépem, vagy jó?
Ha valaki "megteheti", akkor miért ne rakja fel a Vistát? Akár még sokkal jobb is lehet, mint az elõdei (beta alapján én elég pozitív voltam, pedig egy Compaq Presario 2800 laptopon ült, és tökéletesen elfogadható sebessége volt). Aero-t ráadásul ki is kapcsolhatod.

Ezt a "gáma" szót muszáj használni? Kevés undorítóbb 'nyelvújítást' hallottam ennél.

Mike
nem 5-ös nincs
mint anno a gimiben a magyartanárom aki átvette az osztályt harmadikban
"hm túl sok itt az ötös, 4-esre én tudom az anyagot..."

Az 5-öshöz mi kell? 5000+X2, 4GB Ram, 7950GTX SLI, meg raidba két WD Raptor?<#idiota>
Mike
anno volt egy ilyen duma az Alaplap egyik számában:

duplázza meg vincsesztere kapacitását, törölje le a windózt

lpmaskmancick
buziság...............

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

Zsolo007
Nem új hardvert kell venni.....a Vistát nem kell feltenni 😄

Zsolo007
Ész kérdése is. Már nem kell olyan brutális gép, ha tudok élni aeronélkül. Használj Windows 2k-t. Alapból 40megát foglal a membõl. Az Xp 150-200 körül, el tudom képzelni milyen lesz a Vista. Asszongyák gámer op. rendszer? Háát ez valahogy nem stimmel.

Zsolo007
Arról nem is beszélve, hogy amire ez a fasz Vista 1es-2es értékelést fog adni mondjuk 2 év múlva, az nem egy 486os lesz, hanem mondjuk egy mai középkat gép. Akkor ez csak alapszintû feladatokra jó? Hmm? Hogy is van ez?

Zsolo007
Ezt komolyan gondolod? Bazzeg. Gondolkodj már. Ennek az a célja, hogy te abszolút csúcs hardver vegyél, hogy 3dben forgathasd az ablakokat, meg átlátszók legyenek (aminek értelme konvergál a 0-hoz), és közben még jól tudjál gámázni. Hasraestem mikor olvastam , hogy milyen lehetõségek vannak benne:

Asszongya: A játékok majd ezen ráta alapján fogják megállapítani, hogy milyen beállításokkal fut majd jól a gépemen a cucc. Hát lol vazzeg. Ha azt akarom, hogy jól fusson a gém akkor kibakom a picsába az aero szemetet azt gámázok fele olyan erõs gépen 😄 (túlzás...)

Egyébként meg windows 2000 rulzzz 😊)

Vorpal
Hát ezért lesz a vista zseniális - neki 5 is elég ahhoz, hogy megmondja - vegyél jobb processzort

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Molnibalage
Csak 5 különbözõ adatból értékelni egy gépet? Na az értékelés olyan amilyen...(szart se ér)

Hány tesztet futattot már a 3D Mark 2000??
15-öt kb. És az csak CPU és videokari volt....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Peti0011
Tisztára Olyan mint a Terminátor Filmkben Mulkor votl hogy megcsinálja a PIrate a Skinet rendszert Most meg a T800 as Csáó szövege az "Asta La VISTA"
Bol megcsinálják az uj OP.Rendszert

Csá

Peti0011
Valaki Küldjön már egy cimet hogy honan lehetne leszedni a Progit ami megnézi a gépemet LÉcci

Csá

Ez a tesztprogram fõként azért jó mert megmondja hogy a géped egy sapka szar és ne akarj aero-t használni mert mocskosul belassítja a gépedet...
Persze az adatok biztos mennek majd kifelé, fõleg ha az embernek nincs netje, konektoron kiszívárog..

ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser

Arra nagyon jó ez a cucc, hogy az átlag júzer is lássa, hogy mit érdemes fejleszteni a gépén.
Sok low-end gép teljesen használható lenne értelmes mennyiségû memóriáva (min. 512M😎, de csak 128MB van benne, és még abból is levesz az integrált VGA.
Mivel az egyszeri júzer nem tudja, hogy mitõl lassú a gépe, vagy vesz egy újat, ha van pénze, vagy beletörõdik (ez a gyakoribb). Pedig a RAM bõvítés igazán nem drága (egy komplett gép árához képest).

Nekem 4-est adott. Kevesellte a 80 gigás rendszervinyót. Pedig van mellette még 700 giga.
- X2 4200+
- 2GB DDR400 (GEIL)
- X1600XT, 256MB
- Két TFT monitor, 21'' és 19''.
- Sok-sok vinyó.

Az "évente új gép vásárlása" nem ész, hanem pénz kérdése.

Fel lehet sorolni kismillió okot, hogy miért is fejleszti valaki a masinát. Van, akinek melóhoz kell, van akinek mániákusan a legújabb játékokkal kell játszania, csak és kizárólag 600szoros élsimítással, meg 14000x9000es felbontással.

"bár én finomítanám a ez értékelés szempontjait, attól függõen hogy a vásárló mit vár vár el a rendszerétõl, értem ez alatt ha böngészésre kell, akkor jóval gyengébb gép megkaphatja a jelest"

Ezt csinálja a rendszer, csak fordítva: Az értékelés azt mondja meg, hogy mire alkalmas a rendszer.
Pl.:
1-2 : csak alapszintû feladatokra.
2-3 : átlagos irodai munkára, szoftverfejlesztésre, egyszerûbb játékokra.
4-5 : 3D renderelés, CAD, video vágás, csúcs játékok.

De ez nem érdeke a gyártóknak. nekik az az érdekük, hogy hasraessél a vista elõtt, és jól vegyél egyett. És alá egy legmagasabb minõsítésû hardvert is.
Magyarán. Egyedül neked érdeked, hogy gondolkodj😊)))

Akinek meg van esze, az sem zsír új gépet nem vesz évente, sem pedig a pistát.

Bazze. Azért eléggé mélyre süllyedt az IT,ha már attól Geek az ember, hogy nem xopja be ezeket a marketing dumákat😊
Régen attól volt geek az ember, ha a nyomtató portra rá tudta kötni az elektromos kv fõzõt, és egy konzolos progival tudta kiadni a parancsot, hogy fõzze le a kávét. (egyébként leírás a neten. 😊))
bár én finomítanám a ez értékelés szempontjait, attól függõen hogy a vásárló mit vár vár el a rendszerétõl, értem ez alatt ha böngészésre kell, akkor jóval gyengébb gép megkaphatja a jelest, ha képszerkesztésre, akkor fontos a RAM, ha full mulitmédia kütyü akkor a proci erõsebben számít, ha játékra kell akkor meg nagy a szigor minden tekintetben az értékelésben ...

benchmark egytõl ötig 😄 ez sem lesz a HC gémerek kedvenc mostjólmegmutaotmilyengépemvannekem szórakozása ... amúgy az teszik hogy nem valami nagyonmagas, hozzá nem értõknek semmit mondó számot ad hanem valami tömör, ezért a célközönség szempontjából informatívabb értékelést. ebbõl is látszik hogy már nem csak a geekek uralkodnak az informatika területén

Persze eszükbe sem jutna feltenni ezt a WEI-t mondjuk netre, hogy akit érdekelne a gépteljesítménye egy (fiktív) Vista alatt, az nehogymár betákat pakolgasson, vagy esetleg vakon megvegye (letölse/ellopja) a Vistát.

Na persze (ha talán nem is radikálisan, de) csökkenne az otthoni felhasználók lelkesedése, ha az eddig szipiszupi-csilivili számítógépre (amin g*cire gyors a Doom3 vaze) kidobja a progi a kettes alát😊

Axon
Két dolgot nem igazán értek a cikkbõl:

"akik nem játszanak a számítógépükön csak például interneteznek és dolgoznak, máris érdektelenné válik a Vista."

Nem értem miért is függ ez össze. Attól még használhat valaki Vistat, ha wördözik. Biztos nem fog ezért WinXP-t venni, pláne azért mivel nagy valószínûséggel a WinXP hamar eltünik a boltok polcairõl, ha a Vista megjelenik.

"végre eltûnhetnek a szupermarketek polcairól az elégtelen teljesítményû, kevés memóriával, lassú és kis tárolókapacitású merevlemezzel, gyenge videokártyával szerelt konfigurációk. "

Már miért tünnének el???
Attól még felmászik egy gyenge gépre is a Vista. Azt meg az átlag vásárló orrára úgysem kötik, hogy hanyas WEI-t kapott is az a bizonyos gyenge gép. Na meg az átlag vásárlónak fogalma sem lesz arról, mi is az a WEI, meg nem is fogja érdekelni.

varó=baró. Sorry😊
Vagy választ egy másik OS-t, ahol a kívánt "varó látványt" egy kb: 1/2 annyi vason megkapja.
😊))

Mellesleg: Ismét a szokásos napi "el ne felejtsd kinek kell tejelned" hír😊)
Mike
már látom ahogy a sok marha azon fog versengeni, kinek hányasa van

eltûnnek a gyengébb gépek? hát persze
200k alatt ne is áruljanak gépet
hülye Microsoft

Mike
hûha
ez aztán fontos
kismillió tesztprogram van

gondolom ez a WEI arra kell, hogy az adatokat elküldje az MS-nek

A beta2 elég érdekes a procimra ugyan annyit ad alapon mint huzva... többször is tesztelem de nem változott. persze mert beta gondolom 😄
Anandtech fórumban FX62-vel meg ha jól emlékszem 1900XTX VGA-val és 2 GB rammal hõsünk 3-as értékelést kapott! Pedig az nem olyan szörnyen lassú masina!<#rolleyes>

← ElőzőOldal 3 / 3