94
  • selma
    Mindez szép és jó cskhogy a munkáltatóknak is elkellene jutni a tudatáig, mivel a kisembernek dolgoznia kell ha nagy a meleg, hideg akkor is!!
  • Csacsis
    Normális erdőgazdálkodás, környezetvédelem, és Viz üzemű motorok megoldanák a problémát. De ugye itt nem azon van a hangsuly, hogy Tenni kéne ez ellen, hanem hogy "ÉLJEN A PROFIT!!!!"
    Ha az emberi társadalom kihal emiatt, nemkár érte. (kivéve néhány normálisan gondolkodót)
  • BiroAndras
    "punnyadt kis suttyó. kívánom, hogy élj végig egy aratást árnyék nélkül 45 fokban."

???
    Ja értem, magyarnak tetszik lenni. Dögöljön meg a szomszéd tehene, mi?

"tipikus elkényelmesedett klímás banda."

A kényelmesség és az értelmetlen szenvedés mellőzése közt van némi különbség.

"aztán meg lehet nyavajogni, mert az első náthától mindenki azonnal halálos beteg lesz."

Nem szoktam beteg lenni.

"én meg végigépítkeztem egy 40 fokos nyarat és még mindig élek."

Egészségedre.

"pedig a kocsimban nincsen klíma és otthon se. csak egyszerűen nem szoktattam magam hozzá."

Én se szoktattam magam hozzá, mivel hogy életem legnagyobb részében nem is láttam klímát. Az ember gyárilag nem érzi magát jól ilyen melegben, meg persze egyéntől is függ. Én pl. a meleget nehezen viselem, viszont a hideget meg jól.
    Szóval minek szenvedni, ha van egyszerű és olcsó megoldás?

"Inkább cibálja a meleg szél a fejemet, és inkább izzadjak nyáron, mint nyámnyila klímás nyunyóka legyek a szép új autómban. ha ingyen lenne se kellene a klíma az autómba."

Egészségedre. De mielőtt véglegesen döntessz, próbálj ki egy jó kis pesti dugót a tűző napon, 40 fokban állva, úgy hogy a melletted álló busz hűtője pont rád fújja a meleget. Miközben ülhetnél kellemes 20 fokban is. Hihetetlen, mennyivel türelmesebben viseli az ember a dugókat, ha közben nem kell megfőnie.

"ja és az én autómban az ablakot is kézzel kell letekerni. nekem nem derogál megmozdulni...."

Hát, ha neked ez jó, akkor egészségedre. Én jobban szeretem ha nem foglalja le vezetés közben a kezemet és a figyelmemet az ablak tekergetése.
  • Anteris
    kánikula = latinamerikanizálódás
  • Epikurosz
    Én is tudok. Az obiban akár 30 ezerért adnak, split klímát.
  • guguguu
    Gyerekek! tudok klímát akciós áron:)
    de komolyan pedig a napi három liter folyadék elengedhetetlen!
  • dez
    Épp azért kéne nagy betűkkel kiírni, hogy egyértelmű legyen.
    Szerintem azért nem akarják egyértelművé, közismetté tenni, mert akkor be is kellene kapcsolni... Aztán már elvárná az utazóközönség más járatokon is, stb.
  • Epikurosz
    Oké, majd várunk még 10 évet, és meglátjuk, hogy ugyanilyen nagy lesz-e az arcod.
  • brueni
    punnyadt kis suttyó. kívánom, hogy élj végig egy aratást árnyék nélkül 45 fokban.
    tipikus elkényelmesedett klímás banda. aztán meg lehet nyavajogni, mert az első náthától mindenki azonnal halálos beteg lesz. nesze neked ellenálló meg tűrőképesség.
    én meg végigépítkeztem egy 40 fokos nyarat és még mindig élek. pedig a kocsimban nincsen klíma és otthon se. csak egyszerűen nem szoktattam magam hozzá.
    Inkább cibálja a meleg szél a fejemet, és inkább izzadjak nyáron, mint nyámnyila klímás nyunyóka legyek a szép új autómban. ha ingyen lenne se kellene a klíma az autómba.
    ja és az én autómban az ablakot is kézzel kell letekerni. nekem nem derogál megmozdulni....
  • Tomalak
    Beszokták mondani, de sajna nincs az öszes buszon légkondi az első néhányon csak légbefuvó van ami kb semmit nem ér, inkább öblak.
  • dez
    Viszont kiírhatnák a buszon, hogy légkondis, és az ablakok kinyitása célszerűtlen. Szerintem egymásra is rászólnának egy idő után.
  • Yv@n
    Szerintem nyitható ablakos tömegközlekedési eszközön biztonsági(tűz/tökömtudjami védelmi) okokból nem tehetik ezt meg.
  • dez
    Tudtam! :D
  • petko000
    télen? polóban? floridában laksz?
  • Tomalak
    Hát nem tudom én gyakorlatilag egész télen polóban jártam nem igazán fáztam noha nem szibériából jöttem, viszont ettől a melegtől teljesen készen vagyok, sajna a légkondi a másik halálom szóval várom a telelet :D Mondjuk 20-25 fok már tökéletesen megfelel.
  • SFKS
    Hát akkor ne hidd el
  • Shodan
    végre esik!!!!
  • Szefmester
    sztem az ideális hőmérséklet kb 15-20 fok körül van...
  • petko000
    miért ne lenne az? én is jobban örülök ennek a hőségnek, mint a punnyadt, szürke, nyomasztó időnek.. mind a kettő elviselhetetlen, de ez mégiscsak jobb.
    bár, a legjobb az lenne ha 10 fokkal "hidegebb" lenne...
  • BiroAndras
    "Azért írtad be a légkondit a kocsidban 2x 2 nap alatt, hehogy esetleg valaki ne tudjon róla?"

Igen azért.
  • Esrohnoil
    Már bocs, de nem vagy normális. :D
  • SFKS
    Az én szobámba 31 fok van
  • myl0
    Ha meleg van mindenki azt kívánja h legyen hideg ha hideg van azt h legyen meleg! Én jobban szeretem a meleget, pont most érzem jol magam! -10 nem hideg? honnan jottel szibériábol? egyébként a végtelenségig nem tucc oltozkodni, igaz vetkőzni se. Szal én orulok h ien qrva meleg van, remélem még sokáig igy lesz!!
  • assdf
    Igen, ezt szokták csinálni a buszokon is, aztán az eredmény az, hogy a sofőr elfelejti/nem akarja/el van romolva a klima, az ablakok nyithatatlanok, a kedves utas meg szórja meg magát sóval, borsal, meg egy kis gyorslevesporral, és már kész is az izletes ebéd...
  • PeeVee
    Meg lehet oldani -> le kell zárni az ablakokat, hogy ne tudja kinyitni a sok maki!!!
  • petko000
  • Yv@n
    Azért sem járatják a légkondit, mert a sok sötét paraszt nem tudja, hogy az nyitott ablak mellett nem sokat ér.
  • petko000
    igaz, de a a nyár tavaly is ilyen hőséggel kezdődött, csak később lett hideg.. nem?
    amúgy, idén június első két hetében még fűteni kellett, és az időjárásjelentésben éjszakára talajmenti fagyokat mondtak.
  • Epikurosz
    BiroAndrasnak a kocsijában van légkondiiiiiii. :-)

Én azokon a gépkocsigyártókon csodálkozom, akiknek van pofája reklámozni az autót olcsón, és amikor elkezdel komolyabban érdeklődni, akkor kibökik, hogy a klíma az extra felszerelés. Kemencében kellene az ilyeneket megsütni! 2006-ban már nem kellene extra legyen az a kis sz*os automata (!) klíma.

• dez
    Amúgy vigyázzatok a nappal, nem vicc ez az UV-s dolog... :/
  • dez
    Azért írtad be a légkondit a kocsidban 2x 2 nap alatt, hehogy esetleg valaki ne tudjon róla? :P
    Nos, légkondi sincs minden autóban. És főleg ilyen időben dugóban araszolni egy légkondi nélküli kocsiban, miközben a másik sávból nyomja a füstöt befele az ablakon egy kamion, nos talán szintén nem kellemes.
  • Roman
    hát nekem ebben a szobában elég szar.. egyrészt ez a legmelegebb szoba az egész lakásban másrészt meg a spórolás jegyében (torrent) a gépet soha nem kapcsolom ki... :D

de a legjobb a muter... beszereltetett 3 klimát, ebbe a szobába is egyet, aztán nem engedi használni.. éjszakára bekapcsolom legalább aludni had aludjak nyugodtan.. most nins kapcsolva, csak ablak van nyitva, délután hűvösebb van itt azért.. most van itt kb. 25 fok..

de én utálom a meleget, a hideget viszont nem... mer bazme vagy -10 fokban, az egyrészt eleve nem hideg, másrészt ha fáznál, akkor felveszel egy dzsekit.. (most lehet hülyén hangzok, magamból indultam ki..) de nyáron meg őrültségnek tartom azt, hogy én ott kinnt mászkáljak... az aszfalt olyan forró hogy szétégeti a cipőtalpat.. :D a fejem meg izzik... szar ez így az egész..

ráadásul ez a szar időjárás az f1-et is negatívan befolyásolja... a 90-es években meg 2000-ben rengeteg esős verseny volt.. mostanában meg egy sem, ami azért baj, mert lonzi utálja az esőt, míg a Mester ott mutatja meg legjobban, ki az úr szar kocsiban... De a mai f1 egy bohóckodás :P állítsátok vissza a 2000-es szabályokat, vagy akármi, de ez így szar...

egyébként a csaj a képen jó.. addig legyen kint, amíg nem lesz szép színe aztán jöjjön be oszt nyomjon le egyet...
  • Bijesz
    A tavalyi nyár ritka sz*r volt, hűvös alig volt nyár.
    A tavaly elötti se volt valami hu de kemény, a mostani durván kezdődik ennyi.
    Én már évekkel ezelött felszerelkztem klímákkal mindenhol 45 fokig jó vagyok utána lekapcsolnak a klímák.
  • Sanyix
    Tehát akkor mégse megy egész nap :)
  • SFKS
    Nálam is megy egész nap a ventillátor el is rommlott
  • uniu
    bezzeg telen egesz jol jon, nem ?:)
  • valamit
    úgy dobnám ki azt a sofőrt amelyik úgy csökkenti a fogyasztást, hogy kikapcsolja fullasztó melegben a klímát, mint a huzat. egyrészt kurvára szarik arra a párezer emberre aki napközben felszáll a buszra (pedig ugye addig van munkája míg felszállnak), másrészt kibaszott rossz hírét kelti a BKV-nek, mert annál hogy az utasok idegbajt kapnak és százerszámra szidják a BKV-t, meg a vele való közlekedést, annál jobb ellenreklámot milliárdokért se lehetne megvalósítani.
  • Shodan
    Az új bkv buszokon meg nem jártatják a légkondit, mert minnél kevesebb a fogyasztás, annál több pénzt kap a sofőr. Nevetséges . Akkor mi a f*sznak vettek klímás buszokat ha úgy sincs kihasználva, + pénz kidobás.
  • BiroAndras
    "Pont te ne látnád át azt, hogy miért buzdítják az embert a tömegközlekedésre?"

Nem tudom mért pont nekem kéne látni. Én is kocsival járok.
    Egyébként nem a tömegközlekedés elvével van bajom, hanem a BKV-féle megvalósítással.

"20 fokra tenni 36 fokos melegben a légkondit szintén nem szerencsés... max 10 fokkal kevesebbet szabad a saját érdekedben."

A cégnél is van légkondi, otthon meg be van sötétítve, szóval egész nap hűvösben vagyok. Csak addig kell kibírni a meleget amíg elérek a kocsiig.
  • Blackluck
    A Kánikula másik pozitívuma senkit nem érdekel?
    Az utóbbi években (vagy talán évtizedekben is) a 2003-as évjáratú borok a legjobbak, ha arra gondolok, h megint hasonló lehet...