94
-
#54 Télen is tökjól csinálják, reggel -10 fok, villamoson fűtés nuku, amikor már kezd tavaszodni, már van 5 fok, akkor bekapcsolják a fűtést... -
CsabiDuke #53 Sajnálom azokat akik a napon dolgoznak 10+ órákat egy nap... egyik jóbarátom épp tegnap este kezdett el rőkázni 39 fokos lázzal...
Hála isten én elmondhatom hogy klímás irodában dolgozom, de ennek is megvannak a hátrányai, meg vagyok fázva nyárom. :S pedig a különbsék 5 fok maximum a kinti és benti hő közt.
Iszonyat ami kint van, őszintén sajnálom akik a napon dolgoznak. -
petko000 #52 ha fázol csak beállsz alá, és rögtön jobban érzed majd magad.. -
Epikurosz #51 A BKV egy rohadt, átkozott, bunkó banda.
Magyarázza el valaki okos nekem, hogy most, miután a nagykörúton felújították a megállókat, az üvegépítmények teteje miért átlátszó?
azért, hogy jobban besüssön az oda menekülő, árnyék után rimánkodó utasra a tűző kánikulai nap???? -
#50 Akkor, ha melegszik a klíma, gyorsan neki kell látnunk az erdőírtásnak... -
mrzool #49 Tömegközlekedni, mikor a kedves BKV inkább fűt a buszokon, az ablakok le vannak hegesztve vagy egyáltalán nincsenek? A nyári menetrendről nem is beszélve, 15-20 percet várni a megállóban... Most már inkább gyalogolok több megállót is, mintsem hogy élvezzem a BKV vendégszeretetét. -
#48 Pont te ne látnád át azt, hogy miért buzdítják az embert a tömegközlekedésre?
20 fokra tenni 36 fokos melegben a légkondit szintén nem szerencsés... max 10 fokkal kevesebbet szabad a saját érdekedben.
Egyébként ettől őrülök meg. Minap bemegyek egy kisboltba és 18 fok-ot (kint 34-36) írt ki náluk a hőmérő és persze qrva büszkék voltak magukra.
Én kibírom könnyen az ilyen drasztikus hőmérsékletetváltozásokat, de az utánam belépő 80 éves bácsika már nem biztos. -
Athlon64 #47 Hát ahol most dolgozom az egy hűvösvölgyi régi építésű családiház alagsora és itt elviselhető a hőmérséklet, de otthon (panel) egész nap megy a nagy ventillátor mert ha leáll akkor az álló meleg levegőben egyből elkezdek izzadni mint a ló.
Egyébként az egyik érv ami miatt othagytam az előző munkahelyemet az a nyári elviselhetetlen hőség volt, ugyanis ilyenkor ott már melegebb volt épületen belül mint kívűl...
Amúgy én személy szerint a tavaszt és az őszt szeretem a legjobban és aztán a tél és a nyár szigoruan ebben a sorrendben!!! -
emprise #46 Gondolom nyaralni voltal, es azert az ocean partjan minden sokkal elviselhetobb, mint Pesten tomegkozlekedve ;)) -
BiroAndras #45 "Viszont a metró az halál, nem bírtam ki a Határút-Gyöngyösi szakaszt egyhuzamban végigállni, félúton le kellett szállni úgy folyt rólam a víz."
Ehhez képest egyesek próbálnak minket győzködni, hogy inkább BKV-val járjunk autó helyett. Közben a kocsimban a légkondi könnyedén tartja a 20 fokot. -
petko000 #44 akko' nemtom'. én az egyenlítőnél még nem jártam, csak kicsit "lejjebb".. :) én úgy éreztem, hogy nem olyan elviselhetetlen a helyzet, mint most itt. -
emprise #43 Szerintem pedig pont a paratartalom miatt sokkal rosszabb mint ez a szaraz meleg. Az meg hogy erosebben tuzne a nap? Jartam mar egyenlito kornyeki esoerdoben, azota ez a meleg meg sem kottyan ;) -
petko000 #42 a trópusokon nem ilyen rossz a helyzet. ugyan melegebb van pár fokkal mint itt most, de a páratartalom miatt nem érzed olyan melegnek. itt most egyértelműen erősebben tűz (éget) a nap, mint a trópusokon..
persze ott is piheg az ember, de ami itt van..... -
szurka #41 de előbb megdöglünk a munkahelyen a hőségben:) -
szurka #40 tök mindegy már, milyen a klíma, úgyis jön egy nukleáris háború, és kipusztulunk ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
#39 Én már nem számolom, de egy 10-15 liter vizet én is bepuszilok egy nap. Autómosóban dolgozom ami abból a szempontból jó hogy kéznél van az ivóvíz (meg tegnap a hidegvizes gőzborotvával messziről permetezve hűtöttük egymást) viszont az aszfaltra folyó víz folyamatosan párolog, és semmi légmozgás, a párás víz ott pang az épületben és az egész olyan mint valami gőzfürdő vagy szauna, 45-50 fok tuti van odabent.
Reggel összebalhéztam a műszakvezetővel hogy ilyen hőségben nem fogok kibírni 5 napot zsinórban, erre bepöccent és hazaengedett (akarom mondani: zavart) :D Viszont a metró az halál, nem bírtam ki a Határút-Gyöngyösi szakaszt egyhuzamban végigállni, félúton le kellett szállni úgy folyt rólam a víz. -
#38 Az világos volt, hogy némi O2 kell nekik, de azt nem fogtam fel, hogy ilyen eszméletlen mennyiségű CO2-t bocsátanak ki.
Egyébként az meg főleg furcsa, hogy a suliban a többszörös diplomás biosz/kémia tanárom anno 6-7 éve egy büdös szót nem ejtett erről.
Leginkább ezen vagyok kiakadva... -
Szefmester #37 én mit mondjak? 12 órát állok egy kovácsgép mellett, és bár a fogó amivel fogdosom a sárgán izzó acélokat fél méteres azért igencsak meleg van ott.. én is a felmondáson gondolkozom... napi 12 liter víz... nem jó ez így.. -
#36 Éljen a nyár! Forrjanak az agyak!!! :DDD -
#35 Akkor ha ez ilyen elviselhetetlen akkor milyen lehet 40 fok feletti hőmérsékletben.Azt hiszem ha nyaralni megyek biztos nem megyek afrikába, vagy ilyen meleg helykre,inkább skadináviába kanadába vagy izlandra. :D -
#34 Ja egyébként valamikor májusban volt egy riport a TV-ben ahol azt mondták hogy az idei nyár rendkívül hűvös lesz. Tudnám miért tesznek ilyen kijelentéseket, amikor az aznapi időjárást sem tudják eltalálni a meteorológusok. -
#33 Én fizikai munkát végzek nem épp hűvös helyen, most tartok ott hogyha nem változik a "meleghelyzet" a héten felmondok. 14 óra a tűző napon nem embernek való. Nehéz eldöntni mi a rosszabb, ez vagy amikor -10 fokok voltak télen :(??Essen már hó! -
Yv@n #32 A hűvös időnek megvan az az előnye, hogy ha fázol felveszel valami ruhát...most viszont ott tartok, hogy a bőrömet kellene szögre akasszam, ha ennél kevesebb cuccban kívánnék tetszelegni.
Nomeg aztán nyáron sajnos a síléc is csak csikorog, míg télen igen kellemesen lehet vele haladni -
Ronny #31 pucér ciciket -
Enlight #30 Személy szerint a hideget sokkal jobban preferálom...no nem a -50 fokos szibériai fagyokat, de a 0-10 fok egész kellemes hőmérséklet. -
#29 így a képen lévő csajt elnézve vannak a globális felmelegedésnek pozitív hatásai is ;DD -
davos80 #28 PánikKeltés,azaz,kell.. -
Mice #27 jó neked hallod:) itt keleten egész nap izzadsz mint egy ló! még akkor is ha épp semmit sem teszel...
bár nem panaszkodom:) inkább napi 2-3 póló minthogy az a ronda eső ami előtte volt a hideggel... -
#26 hádde naés :-| -
turul16 #25 "Egy átlagos év során 125 millió tonna szenet nyelnek el az európai növények, 2003-ban azonban 500 millió tonnát bocsátottak ki a légkörbe"
Ezt értsem ugy, 2003 ban 500 Mt nyomtak ki, de többet ettek pl. 625 Mt.
Mivel, ha jol értem a növény nem növekszik, ha nem legköri szén elnyelő szumában.
Szoval talán a világ vége, érdeklődés hiányában elmarad... -
roliika #24 Hátmert ámám a növénykéknek is kell oxxxigén. És bizony CO2-t lélegeznek ki. Meg némi oxigént épp a fotoszintézis miatt. De több CO2-t...ez van :( Levegőtlen co dús szobába meghalnak a növénykék. -
kovpeter #23 Én örülök ennek a melegnek. :) Bár lehetne melegebb, mert ma azért még magamra vettem a pulcsit, mert dideregtem. :DDDDDDD -
UnnameD #22 A nagy meleggel pedig együtt járnak a nagy esőzések.. ez úgy érzem nagyon fontos, és kimaradt a cikkből. Árvizek, ráadásul városokban.. -
#21 "A növények CO2-anyagcseréjében a CO2 felvételén kívül CO2-leadás is történik. Amikor a CO2-felvétel van túlsúlyban, akkor a növény gyarapodik, amikor pedig légzéskor a CO2-leadás nagyobb, mint a felvétel, akkor csökken a növények szárazanyag-tömege."
Sokkal bővebben:
itt -
qtpman #20 már bocs de én itt élek a velencei tó partján és idáig mindennap lenvoltam de mióta tömeg van és szószerinthabzik a víz a sok cigánytol inkább kimaradok belőlle különben volt hogy "véletlen " 10 ember középfülgyulladást kapott mikor a fürödtek a tóban szval én csak lázas voltam tölle a tó csak scajozásra jó ezt kijelenthetem -
turul16 #19 Én ugy tudom a növények termelnek CO2 -t (főkép éjszaka), de nappal megeszik az általad említett képlettel. És ebböl élnek, s talán épitkeznek is...
De summa CO2 elnyelőként kell üzemelniük.. -
turul16 #18 És a tengerekben a CO2-t a tengeri növények eszik meg, rájuk nem vonatkozik a statisztika ? -
#17 6 CO2 + 6 H2O -> C6H12O6 + 6 O2
Vagy nem?
/Eredetileg vegyész volnék, de ez a cikk most ledöbbentett. Ilyen tényleg létezik? Miért nem tanítják... most szégyenlem magam / -
Caro #16 Van biológiai oxidáció a növényekben is.
De nem tudom, hogy nagy melegben miért az működne. -
Caro #15 A cikk szerint...
De csak európában, meg a CO2 nagy részét úgyis a tengerek nyelik el.(mielőtt még valaki belekötne az óceánok is)
Bár kicsit hihetetlenül hangzik, mert C égetéssel a saját súlyukból veszítenek.
Tehát nemhogy nem nőnek, hanem egyre kisebbek lesznek???