68
-
Caro #28 Az ext2 gyors, főleg a régebbi gépeken, bár oda a jfs vagy az xfs is meggondolandó.
Új gépre egyértelműen ext3, esetleg reiserfs, bár a reiserrel nincsenek jó tapasztalataim. -
Yv@n #27 Érdekes módon előbb még gond volt, hogy az ntfs mennyire öreg, hirtelen az ext2 esetében egyből nem probléma. Érthető. Tehát mitől is jobb egy ext2 amin még a legkissebb szintű naplózás sincs, mint egy ntfs? Mert, ha mondjuk az ext3-hoz hasonlítot, akkor még azt mondom hogy ok, valami értelme van a dolognak, de így ebben a formában szimpla ms utálat szagú a dolog.
Megint más kérdés, hogy tudtommal a winfs soha sem egy külön fájlrendszer lett volna, mintsem egy layer az ntfs fölött. Éppen ezért voltak eleinte olyan infók, hogy peccs formájában XP alá is elérhető lesz. -
#26 vegyék át a ZFS-t! ;)
keressetek rá, olyat is tud hogy alapból cseXum meg még beleintegráltak egyéb lemezkezelést is! ;)
amúgy az ext2-t már több mint 10 éve tökéletesítgetik, nem lehet béna ha még mindig foglalkoznak vele!
[URL=http://www.sg.hu/cikkek/45552#3]#3[/URL] mega-giga-LOL :DDD -
TommyGun #25 Egy szóval nem mondtam hogy az ext2 újabb lenne...csakhogy jobb....gratz -
Yv@n #24 Hát igen és az ext2 pl. mennyivel újabb ugye, mint az ntfs5...gratz. -
TommyGun #23 És mégis mi a herót lesz akkor a Vistában a file rendszer ? Na ne röhögtessen ki senki hogy a lassan 15 éves NTFS ami ugyan átment jópár toldozáson foltozáson de 2-3 év múlva mikor minden gépben terrás winyák lesznek majd NTFS-en fog futni az egész xar és ha felraksz egy pár gigás cumót egyből mehet a két hetes defrag ? na neeeeeeee
a WinFS nekem főleg azért volt szimpi mert már telepítéskor inteligensen pakolgatott vólna hogy minél kisebb legyen az adatok szórása ezáltal kvesebb winyó múvelet és sebesség érhető el....röhej hogy 15 éves xart raknak alá megint....ez olyan mintha mankó kerékkel akarnék nascar kocsit szerelni....akkor legalább ext2-őt pakoljanak oda azis jobb mint az NTFS.... -
Caterpillar #22 Hát az az igazság hogy klasszisokkal jobb mint az alaplapi "szemét"... -
BiroAndras #21 "A hiba akkor történt amikor megvetted azt a Creative-os szemetet"
Én megkérdeztem egy nálam hozzáértőbbet, hogy mit vegyek. Azt mondta, hogy mindegy, mert mind egyformán szar. Szóval Audigy lett, mert eddig is Creative zajkeltőim voltak. Egyébként nincs vele bajom, csak szoftver része fapados kicsit. -
Alec #20 ja, ez tényleg színvonal -
#19 LOL. Ez nem egy nagy ujdonság manapság van erre kismillió program. Viszont azt várhatod, hogy mqagyarba lesz ilyen... -
bakterrier #18 az sg fórum színvonala:D -
Zedas #17 A hiba akkor történt amikor megvetted azt a Creative-os szemetet :)
-
fade2black #16 ezdurván hangzik...........
első op rendszer amit majda megveszek az a vista lesz.
Hamár 10+éve használom "illegalban" mindenfajta windowst és nemtaláltam számomra megfelelöbbet akkor szerintem megérdemli. :D -
Caterpillar #15 Én is feltettem a Vistát de valamilyen oknál fogva a hangkártyát (Audigy 4 sima) nem hajlandó lekezelni... Felismeri hogy ez az de valami error code 39 el azt mondja nem tudja futtatni a drivert... És így nincs hang.
Valakinek egy ötlet esetleg? -
#14 Ngyon is jó hogy leát ez a konkrét felylesztés. Filerendszernek nevezték, pedig magához az NTFS filerendszerhez véletlen se nyúlt, csak egy adatbázis csinált (de nem a filerendszerben, simán mint az oprendszerben a registry) a fileok könnyebb rendezéséhez ami sima mappákkal is megtehető. -
AndySkw #13 Hátőő... Azt nem tudom, hogy mi van a Beta 2-ben - azt tudom, hogy anno a WinFS-es Beta tényleg irdatlanul lassú volt -, de itthon lassan egy hete a Beta 2 van fent az egyik gépen mintegy tesztként, és bátran kijelenthetem, hogy jelen formájában, azaz bétaként(!) sokkal gyorsabb az XP-nél. Szépnek tényleg szép, az üveghatású ablakkereteket nagyon eltalálták, drivereket is találtam hozzá simán, start menübe beépített keresés, ami gyakorlatilag bármit megtalál 5 mp-en belül, és ami számomra a legvonzóbbá teszi, az nem más, mint a hangvezérlés. Egyszerűen hihetetlen a színvonala:
WordPad: (diktálsz)"Hello, my my name is BondCOMMA"(/diktálsz)
(gép írja)"Hello, my my name is Bond."(/gép)
(diktálsz)"select second my and delete it, then jump to the end of the sentence"
(gép) Odaugrik a második "my"-hoz, kitörli, majd visszatér a mondat végére... És ez még csak nem is egy bonyolult művelet, és megérti a tájszólásos magyar-angolt is. :D -
BiroAndras #12 "akkor mi lesz uj a Vistában a Dx10en meg az új kezelőfelületen kivül?"
Tele van a net a válasszal, csak keresni kell.
Pl. :
http://www.microsoft.com/technet/windowsvista/evaluate/overvw.mspx
http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=977&oldal=1
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista -
irkab1rka #11 Hülyeségeket beszélsz egy nyilvános fórumban, tudtad?
Szal szerintem kicsit olvassá, nézegessél meg gondolkozzál, és ha elérted az sg fórum színvonalát várunk szeretettel, hogy oszd meg a véleményed :) -
Inquisitor #10 "akkor mi lesz uj a Vistában a Dx10en meg az új kezelőfelületen kivül?"
Ööö a zsír új kernel, a stabilab driverkezelés, az indexelés/keresés, normális 64 bites és többszálú futattás kezelés és sok más az smafu??? -
Zedas #9 "A blog hírét kommentáló hozzászólók viszont másként látják a bejelentést"
Már nem azért, de az most kit érdekel hogy a hozzászólóknak mi a véleménye? Illetve miért ez a cikk címe hogy "Leállította a Microsoft a WinFS fejlesztését", amikor erről szó nem volt... -
Inquisitor #8 "Én próbáltam egy BETA változatát. Hát kb 10x lassabb volt, mint ha winyóról, NTFS-ből olvasná a fileokat, nem ebszélve, hogy megette a 3GHZ-es CPU-t."
Indexelés után?
-
Inquisitor #7 "Hosszas huzavona és többszöri viták után eldőlt, hogy a jövő év elején érkező Windows Vista nem fogja tartalmazni a WinFS fájlrendszert. A hírt Quentin Clark vezető fejlesztő jelentette be blogjában."
Ez mitől új hír? A Beta2 kijövetelekor volt róla szó, hogy sokkal a VISTA után jön ki, talán az SP1-el. Ettől még nem halott. -
beef #6 Bugok? :) -
Szefmester #5 semmi...
de le meg kell venned ha haladni akarsz a korral.. :P -
pentium419 #4 akkor mi lesz uj a Vistában a Dx10en meg az új kezelőfelületen kivül? -
Chriss745 #3 Én próbáltam egy BETA változatát. Hát kb 10x lassabb volt, mint ha winyóról, NTFS-ből olvasná a fileokat, nem ebszélve, hogy megette a 3GHZ-es CPU-t.
Szal nem csodálkozok, hogy meghalt, szerintem eleve halott ötlet fileokat adatbázisban tárolni. Persze vannak előnyei, de a sok művelet rengeteg CPU idővel jár. -
Alkarcsont #2 Pedig ez a file rendszer jónak tűnt... -
gabro #1 Ez a legjobb, minél nagyobb egy cég annál nagyobb a fejetlenség, hogy ki mit beszél, tesz. :)