40
  • BlackRose
    #40
    Sajnos 120db meg még 320db sem fizeti ki a 8-10 milliárd dolláros költségeket. De mondom, szeretném ha sikerüléne. Jelenleg a Boeing is már évek óta nem tud eladni 1-2 747-nél és az is cargo darabot.
  • Molnibalage
    #39
    Háát élég fura gobdolkodásmód. Az A380 azért születettt mert VAN rá igény. (máskülönben miért rendeltek volna már vagy 120 db-ot)

    Az AN-225-ről meg annyit, hogy nem lehetne belőle utasszállító sohasem, mert túl zajosak a hajtóművei és csak nappal repülhetne sok helyen a drága. Meg hét nem gazdaságos a gép. Speciális terhek szállításásra lett tervezeve a gép. Ennek megfelelően igen drága egy repült órája. Meg van belőle 1 azaz 1 db, meg még egy amit már vagy 5 éve rakosgatnak össze. (ha még csiálják egyáltalán)
  • BlackRose
    #38
    Na látod éppen erről van szó az A380 nem azért lett csinálva, mert van neki üzleti értelme, hanem mert nekik kellett valamit csinálni ami nagyobb az USA-tól, de a röhelyes dolog abban van, hogy az oroszok is meg az Boeing is meg az Airbus is csinálhatna még nagyobbat, még az AN-225-nél is nagyobbat, csak éppen nincs értelme, az A380 még reptéri modifikációkat is igényel, és mindez úgy, hogy az EU az adófizetők pénzéből finanszírozta és az Airbus-nak csak akkor kell visszafizetni ha a project sikeres lesz, vagyis ha profitot hoz. Na az A380 tényleg egy mérnöki bravúr és örülök neki, hogy technikai szempontból sikeres, viszont az a baj, hogy politikai okok miatt jött létre, na ez az amit nem fogadok el, a másik dolog meg, hogy az MS lehet nyúzni, de amikor EU ("nemzeti érdekek")-ről van szó, az USA-tól pl. nagyobb repülőt kell csinálni, vagy az Airbusnak több megrendelést kell kapni mint a Boeingnak akkor mindent lehet, még az adófizetők pénzét is kockáztatni, na ez az a dolog amit rühelek és ez mindég a szarházi barom politikusoktól ered, nem a szakmától és nem a racionális gondolkodástól. Persze itt most erőssen off-topic a dolog, de az EU-nak is a Franciáknak is sokkal jobb lenne, ha hagynák az embereket élni, ez a szocializmus nem vezet sehová, feltételeket kell teremteni és majd az emberek dolgoznak, nem jó ha a politika ennyire beleszövődik mindenbe. Azért remélem, hogy az A380 sikeres lesz, mert kár lenne ha nem sikerülne (mármint piaci szempontból), de sajnos nem tartom nagyon valószínűnek, éppen úgy mint ez a Francia "Goolge Earth" sem, az erőforrásokat máshová kellett volna összpontosítani, valami olyan helyre ami még nincs, nem pedig másolni azt amiből már sok van, mert a Google és a Microsoft is majd komolyan fog versenyezni ezen a területen, azt hiszem egy harmadiknak nem lesz esélye a fennmaradáshoz. Ellentétben ha igazán kreatívok akkor valami ujjat kellett volna kitalálni valamit ami még az USA "buta és gyengén képzett" mérnökeinek még nem jutott eszébe.
  • Inquisitor
    #37
    Amúgy lehet utálni kell a franciákat, én nem tudhatom, de az biztos, hogy az itteni népekkel ellentétben ki tudnak állni magukért!

    A Galileo rendszer se jött volna létre nélkülük, és minden ami az USA-tól való függés ellen van, az szerintem csak jó nekünk.
  • Inquisitor
    #36
    "Mindenkinek elfogadta a byte-ot, mint mértékegységet az informatikában, nekik octet kell(ett)."
    Nos francia területen és persze Kanadában kissé előrébb jártak személyi számítógép ügyben, mint a többi orszák, beleértve az amcsikat is. Lehet ez neked meglepő, de nézz utána webes számtechmúzeumokbna miféle gépeket használtak, lehet meglepődnél. Egy 80-as évek közepi filmben pl. a kissrácot a gépe ébresztette, meg veszeked apjával, hogy miért az ő nyomtatóját használta ... szóval had használjanak Octetet ha akarnak, a "hülye angolok" meg mérjenek fontban meg inchben :)
  • Venom1986
    #35
    Egyesek mekkora baromságokat írnak,ezzel csak a saját jellemüket mutatják be.Te jó ég itt szapoljuk a franciákat miközbe mi magyarok hol a rákban állunk világszinten hozzájuk képest.Jöttök itt a szaros kis mobilokkal,könyörgöm mondjatok legalább egy magyar mobilt!Te jó ég ennyi sügért!
  • b
    #34
    remélem csinálnak agolul beszélő verziót is! netán még magyart is, hogy mi a mosdatlan prolik is tudjuk használni. :)
  • k0zi
    #33
    Trianon a saját hülyeségünk, magunknak köszönhetjük fölösleges más országokat hibáztatni.
  • k0zi
    #32
    És az oroszok mindenkit lealáznának, ha az An-225-ösből utasszállító változatot is gyártanának :D
  • blaze
    #31
    Torrente megmondta a frankót: "a franciák ép olyan koszosak és büdösek, mint az arabok, csak fehérben"
  • rhonkhan
    #30
    A legfontosabb indok, amiért utálom a Franciákat: TRIANON!!!!!!
    Én meg maradok a google earth-nél, Francia ország annyira nem érdekel...
  • Alfa Of NS
    #29
    Amugy en sem kedvelem a franciakat, de az hogy vedik a kulturakujat azert az szimpatiat kelt bennem.
  • Alfa Of NS
    #28
    "ellenben az A380.nál ott volt minden rühes politikus, mintha az ő érdemük lenne a dolog nem pedig a keményen dolgozó mérnököké,"

    SZVSZ az Airbus azert politikai tevekenyseg eredmenye is. Az europai osszefogast akartka letrehozni az USA-val szemben es sikerult is. Persze a gyartas teruleten van USA erdekeltseg is ha jol tudom, meg visonzt, de az elsodleges politikai celt elertek. Ezert volt ott szerintem a sok politikus. Meg persze egy kis hirnevert
  • kristiaan
    #27
    me nm a magyar?
    amugy en is csatlakozom a franciaellenes csapathoz
  • pentium419
    #26
    mé pont az angolnak kéne egyetlen nyelvként megmaradnia?! mé nem a német?
  • negro
    #25
    kabare amit nemlyik okoska ir... mint valami dedosok... az Alcatel és a sagem kicsit masban fogglalkoznak pontosabban nem a telefonok a föprofiljuk... a csigarol pedig csak annyit, hogy te is esszel neha hülyeségeket max nem tudod, hogy mit esel. ha a franciak nem lennenek ienek akkor az euba is sokk USA nyalizasos dolog lenne/ bár elő fordul most is/ akkor inkabb Franciák mint az USA...
  • user67
    #24
    Mindenkinek elfogadta a byte-ot, mint mértékegységet az informatikában, nekik octet kell(ett). Ezek után nincs min csodálkozni... :(
  • echo
    #23
    Nem lehet, hogy azért volt ott a halom politikus mert az EU támogatta a projectet?

    De egyébként teljesen igazad van, ezt a nemzetieskedő részt én sem kedvelem bennük, szerintem egyébként ezért nem lesz pl az EU-nak soha hivatalos nyelve egyedül az angol.
  • Sliders
    #22
    jaja maeccs az kegyetlen jó volt. Hiába, de ez most hogy jötte a témához nem értem :)

    Egyszerűen a Franciák máshogy nézneka lecsóba mint az amcsik, és ez jól van így. Ők meghívjáka protokollra az államfőket, és ezzel nincs is semmi baj. Nem az ő érdemük, de hiába nálukez így szokás. Szerintem a franciáktól van mit tanulnunk. Ők egy hajótársaság privatizációja ellen is tiltakoznak, ogy maradjon francia kézben, ellenben nálunk... had ne mondajm, a franciák összetartanak MAgyarország meg nem, és innentől kedzve felesleges ezen vitázni. Ők jobbak...
  • BlackRose
    #21
    Nincs nekem a franciákkal semmi bajom, de egy valamiért rühelem a francia államot és mindent ami képviseli (a franciákat mint embereket nem), azért mert minden kib...ott dologért verik a mellüket és politikai szart csinálnak belőlle, ez volt az Airbus-szal is, miért kell az elnöknek szarni szanaszét, valahogy nem emlékszek, hogy a Google Earth vagy a Microsoft Virtual Earth-nél Bush vagy akármelyik hölye amcsi politikus is jelen lett volna, arra sem emlékszem, hogy az USA elnök veregette a mellét amikor a Boeing bemutatta a 777 vagy a 747-est, ellenben az A380.nál ott volt minden rühes politikus, mintha az ő érdemük lenne a dolog nem pedig a keményen dolgozó mérnököké, miért kell mindenből nacionalista-sovinista dumát csinálni, és méghozzá a tarka-barka EU-ban. Most néztem a Portugália-Hollandia mérkőzést, hát elégé baráti szinte EU-nak megfelelő volt az atmoszféra... nevetséges, ezek után ne mondja senki, hogy az EU, és főleg nem a francia vezetés által elképzelt EU egyszer is igazán összefog, meg persze jó dolog az egységes EU-ban roaming uralkodik, fantasztikus előrehaladás, inkább azzal foglalkoznának a barom hülye politikusok. Mégegyszer a franciákkal különben mint egyénekkel nincs semmi bajom.
  • Sliders
    #20
    egész biztos vagyok benne hogy kipróbáltad a francia megoldást, és ezt utána mondtad? Mert én nem hiszem :)
    A navíságod legyen a te szánalmad, de felindulásból ilyet írni :) vicces vagy ecsém :)
  • pepe003
    #19
    Én a Google Earthot fogom ezentúl id használni. Aztat szeressük
  • Puskapor
    #18
    A csiga zabálók csak nem nyugodnak :)
  • Gerygrey
    #17
    Én ettem már csigát, és volt jó Alcatelem (715-ös, a maga idejében egyedülálló volt a kijelzője) ettől függetlenül én sem szimpatizálok a franciákkal :) Gondolom ez az oldal inkább a Google Maps-re hasonlít inkább, az Earth egész más.
  • Mo.Organ
    #16
    Biztos is
  • k0zi
    #15
    Nos látom elszaporodott itt a franciaellenesség bár bizonyára ők nem tudják, hogy az Airbus az egyik legbiztonságosabb repülőtípusok egyike. Az Ariane cég rakosgatta fel azoknak a műholdaknak a nagyrészét amit a google earth használ. De biztos minden szar ami francia.
  • echo
    #14
    Nem tom, ha már választani kellene melyik a szimpatikusabb, az USA vagy a Franciák, nálam egy percig sem kérdés, hogy inkább a gallok.
    (de a szimpátiát félre téve, ha csak a puszta érdeket nézném akkor is ők, lásd az ő GDP-jük egy része a közös EU kasszába vándorol, amiből mi is csemegézünk)
  • Dave9214
    #13
    meg kényesek, amikor szarnak selyem kendővel törlik ki a hótszaros seggüket!
  • Mo.Organ
    #12
    Minden Francia dolog pocsék, lásd: Foci vébé. Megaztán csigát esznek
  • Morden23
    #11
    ideje = igaza
  • Morden23
    #10
    Roliika néha meglepő dolgokat tud leírni, de abban igaza van, hogy jó Alca vagy Sagem telefont (főleg esetleg szépet) még a világ nem látott. A kocsikban azért nincsen ideje, nekünk Renault tartotta magát 8 évig.

    Amúgy mégis egyetértenék azokkal, akik nem kedvelik a franciákat. Ha valaki járt már Párizsban, esetleg a környékén, akkor tudja, miről van szó. Kurva jellemző az alábbi mondat: "nagyobb részletességet kínál, legalábbis ami a francia területeket illeti" (más kérdés, hogy alaphelyzetben ez nem lenne baj, de a franciákat ismerve...)
  • SuperCow
    #9
    "nem kell meglepődnünk, ha nem töltődik be első próbálkozásra."
    és a másodikra se.. harmadikra se.. utána inkább kattints a google earth-re.
  • gyuri12
    #8
    utálom a franciákat
  • Tojesz
    #7
    Ezzel nem értek egyet...
  • DjDano
    #6
    te már csak tudod okoska..
  • vttomi
    #5
    Franciaországnak sok terület tartozik a "fennhatósága" alá
  • Praetor
    #4
  • roliika
    #3
    1-et értek..francia új autók mind szétesnek 1-2 év után, telefonok: Alcatel, Sagem ... no comment.
  • Samanó
    #2
    Miért a Taxi trilógiával mi a gond?
  • 1hengeresVmotor
    #1
    ami francia az nem jó ... csigazabálók