Árat csökkent és tovább gyorsít az AMD

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem azt mondom lehetetlen, de örülnék ha egy bögrét nem fél óra alatt renderelne le a gépem. 466 celeronnal is csináltam dolgokat, de lássuk be vannak limitek, és a mostani 1,8 celeron sem egy gyorsvonat.
Ez mondjuk a leggagyibb kifogas. En egy 600-as athlonon kezdtem a 3d-zest. De mar 386-ossal is raytracelgettem eztazt. Ma budget-aron kapsz olyan teljesitmenyu cuccot ami 5-10 eve meg hiperszuper pro kategoria volt.
3P
Ja és még annyit, hogy ez az ár érzékenység pont a mainstream piacon a legfontosabb, s ugye ez határozza meg elsõsorban a gyártó piaci részesedését.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

3P
Érdekes ez a folyamatos cívódás, ha valamelyik proci gyártó bejelent valamit, arra rögötön temetni kezdik a másikat.
Egy apró dolgot elfelejt a tisztelt publikum. Az eladott gépek többsége olyan emberekhez kerül, akik nem igazán vannak képben, hogy most Intel/AMD, sõt sokaknak nem ismond túl sokat ezen nevek. Magyarul az eladott gépek túlnyomó részét így ismereik: Dell, HP, stb... Van még egy szûkebb rész, aki olvassa a forumokat, s megpróbál ár/teljesítmény alapján választani. S van egy márkahû réteg, õk nehezebben megingathatóak.
A forum olvasok többsége ez utóbbi kettõbe tartozik, de ez a két sáv az eladások kisebb részét képzik.
Azt meg csak megjegyzem, hogy az ár/teljesítmény hányadosba tessék beleszámolni az alaplapot is. Egy jó AMD-s alaplap ma 20k körül van, a Core2Duo-hoz valók 50-60k környékén jönnek... Az öszesített már nem feltétlen mutat hasonlóságot a két gyártó mellett.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

És PS3-al lehet CAD alkalmazásokat futtatni, 3D grafikai szoftverekkel modellezni, és egyéb számolásigényes dolgokat futtatni? Nem. Manapság az Oblivion és Doom 3 gépigényét vélik sokan mérvadónak. ezért is akadok ki az ilyen aláírásoktól, mikor én sajnos nem engedhetem meg magamnak, csak hosszas gyûjtögetések árán a fejlesztést, és így nem tudok azzal foglalkozni, ami igazán érdekelne, a 3D-vel.
Dragonlords
nem hiszem hogy lecsökentik az árat legfeljeb 5%-kal...

A teljesítmény nem gyorsul, legfeljebb nõ.
Undorító ez az egész technológia-árháború. Ezt a sok xar fejelsztést csak azért "csinálják" hogy még több pénzt csakjanak ki belõlünk, mezei userekbõl. Az is érdekes, hogy az én gépem még mindig szarabb egy ps2-nél, pedig 60 ezerért lett bõvítve... Míg egy ps kettõ ennyek a fele kb ma már használtan, de újonnan se sokkal több. UNdorító az egész világ, és sajnos mindenki bedõl ennek a sok minden cuccnak. Én próbálom csak azt venni, amit muszáj, de asszem kezdek teljesen egyedül maradni...

Mindegy, ahogy a sigomból látszik, inkább amd, mint intel, hajrá fiúk. Kisebbik rossz.

...+.

oriási tévedés conroe fölénye nem csak presztizsveszteség amdnek.

és honnan veszed conroe nem mainstream proc??? Nézd már meg az árazását!

netto 25Kban intel a nyerõ a d805el. ezért amd vonalon egy 3200+t kapsz nem egykategória a két proc.

zzebi
Elvileg az AM2-es processzorok es a 939-es megfeleloik azonos arban lesznek. Vegre igazan elerhetove valnak majd a ketmagos CPU-k.

A Core 2 folenye egy darabig (kb egy evig) meg csak presztizsveszteseg az AMD-nek, mivel csak a legdragabb/leggyorsabb Core processzoroknak nem lesz AMD megfeleloje. Am ez a szegmens amugyis szinte elhanyagolhato a mainstream processzorokhoz kepest, mivel legfeljebb az eladasok nehany szazalekat teszik ki. A mainstream piacon viszont szabadon valaszthat majd az ember az azonos teljesitmenyu AMD es az Intel CPU-k kozott.

Erdekes, hogy ami eddig high-end volt, most hirtelen mainstream lesz. Mind teljesitmenyben, mind arban. Ez nekunk nagyon jo!

Ha viszont egy even belul nem sikerul az AMD-nek valami komolyat felmutatnia, akkor megint lehuzhatja a rolot.

Eddig az Intel benazott evekig, most lehet, hogy fordul a kocka es az AMD benazasat kell majd evekig neznunk, amig az Intel ujbol eloretor.

Mindenesetre az AMD nagyon magabiztos. A multkor kijelentettek, hogy az AMD mar nem a gyengebb es a kevesbe jelentos ceg, es mara nekik is ugyanolyan hatekony processzor kutato-fejleszto kapacitasuk van, mint az Intelnek.

Meglatjuk...

PH!n asszem az volt hogy csak az am2 lesz ócsóbb:S ha 939is akkor maradok 939nél de ha am2-is akkor amennyivel oclsóbb a proci abból át lehet állni am2-re nem tom mi elsz... várom júluist...

C2D e6300 @3Ghz, Giga-DS-3@F-10, 2x1024 800-as A-Data Logitech G15+MX1000+cybersnipa bill, Acer 17\" LCD 8ms, stb.. 250GB+500GB WD HDD, 5mbit/512kbit net

Netto 25-30.
25-30 ezer FT kategóriában ki lesz a nyerõ?
Nem lesz annyira drága, most készült el az új gyártósor :|
Ontani fogja az Intel az új CPU-kat és nyomott áron, hogy AMD ne tudjon mit lépni.

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Megint lesz majd olcsó AMD ami ár/értékben veri intelt? 😊

"Árat csökkent az AMD" Hibás a cím nem árat csökkent az AMD csak mivel "felnött" mellé a konkurencia, azon az áron adja a procikat amennyit érnek :-)
Ha az Intel valami tényleg bika cuccal jön ki akkor annak meg fogja kérni az árát....
Szóval megéri AMD-re váltani ilyen árakkal...
Pharaoh
Most jön a Conroe és te most akarsz AMD-re váltani?

Pharaoh
AM2 S939 egy árban lesz szerintem az árcsökkenés után is.

vajon az am2-es x2-esek is 35-40ezer közé skálázódnak majd? mert szerintem aki már x2-esre vált, annak nem érdemes 939-ben gondolkodnia. elvégre az a tipus is lassan de biztosan halad a fehér fény felé, és egy x2-es szerintem jóval erõsebb, mintsemhogy akár fél év után cserélje az ember megint. ergo, mikor megint gépfejlesztés lenne, akkor megint lehetne alaplapostól mindenestõl cserélni. am2-vel talán van némi esély rá, hogy legközelebb elég lesz egy új proci. szvsz.

\"The voices are back... Excellent.\"

35-40 x2ért??? ójajj, asszem fejlesztek 😄
Láttam egy ilyen nemhivatalos táblázatot, ott 3800+ X2 olyan 35-40E Ft közé volt beskálázva, erre sajnos itthon rájön az áfa :|

Szimpatikus ez a cég, nem is értem eddig miért voltam Intel párti 😊 Akkor lassan esedékes az újítás.
Aki kicsit ért az Athlon64 tuninghoz, nézzen már át lécci ebbe a topikba, mert már teljesen kész vagyok Jakuzától!
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1150486343

mikloss
36% király!!! júliustól árzuhanás!!!<#taps> Igaz csak 2008-ba akartam fejleszteni a jelenlegi vasamat(2.4 celeron) de meggondolom...<#hamm>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

bertino
Ápot a híírnek <#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eplus2>
így tovább, csökkenjen csak!

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

grebber
X2 3800+-os érdekel engem! Remélem árcsökkenés után alig lesz több mint 40 k.

Next PC upgrade: 2022

"A lépés a Socket AM2, Socket 939 és Socket 754 foglalatban illeszkedõ termékeket egyaránt érinti majd"
Ámen

http://thenamelessphoto.com/

← ElőzőOldal 2 / 2