Novemberben tárul fel az Antikythera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kéretik olvasni a Könyvek Könyvét, mielõtt ilyen nagymellénnyel nyilatkozunk egy doboz tartalmáról. A Tóra tekercseket SOSEM õrizték a ládában. Ha ott õrizték volna, akkor nem maradtak volna fent, tekintve, hogy maga a Frigyláda is elveszett.
Bytheway: Mózes kõtáblái mellett Áron vesszejét és egy kübli mannát tartottak a ládában, magát a ládát pedig a vándorlás alatt a Szent Sátorban, a letelepedés után pedig a Salamon által épített templom "Szentek Szentje" elnevezésû, meglepõen apró szobácskájában tartották, ahová a fõpap is egyszer léphetett be egy évben.
Üdv
DarkKyle
Ami azt illeti, én csak vonalzóval tudok egyenes vonalat húzni, de nem állítom, hogy más szabadkézzel képtelen ilyesmire. Nem is állíthatom, mert a mûszakirajztanárom jópárszor megcsinálta. Neki sikerült az amire én képtelen vagyok.
Az még viccesebb, h lassan már a meleg víz feltalálását is földönkívüliek és "korábbi civilizációk" rajtunk nagyságrendekkel túlmutató intelligenciájának tulajdonítják.
Egész addig, míg a szakközépben mûszaki rajzból és technológiából nem ezt adják elõ 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Meg már akkor is biztos az volt hogy a készítõt kinyírták mert túl hamar találta fel és nem tett jót azoknak akik a kicsit szarabbat gyártották. Pl: Bush sem szereti ha feltalálja vki a vízzel mûködõ autót. Érdekes hogy egy csomóan meghaltak mert feltaláltak vmi nem olajjal mûködõ autót. Régen is ez volt sztem.<#vigyor3>#vigyor3>
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
A Frígyláda az egyiptomi Szent Bárka utánzata volt egyébként. Sok egyéb mellett ezt is lemásolták a zsidók az egyiptomiaktól. (Most nem beszélek arról, hogy mit koppintottak a mezopotámiaiaktól.)
A Szent Bárka tartalma pedig nagyjából ismert: Halottak Könyvét vitték benne. A zsidók, hasonlóképpen, a Frígyládában a Tóra-tekercseket, és esetleg egyéb, szentnek tartott iratokat tartottak. Ez volt az Állami Levéltár Különleges Részlege.
No, ennyit a mindenben ufókat keresõ fene nagy fantáziátokról.
Kara kánként folytatom tanításom.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tesztkérdés: milyen nyelven beszéltek még a rómaiak is a helyiekkel a mediterránium keleti részén? (mi volt akkor és ott a lingua franca? Segítek: nem a latin, vagy csak kis részben)
Nincs is vele gond, míg a szíj meg nem lazul.
Akkor aztán resetelni kell a masinát és kezdeni elölrõl a számolást, jóslást, szertartást, akármit.
Hm.. Hogy mondják a kék halált görögül? 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Nyár van, újabb bulvár hír (majd novemberben kiderül) egy erõsen bulvárra kihegyezett médiumban.
Baromi ronda ez az új dizájn!
Szóval a háromszög alakú fogazat tipikusan egyszerû megmunkálásra utal, és nem használható jó hatásfokkal mechanikai teljesítmény átvitelére, de azért áttétel megvalósítására lehet használi.
Meg hát leírták, hogy az egészhez szinte tényleg csak egy körzõ kell. (Mondjuk az nem írta a cikk, hogy a fogprofilok milyen evolvensek...)
A másik, hogy annyivel amit csak a cikk ír le nem lehetett ezt navigációra használni. Ahhoz vagy pontos óra kellett volna (lásd John Harrison elsõ jól mûködöõ kronométere, 1761 ) vagy bonyolult számítások, amit a görögök nem ismertek.
(Hold-módszer, ezt gyõzte le Harriosn kronométeres módszere)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Sajnos forrást nem tudok adni, de lehet, hogy pont ez volt az(emlékszem, az is valami csillagászati ketyere volt).
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Azert ez nem olyan nagy dolog sztem.
Ettol fuggetlenul erdekes a cikk, es sztem nagy mellefogas allati szintre sullyeszteni par ezer evvel ezelotti embereket. Ugy ertem azt kepzelni hogy keptelenek voltak gondolkodni vagy ilyesmi.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Persze biztosat senki sem tud, legfeljebb a leletet vizsgáló tudósok. Vagy még õk se.
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
milyen igaz
de akkor Kelta honnan vette a kinyilatkoztatását, márminthogy tökéletes?
Garga Piticnek meg csillagos ötös a postokért. <#taps>#taps>
Kolumbusz meddig kilincselt elméletével a spanyol udvarnál?
Történelmi ismereteim fõleg Mika Waltari írásaiból származnak (sajna a töriórákat még a fiatal tanárnõ sem dobta föl😊. A Mikael-ben Károly császár udvarában várakozott egy hadmérnõk, aki azt állította, h képes a dombok által takart ellenségre lõni ágyúkkal. Az átkosban erre a "képtelenségre" egy funkcionális (v totál) analfabéta parasztgyereket megtanított egy alkoholista tüzérhadnagy.
Leonardo találmányait viszonylag kis arányban alkalmazták, pedig zseni volt az öreg.
Ennyit az uralkodókról, hisz általában nem képességeik alapján választott szakemberek voltak.
Valószínûleg inkább a korabeli mentalitás miatt nem terjedtek el a kocsikeréknél bonyolultabb szerkezetek.
Ott volt pl a Héron labdája néven ismert egyszerû, kompakt gõzgép, és max látványosságnak tekintették, pedig használhatták volna malmok, csigás emelõk meghajtására.
A rabszolga és a paraszt olcsóbb volt. Az emberek meg marha pipásak tudnak lenni, ha a a kenyerüket elveszi valami rézszerkezet, jobb volt hát a békesség.
Csillagászat terén hasonló lehetett a helyzet, itt meg a papok és jósok moroghattak.
Majd jó kis birodalmi méretû jós-sztrájk szakad a nyakatokba! 😊
60 fokos szöget zárnak be a fogaskerekek. Hogy mindegyik pont ekkora legyen, azt elkészíteni csak géppel lehet, mert nagyon precíz munka, bármennyire is ér rá a szobászunk/kovácsunk. De ha mégis sikerült volna egy ilyen tökéletességü szerkezetet elkészíteni, akkor annak nyílván híre ment volna, az uralkodók megnézték volna meg minden. Készült volna hozzá legalább egy latin iromány, hiszen i.e. 87-ben már eléggé elterjedt volt a görög mellett. Tehát sztem nem elvethetõ az az elmélet, hogy nem feltétlenüla görögöktõl származik, hanem olyasvalakiktõl akikrõl még semmit nem tudunk, vagy nem akarják hogy tudjunk. Nem kizárható.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Mint lentebb írtam, a görögöket egyenlõre kizárja a történelemtudomány.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Tán még 150 évvel ezelõtt is így készültek a kisebbek. Az öntött cuccokhoz és öntõformáikhoz pedig nagyszerûen használhattak
egy ráérõ szobrászt v ötvöst 😊
érvek helyett 😊"
Ezzel most lehet megleplek, de az ott egy érv szerûségnek is tekihthetõ, neve is van: reductio ad absurdum.
bye!
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Hogy kimarjad ( a fogakat bronzból) elõször készíteni kell egy fogaskerék-maró gépet, ami pontosan dolgozik.
Nem is ez a gond, hanem az, h az akkori görög kultúrát eleve alkalmatlannak ismerik a régészek ilyen precíziós munkára. És amit a cikk is említ, h a szerkezet teljesen páratlan a maga nemében.
Szal aki ilyet tud készíteni, az tudott volna sok mást is, híres lett volna ( talán) és csak fentmaradt volna valami leírás, többféle ilyen "bonyolult" szerkezetrõl.
Az tény, h görögül van rajta a felirat, de attól még nem biztos, h görög valaki készítette. ( lásd : made in china, a "használati útmutat" meg angol nyelven van angol nyelvet ismerõknek)
Ironka :
azért lent volt a tengervízben egypár évet..sztem egy kicsit tönkrement a szerkezete..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
ennyi volt a téma a részemröl.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
A szabályos háromszög szögei pontosan 60 fokosak.
Ehhez bõven elég egy körzõ.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Szerinted minden fog pontosan 60 fokos? Szabad szemmel is simán látszik, h nem.
http://www.antikythera-mechanism.gr/index.php?option=com_content&task=section&id=3&Itemid=20
Ugyan meséld már el milye gõzöd van neked a dologról. Mer az alapján amit benyögtél max egy UFO magazinra élvezõ általános iskolásnak gondollak.
"A fogaskerekek szöge pontosan 60fok, mindegyiké..ergo..sorozatban gyártották, géppel."
Ilyen hihhhetetlen borotvapenge következtetéssel hogy nem vagy még nóbeldíjas?
Okostojás!
Ha jóval korábban készült, akkor mér' van rajta GÖRÖGÜL a használati útmutató?
ÉS ÉN LESZEK AZ ÚJ VILÁG ISTENE!
Inkább nem válaszolok, jó?
kösz a segitséget, és a pontosabb fogalmazást...
sehol nem irtam se zöld se szürke ufokrol meg ilyenekröl.
csupán annyit, amire a cikk is utalt, hogy bezony lehetséges lehet az, hogy sok mindent ujra kéne gondolni régmúltunk történelmében...
Talán nem minden ugy történt ahogy ma tanitják...
Hihetetlen milyen primitiv emberkék járnak erre..de semmi gond megszokom lassan, hogy az általános iskola alaptananyaga is homályos sok embernek, mégis nagy arcoknak képzelik magukat...
érvek helyett 😊
echo barátunk tette fel a koronát...ha én ekkora primitiv dolgot irnék, lelöném magam 😊 de hát ez van, talán tul igényes vagyok 😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Nem a tudománynak érdeke a tények elhallgatása, hanem a hatalomnak és a pénznek. Csakhát "néha" találkoznak a tudománnyal is...
<#vigyor4>#vigyor4><#bee1>#bee1><#bee1>#bee1>
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Mert hát pont a tudomány célja, hogy az emberek ne gondolkodjanak.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy