294
www.glory-of-rome.fr
  • TIBI
    Regisztráltattam magam a CDV hivatalos fórumán, ha megtudok valamit egy esetleges patch-ről, jelentkezem.Hátha segíthetek az elakadt fórumozóknak.Megjegyzem, amit szerény angoltudásommal ki tudtam venni a hozzászólásokból, hát van elégedetlenkedés szépen!Nemcsak hogy nem indul sokaknak sem a demó, sem a full(természetesen a bolti!), akadnak olyanok is, akiknek néhány órányi játék után kifagy, black screen-be vált, vagy csak simán kidobja a playert a desktop-ra.Másoknak - a legújabb GeForce karival - egyszer csak belassul 10 FPS-re.Gyönyörű!!A patch szerintem a Duke Nukem Forever-el egy napon fog kijönni!Na jó, csak vicceltem...
  • TIBI
    Íme az én .dll verzióm, ami ugyebár ezek szerint létezik, még sincs...

Az én iccvid.dll-em
  • Serpa
    csinálj egy másolatot arról a dllről, utána felülírhatod.

az enyémé ilyen verzió
    iccvid.dll
    1.10.0.6
  • TIBI
    Utólag is kösz, hogy kínlódtok a problémámmal!A gspot-ot én is leszedtem, a progi szerint az én SP2-s XP-m nem tartalmazza a cdv.AVI lejátszásához szükséges audio és video codec-eket,ami elég furcsa...!Főleg, hogy mindig automatikusan frissíti magát.A mellékelt camerapack.zip fájlt kicsomagoltam, de mivel telepítés közben a system32-ben szeretett volna .dll fájlokat felülírni, egyelőre sztornóztam.Vagy nyugodtan mehet?
    Köszönöm az iccvid.dll fájl letöltési helyére vonatkozó információt is, de mikor a fájlkeresőmbe beírtam ezt a nevet, a keresőm talált ilyen fájlt.Igaz, a Total Commanderemben nem látom a .dll-ek között...(?)Mikor mégis letöltöttem az általad adott helyről és megpróbáltam bemásolni a system32 mappába, a gépem közölte, hogy az én meglévő(csak ezek szerint láthatatlan) iccvid.dll fájlom frissebb annál, mint amit épp be akarok másolni.Úgyhogy hagytam az egészet.Csak még valamit: nálad az a bizonyos duplaklikkes megoldás lejátszotta a cdv.AVI-t?!
  • Serpa
    nálam csak xvid, ac3, qt van fennt és az elmaradhatatlan wm9 codec (mediaplayerclassic)
  • NeoMaN
    iccvid.dll

ittvan.
    System32-be kell bemásolni. Ha így sem megy, akkor passz.
  • NeoMaN
    Na, megnéztem ezt a CDV AVI-t gspottal. Kéremszépen ez nem sima avi!
    A file Cinepack kódolásu:

Tudtommal ehhez az Intel Indeo vagy cvid cinepack kódek kell, amiknek benne kellenne lennie az új windowsokban alapból.
    Ezt próbálhatjátok még:
    cinepack
    kódek

Vagy esetleg mélben elküldöm a DLL-t (1db file).
  • NeoMaN
    Tedd fel
    1 próbát még megér.
  • TIBI
    Gabor!Úgy sejtem, rájöttem a hibára, de orvosolni nem tudom.Szóval:
    A full verzióban, a játék Movies mappájában ugyebár 3 .avi kiterjesztésű fájl van.Ezek közül az első a "cdv.AVI", vagyis ez is ugyanolyan kiterjesztés, mint a többi, csak nem tudom miért, de nagybetűvel.Ha az .avi fájlokra duplán klikkelek, elvileg le kellene tudnom őket játszani.Ez a 2. és 3. fájl esetén hibátlan, a cdv.AVI-ra viszont hibaüzenet jelenik meg, miszerint "ismeretlen fájlformátum, CVID".A bökkenő csupán az, hogy ezt a régi formátumot állítólag az xp-nek, főleg sp2-vel alapból le kellene tudnia játszani.Próbáld ki, nálad is ez a helyzet áll-e fenn?Többé nem nagyon fogok itt zavarni, mivel le kell mondanom a játékról, off-al pedig nem untatom tovább a többieket.Patch-ben csak halványan reménykedem, egyszer talán lesz...!Azért, ha jutnál valamire, írj!!!
  • NeoMaN
    Én rengeteg filmet nézek, de csak xvid + media player classic van fent (quicktime, wmv, realtime pluginnal). Ja, meg AC3.

Semmi szükség semmilyen kódekpakkra.
  • TIBI
    Format, XP-reinstall?Inkább kivárom a patch-et!Egy játék miatt nem fogom totál felbolygatni a gépemet.Mások egyébként már kipróbálták a tippedet(lásd a játék hivatalos fórumát), nem sok sikerrel.Azért kösz!
  • TIBI
    Az avik áthelyezését már próbáltam, semmi eredmény.A codec-ek letörlését mellőzném, mert videók lejátszásához(pl.GS melléklet) - gondolom - csak az xvid kevés lenne.Vagy nem?
  • haxoror
    Theorica Divx de sztem egyszerűbb lenne ha TE szednéd le a codeckjeidet, attól hogy eddig még nem okoztak gondot az nem azt jelenti hogy soha nem is fognak

Format, Xp, játék, ha így sem megy akkor talán majd a patch
  • Gyocsika
    Nekem ffdshow és nem megy ugyebár
  • NeoMaN
    Szedd le mindhármat, és próbáld csak xviddel.

Esetleg tedd át máshová az avikat, hogy ne találja meg őket. Hátha átugorja és elindul a game.
  • TIBI
    Annyit megtennétek, hogy ideírnátok, milyen codec-et használtok és ment-e a gépeteken a progi?Lehet, hogy hamarabb kideríthetnénk, mi a gond, mint maga a kiadó...
  • TIBI
    Nálam K-Lite, Xvid és DivX is fentvan, de eddig nem volt vele gond.
  • NeoMaN
    Kódek hibára már gynakodtam én is. Nekem gond nélkül megy a demó és a full is.
    Divx nálam nincs fent, csak XVID.
    ITT
  • TIBI
    Irigyellek.Megkérdezhetem, milyen codec-et használsz?Rájöttem ui., hogy amennyiben nem az op.rendszeres vinyóra rakom a demót, akkor a Run/Movies mappában lévő avi-kból csak kettőt tudok duplaklikkel lejátszani.Ha viszont arra, amin az op.rendszer van, akkor hármat.A cdv.avi-ra azt írja ki, ismeretlen fájlformátum...
  • Serpa
    demot nem probáltam, a full megy.
  • TIBI
    A fura az, hogy többen azt válaszolták a problémámra, biztos a konfigommal vagy az op.rendszeremmel van a baj.Akkor könyörgöm: miért fut rajta gond nélkül minden más?!Miért nem akadt össze a Settlers: Next generation demó, a Prey demó, a HL2, A heroes V.,..., soroljam még?És miért nem indul európaszerte mások gépén sem?neked indult a demó, vagy a full?Mert ismerek olyat, akinek a demó nem ment, a full viszont igen, de csak akkor, ha arra a vinyóra telepítette, amin az op.rendszer is van.
  • Serpa
    nem kapkodják el.
  • TIBI
    Ennyit a közelgő patch-ről, amit a hivatalos fórumon találtam a Runtime error témában:

Mordred
    Haemimont Employee

Posted: Wed Jun 21, 2006 11:43 am Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

We and CDV are investigating the problem. There will be a patch addressing the issue when things get clear.
  • Serpa
    jó, de a devek felől van vmi jelzés, h készül a patch?
  • TIBI
    Sajnos nem tudom.Jelenleg a GS-fórumon kérdezgetek másokat, már van, aki találkozott a hibával.A kiadó fórumán csend honol, a reklamációk szépen gyülekeznek.Egyesek olyan módon indították el(állítólag) a korábban nem induló demót és a full-t, hogy égnek áll a hajam!Átnevezték a Movies könyvtárat, levették a hang hardveres gyorsítását nullára, csökkentették a képfelbontást, nemhivatalos hotfixet töltöttek le..., na neeee!!!!
  • Serpa
    patch mikor jön?
  • TIBI
    Csak jelzem, hogy a GS mellékletén található Glory of the Roman Empire demó is Runtime error-t produkál...Ezt nem hiszem el!
  • Gyocsika
    Neked is köszi!!
  • Gyocsika
    Köszi az ötleteket!
  • Gerbill
    A Tycoon City NY az mint neve is mutatja egy tycoon, tehát ott csak üzleteket építhetsz a már kész utak mellé(itt csak egy üzletember vagy akinek van néhány vetéjtársa), a City Life az pedig a Sim Cityhez hasonló városépítgetős játék, tehát ott mindent te építesz, utat, rendőrséget, tűzoltóságot, kórházat(itt te vagy a polgármester). Az egyik kedvenc stratégiai játékom amúgy az Evil Genius, ebben a főgonosz szerepét alakítjuk aki el akarja pusztítani a földet és egy szigeten titkos bázist kell építeni a hegybe, magánhadsereget kiképezni és eltenni lábalól az ügynököket, miközben kiterveled a szupertitkos titkos földelpusztító fegyveredet(ha láttad az Austin Powers-t akkor úgy is mondhatom hogy Doktor Genya szimulátor)
  • TIBI
    Most olvastam, hogy a demó rajta lesz a GS júliusi mellékletén.Kiváncsi vagyok, ez is hibát produkál-e és hány olvasónak?Talán a GS-es csapat tud majd segíteni!
  • TIBI
    Ha a városépítő progikat szereted, ajánlhatom a City Life-ot és a Tycoon City: New York-ot.Utóbbit magam is próbáltam, jól elszórakoztam vele.Ha a kategórián belül más érdekel, írd meg.De tényleg nem akarok off-olni, mert megharagszanak ránk...Bocsesz!
  • Gyocsika
    Ez nem semmi hogy még a bolti verzió sem működik !
    Remélem lassan télleg kijön a patch!
    Légyszíves mondj nekem valami jó stratégiai játék címet mertt látom te elég jól otthon vagy ebben a témában!!
  • Mr Spock
    Nah én végigvittem, valahogy kicsit könnyűnek találtam. Legalábbis ha jól hagyod ott a várost a sikeres küldetés után, akkor a következőnél könnyű dolgod van. Adott egy jó hetet a game.
  • TIBI
    Gabor!Jó hírem egyelőre sajnos nincs a Runtime error-ral kapcsolatban, mindössze két fejlemény:

1.Valakinél megoldotta a problémát a legújabb nVidia driver feltelepítése, másoknál viszont nem.Tegnap én is frissítettem, minden maradt a régiben.
    2.A hivatalos fórum egyik moderátora szerint a hibát a SP2 bizonyos fájljai okozzák.Már letölthető egy nem hivatalos hotfix, de aki nem szeret kockáztatni, az várja meg a hivatalos csomagot.

Mellesleg szépen szaporodik a dühöngő külföldi gémerek száma, akiknek a bolti verzió produkálja a hibát(remek!), mások még mindig a demót reklamálják.Addig ui. amíg azt sem tudják elindítani, nem hajlandóak megvenni a full verziót.Ez teljesen érthető.Vagyis továbbra is talány, minek alapján "dönti el" a játék, hogy melyik konfigot "szereti" és melyiket nem.Remélem, a Caesar IV-el és a CivCity Rome-al nem fogok így befürödni, mert azokat is nagyon várom.Annyi a vigaszom, hogy a Settlers II.: Next generation angol demója hibátlanul fut.
    Bocs a többiektől az off-ért, de képzeljétek magatokat a mi helyünkbe...:miközben Ti már javában élvezitek ennek a - valószínűleg - pazar városmenedzselő programnak az erényeit, mi már hetek óta csak egy parancsikont és egy hibaüzenetet bámulunk a monitoron.Legalább vennék a fáradtságot egy patch kiadásához, merthogy azoknak is bőven van kifogásuk, akiknél indul a progi: load errorok, black screen-ek, stb.Na, drukkoljatok, hogy mielőbb csatlakozhassunk hozzátok a kérdéseinkkel!
  • Serpa
    én ott tartok most.

nem vmi könnyű felduzzasztani a lakosságot, agyatlanul meg nem akarok építkezni.
  • FrezeR
    sziasztok
    kérném, hogy akinek vannak jó tippjei a játékkal kapcsolatban bármilyen, az ne fogja vissza magát és ossza meg velünk:)
    Gondolok pl épitkezési "taktikára", hogy hogyan is néz ki egy jól működő város az építkezés szempontjából, vagy mire kell a legjobban figyelni. és stb stb
    csak egy ötlet :)
  • Serpa
    Londiniumnál mind2 barbár falut porig égettem.
    kegyetlen lennék?

academyt mikor lehet építeni?

• Gyocsika
    Persze mert nekem is nagyon kéne a game nagyon bosszant hogy megvan és nem tudok vele játszani!
  • TIBI
    Gabor(Gyocsika)!Ha találok valahol megoldást, beírok ide.Ugye Te is?!Már kezd komolyan bosszantani a dolog...