A szakasz

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sikerült megnézni. Tényleg nagggyon durva. A közelharc-jelenetek páratlanok!

Atomreaktor
kösz😊))
de a teljes kéne😊

Kösz! Közben már találtam.
Amúgy ez volt a torrent:
"Freres De Sang Tae Guk Gi FRENCH DVDRip XViD"
Szóval francia.
Meg azért megismerem a csigaevõk nyelvét. Ja és nem úgy mozog a szájuk sem. 😊

a film letölthetõ valahonnan?

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

#17es komment ha nem jó a link majd átküldöm

Itt találsz hozzá egy rakás magyar feliratot:
klikk

Biztos hogy francia? Szerintem az eredeti koreai változatot töltötted le.
Atomreaktor
zenéjét fel tudja tolni vki vhova? (pl rapidshare-re?)

Na ez is kezdi.

Bucser
HA neked a Tae Guk Gi cím azt sugalmazta, hogy a film francia vagy amcsi.... háááát....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Végre lejött az egész film. Már csak felirat kell hozzá mivel francia nyelvû.

Atomreaktor
ez nem okoskodás. nekem sem volt semmi fogalmam a filmrõl, hát beírtam google-ba. ennyi. ezen meg nem kell egybõl kötni<#circling><#kacsint>

bcs78
Félig Japán, igen. Koprodukciós film. <#wink>

\"A főszerepben: Bruce Willis, magyar hangja Dörner György.\"

Szerinted tudtam mi az eredeti címe?
Még le sem jött a film, okoska. 😛

(A "Tora! Tora! Tora!" akkor pedig japán?)

Atomreaktor
lol😊
Ez az eredeti címe: Taegukgi hwinalrimyeo
Szerinted amerikai vagy francia?😊))

/Made in South Korea/

bcs78
Dél-Koreai.

Ez mekkora duma!!!!!:
"egyszer sem tudott lekötni annyira hogy minden részletre emlékezzek"
Jó kifogás😊😊😊😊:😊

Elkezdtem letölteni. Amúgy amerikai vagy francia film?

http://en.wikipedia.org/wiki/Frag_%28military%29

ez nagyon dúrva. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire elterjedt módszer volt.

Számomra az egyik legnagyobb háborús filmélmény a Harcosok szövetsége (Tae Guk Gi). A koreai háború borzalmait meséli el egy testvérpár szemszögébõl. A rendezõ fantasztikus érzékkel jeleníti meg a háború értelmetlenségét, és azt, hogy mit is tesz valójában az emberekkel. A befejezése szerintem az egyik legmeghatóbb a filmtörténetben!

Mellesleg simán veri a Ryan közlegény megmentésének harci jeleneteit!!!
Bucser
Nekem tetszett😊 Nem jobb mint a Ryan pláne nem jobb mint a Szakasz de azért élvezhetõ. Egyébként Ryant kétszer láttam mindkétszer TV-ben (MTV rulez) de egyszer sem tudott lekötni annyira hogy minden részletre emlékezzek.. nem úgy mint a szakasz.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Voltan
😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Neked kellett volna Reiben-t játszani. 😊

Voltan
Egy közlegényért biztosan nem.

Amúgy ti tényleg azt hiszitek, hogy ilyen sosem fordult elõ a háborúkban:

Több embert küldeni egyetlen egy megmentéséért!?

Nagyon le vagytok maradva!

"elit alakulatban azért az amcsi túlkapásokat is bemutatták rendesen. Ryanben hol láttál ilyet?"

Mondjuk mikor a nigger és tsa lelövi a magát megadó német katonát.
Te hogy nézel egy filmet, a fürdõszobából borotválkozás közben?

bcs78
A Windtalkers nagyon nagyon nem jó háborús film. Csatajelenetek John Woo stílusban? Na ne komolytalankodjatok már!

Atomreaktor
Kíváncsi leszek a Clint Eastwood féle VH-s filmre. Két részt forgatott le, mert az elsõ filje után rájött, hogy túl egyoldalúan forgatta le a filmet, ezért nekiállt egy új filmet készíteni a másik oldalról is. Még külön érdekessége a dolognak, hogy egyszerre fog a két film a mozikba kerülni.
http://www.origo.hu/filmklub/20051017clint1.html

Voltan
Ja, tényleg, a Windtalkers is egész jó.

bcs78
A Szakaszban is Dale Dye volt a katonai tanácsadó, meg volt egy kis szerepe is.

Bucser
ja elit alakulatban azért az amcsi túlkapásokat is bemutatták rendesen. Ryanben hol láttál ilyet?? Ellenben a németek rohadék szemetek akik visszaküldik a frontra a menekült katonákat (sõt az illetõ önkéntesen megy vissza mészárolni) Mellesleg Spielberg a BoB-ban csak Executive Producer volt úgyhogy nem sok köe volt a filmsorozathoz)

Spielberg nem élt át egyetlen éles bevetést sõt még katonai kiképzést sem kapott soha (meg lehet tekinteni az életrajzát neten nyugodtan) Elmondás alapján pedig nem kifejezhetõ a háború idején átélt káosz. Ezért tartom sokkal hitelesebbnek a Szakaszt.

Dye neve mond valamit (hivatásos volt szolgált Vietnamban leszerelt a SofF magazint is szerkesztette és játszott a BoB-ben és a Ryanben is és tanácsadóként is közremûködött) de mindez nem befolyásolta Spielberg világát. Dye feladata az volt hogy a taktikai és tehnikai elemek legyenek a helyükön (pl hogy az Mg42-es fészket ne szemberohammal próbálják esetleg bevenni) de a film lélektanába és lelkivilágába nem volt beleszólása. Spielberg ezt úgy valósította meg és kérte a színészeitõl is ahogy a Discovery vagy Nat. Geo filmjeibõl láthatta gyerekkorában hogy mi is volt az WWII. A németek gonoszok az amcsik jók és nem hagyunk hátra senkit és innentõl csak egy lépés hogy 8 embert küldünk eggyért a front hátsó részére.

Szóval lélektanilag sehol nem volt hiteles a film a story mese a motivációk üresek és borzalmasan szar ezen a téren az egész.. Spielberg mint a schindler listájának kivételével mindig egyetlen dologgal aratott sikert. A legmesszemenõkibb pontosan ügyelt a részlettekre... de közben teljesen kimaradt az egészbõl a lelki háttér ami a háborús filmek alapja...

Egyébként jó háborús film még a Windtalkers is.

Láttam a Sztálingrádot. A Vaskeresztet is. A nagy vörös egyest is.
Mind a háborút ábrázolja, - bár én nem harcoltam - úgy gondolom jól.
Az elit alakulat és a Ryan.... viszont valósághûbb. (hogy mitõl könnyes nem tudom)

Ami Spielberget illeti hát nem könyveket olvasva csinál filmeket.
Dale A. Dye neve mond valamit?

Voltan
Igen. Mese. Az egész alapsztorija valami iszonyú nagy marhaság. Küldjünk egy egész szakasz keresztül az ellenséges vonalakon, hogy megmentsenek 1, azaz 1 darab közlegényt. Na ne...
Jó, igen, persze, ez egy szimbólum akart lenni, hogy még a hülye amik is lássák, hogy milyen értelmetlen a háború.
Ne érts félre, én is csípem a filmet, láttam már háromszor, de nagyon köze nincs a legjobb háborús filmek kategóriájához. Ha igazán jó, megrázó és hiteles filmet akarsz nézni a második világháborúról, akkor ajánlom a Sztálingrádot. Ha azt megnézted, Te is úgy látod majd, hogy a Ryan közlegény egy szép könnyes mese.

bcs78
Ez mondjuk kétségtelen.

Bucser
JA. Spielberg filmet csinált egy olyan dologról amit a könyvekben olvasott Stone pedig egy olyanról amit megélt mikor ott volt. Csak ez a hatalmas nagy különbség a kettõ között😊

bcs78
A Ryan közlegénynek is megvannak a maga jó és rossz dolgai, meg a Szakasznak is. Ahogyan a Ryan sem, úgy a Szakasz sem dokumentumfilm, hanem egy teljes egészében kitalált történet. Szóval most ezen szerintem kár vitatkozni, hogy melyik a hitelesebb. A Ryan monumentális csatajelenetei is lenyûgözõek, de a Szakasz kisköltségvetésû ütközetei közben is végig fut a hideg a hátamon. A karakterek is jól kidolgozottak mindkét filmben. A sztori pedig mindkettõben fikció, valós történelmi környezetbe helyezve.

Bucser
Magyarázhatsz akármit Ryan és a Szakasz nem egy kategória. Ha valaki azt mondja, hogya ryan Közlegény.. a legjobb háborús film az még nem látott igazi háborús filmet.

Szóval az neked mese?
Komoly mondanivalója van (ahogyan a szakasznak is) csak a golyózápor mögé kellene nézni!

Atomreaktor
két kategória sztem nem érdemes összehasonlítani. Ryan látványügyileg jó, szinte ott érzi magát az ember, hogy húha ez tényleg ilyen lehetett mikor röpküdnek a golyók a fejem felett. A szakasz és társai pedig fõként a lelkivilágot próbálják bemutatni, mert az oké, hogy milyen érzés ahogy robba körülötted a bomba, suhannak a golyók, de milyen érzés mikor halomra ölöd az emebreket értelmetlenül? stb. lehet a Ryanben is ilyen beszélgetés, de csak felszínes valami, hogy mégis legyen arról is. Ettõl függetlenül lehet, hogy valakit Ryan fog meg jobban, a lényeg, hogy elérjék céljukat (már ha ez az), hogy nincs értelme a háborúnak és erõszaknak.

Voltan
Mondjuk azért az tény, hogy a Ryan közlegény egy tipikus amerikai háborús mese, realisztikusan brutális körítéssel. A szakasz viszont egy kõkemény csupasz, naturalisztikus háborús film, megmutatja azt a tébolyt, amit a katonák átélnek a háború során, minden sallang és színezés nélkül.

"A ryan közlegényben megkérdezték valaha is egyetlen katona is hogy van-e értelme a gyilkolásnak?? nem... "

Akkor nézd meg még egyszer a filmet. Azt a részt mikor a Miller százados és Horvath õrmester arról beszél, hogy van-e értelme ennek az egész háborúnak!

hogy kell megváltoztatni a topic nevét?

Elég kezdõ vok.

Atomreaktor
jah😊

bcs78
Van már Háborús filmek c. topik.

Atomreaktor
Csak egy javaslat: lehetne módosítani a topic címét pl. "A szakasz - És más háborús filmek"-re.

Atomreaktor
Egy egész más kategória, de akkor is klasszikus és érdemes megemlíteni: Kelly hõsei. Vélemény errõl a filmrõl?😉

ezt az Ég és földet nem tujda valaki feldobni torrentre?

csak megszívta volna mint Elias

Bucser
ez az egyik legellentmondásosabb jelenet a filmben.. itt bizonyosdik be hogy õ maga semvolt jobb Barnes-nál hisz ahelyett hogy bíróág elé állítaná megöli Barnes-t.. MOndjuk megérdemelte a gecc😄

Bucser
hozzászólás. egyébként nem kell képekkel telespammelni a topicot..

Oldal 1 / 2Következő →