2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#1854 Szokásos ford trazi stílus pár extrával :) -
Ezt már azért semmivel sem lehet védelmezni... -
#1852 Sietett aki írta, na... :) -
#1851 Összetett mondat. :) -
#1850 Tegnap olvastam egy boltban:
"Megkérjük kedves vásárlóinkat, hogy a próbafülkékbe nagyobb táskát bevinni tilos!"
-
#1849 elszeretném adni Derbi cross motrot sürgössen,,6 sebeséges vizhüttéses ,, 60 ezerrél!!!! plusz adok hozzá még alkaszrész is 1 morotbolkot ami még megy!!!érdetlöni lehet telefon szám 06306176103 non !!!!
forrás -
#1848 Ugyanezt a képet már láttam valahol, úgyhogy, ha nem szórtad szét a neten, akkor tuti beraktad ide :D
Szerk.: Na közben meg is lett. :)
Nem baj egyébként lehet, hogy van, aki még nem látta mert ezután kezdte el látogatni a topicot. :) -
#1847 És tényleg... - 2011. október...
Öregszem, bocsánat srácok :( -
#1846 Tényleg? Én nem emlékszem rá :) -
#1845 Ezt már beraktad egyszer :D
Amúgy ez inkább melléütésnek tűnik (a b a v mellett van), mint helyesírási hibának, de azért az komoly, hogy senki nem vette észre és kirakták a táblát. -
#1844 Már akkor fel akartam tölteni, amikor készült, csak az idő múlásával elfeledkeztem róla. A minap nézegettem át a képeket a fényképezőgépen, és eszembe jutott, hogy miért is készült ez a kép:
-
#1843 És amikor előveszem a buszon a könyvecskémet vagy éppen elkezdem mesélni a sztoriját, akkor úgy néznek rám, mint valami ufóra. Rosszabb esetben együttérzőn megkérdezik, hogy kötelező olvasmány-e, és csak bámulnak értetlenül, mikor mondom, hogy nem... -
#1842 Te nem is dolgoznál (kényszeren kívül) mondjuk pénztárosként (ha már ezt hoztam fel az előző példában) gondolom, bőven túlképzett vagy hozzá. És igen, pont erről szól az a cikk, hogy a fejszámolás is elég bonyolult dolog egy jelentős réteg számára, nincs is szükségük rá. -
#1841 „nincs szüksége ilyen bonyolult tudásra a munkájában”
Ilyen bonyolult? Ami ennél nem bonyolultabb, az egy okosabb csimpánz képességit sem haladja meg.
Lehet hogy én ott egy zseni lennék, pedig nem tartom magam annak. -
#1840 300 millió lakosról van szó, 80 százalékuk városlakó, a felük (tehát a teljes lakosság 40 százaléka) 50 ezer főnél nagyobb településen él. Mindenképpen van különbség államról államra, de ez akkora érték, hogy nem lehet csak a "vidéki" és "gazdasági" állapotra fogni, ugyanúgy, ahogy nálunk sem, ez tendencia.
Alkalmazni pedig - bárhol, ahol a számítógép összeadja neki a számokat, ha arra van szüksége - lehet akár pénztáros is, nincs szüksége ilyen bonyolult tudásra a munkájában.
#1838: Lehet, hogy sajnos, de magadon és a saját gyermekeiden kívül nem sokat tehetsz az olvasás művészetének, szeretetének fenntartásáért. Kérdés, hogy jobban tud-e érvényesülni egy olvasni szerető csodabogár a társadalomban? Szükség van-e túl sok "okosra"? Az "okosok" régen is vagy vezetők vagy perifériára szorultak voltak. Ez pedig már komoly, és igen aktuális szociológiai kérdés, amire egy mondatban biztosan nem lehet válaszolni. -
#1839 „Az amerikaiak mindössze 42 százaléka képes arra, hogy kiválasszon két dolgot egy menüből, összeadja őket, és kiszámolja a borravalót.”
Ezeket milyen munkakörben lehet alkalmazni? Azt azért meg merem kockáztatni, hogy észak-dakotai és az új-mexikói helyzet jelentősen különbözik. -
#1838 "Ennek jól láthatóan vége van mostanában." Sajnos. (Így még nagyobb hatalma lesz a modern klerikusoknak]
-
#1837 Azért, mert volt párszáz év (mondjuk 19. század elejétől-közepétől), amikor elterjedt és valamennyire szükséges volt az, hogy valaki komoly mennyiségű szöveget értelmezni tudjon, az nem jelenti azt, hogy később is szükség lesz rá.
Akinek szüksége lesz rá - tanítók, vezetők, stb. - azok ugyanúgy írni, olvasni tudó emberek lesznek, de a tömegeknek addig volt erre szüksége, amíg az újságok és a nyomtatott szöveg volt a kultúra elsődleges átadófelülete. Ennek jól láthatóan vége van mostanában. -
#1836 -
#1835 Lelökném a Taigetoszról azt, aki kitalálta és megrajzolta ezt a troll face-t. -
#1834 Ööööö... -
#1833 utszán
-
#1832 Durva.
A világ száguld a pusztulás felé [ezek a fiatalok kerülnek majd olyan helyzetbe, hogy kisebb-nagyobb mértékben a befolyásolják a Társadalom sorsát!] -
#1831 -
#1830 cikk -
#1829 Ez meg egyszerűen az "bővebben inkább nem kommentálnám" kategória... -
#1828 szerhez = szervhez -
#1827 El sem hinnéd, hogy mennyire valószerű a dolog - láttam már ennél cifrábbat is, saját kezemben fogott papíron [beadvány, állami szerhez]. -
#1826 -
#1825 Kamuszagú, de ez nem mentség a világegyetem részéről arra, hogy ilyenek vannak (márpedig igen)... :)
-
#1824 :D:D:D -
#1823 Angolul: I lockgave. -
#1822 záradtam stb -
#1821 A tihanyi ekhó. -
karajjj #1820 vízhang -
karajjj #1819 de legalább igaza van :D -
#1818 Ez helyi: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1207147355&no=98279#261]Vannak olyanok amik pici teccenek, ed nem vészes^^[/URL] -
#1817 Van önkritikája.. :) -
#1816 Moderátori emailre jött (részlet):
"...erre meg kapok 5öt. Értelmetlenül állok a dolgok előtt. " -
#1815 Igen - az internet pöcegödre az a hely.