2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#1934 Messziről ordít, hogy kamu... -
#1933 Te írtad nagy kezdőbetűvel - onnantól tulajdonnév, és annak a műsornak a neve, tehát biztosan ez volt a szándékod.
(ha már ebben a topicban vagyunk) -
#1932 Sejtettem, hogy reagálni fogsz a "Való Világra" :))))
[Átkozott szenny-média, minden addig értelmes magyar szót degradál :_)] -
#1931 Hú, te a Való Világban mozogsz? Felnézhetek rád? :) -
#1930 Tényleg naiv vagy - esetleg burokban élsz. No offense.
Olyan közegben mozgok, a Való Világban, ahol bizony hallani így csicsergő embereket. Nyilván, nem ennyire extrém módon, de bizony "adják" magukat. -
#1929 Nem baj, az elmúlt évek során ezen többször végigrugóztunk, tudom, hogy te meg vagy győződve arról, hogy minden, amin fel lehet háborodni, az valódi :)
Szerintem sokszor (ennél a képnél főleg - szinte minden szónál kínosan ügyeltek arra, hogy valami hiba legyen benne) kilóg a lóláb, ilyet könnyedén lehet gyártani, pont olyan emberek "szórakoztatására", akik könnyen felháborodnak az ilyesmin. -
karajjj #1928 ez kb egy 12-14 éves kislány műve -
#1927 Vagy ennyire naiv vagy, vagy ennyire el akarod hitetni velünk azt, hogy kamu.
Én minden fenntartás nélkül el tudom hinni, hogy van ilyen idióta, aki így ír, és így BESZÉL, magyarul, ezen a Föld nevű bolygón.
Baj? -
#1926 Most úgy csináltok, mintha nem tudnátok ti is direkt ilyet alkotni, szándékosan beleépítve az összes olyan "hibát", amivel ki lehet borítani a grammarnazikat - plusz minden sor más színű, plusz Comic Sans...
bárki kételkedik #1923-ban? -
karajjj #1925 aztakibaszott kurvaeget -
#1924 ja amùgy gyanús -
#1923 Szerintem mindkét szempontból kamu. -
#1922 -
#1921 Én sírok, de nem a sztori miatt... -
#1920 sztam úgy értette, hogy "apum Csita" csak véletlenül elírta :) -
#1919 "apucsitammmm"
Mit pucsít??? -
#1918 Az ilyenek ugye másnak is fájnak? :) -
#1917 Retard falva lakói, jó ég -
karajjj #1916 lesz szombaton valaki SS-el?? eloben nem hallodtam rendesen a hangjat....kivancsi vagyok milyen hangja lenne h feltennek az en 1.3 masomra SS dupla kiput... -
#1915 Sok éve is ugyanez ment, csak akkor nem voltál kitéve neki, mert nem voltál te sem és ők sem közösségi média közelében.
Arra a pár pillanatra pedig, amikor ilyenbe futottál mondjuk az utcán vagy iskolában így utólag nem is emlékszel :) -
#1914 Azt az RPG-t én a lekövetett IP helyzetére céloznám be...
Rettenetes, hova 'fejlődik' az emberiség. -
#1913 eddig ez viszi a retardált pálmát :\
-
#1912 Mennyünk vissza az időbe:
Én szeretem angol fordítással értelmezni a szövegeket:
Our heaven back into the time.
Még hogy a webfordítók a sz×rok! :D -
#1911 Sorry, nem emlékeztem. :) -
#1910 #1782 -
#1909 -
karajjj #1908 -
#1907 na kiakutya? :)
-
Hétfőn reggel bírom az ilyen agyzsibbasztásokat... :D -
#1905 "ha minden igaz" - Ott van az egyik linkben, csak el kellett volna olvasni:
nem (genus)
alnem (subgenus)
fajkomplexum (species complex)
faj (species)
alfaj (subspecies)
rassz (convarietas)
fajtacsoport (provarietas)
fajta (varietas)
alfajta (subvarietas) -
#1904 A DB az ugye DaraBájtot jelent?
Dzsini: Egyébként a rasszokat is szokták fajnak nevezni, ami ha minden igaz, akkor a fajtával van egy szinten. -
#1903 Javított rajta :D
"4DB DDR3 memória Kingston"
:D
"Ára kb. 32900. Ft"
De az is lehet, hogy 65250 Ft, vagy éppen 1648, nem tudni. -
#1902 Erről jut eszembe a fiatalok körében gyakori szemhélypúder... :D -
#1901 Ez vitatott, jelenleg igen, másik alfaj a házikutya (canis lupus familiaris) és a szürke farkas (canis lupus lupus), de a biológiások majd megmondják, hogy elég nehéz meghatározni, hogy mikortól van szó másik fajról és mikor alfajról - az egyik kritérium a wiki szerint az lenne, hogy szaporodóképes utódokat tud létrehozni, de ez igaz alkalmanként az öszvér kancáknál is, a nagymacskák keverékei (Panthera nem, oroszlán-tigris-párduc fajok, és ezek hibridei) pedig gyakran szaporodóképesek, tehát ez nem elég a megkülönböztetéshez.
... valamint az "alfajtiszta" kifejezés nem is túl gyakori :) -
#1900 -
#1899 A farkasok, meg a kutyák ugyanahhoz a fajhoz tartoznak, nem? -
#1898 * Elírás illetve szakmai pontatlanság is. -
#1897 Már nem is annyira rendszertani kérdés. Egyszerűen csak szakmai nyelv / egzakt megnevezés.
Egy komoly tenyésztőnek bizony ismernie kell (a kutyák életbentartásához, neveléséhez, tanításához) a biológiájuk, élettanuk, etológiájuk mellett a rendszertanhoz tartozó alapvető megnevezéseket, a terminológia ALAPJAIT.
Nem elvárás a genetikai szaktudás (bár nem ártana), hogy fejből kenje-vágja a Punett-táblát vagy az öröklésmeneteket de azért egy ilyen fogalom, hogy FAJtiszta / FAJTAtiszta alapműveltség a szakmában.
Nem keverék kutyatenyésztőnek hanem FAJTAtenyésztőnek állt, ezt vállalta (erre büszke is), egy fajtaegyesület tagja, felesküdött a FAJTA védelmére és a standard betartására.. Az F.C.I osztályozást és a standard-eket ("sztenderdeket") kívülről kell fújnia.
No ezek mellett több mint vicces ha "fajtiszta" kutyáról beszél.
De tény: a nyomtatott szakirodalomban is van rengeteg elírás. -
#1896 Köznyelv vs. rendszertan - tényleg fajtatiszta kellene, hogy legyen, normálisabb helyen komolyan kampányolnak is, hogy minél többen megtanulják, mégis komoly tenyésztőknél is lehet látni "fajtiszta" egyedeket.
...persze lehet, hogy farkas-kutya keverékeket is nevel, ezek pedig nem azok. -
#1895 "fajtiszta"
Anyja, apja is kutya.