2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#1974 kérjen inkább egy helyesírási szótárat -
#1973 Ó, Te Jó Isten! -
-
#1971 Na, ettől kibuktam, de rendesen (egy WRZ-zel is foglalkozó oldalon) - írd és mondd, ahogy látod. "A MOBIL TELEFON SZERELMESSEJINEK" -
#1970 -
karajjj #1969 kommenteket tessék olvasni -
#1968 LOL ..!!!!4 -
#1967 .!?(válassz) -
#1966 .!? valamelyik csak jó lesz :D -
#1965 Mondjuk a mondat végén a .! se rossz :D -
#1964 hihetetlen, de sok ilyen van
lassan elfelejtenek ragozni is az emberek
-
#1963 Jééééézusom... :( -
#1962 S agyhalál mindegyik is... :( -
#1961 én ezektől kapok agyfaszt :|
lájk + ragozás
-
#1960 utálom kimondva, de leírva még inkább.
sajnos már mindenhol használják egy ideje, akár a reklámokban is lehet látni, hogy lájkold ezt meg azt. :S
-
#1959 A nem értem, hogy a "kedvel" szót miért nem lehet használni az Arcoskodó Könyv-kontextusban... :( -
#1958 like-old... ez sem szebb, de legalább helyesebbnek tűnik.
-
#1957 A "likold" azért rosszabb. :D -
#1956 Hasonló mint a bájt, fájl... mondjuk én sem szeretem őket. -
#1955 Már a "lájkol"-tól falnak megyek.
Nem, nem kérek magyarázatot rá, hogy miért "helyes" a szóhasználat, meg a magyar nyelv fejlődése stb... -
#1954 "Lájkold ezt a bejedzést."
A "hadjuk" után szabadon ... -
stylyjai :/ -
karajjj #1952 Na ez nem semmi, tényleg jó ötlet! :D
Mivel kezdenek? A Monte Cristo grófjával? :D -
#1951 Elméletileg erről szólnának az iskolai kötelező olvasmányok, csak hát azoknak már az én időmben se volt túl sok értelme... -
#1950 "Nem csak börtönnél kellene használni :)"
Bizony. Itthon jól jönne egy ilyen program :) -
#1949 "Kiolvashatják" magukat a börtönből több brazil fegyintézet rabjai büntetésük letelte előtt, ha kellően sok könyvet olvasnak ki.
Egy új rendelkezés szerint az, aki végigolvas egy könyvet, négy nappal hamarabb szabadul. Korlátozás is van azonban: évente legfeljebb 48 napot olvashatnak "le" büntetésükből az elítéltek, azaz 12 könyv a beszámított maximum. Ezek témája lehet irodalom, filozófia, tudomány. A raboknak fogalmazást kell írni minden elolvasott könyvről, ám nem valami összecsapott, agyonjavítgatott zagyvaságot. Ráadásul a börtön vezetése a megfelelő helyesírást és a külalakot is megköveteli.
További megkötés, hogy csak azok a rabok vehetnek részt az olvasóprogramban, akiket arra méltónak talál a börtön különleges bizottsága - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
forrás
Nem csak börtönnél kellene használni :) -
#1948 Én is így jártam.. :)) -
karajjj #1947 énsem, pedig kétszer is nekifutottam -
#1946 azt sem értem miről beszél :D -
#1945 Ez a nem semmi... -
kétlem, hogy Csokonait idézett volna... -
#1943 Erről ez jut eszembe:
"Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?" -
#1942 -
#1941 Amúgy a nagybetűs "Te" kiemelés a hatályos nyelvtan szerint csak (149. pont) "fokozott tisztelet kifejezésére" szolgál, ennek az elterjedése szerintem az angol/németből jön, ahol a személyes névmásokat előszeretettel nagybetűsítik, mondat közepén is, és ők használják köznevek hangsúlyozására, kiemelésére is.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája -
#1940 Végül is -
#1939 Egy "nyelvtannáci" topicban ez másokkal is előfordulhat. :) -
#1938 Mond az a kifejezés valamit neked, hogy "nem volt kedvem hozzá"?
Mi a fenének formázzam, ha minden hátsószándékot mellőző olvasó egyből megérthetné - Te kivétel vagy, ezek szerint :) -
#1937 Egyébként gondolom a 150. pont alapján akartad nagybetűvel írni, de szerintem a fórum nem kivételes, elsősorban költői mű. -
#1936 dőlt betű, vastag betű, _aláhúzásos_kiemelés_, ilyesmik... üdv az interneten :) -
#1935 Mondom én, hogy a média mindent elkorcsosít... Azért írtam nagy kezdőbetűkkel, hogy kiemeljem, de a fórumos közegben mégse legyen kiabálás [tudod CAPS LOCK = kiabálás].